Hos Mommer

22. maj 2017

Tjekliste og gærdesmutteunge

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:09
Tags: , ,

Hver gang vi har bilen med til England, er der som regel en masse, vi skal have med til dem derovre … ting vi ikke kan have med, når transporten foregår med fly. Alt dette, som vi samler sammen i løbet af året, bliver lagt i en kasse på loftet, for så er det for det første samlet og for det andet glemmer vi ikke noget, når vi ved, det ligger på ét sted.
Derudover er der så alt det, der med tiden er blevet fast tradition, at jeg har med derover hver gang jeg kommer, også selv om det er med fly, såsom pålægschokolade til Aubrey og hjemmelavet marmelade til Anna. Et par strikkede futter eller sokker til hver. Te til Charlotte (vi er jo nødt til at eksportere noget ordentligt te, når de ikke selv kan finde ud af det i UK). En ‘rigtig’ gave til hver af børnene. Det er ikke noget must. Det siger de, fordi deres mor har sagt, at de ikke må forvente at få gaver, når det ikke er jul eller fødselsdag, og de har da heller aldrig spurgt, om jeg har noget med til dem – men jeg ved, at de vil blive skuffede, hvis ikke jeg har det, så naturligvis … jeg har jo kun de to børnebørn og får ikke flere, så jeg kunne da ikke drømme om at forsømme min pligt, hvad børnebørnsforkælelse angår.
For havens vedkommende er tjeklisten også hakket af nu. Jeg vil ikke påstå, at jeg er færdig, for det bliver man aldrig i en have, men jeg har fået ordnet alt det, jeg havde sat mig for at nå inden vi skulle af sted, så glorien er glat og blank og fin – den kan jeg godt være bekendt at rejse med.

Årets gærdesmutteunge

Denne lille, nuser fyr her, som i virkeligheden ikke er meget større end en valnød, er vores gærdesmuttes unge. Vi har hele tiden haft (mindst) en gærdesmutte boende henne i nærheden af brændestablen og udhænget til haveredskaberne. Her er der nemlig rigeligt med mad til dem hele året, og det er dem SÅ vel undt, for de lever næsten udelukkende af edderkopper og edderkoppeæg.
Og nu har den så fået børn. Eller barn, måske … jeg har kun set én ad gangen … den er begyndt at bevæge sig rundt uden for reden, og selv om den holder op med at kalde på sin mor, når jeg nærmer mig, flygter den ikke, men sidder bare lige så stille og venter på, at jeg går igen. Gærdesmuttemor, med mad i næbbet, sætter sig et par meter væk og venter også på, at jeg forføjer mig, så det skal jeg nok – skal bare lige have et par billeder først.

26 kommentarer

 1. Uh, hvor er jeg misundelig. Vi har godt nok en gærdesmutte i nabolaget, og den yngler også, har vores nabo berettet, men jeg har ALDRIG set en gærdesmutteunge. Godt du fik sådan et fint billede af den, så har jeg da set DET.

  Kommentar af Kirsten — 22. maj 2017 @ 14:56

  • Det er også første gang, jeg ser en unge. Den er så lillebitte 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2017 @ 16:17

 2. Børnebørn skal forkæles 🙂 Jeg har dog ingen- endnu…Venter og venter ! Ha ha 🙂 Hvor er det et fint billede af den lille bitte Gærdesmutte, så hyggeligt at følge livet i og omkring en fuglerede 🙂

  Kommentar af Miri — 22. maj 2017 @ 15:18

  • Det skal de nemlig! Det er meget vigtigt 🙂
   Vi har et rigt fugleliv i haven, og jeg elsker at følge med, når det er muligt.

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2017 @ 16:18

 3. Nåhr, den er sød, den lille unge! ❤️

  Kommentar af Maude // skøreliv.dk — 22. maj 2017 @ 15:21

  • Den er simpelthen så kær 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2017 @ 16:18

 4. Børnebørn skal selvfølgelig forkæles, og det er da dejligt at I både når at se dem og så komme til Irland. Rigtig god tur 🙂

  Kommentar af Lene — 22. maj 2017 @ 17:22

  • Ja, selvfølgelig skal de det, og jeg ville da ikke kunne bære at have været i Irland og så ikke besøge dem, når nu vi er på de britiske øer 🙂 – og tak!

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2017 @ 18:25

 5. Fin gærdesmutte. Jeg har set sådanne i haven, men jeg tror nu ikke de yngler her.
  I skal vel ikke have en anhænger med udenlands? Man kan jo få samlet meget i løbet af et år.

  Kommentar af Jørgen — 22. maj 2017 @ 19:14

  • Hvorfor skulle de dog ikke yngle? Det tror jeg de gør – de bliver kun tre år, så hvis du altid har gærdesmutter, så har du nok haft generationsskifte flere gange 🙂
   Næh, det skal vi dog ikke – vi har højst svunget os op til at have noget på en tagbagagebærer, men det er ikke nødvendigt i år.

