Hos Mommer

11. august 2017

Husk at glemme at huske at slukke lyset …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:08
Tags: , ,

Det kan være meget svært at begå sig i det nielsenske hjem.
Vores badeværelse har ingen vinduer, så man er ret afhængig af at have lyset tændt, når man har et ærinde derude (hvorfor siger man altid ‘ude’ på badeværelset? Eller er det bare i vores familie, der siger det? Siger I ‘inde’ eller ‘ude’?).
Nå. Men det kulsorte rum bevirker, at det ikke er noget problem at huske at tænde lyset, medmindre man har lyst til at sidde for åben dør, men det har man sjældent.
Derimod er det temmelig svært for alle andre end Charlotte (og John og mig naturligvis) at huske at slukke det igen, så utallige gange har man hørt Ellen med ord eller blot set hende med en pegende finger sende børnene eller Tim retur for at slukke lyset. Det er ellers så smart, at en rød lampe tændes ved kontakten, når lyset er tændt, men den husker åbenbart ikke folk på at slukke efter sig.
Efterhånden har man dog lært at slukke.

IMG_7657IMG_7656

Og bedst som man har det, bliver det rigtig svært.
For vaskemaskinen virker kun, når lyset er tændt. Hvorfor det er sådan, er en længere forklaring, som ikke er relevant her.
Derfor, når vaskemaskinen kører, må man ikke slukke lyset!
Det skaber forvirring på et højere plan – især for Tim, som godt kan være lidt … distræt.

Børnene kunne godt huske at lade det være tændt, hvis vaskemaskinen ‘sagde’ noget, mens de benyttede toilettet, men hvis den holdt mund mens de var der, glemte de at huske at glemme at slukke lyset. Det er da heller ikke nemt … Tim kunne slet ikke forstå noget, og han kan ellers ikke betragtes som værende ubegavet.
Vaskemaskinen starter heldigvis ikke forfra, når der tændes for den igen, men fortsætter, hvor den slap. En to-timers vask kan dog nemt komme til at vare fire timer i stedet for, hvis der hver gang går et stykke tid, inden det bliver opdaget, at lyset har været slukket.
Det hjalp betragteligt, da jeg i løbet af den anden, ofte afbrudte vask fik den lyse ide at sætte nedenstående gule lap over kontakten. Der kunne have stået hvad som helst; det vigtigste var nok, at kontakten var dækket.

IMG_7659

Det viste sig, at Tim vist havde troet, at lappen betød, at han slet ikke måtte bruge badeværelset, for da skiltet var pillet ned igen, spurgte han: Can I use the bathroom now?
Nå, men så fik han da lidt ekstra motion ved at benytte toilettet på første sal.

Jaja – selv en arbejdende vaskemaskine kan bidrage som et underholdende element i hverdagen, når familien er samlet … der skal ikke altid så meget til at more os, lader det til.

22 kommentarer

 1. Lys ide – tøhø….

  Kommentar af Lene Thellufsen — 11. august 2017 @ 17:17

  • 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. august 2017 @ 17:26

 2. Oj-oj-oj, den var aldrig gået hjemme hos os! Nogle gange bliver lyser slukket, og andre gange, så… ikke. Det er mest spændende på vintermorgener, når man står i badet, og der kommer en tissetrængende pode ind. Og som efterfølgende går ud igen og helt pr. automatik slukker lyset på vej ud. Klik! Og så står man dér under bruseren i bragende mørke…

  Kommentar af Maude // skøreliv.dk — 11. august 2017 @ 17:33

  • Hahaha – jeg gætter på, at I ikke har to badeværelser, og hvor er det typisk, at de slukker, når de ikke skal og omvendt 😀

   Kommentar af Ellen — 11. august 2017 @ 18:45

  • Oh det er også sket her. Og det kan faktisk godt være lidt ‘scarry’ at stå der i mørke med shampoo und Alles.
   Vi har 2 badeværelser, men børnene benytter det der er først for, forælder i bruseren eller ej 😉

   Kommentar af /ks — 12. august 2017 @ 9:29

   • Det kan jeg sagtens forestille mig ikke være særlig rart, men hvis der er et toiletalternativ, ville jeg ikke have skrupler over at låse døren, mens jeg er i bad 🙂

    Kommentar af Ellen — 12. august 2017 @ 9:47

 3. Alternativ elektrisk installation 😉 Men altid dejligt at kunne fornøje sig over/med små mærkværdigheder. Godt for Tim, at I har to badeværelser 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 11. august 2017 @ 17:47

  • Den forrige ejer havde rigtig mange alternative løsninger!
   Ja, ellers havde han da fået forstoppelse 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. august 2017 @ 18:46

 4. Det koster mere i strøm, hvis en kogevask flere gange skal varmes op igen efter at have været slukket for i længere tid, end det gør, at nogen/nogle ikke slukkede lyset under et korterevarigt besøg i huset. Det sidste ville ikke forhøje elregningen med fem kroner – så det ville ikke irritere mig.

