Hos Mommer

27. april 2017

En efterårsdag i april – på Mallorca

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 11:03
Tags: , ,

Hvis dette vejr havde vist sig på vores første feriedag, var jeg nok blevet en anelse bekymret. Nu er det i stedet vores sidste dag, og jeg hygger mig bare – jeg har altid elsket uvejr … ikke den evindelige, silende regn, men rigtigt rusk og riv og høje bølger, hvilket vi har til overflod i dag. Vi vågnede i morges ved, at det blæste så meget, at det ruskede i hele huset, og havde vi ikke vidst, at det allerede må have ligget her i adskillige år, kunne man måske blive utryg, men det var der ingen grund til. Og havde det været for mange år tilbage, var vi nok bare blevet liggende tæt sammenslynget under dynen og havde ladet dårligt vejr være dårligt vejr, lige så meget det lystede. I stedet stod vi pænt og ærbart op, tændte for elradiatorerne, lavede en kande kaffe og nøjedes med at mindes andre og yngre tider.

P1060692

Her kan vi se gennem vinduerne – det kunne vi ikke fem minutter senere. Vi kunne knap se havet, fordi det regnede så meget.
Egentlig burde vi køre en tur – der kan næppe være så mange cyklister cykelryttere ude i dag – på den anden side kan vi kun komme i tanke om drypstenshuler til sådan et vejr, og det er der sikkert en million andre, der også har tænkt, så vi springer over. Dragegrotterne advares vi imod af samtlige guidebøger, fordi de er så overrendte. De er smukke nok, men alt for besøgt, så vi valgte sådan set lige fra starten at droppe dem.

P1060697

Der er virkelig piv i den! Mallorcinerne har tydeligevis ikke ofte sådan et vejr, for det suser ind gennem vinduernes ene lag glas, så vi er trukket lidt ind i stuen. Godt, at elradiatorerne virker fint … dem er her heldigvis rigeligt af. Jeg tror det er heldigt for os, at huslejen er alt inklusive mht. vand, strøm og rengøring, for det er lige før, vi kan bruge elmåleren som vinkelsliber i dag.

P1060698

Det er også sådan en dag, jeg er ret glad for, at vi ikke er bundet til et hotelværelse! Men okay – så var vi nok næsten tvunget til at blive i sengen …
Det her er altså helt vildt – så vildt, at det er sjovt at have fået det med også, men som sagt fint, at det er på sidste og ikke første dag.
Ikke mindst fordi, alle de tykke stolehynder er blevet så pladdervåde, at de nok vil være en rum tid om at tørre. Vi satte ellers alle stole helt ind langs væggen på den overdækkede terrasse i den tro, at her ville intet ondt kunne ramme dem, men det var ikke nok; regnen kan finde rundt over alt i dag.

26 kommentarer

 1. Det lyder som det er et gevaldigt vejrlig I har på jeres kanter. Her er det bare koldt i lange tider.
  God tur hjemover.

  Kommentar af Jørgen — 27. april 2017 @ 12:02

  • Gevaldigt er det rigtige ord! Tak – vi satser på at vende hjem til lunere vejr.

   Kommentar af Ellen — 27. april 2017 @ 12:32

 2. Så har I da fået hele pakken! Jeg er også stor fan af rusk og regn. Det er godt at hygge sig indendøre når det er uvejr!

  Kommentar af Maude // skøreliv.dk — 27. april 2017 @ 12:08

  • Det må man sige, at vi har! Men hyggeligt er det 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. april 2017 @ 12:33

 3. Ok, så der kan også være “engelsk” vejr på Mallorca! Om en lille måneds tid drager vi mod Lake District – jeg håber sørme, vejret mere kommer til at ligne jeres første dage 😉

  Kommentar af conny — 27. april 2017 @ 12:20

  • Jeg håber også på godt vejr om en lille måneds tid – der skal vi nemlig til Irland … vi skal måske ligefrem nærmest følges ad på vejen derover? Vi rejser 22. maj. Lake District er SÅ smukt. Vi kan stærkt anbefale den lille vej over Hardknott Pass – det er virkelig en oplevelse! http://www.visitcumbria.com/wc/hardknott-pass/

   Kommentar af Ellen — 27. april 2017 @ 12:36

 4. Hu hej, så fik I også det med. Og i små doser er det jo meget charmerende. God tur hjem 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 27. april 2017 @ 13:50

  • Ja – vi tager lige hele pakken 🙂 – og tak …

   Kommentar af Ellen — 27. april 2017 @ 14:24

 5. Lad os håbe, det er stilnet af til I skal hjem. De kan have nogle gedigne uvejr syd på, og det var en god idé IKKE at køre en tur. Vand og bjerge har det med at blive til rivende floder, og i fx Italien er der hvert efterår folk, der omkommer i uventede vandmasser. Det er vist mest i Syditalien, men for få år siden var den helt gal i Genoa, da byen blev vandets endestation.

