Hos Mommer

9. juni 2017

Slut for denne gang

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:18
Tags: , ,

Det var det. Slut. Afgang mod Danmark. Vi har nu været afsted i 18 dage og vil være hjemme igen på 19.-dagen. Det har været rigtig godt alt sammen; både i Irland og her i England, og selv om jeg hver gang har svært ved at sige farvel på gensyn til mine englændere, så glæder jeg mig nu ærlig talt også til at komme hjem til Den Stråtækte.

IMG_6519

Charlotte var nødt til at arbejde; hun havde to prøvninger torsdag, så John og jeg kørte ud og fik handlet det sidste af det, vi skal have med hjem til Danmark. Vi kan få verdens bedste mel (i flere varianter end hjemme) og ditto tørgær til brødbagemaskiner her i UK, og der er forskellige andre ting, der efterhånden er fast rutine at tage med hjem, især når vi har en bil til at bære det alt sammen for os.
Efter indkøbsseancen kørte vi ud i det blå grå. Mange af de små landsbyer ligger nede ad små, ensporede stikveje, som ender blindt (det er en af grundene til, at det ikke virkede for C at have systue hjemme; der var ingen strøgkunder). Nu har vi i mange år nøjedes med at se skiltene ned til de små byer, så nu skulle det være – vi kørte ned til nogle af dem for at se, om der ikke skulle være nogle perler indimellem.

IMG_6512IMG_6518

Vi kørte til landsbyer med skønne navne som Etchilhampton, All Cannings, Honey Street og Bottlesford. Uanset hvor få, sommetider helt ned til måske kun 10-15 huse i landsbyen, så havde den i de fleste tilfælde en kirke. Der er ikke noget at sige til, at de herovre har det samme problem som de små sogne har hjemme i Danmark – selv de mindste sogne i DK må være noget større end disse. Problemet er dog endnu større herovre, hvor kirkerne ikke får statstilskud, men må klare sig selv. Det er derfor, man altid i engelske fillm/serier ser velgørenhedsarrangementer til fordel for den lokale kirke, som altid mangler nyt tag …

IMG_6514IMG_6517

Vi kørte forbi ‘fotomuseet’ herunder. Vi var ikke derinde, for vi blev enige om, at den museumsejer sikkert var lige meget nok af en særling, men vi er muligvis gået glip af en fantastisk oplevelse i hans quirky place (= unusual in a attractive and interesting way) …
Det kan være, han er forhenværende grønthandler, for han gør brug af Greengrocer’s apostrophe i ordet photo’s på det brune skilt til venstre. Det er flertal, og så skal der ikke sættes en apostrof. Som jeg vist før har været inde på en enkelt gang eller to, kan ikke engang englænderne finde ud af bruge apostrof rigtigt på engelsk.

IMG_6521

IMG_6520

Som sagt er der en kirke i næsten alle landsbyerne. Det samme gælder for de røde telefonbokse, og der er stadig det gamle skilt hen til Public phone, selv om den ikke bliver brugt mere, men står og ser meget forladt ud. De fleste af dem gør i hvert fald … en af dem var taget i anvendelse som det lokale gratisbibliotek. God ide.

Free book exchangeFree book exchange

25 kommentarer

 1. Tak for en god tur (på sidelinjen) og god tur hjem.

  Kommentar af /ks — 9. juni 2017 @ 16:44

  • Velbekomme og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. juni 2017 @ 20:20

 2. I går hjalp jeg et belgisk firma med at rette overskriften på hjemmesiden – der stod it’s, hvor der skulle have stået its. OG nu gav den pludselig mening …
  Alt for mange amerikanere døjer også gevaldigt: There, there’re og their bruges i flæng – dog især i kommentarer på en blog.
  Når først din datters skrædderi bliver et sted, kunderne fortæller andre, der er villige til at betale for kvalitet og elegance, om, er adressen ikke længere vigtig. Så kan hun sagtens flytte til hjemadressen. I et hul af en landsby her i nærheden var der en meget dygtig møbelpolstrer. Hun førte bl.a. de skønneste italienske møbelstoffer, som også egnede sig til andet end møbler. Kunderne kom langvejs fra.

  Kommentar af Elsebeth — 9. juni 2017 @ 17:26

  • Det har de meget svært ved. Anna roder også rundt i det, men hun er kun 11 år og skal nok få det lært.
   Ja, når (hvis …) hun får skabt sig et navn, kan hun godt have en afsidesliggende forretning, men lige nu er det heldigt, at hun fandt denne mulighed.

   Kommentar af Ellen — 9. juni 2017 @ 20:23

 3. Skønne huse, jeg får jo lyst til at købe flere af dem. Tænk, hvis der var råd! 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 9. juni 2017 @ 17:44

  • Jeg ville også gerne have dem alle sammen, men de er desværre så dyre herovre, husene.

   Kommentar af Ellen — 9. juni 2017 @ 20:25

 4. Ja du er nok gået glip af et billede af en sjælden bil og et gammelt hus med et spøgelse!

  Hvor er det et smukt stråtag! (altså på billederne øverst!)

  Kommentar af Donald — 10. juni 2017 @ 1:42

  • Det finder jeg nok aldrig ud af 🙂
   Ja … jeg elsker deres stråtage!

   Kommentar af Ellen — 10. juni 2017 @ 10:14

 5. Herlige huse. -Og tak for turen.
  Hvilket vedligeholdelsesarbejde man sparer sig selv for ved kun at se og ikke eje.
  -Men det siger folk nok også om både Jeres og vores bindingsværkshuse.

