Hos Mommer

6. november 2016

Så har vi været lidt sociale igen

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:31
Tags:

Da vi kom hjem fra USA, var det længe siden, vi havde set nogen af vennerne. Tiden har det altså med at smuldre, når man ikke arbejder, må vi atter og atter konstatere. Eller … måske ikke ligefrem smuldre, for vi får da meget ud af dagene synes vi selv, men der smutter hurtigt en masse uger, uden vi lige tænker over det, men lige pludselig føler vi det er aaalt for længe siden vi har set nogen.

Vikingeskib fra Hundested

Det er vi så i fuld færd med at råde bod på. I onsdags kom Brian og den søde skotske NGO-kvinde. I fredags kom Pia og Allan og Inge og Hasse, og i går kørte vi op til Ditte og Peter, hvorfra vi næsten lige er kommet hjem.
Nu skal vi til Sverige i nogle dage – har lige et projekt brændeflækning, der skal i gang, selv om det ser ud til at blive noget af en kold omgang med dagtemperaturer lige omkring frysepunktet næsten hele úgen.

Det har, som altid, været skønt at være i godt selskab, hvad vi jo så har været en hel del i denne uge. Ditte og Peter serverede grønne æg for os til morgenmad. Æg skal normalt ikke være grønne, men disse skulle – de var produceret af hønsene, som de har i deres have.
Ditte og Peters grønne ægGrünleger hedder hønsene – grønlæggere på dansk, såmænd. Det var første gang, jeg har set grønne hønseæg.
I går regnede det så meget, at hverken deres plan A eller B kunne gennemføres, så det blev plan C, hvilket var at blive hjemme i den lune stue og, for de tos vedkommende, hygge sig med strikkepindene.
I dag regnede det ikke, så vi kørte til Hundested Havn og kiggede os omkring i møbelsnedkeriet og i glaspusteriet, som ligger lige over for hinanden og samarbejder om at fremstille smukke vikingeskibe i glas og træ.
Bagefter var planen, at vi skulle have været til Arresødal, hvor vi skulle have indtaget den medbragte kaffe og lækre kage, men vi opgav tanken, fordi det simpelthen var for koldt og blæsende til, at det ville have været rart at sidde udenfor – “nu kører vi hjem, og så drikker vi kaffen der!”
Vel hjemme igen satte Peter kurven ind på sofabordet, løftede den dækkende klud og så termokanden med kaffe, tallerkener, kage og mælk.
Ingen krus.
Peter og jeg kiggede på hinanden og begyndte bare at skraldgrine. Vi gik ud til Ditte i køkkenet og sagde, sådan nærmest hikstende af grin, at det dæleme da var heldigt, at vi ikke havde gået flere kilometer slæbende på den kurv for så, når vi trængte allermest til noget at varme os på, at finde ud af, at der aldrig var blevet lagt noget i den til at hælde kaffen op i.
Den kommer hun til at høre for længe …
Men ellers var alt upåklageligt, med meget og meget lækker mad.

Reklamer

20 kommentarer

 1. Sikke en festlig dag! Rigtig god tur til Sverige 🍁🍂

  Kommentar af www.skøreliv.dk — 6. november 2016 @ 19:49

  • Nemlig – og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. november 2016 @ 19:59

 2. Så dejligt, at se jer igen, tak for i fredags.. 🙂
  Jeg er så forelsket i de smukke skibe Egeværket og glaspusteren laver sammen.. Så I også den fantastiske stol, de har lavet på Egeværket??

  Kommentar af Inge — 6. november 2016 @ 21:05

  • Selv mange tak – det var nemlig godt 🙂
   Det er vildt flot, men det er priserne også … 35.000 for den afbildede! Ja, jeg både så og rørte ved stolen – det træ var blødere end både silke og barnenumser; jeg kunne slet ikke stoppe med at lade fingrene glide hen over sædet.

   Kommentar af Ellen — 6. november 2016 @ 21:10

 3. Vi takker også for en rigtig hyggelig eftermiddag og aften i fredags med lækker mad og godt selskab.
  Vi har så haft meget bedre vejr hernede på øen. Mildt, lidt sol og ikke mindst tørvejr.

  Kommentar af Pigen fra landet — 6. november 2016 @ 21:44

  • Og i lige måde da 🙂
   Vi har været i den forkerte retning, så!

   Kommentar af Ellen — 7. november 2016 @ 15:23

 4. Hvor det vikingeskib dog er smukt! Det må blive en af de ting, jeg anskaffer mig, når jeg vinder nogle millioner i Lotto – hvilket naturligvis kræver, at jeg begynder at spille 🙂

  Kommentar af Rasmine — 7. november 2016 @ 00:10

  • Ja … før tror jeg ikke rigtig, at der sker noget – men smukt var det bestemt!

