Hos Mommer

10. august 2016

Et kongeligt sølvbryllup – blandt andet

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:42
Tags: ,

For et godt stykke tid siden fik vi bud fra Danmarks eneste kvindelige konge – Kong Mor (hvis franske mand dog ikke glimrede ved sit fravær, fordi han er gået på pension), at vi skulle være så hjertelig velkomne til at deltage i hendes og hendes royale gemals sølvbryllupsreception, som de ville afholde denne eftermiddag i den fynske mølle. Det er et pænt stykke tid siden sidst vi har set hele den kongelige familie, så vi blev glædeligt overraskede over invitationen. Og selvfølgelig ville vi drage til Fyn for at sige tillykke til dem. Det var der temmelig mange andre, der også havde haft tid og lyst til, så det var en ren overdådighed af mad og mennesker. Meget hyggeligt.
John troede dengang, jeg fortalte ham om invitationen, at jeg måtte have misforstået det, for så godt kender vi heller ikke hinanden, selv om vi har haft nogle virkelig dejlige timer sammen. Kong Mor kunne så forsikre, at vi intet havde misforstået, og at der var en særlig grund til, at de ville se os. Den grund fik vi – og blev helt rørt.

Dybsø Dybsø (1)

I går var også hyggelig, for der kom Inge og Hasse en tur. Som det efterhånden er skik og brug, kørte vi en tur, hvor et af stoppene var Avnø Naturcenter og et andet var Dybsøstrømmen mellem Svinø og Dybsø … en hyggelig lille plet på danmarkskortet, som I&H ikke kendte. John og jeg har haft campingvognen med på Svinø camping mange gange mellem 1990 og 1995 – vi syntes det var sådan et skønt og fredeligt lille sted, hvor det ikke var småbørnsfamilierne, der dominerede pladsen, og der var ikke længere end at vi kunne køre derned på omkring 1½ time. Campingpladsen eksisterer ikke mere.

Grå krontrane (2)Grå krontrane (3)Grå krontrane

I dag så vi på fugle – i Fuglezoo ved Tommerup på Fyn.
Det må vi så begge med beklagelse erkende, at vi var lidt skuffede over. Det så nogle steder lidt forsømt ud, og det irriterede os begge en hel del, at omkring halvdelen af informationsskiltene om fuglene var enten forkerte eller helt manglede. Forkerte på den måde, at det ikke var den beskrevne fugl, der var i volieren. Selve teksten har sikkert været korrekt nok – bortset fra, at man i alt for stor stil excellerede i særskrevne navneord.
Ovenstående fugl er en grå krontrane – en flot fyr, som, da han (hun?) så os, kom hen og begyndte at danse for os. Og blev ved og ved … hele vejen langs hegnet ville fuglen meget gerne have vores opmærksomhed.
Ellers var det nok især tre killinger på omkring 10 uger og deres mor, vi var betaget af … de havde den blødeste og mest silkeagtige pels, jeg har set og mærket hos en kat – jeg blev næsten fristet til at smugle en af killingerne med hjem i bilen. Næsten.
Nu skal vi slet ikke noget de næste to dage – vi har helt glemt hvordan det er.

4 kommentarer

 1. Jeg synes også – de få gange jeg tager mig sammen til at flå ungerne med i noget zoo-lignende halløj – at vi står og ser på andre fugle end de beskrevne. Inde bag nettet sidder noget småt og brunligt spurveagtigt fjerkræ, mens man forgæves spejder efter de grønne og eksotiske nogle af slagsen. Måske visner de derinde?!
  Men det er da nogle flotte billeder I havde med hjem!
  Og hvem der dog bare kunne hamstre en lille missekat!…

  Kommentar af www.skøreliv.dk — 10. august 2016 @ 21:11

  • Det er måske sådan en aftale, alle fuglezoo’er har indbyrdes? Det var den samme oplevelse, vi havde … men jeg kan da så godt forstå, hvis de visner, for det er altså ikke meget plads, de har at gøre godt med.
   De var slet ikke til at stå for, de små misser 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. august 2016 @ 21:27

 2. At være indbudt til royalt sølvbryllup er noget ganske særligt og jeg fryder mig over at så mange kunne være med til at fejre et ganske særligt par.

  Kommentar af Lene — 11. august 2016 @ 5:30

  • Det er nemlig et ganske særligt par, som fortjener al den fejring og tillykker, man kan forestille sig 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. august 2016 @ 9:50


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.