  Kommentar af Elsebeth — 11. august 2017 @ 18:56

  • Nu var det lutter 40-graders vaske, vi havde gang i, men det skrev jeg selvfølgelig ikke 🙂
   Det er bare et led i opdragelsen at slukke lyset efter sig, synes vi – Charlotte kører det samme princip hjemme i England. De skal lære det, for ellers ville deres store hus være konstant badet i lys, og det er ikke meningen – efter vores mening.
   Men det er fint at være bevidst om, hvad der kan betale sig hvornår – har man fx lysstofrør (men hvem har efterhånden det?) lærte jeg engang, at lyset skal være slukket i over en time, fordi det koster meget at tænde for det.

   Kommentar af Ellen — 11. august 2017 @ 19:11

   • Eftersom det er en noget usædvanlig ledningsføring, I har på det badeværelse, vil jeg mene, det er det dårligste tænkelige sted at lære, hvornår man skal/endelig ikke må slukke lyset. Som det eneste sted i huset drejer det sig ikke om begavelse men nemme for, om der er ‘gang’ i noget. Det har din svigersøn ikke forstået, når han spørger, om han nu kan benytte toilettet, og børnene ikke har fornemmelse for, om maskineriet kører. Alle andre steder er det ellers ligetil – er man alene i et rum, skal/må man slukke lyset, når man går ud. Og det er vel DEN øvelse, din datter vil lære dem.
    Få din mand til at lave et “Sluk ikke lyset”-skilt til at hænge over kontakten, når du vasker. Det hjælper også andre besøgende på det usædvanlige badeværelse.

    Kommentar af Elsebeth — 12. august 2017 @ 15:02

    • Åh, kære Elsebeth – det, der mest var ment som et ‘lidt for sjov’-indlæg, bliver måske taget lidt for alvorligt fra din side … men den regel med at slukke, når man har været alene i et rum, gælder jo normalt også i vores (og vel ethvert andet) badeværelse 🙂
     Beretningen er sand nok, men det er skam ikke noget problem … og i øvrigt lavede jeg jo netop et fint lille skilt, som virkede fint, da det blev sat på kontakten. Når vi ellers har gæster, kører vores vaskemaskine ikke.

     Kommentar af Ellen — 12. august 2017 @ 23:03

 5. Sådan en rød lampe har vi også ved badeværelsesdøren. Det er dog ikke til lyset, som vi godt kan huske at slukke, men Allan installerede den til ventilatoren.
  Vi siger også altid UDE på badeværelset, eller bare PÅ badeværelset.

  Kommentar af Pigen fra landet — 11. august 2017 @ 20:44

  • Smart nok – og det med ‘ude’ kunne måske skyldes, at vi er i familie 🙂 – og vi springer i øvrigt også tit ordet over og siger bare ‘på’.

   Kommentar af Ellen — 11. august 2017 @ 21:08

 6. Haha, I har det sjovt. 🙂
  Vi veksler vist mellem PÅ og UDE. Jeg har aldrig hørt, nogen sige INDE på badeværelset.
  Hvor er det spændende med garn og planter og farver i dit forrige indlæg.

  Kommentar af betty — 11. august 2017 @ 22:55

  • Det har vi som regel 🙂
   Gad vide, om der overhovedet er nogen, der siger INDE?
   Det er sjovt og spændende lige nu, og sæsonen er jo kort.

   Kommentar af Ellen — 12. august 2017 @ 9:46

 7. Vi er også ude på badeværelset – eller ude i, måske. Måske et levn fra den tid, hvor man skulle udenfor, når man skulle på toilettet? Selvom det er badeværelset vi taler om; for jeg er ikke ude på toilettet, bare på toilettet.

  Kommentar af conny — 12. august 2017 @ 16:05

  • Godt forslag – det køber jeg 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. august 2017 @ 23:03

 8. Kompliceret, når man skal bruge kontaktannoncer i hjemmet! Jeg tror som Conny, at “ude på …” er et levn fra tiden, hvor man skulle ud eller ud og ned (etageejendomme) for at træde af.

  Kommentar af Eric — 12. august 2017 @ 20:08

  • Haha, en klassisk Eric-bemærkning 🙂 … men ja, jeg tror også på Connys forklaring, som lyder logisk.

   Kommentar af Ellen — 12. august 2017 @ 23:05

 9. Sikke dog et sært arrangement 🙂 men det lærer man jo at leve med.

  Kommentar af Lene — 12. august 2017 @ 22:07

  • Det gør man da – lærer at leve med det, altså, og forklaringen er såmænd ganske enkel, men ville alligevel fylde for meget i ord her. Du kan få den, når I kommer og besøger os. For det gør I jo … engang 😉

   Kommentar af Ellen — 12. august 2017 @ 23:06


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.