Hos Mommer

10. maj 2017

Så kan vi klare os i et par dage …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:52
Tags: , ,

image

Vejret i dag blev lovet vådt, trist, koldt og kedeligt, så vi besluttede i aftes, at vi ville investere i en endagsbillet til Puttgarden og investere i lidt drikke- og andre varer hos Fleggaard i Burg. Alene prisforskellen på tre rammer af Johns yndlingsøl, den alkoholfrie Nordic, kan betale returbilletten et par gange – den man kan nemlig få for 99 kroner, hvis man kan nå at checke ind til hjemturen højst fire timer senere end udturs-checkind. Så det kunne vi godt. Benzinen er også betalt inden for de tre rammer øl … og der blev købt en anelse mere end tre rammer Nordic …

Kender I vinen her? Det gjorde jeg først for nylig, da en nabo forærede mig en flaske som tak for en tjeneste.
Den er aldeles fortræffelig, og jeg gættede på, at den var købt i Meny. Det kan jeg naturligvis ikke vide om den var, men de har den, og når den er på tilbud, koster den en halvtredser – og man får virkelig meget for de penge, synes jeg.
Vi havde ellers vognen pænt fyldt, da jeg opdagede den i butikken. Til 186 kroner for seks flasker! Det kan da nok lige være, jeg fik skaffet plads til to kasser af denne dejlige vin.

Vi havde også lovet at have tre rammer øl med til Sverige som delvis betaling i naturalier for udgravningen i forbindelse med undersøgelsen af vores trekammerbrønd. Det med at få betaling i stärköl gør de en del i, de svenskere, og både de blågule og de rødhvide er glade for den ‘ordning’.
Men det er altså IKKE alkoholfri Nordic, man skal købe til svenskerne! Det blev giraføl denne gang – det ved vi er et hit.
Maskinvaskemidler køber jeg også altid i Tyskland. Og deodoranter. Sæbe. Barberblade. Alt i alt svinger de ting, vi gerne køber dernede, mellem at koste 1/3 og 2/3 af det, vi giver for dem i de danske supermarkeder, så det kan helt klart betale sig at ofre både brændstoffet og billetten på sagen.

Det tog laaaang tid gennem grænsekontrollen i Rødby, hvilket skyldtes en russer, som blev undersøgt meget, meget, MEGET grundigt. Vi sad og blev lige så grundigt irriterede over, at de ikke kunne finde ud af at få verfet ham ind til siden, så vi andre kunne komme videre. Det gjorde de også langt om længe – men først da narkohundene ankom …

Dem, der har ondt af, at der eksisterer noget, der hedder grænsehandel, kan godt få ondt nu af mit indlæg, men så længe det er en mulighed, har jeg tænkt mig at benytte mig af det.

Vi nåede lige at runde Burg, hvor jeg på torvet fik erhvervet mig en stor portion hvide asparges. Manden var ved at pakke sammen, da jeg kom, så han fyldte bare posen uden at veje varen, hvorved jeg fik et helt kilo for bare €5 … det gad jeg ikke brokke mig over …

20 kommentarer

 1. Burg er en fin lille by at gå en runde i.
  Jeg benytter mig afgjort også af muligheden for at gøre en god handel i Tyskland, men Fleggaard er nu ikke blandt favoritterne. Det skyldes selvfølgelig at vi her foretrækker vin Fleggaard ikke har.
  Hvis der er for meget trængsel i Burg, ligger der en tilsvarende butik med samt en hel del andre i Heiligenhafen. Det kan man også godt nå.

  Kommentar af Jørgen — 10. maj 2017 @ 21:12

  • Ja, den er fin … og det ville da også være dumt at handle hos Fleggaard, hvis de ikke har jeres foretrukne vin – der er jo mange at vælge imellem.
   Der var meget trængsel, men jeg ville ikke have troet, at man kunne nå helt til Heiligenhafen inden for tidsrammen. Rart at vide til en anden gang.

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2017 @ 9:51

 2. Du har helt ret, det er en dejlig rødvin.. forstår godt du skaffede lidt ekstra plads i bilen 🙂

  Kommentar af Inge — 10. maj 2017 @ 21:16

  • Hehe, det var mere indkøbsvognen end bilen, der havde et pladsproblem – men jeg er glad for at jeg fandt vinen 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2017 @ 9:52

 3. Vi handler det meste af vores indkøb i Tyskland, vi bor 30 km fra den tyskegrænse. Vi handler der, hvor vi får mest for vores penge. Der var engang, hvor vi kun handlede i Danmark. Men da vi fandt udad, hvor meget der kan spares. Så er vi os selv nærmest. Så ingen forargelse fra vores kant.