   Kommentar af Ellen — 7. november 2016 @ 15:26

 5. Æg findes i et utal af farvevariationer. Det er racen, som bestemmer ægfarven og foderet, som bestemmer blommefarven.
  Alt det er gammelkendt viden; men forholdet mellem æggehvide og -blomme er tilsyneladende også racebestemt. Nyt for mig er, at de racer, som giver flest æg (Hvide italienere og krydsningsproduktet brun ægland) har den laveste blommeprocent. Det må være “billigere” for hønsene at producere æggehvide, eller også er æggehviden den faktor ved ægget som er lettest at ændre genetisk ved avl.

  Kommentar af Farmer — 7. november 2016 @ 04:59

  • Det er da en smule ærgerligt, at man skal vælge mellem mange æg eller en stor blomme – jeg vil da helst have begge dele … men er det bare havehøns, vil jeg vælge stor blomme og et par høns mere 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. november 2016 @ 15:28

 6. Har aldrig før hørt om grønlæggere – naturen er forunderlig. God tur til Sverige. Håber brændekløveriet giver en form for varme i en kold tid.
  Har du adgang til Farmers blog? Jeg har ikke pt.

  Kommentar af Jørgen — 7. november 2016 @ 07:32

  • Det havde jeg heller ikke, men nu er vi begge blevet klogere 🙂
   Nej, hans server er åbenbart i udu, ser det ud til – vi må håbe han læser dette, hvis ikke han er klar over det.

   Kommentar af Ellen — 7. november 2016 @ 15:29

 7. Har været i Hundested i september måned, og jeg skal love for, at der er sket ændringer siden sidst, bl.a. glaspusteriet og snedkeriet, men det var sidst på sæsonen var alt andet ved at lukke ned, også “Røgeristen” hvor vi spiste deres lækre buffet med forskellige fiskeretter.

  Charmerende miljø, hvor meget vel er til ære for de store krydstogtskibe, der skal lægge til deroppe, og dermed følger også kroner i kassen.;-)

  Arresødal var rekreationshjem, som ligger smukt, hvor vi besøgte en kusine for mange år tilbage.

  Dejligt, I ikke glemmer venneskaren til trods for jeres mange gøremål.:-)

  God tur til Sverige!

  Kommentar af Madonna — 7. november 2016 @ 10:16

  • Der er lukket grundigt ned for sæsonen, men heldigvis er der åbent få steder – det er en dejlig by med en dejlig havn.
   Ja, tænk, at der kommer krydstogtskibe til Hundested nu 🙂
   Det går ikke at glemme vennerne – og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. november 2016 @ 15:31

 8. Ja, ja, Ellen – du har håneretten på din side et stykke tid 😉
  Men det var, trods alt, umanerligt hyggeligt og I slipper ikke for udendørskaffe (og Arresødal m.m.), når det igen bliver varmere. Nu er jeg jo sikker på at krusene kommer med, med alle de påmindelser der vil dukke op 🙂
  Hundested er begavet med en flok flittige ildsjæle, der i løbet af de sidste 10 år har gjort byen til et aktivt og attraktivt sted. Men kommunen er og bliver en sommerhuskommune, hvor vinteren leves i roligt tempo. Jeg synes det er skønt, når landliggerne (det hedder de her) dukker op i gadebilledet i løbet af foråret, men jeg nyder bestemt også roen, når de efter efterårsferien drager retur til storbyen.

  Kommentar af fiberfryd — 7. november 2016 @ 10:48

  • Hehe, jeg kan stadig komme til at grine, når jeg tænker på de krus – men som du siger, dem får du ikke lov til at glemme igen 😀
   Det er blevet en rigtig dejlig by, men jeg forstår til fulde, at de lokale nyder roen, når den hektiske sommer er slut.

   Kommentar af Ellen — 7. november 2016 @ 15:33

 9. Grønne hønseæg er bare så fine. Lige til at komme i godt humør af 🙂 Dejligt, I bare har været selskabelige. Man var jo lige ved at blive bekymret …

  Kommentar af Fruen i Midten — 7. november 2016 @ 12:06

  • Ja, de var da så søde, de æg … og vi har bare haft travlt med at hygge 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. november 2016 @ 15:34

 10. Selskabelighed har det med at komme i stimer, og I har vist lige været inde i en hyggelig en af slagsen. Glasprodukter er noget, jeg kan se (og røre ved) meget længe. Det er så flot. Og sat sammen med lækkert træ må det være nærmest dobbelt lækkert.
  Her til formiddag var der enkelte snefnug her i omegnen – i Nordjylland en hel del mere i weekenden. Gad vide, hvordan det er i det svenske – koldt?

  Kommentar af conny — 7. november 2016 @ 14:57

  • Ja … der er faktisk mange ting, der kommer i stimer, og når man skal have det hele til at gå op, så må man jo få det til at passe.
   Det var nogle meget smukke ting, vi så – du må prøve at tage derop bare for at føle 🙂
   I det svenske er der meget koldt, men med meget sol, så her er flot.

   Kommentar af Ellen — 7. november 2016 @ 15:36


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.