  God tur hjem, men I kan selvfølgelig også smutte forbi Sicilien og få en kopkaf – her er vejret nemlig rigtig godt, og vejrudsigten er end ikke truende 🙂

  Kommentar af Eric — 27. april 2017 @ 14:49

  • Det er godt nok også en tand for slemt til, at vi har lyst til at prøve, men i morgen tidlig er der ikke noget at gøre, så skal vi afsted til lufthavnen, men så skulle det vist også være stilnet lidt af.
   Tak for tilbud, men jeg tror, vi tager direkte hjem 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. april 2017 @ 16:34

 6. En helt igennem interessant ferie! God timing at gemme uvejr til sidste dag; så kunne I lige slappe af og gøre klar til hjemrejse! God tur….
  Vejrudsigterne siger stadig lunere vejr til DK hen i næste uge!

  Kommentar af Anne Holtegård — 27. april 2017 @ 15:29

  • Det var været fin timing hele vejen igennem, og det passer mig fint at komme hjem til lidt lunere vejr 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. april 2017 @ 16:35

 7. Ja, det er vist godt det er jeres sidste dag:)

  Kommentar af Mette — 27. april 2017 @ 16:24

  • Ja … nu kan vi lige godt tage hjem igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. april 2017 @ 16:35

 8. Den slags regn (blanding af slagregn og vindblæst vandret-regn) kender jeg godt. Der har været godt læ her, men nu er en række store træer fældet og ligesom de første år kan regnen finde på at flyve vandret ind under carport og ind under bryggersdøren! Det piber ind alle steder – i de forløbne dage har det været særlig slemt, synes jeg. Nok om det. Den oplevelse af vejr på Mallorca får mig til at tænke på at komponist og pianist Chopin for 180 år siden var på Mallorca en vinter i håb om at få kureret hvad man måske troede var en forkølelse – eller for at det ikke skulle blive værre, og de havde også dårligt vejr. Jeg har været i Spanien én gang, det var på “solkysten” og der var altså ikke meget sol. Næh, årstider, det er der overalt i Europa. 🙂

  Kommentar af Donald — 27. april 2017 @ 19:19

  • Vand kan finde ind over det hele!
   April er – også her på Mallorca – en ustabil måned – og jeg har faktisk lige lånt bogen af George Sand om hendes og Chopins vinter på Mallorca, men er ikke begyndt på den endnu.
   Jeg elsker at brokke mig over vejret, men årstiderne vil jeg på ingen måde undvære … kunne ikke tænke mig at leve i et land uden de skiftende årstider.

   Kommentar af Ellen — 27. april 2017 @ 20:03

 9. Den perfekte ferie 🙂 God tur hjem

  Kommentar af Lene — 27. april 2017 @ 20:02

  • Ja – stort set, Lene, og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. april 2017 @ 20:03

 10. Dejligt med gode minder og elradiatorer 🙂 Hvor heldigt, at det er jeres sidste dag. God tur hjem.

  Kommentar af betty — 27. april 2017 @ 21:57

  • Tak – ja det var meget heldigt, og nu er vi hjemme igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. april 2017 @ 17:31

 11. Det lyder som en passende afskedssalut; så er behovet for at blive hængende ikke alt for stort. Vi håber så, at I har pakket det pæne vejr og tager det med hjem, så maj kan blive en anelse lunere 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 27. april 2017 @ 23:03

  • Ja, det håber vi sandelig også, at maj bliver – heldigvis havde mine nye planter ikke taget skade, kunne jeg ved hjemkomsten konstatere 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. april 2017 @ 17:32

 12. Voldsomt vejr har også min fascination, hvis det ikke har alvorligere konsekvenser end våde hynder.
  Jeg betvivler ikke, at huset er utæt ved vinduerne, men din oplevelse af at vinden kom gennem glasset (og kom der så ikke også regn gennem?) er nok et udtryk for feriekuller. 😉
  Mvh. og ønske om god hjemrejse

  Kommentar af Kristine — 28. april 2017 @ 8:50

  • Næh, det var konsekvenser, der var til at overse … og lidt feriekuller skal man have lov at have 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. april 2017 @ 17:33

 13. Bare en ekstra oplevelse, når det nu er den sidste dag.

  Kommentar af Kirsten — 28. april 2017 @ 9:40

  • Ja, det var det såmænd, og nu er vi hjemme igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. april 2017 @ 17:33


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.