  Kommentar af Lykke Thomsen — 10. maj 2017 @ 21:48

  • Det ville jeg bestemt også gøre, hvis jeg boede så tæt på grænsen. Der er virkelig mange penge at spare.
   Jeg forstår heller ikke folks forargelse – men politikerne holder meget af at få det til at lyde som om vi ‘snyder’ staten for flere milliarder om året. Svenskerne og nordmændene køber jo også ind i Danmark – det galper de pudsigt nok ikke op om 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2017 @ 9:54

 4. Så kan I klare en koldkrigstid i beskyttelsesrummet! Med en smule vin så kan man klare mangt og meget!

  Kommentar af Maude // skøreliv.dk — 10. maj 2017 @ 21:48

  • Det kan man! Nu mangler vi så bare et beskyttelsesrum 😉

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2017 @ 9:54

 5. Hvor skønt at finde god vin til fornuftige priser 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 10. maj 2017 @ 22:23

  • Det har jeg aldrig noget imod 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2017 @ 9:55

 6. Det er så hyggeligt med en tur over grænsen, og er der penge at spare på varer vi alligevel skal have, så er det bare skønt.
  Svigersønnen og jeg tager turen et par gange om året. Han skal ha Pepsi Max, og jeg er mest til nødderne.

  Kommentar af Kisser — 11. maj 2017 @ 7:56

  • Og der er i høj grad penge at spare – næsten lige meget, hvad man tager ned og køber.

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2017 @ 9:55

 7. Ingen vodka til kryddersnapsen? Jeg er snart ved at løbe tør, så næste gang I grænsehandler … 😉
  Af en eller anden grund glemmer vi altid at handle, når vi kommer fra Tyskland! Det er lidt dumt, men vi er aldrig rigtig kommet ind i vanen 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 11. maj 2017 @ 8:23

  • Det skulle vi da bare have vidst – vi kommer forbi en grænsehandel igen, når vi kommer hjem fra England, så jeg skal forsøge at huske at købe en til dig. Vi var ikke selv ved at løbe tør denne gang …
   Du må give dig selv en snor om fingeren næste gang – som jeg har nævnt nogle gange, er der mange penge at spare – også på dagligvarer. Hvad mener du fx om to pakker vita-vrap for en tyver? 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2017 @ 9:59

   • Se, Ellen, det er en af forskellene på os – jeg aner ikke hvad plastfolie står i nu om dage 😂 (jeg køber Remas folie, for de har store ruller af den type jeg foretrækker)
    Tal og priser hænger simpelthen ikke fast i mit hoved, så når jeg står hos Fleggaard ville jeg ikke vide, hvad der er billigt og hvad der ikke kan betale sig at købe med hjem.

    Kommentar af fiberfryd — 11. maj 2017 @ 19:53

    • Du er så organiseret, Ditte, så var det ikke en ide at skrive priserne ned på sådan noget som dit foretrukne maskinvaskepulver, opvaskemiddel, både til hånd og i maskine, stanniol og alt de andre ting, man snildt kan købe til et helt år ad gangen? Den liste kan du have med, og så er du slet ikke i tvivl om hvad du skal købe.

     Kommentar af Ellen — 11. maj 2017 @ 20:00

 8. Man skal sørge for at holde sig hydreret. Kan det så ske til en fornuftig pris, så meget desto bedre. Jeg ville sådan set ønske, at jeg kunne tåle at drikke noget vin, men det er helt udelukket pt. Vin kan jo ellers, ud over at smage godt, både virke smertestillende og opmuntrende.

  Mærkeligt med de svenskere i øvrigt. Hvad _kan_ de dog have mod letøl? 😀

  Kommentar af henny894 — 11. maj 2017 @ 12:51

  • Det er ærgerligt, at du slet ikke kan tåle vin, for ja, det har flere gode egenskaber. De dårlige taler vi slet ikke om – der er i mine øjne ingen, når man drikker med måde 🙂
   Din smiley antyder, at du kender svaret 🙂 – ellers må du lige spørge igen …

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2017 @ 13:19

 9. Jeg laver en indkøbsliste til forretningerne i Süderlygum… Når vi trænger til at tage på tur og kører sydpå, kan vi jo lige så godt handle ind dernede. Og kigge sko i Bredebro. Og i Tønder.
  Jeg ser det som besparelser.. ikke ud fra kilometerpenge, men som vi ville på tur, benzinen blev brugt alligevel…. og så sparede vi på de dagligvarer.

  Kommentar af Anne Holtegård Clausen — 12. maj 2017 @ 15:01

  • Jamen, det er da store besparelser – for vores vedkommende så store, at de betaler både benzin og færgebillet!

   Kommentar af Ellen — 12. maj 2017 @ 15:58


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.