  Kommentar af natural2222 — 10. juni 2017 @ 5:41

  • Det er der vist mange der siger, Farmer, men vi er glade for vores stråtækte boliger, er vi nemlig – og de har et godt indeklima!

   Kommentar af Ellen — 10. juni 2017 @ 10:17

 6. Det er lidt sjovt at tænke på, at et land som England ikke egentlig er bundet sammen af et vej_net_, som de fleste andre steder i den moderne verden, vi sådan kan komme i tanke om, er. På den anden side kan det vel give en slags tryghedsfølelse, hvis man bor i en landsby, hvor der kun er den samme vej ind og ud. Det må fx være begrænset, hvor mange farttosser, der gider rase gennem hovedgaden … Hvis der er sådan en. Det forklarer også, hvordan “Tommy & Tuppence” i Agatha Christie’s romaner bærer sig ad med at køre galt, hver gang de er uden for London.

  Kommentar af henny894 — 10. juni 2017 @ 11:38

  • Sådan er det mange steder – altså at de små landsbyer ligger nede ad små stikveje, og du har ret i, at de er ret så fredelige rent trafikalt. Det hænder dog desværre, at der er indbrud; den slags skal der åbenbart mere end en blind vej til at forhindre.
   Nu har man gps, men det har ellers været komplet umuligt at finde vej i England … var du også glad for “Tommy & Tuppence”? Jeg synes det var Christies bedste og mest humoristiske figurer.

   Kommentar af Ellen — 10. juni 2017 @ 22:35

   • Ja, dem syntes jeg godt om. Og det irriterer mig, at den eneste filmatiserede udgave har Miss Marple rodet ind i det. Samt at de har gjort Tommy utroligt “stuffy” og Tuppence ret meget mere alkoholiseret, end bøgerne giver belæg for.

    Kommentar af henny894 — 11. juni 2017 @ 12:03

    • Det er sandelig godt, jeg ikke har set den! Det har da været en dum producer, der ikke har haft en gnist forstand på Christies figurer.

     Kommentar af Ellen — 11. juni 2017 @ 13:53

 7. Åh ja, de dér farveller (uanset hvad vi kalde dem). Heller ikke min kop the. Men det er jo heldigvis et udtryk for, at vi holder af – og bliver holdt af. Og det er jo ikke så tosset endda.

  Kommentar af Fru Z — 10. juni 2017 @ 15:48

  • Det har du selvfølgelig ret i, Helle, og jeg er da heller ikke knust … det er bare lidt vemodigt hver gang.

   Kommentar af Ellen — 10. juni 2017 @ 22:36

 8. Tak for turen på landet. Er de landsbyer “udkants”-England eller?
  Hvad er dit indtryk/viden mht. teleinfrastrukturen: Er mobildata og -telefoni og disses tilgængelighed at sammenligne med vores – hvor der er huller, men de er få – eller er det fortsat nødvendigt at have fastnettelefoni på landet, hvis man vil kunne være i telefonisk forbindelse med omverdenen? Er alle telefonboksene frakoblet telenettet (og ikke fysisk fjernet) eller er nogle stadigvæk i funktion (f.eks. i områder, hvor mobildækningen er dårlig), så det er muligt at kommunikere med omverdenen, hvis man ikke ellers har adgang til en fastnettelefon.
  Mvh. og velkommen hjem.

  Kommentar af Kristine — 10. juni 2017 @ 17:44

  • Velbekomme … og nej, slet ikke, sådan er det bare. ‘Vores’ landsby ligger, så det stadig kan lade sig gøre at pendle til London (hvad Tim jo også gør), så det er et relativt dyrt og meget attraktivt område, men vi er på landet, og sådan er det på landet – alle vegne derovre.
   Der er mange mobilhuller derovre, så mange har stadig fastnet, men jeg tror ikke længere, at der er nogen af de gamle telefonbokse, der er i drift – de ser afgjort ikke sådan ud, i hvert fald, men jeg ved det jo ikke med sikkerhed.
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. juni 2017 @ 22:40

 9. Så flotte bindingsværkshuse. Og smukt lagte stråtag.
  En markant kontrast til fotofidusens “hus” Det gør da helt ondt at se på…
  Velkommen hjem.

  Kommentar af Anne Holtegård — 10. juni 2017 @ 22:23

  • Ja, de kan noget med bindingsværk og stråtage derovre!
   Det er så heldigvis kun hans skur – hans hus ser ret normalt ud 🙂
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. juni 2017 @ 22:41

 10. Det er fine steder I har fundet ved at dreje fra …

  Kommentar af Jørgen — 12. juni 2017 @ 21:20

  • Det er sommetider en rigtig god ide at bevæge sig lidt væk fra alfarvejen – både i overført og reel betydning.

   Kommentar af Ellen — 12. juni 2017 @ 23:53

 11. Sjovt, at de har beholdt de nu uvirksomme telefonbokse. Herhjemme er de bare pist væk … det forekommer lidt trist og historieløst, som om den periode af telefonien aldrig har eksisteret. Men sådan er det jo selvfølgelig med mange ting 😉
  Det er en rigtig sjov ide, at genbruge dem; lidt ligesom naturens udgåede træer, der bliver brugt på nye måder af fugle og insekter. Mon ikke der er andre sjove tiltag med de engelske bokse?

  Kommentar af fiberfryd — 13. juni 2017 @ 7:47


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.