Hos Mommer

24. januar 2017

Er græskar i musestørrelse

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:06
Tags: , ,

Græskarrene fra Halloween er for længst smidt ud, men jeg lod et i ministørrelse ligge ved siden af nogle miniblomster i græskarfarve. Blomsterne er nu gået heden, men minigræskarret har gjort nytte – som museføde.

P1050765

I går morges fik John øje på en lille mus, som tilsyneladende holder til inde under den gamle trappe, som ikke længere bruges af os mennesker. Den pilede ud og ind gennem en revne og spiste af det lille græskar, som her er gengivet i omtrentlig naturlig størrelse. ‘Spisehullet’ vender væk fra os, så det blev først opdaget nu, hvad der var gang i. Vi gætter på, at der har været mad til den i flere dage, for selv om det er et lille græskar, så er en mus heller ikke ret stor.

Der er mange mus her i nabolaget, men det er nok ikke så underligt, for her er masser af mad, og her tænker jeg ikke kun på efterladte græskar, men hvad naturen og de mange haver har at byde på i nabolaget omkring Den Stråtækte.
Vi har fanget tre mus i køkkenet siden august. De kommer sandsynligvis ind et eller andet sted bag køleskabet, men de når heldigvis aldrig mere end nogle få centimeter længere end lige uden for dette, så går de i fælden, som John har lagt en rosin i, hvilket er en alt for stor fristelse for en lille mus.
Med de mange mus, vi ser både foran og bagved huset, tror jeg, vi skal være glade for, at der kun er kommet tre ind – og så længe de bare holder sig udenfor, har jeg intet imod dem. Tværtimod – de er faktisk meget søde og pudsige at iagttage, når de har travlt med at skaffe sig føde.
Det er noget helt andet med rotter, som jeg hverken vil have ude eller inde. Der har været én i år, men den fik vi hurtigt gjort kål på.

Reklamer

16 kommentarer

 1. Jeg ville også gerne bytte med en enkelt mus eller tre, for hele Frederiksberg er inficeret af rotter, og selv om de ikke er lejligheden, så lurer de i affaldet og lunter rundt omkring uden at se det fjerneste sky eller travl ud…. Og så er de begyndt at lave reder oppe på jorden; det er meget ulækkert alt sammen….

  Kommentar af www.skøreliv.dk — 24. januar 2017 @ 16:52

  • Adddrr, hvor er det dog ulækkert! Gør kommunen ikke noget? Rottebekæmpelse er da et kommunalt anliggende?

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2017 @ 19:52

 2. Mus er så søde – udenfor. Vi nyder også at betragte ‘vores’ mus, som vist nok bor under en gammel træstub og løbende henter noget af det fuglefoder der ender på jorden. Allerbedst er det, når de små unger begynder at vove sig udenfor – de er ikke til at stå for. Inde har vi dem heldigvis aldrig – det havde vi til gengæld i Sverige, hvor de i løbet af vinteren, når sulten blev for meget, gerne gnavede af håndsæben 😉

  Kommentar af fiberfryd — 24. januar 2017 @ 18:52

  • Åhh, jeg har endnu til gode at se dem med unger – de må virkelig være noget så nuser.
   De gnaver af ALT – også plastic og gummi, også selv om det ikke er for at komme ind et eller andet sted. Det ser ud som om de har brugt det som mad!

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2017 @ 19:55

 3. Jeg havde vist ikke de rigtige briller på, for først troede jeg, at det var et billede af Trump under en af hans taler, men hvorfor skulle du dog også bringe et billede af ham?

  Held og lykke til din datter med hendes forretning.

  Kommentar af henny894 — 24. januar 2017 @ 18:55

  • Hahaha – mangler der ikke lidt hår, så? 😀
   Tak skal du have.

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2017 @ 19:56

   • Næh, hans orange hår og cheetoh-dust-make-up kan let løbe i et, når man har de forkerte briller på.

    Kommentar af henny894 — 24. januar 2017 @ 20:19

    • 🙂

     Kommentar af Ellen — 24. januar 2017 @ 20:47

 4. Det lyder som et godt museliv udenfor hos jer. Og en god og hurtig død for den mus, der vover sig ind. 🙂

  Kommentar af betty — 24. januar 2017 @ 20:27

  • Nemlig. Inde er der ingen nåde, men udenfor kan de gøre hvad de vil 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. januar 2017 @ 20:48

 5. Sød lille mus
  de kan være sjove at betragte… men ja udenfor tak

  Kommentar af Anette — 24. januar 2017 @ 22:09

  • Absolut!

   Kommentar af Ellen — 25. januar 2017 @ 09:08

 6. Vi har også jævnligt mus … uden for. Men ikke p.t. Vi har nemlig også fået rotter i området. Besøg af rottefængeren. Slut med at fodre fugle. Det er bare en træls sag. Håber den går i fælden.
  Og det milde vejr har fået skadedyrene til at multipliceres! Ulækkert. Utrygt.

  Kommentar af Anne Holtegård — 25. januar 2017 @ 00:38

  • Ih, det er altså bare SÅ irriterende. Og at man ikke kan fodre fugle pga. de skide rotter, er lige så irriterende. Jeg håber I snart kommer af med dem.

   Kommentar af Ellen — 25. januar 2017 @ 09:10

 7. Rotter er ubehagelige at have. De har en del sygdomme med sig, og man behøver end ikke at være i direkte kontakt med dyret. Rotteurin kan viderebringe sygdomme. Jeg havde faktisk en kollega, hvis mand for år tilbage døde af Leptospirose, som sygdommen hedder.
  -Og sygdommen er ikke just på retur:
  http://www.ssi.dk/Smitteberedskab/Sygdomsovervaagning/Sygdomsdata.aspx?sygdomskode=LEPT&xaxis=Aar&show=&datatype=Individual&extendedfilters=False#HeaderText

  Kommentar af natural2222 — 25. januar 2017 @ 10:21

  • Jeg ved godt, at man skal passe godt på, når man håndterer rotter – John tog gummihandsker på, når han fjernede de døde rotter.
   De er hårdføre (og forplantningsdygtige), de dyr – det er praktisk talt umuligt at få bugt med dem, desværre.

   Kommentar af Ellen — 25. januar 2017 @ 11:14


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.