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2017 @ 19:26

 6. Vi har også en gærdesmutte i haven, men har ikke set unger. Hammergodt foto!
  Vores fire solsorteunger flyttede hjemmefra. Vi tror, de klarede det. Men en nyere rede oppe under udhænget på udestuen blev plyndret af en kat i nat. Erik hørte larm, og så katten hoppe/kravle op af trævæggen og ødelægge reden. ØV!
  Åh.. det bliver skønt at komme over til englænderne. Sådan en kasse er en del af “opvarmningen” og forventningen. Selvfølgelig skal ungerne begaves. Det er bedsteforældres ret at forkæle.
  Rigtig god tur med mange nye spændende oplevelser.
  Min have tjekliste har fået flere hak! Jeg glæder mig til at kunne plante noget og ikke kun hakke!

  Kommentar af Anne Holtegård — 22. maj 2017 @ 20:23

  • Tak – jeg kunne stikke linsen nærmest helt hen i næbbet på ungen – den var da ligeglad.
   Irriterende med redespolerende katte – især hvis det er andres katte, ikke også?
   Tak – det bliver så dejligt at se dem igen – har ikke set dem siden februar!
   Godt du snart er færdig til at plante!

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2017 @ 20:59

 7. Sikke en sød lille gærdesmutte

  Kommentar af Anette — 22. maj 2017 @ 21:47

  • Ja, den er så 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2017 @ 6:12

 8. Nu bliver jeg da virkelig overrasket over, at I skal have te med til England? Tedrikkerne over alle troede jeg – eller hvad? Har de sådan et dårligt/lille udvalg i te? Åh, hvor lyder det godt med alt det, I skal have med 🙂 Det er 1000 x bedre at få besøg af jer end af julemanden.
  Hvor er det et fint fugleungebillede.

  Kommentar af betty — 22. maj 2017 @ 22:12

  • Det troede jeg også indtil for omkring 20 år siden … men det eneste man får serveret, er savsmuld (som jeg kalder det) i poser, sådan lidt a la Medova, og hverken C eller jeg kan lide det – faktisk smager det rædsomt. Vi blander selv vores gode te i Brugsen eller Meny og brygger den på go’, gammeldags facon, så jeg skal altid have en frisk forsyning med til UK, hvor der stort set ikke kan købes løs te, og hvor ingen derfor får det mere. C har en veninde, der har bedt hende om at tage te med fra Danmark, fordi det er så godt!
   Hehe, de glæder sig i hvert fald til vi kommer, og jeg tror faktisk ikke engang, det kun er pga. tingene vi har med 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2017 @ 6:17

 9. Hvor har du fat i det rigtige mht. børnebørnsforkælelse! Det er så vigtigt at have nogen bedsteforældre – eller i nødsfald en faster og moster, som kan give et andet perspektiv på forældre, der ellers meget let kan komme til at ligne en slags guddommelige overmennesker 😀 — sig mig, har de ikke ordentlig te i England? Gisp!

  Kommentar af Donald — 23. maj 2017 @ 2:03

  • Høhø, man aner en vis ironi i dit udsagn, men ja, jeg tror også det er vigtigt, at der er mulighed for samvær med (gode) repræsentanter for den ældre generation.
   Nixen, de har ikke ordentlig te i England – se evt. mit svar til Betty herover.

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2017 @ 6:19

   • Nej det var sør’me ikke ironi – hmmm, hvad kan det være som virker som let ironi, måske ordet børnebørnsforkælelse? Jeg tror du brugte det selv. Nå – pyt. –

    Jeg læste svaret til Betty: Savsmuld i poser haha!!! – ja så er vi jo heldige at vi har to slags te i både Netto og Rema 1 km herfra, og en specialforretning i Helsinge.

    Kommentar af Donald — 24. maj 2017 @ 13:25

    • Det var den med forældrene som overmennesker jeg troede var ironi 🙂
     Jeg kan godt sige dig, at jeg mange gange har været skuffet over den engelske te!

     Kommentar af Ellen — 24. maj 2017 @ 21:47

 10. Det er da klart, at du skal have lov til at forkæle børnebørnene! At de så er opdraget til ikke at give tydeligt udtryk for den slags forventninger, er kun en bonus. God tur!

  Kommentar af henny894 — 23. maj 2017 @ 12:23

  • Jamen deri kan vi kun være enige 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2017 @ 14:56

 11. Jeg bor jo i lejlighed med en lille altan har her i foråret kæmpet med en solsort der troede den skulle have rede på min altan. Den var meget ihærdig men jeg vandt til sidst. Men sjovt at se nu har den rede nede i de høje roser ved tørrepladsen så fint nok.
  Jeg skal have mit barne barn nr 11 og glæder mig meget syntes det er livets dessert at have tid overskud og mulighed for at forkæle dem
  Så det er med at glædes over at man kan nyde dem dejlig du kan være sammen med dem.

  Kommentar af Jonna — 25. maj 2017 @ 9:30

  • Jeg forstår sandelig godt, at du ikke ville have den solsort på din altan!
   Det var mange børnebørn! Du har allerede 10 at forkæle og snart en til – tillykke med det … du har dem nok heller ikke så langt væk, kunne jeg forestille mig 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. maj 2017 @ 18:25

 12. Hils herskaberne, når I ser dem. Hvor er den dog nuttet, den lille gærdesmutte. Vi har dem hvert år i nærheden af brændeskuret, men det er aldrig lykkedes mig at komme så nær. De er utrolig vimse.

  Kommentar af fiberfryd — 27. maj 2017 @ 7:44

  • Det skal vi nok 🙂
   Ja, de er meget vimse, men denne unge har vist endnu ikke lært at være bange.

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2017 @ 18:16


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.