Hos Mommer

6. april 2016

Parfumen over alle parfumer

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 13:16
Tags: , ,

Jeg har brugt parfume/eau de toilette i 45 år, og jeg har prøvet mange af slagsen – de fleste med held; nogle få var ikke så gode på mig, selv om det var det jeg syntes, da jeg prøvede dem.
Fiji, Shalimar, Trésor, L’air du Temps – det var de gode, som blev købt mere end én gang.
Yndlingen over alle yndlinge er Elizabeth Taylors White Diamonds. Den har jeg brugt i omkring 30 år, og 80-90 % af mine parfumeflasker har været denne.
Det pudsige ved parfumer er, at man ikke kan anbefale dem til andre. Den, der dufter skønt på én kvinde, kan få en anden til at stinke værre end …  Selvom Charlotte formentlig har halvdelen af mine gener, kan vi overhovedet ikke bruge den samme parfume – de dufter så forskelligt på os, at ingen kan gennemskue, at det er samme parfume. ‘Forskelligt’ er ikke det rigtige ord – lige så god Allure er på C, lige så dårligt lugter den på mig, og den eneste gang, hun har prøvet min White Diamonds, spurgte John, om hun var gået i lære som bordelmutter.
White Diamonds var mit kendemærke på arbejdet. Ingen andre brugte den, og alle vidste, at det var Ellen, der var (eller lige havde været) i rummet. Når folk sagde sådan, troede jeg i starten, at jeg havde brugt for meget, men kolleger jeg stolede på, sagde, at det ikke var tilfældet – den parfume var bare så god og så meget mig, at den var blevet min signatur.
Når jeg bærer den, har jeg flere gange været ude for, at både kvinder og mænd i fx kassekøen i supermarkedet har spurgt mig, hvad det dog er for en parfume jeg har på, for den dufter helt vidunderligt … jeg har gennem årene fået mange positive kommentarer pga. duften af White Diamonds.
Det gør ikke noget.
Hver gang jeg kommer i en hvilken som helst lufthavn, skal jeg prøve en to-tre parfumer. Der kommer hele tiden nye til, men de fleste af dem har en bestemt ingrediens, som jeg ikke ved hvad er, men som jeg synes lugter dårligt og nærmest kemisk. Kvindelige ekspedienter over 50 ved godt hvad jeg mener og er enig med mig, men ingrediensen er svær at komme udenom.

De sidste mange år har jeg købt White Diamonds i lufthavne rundt omkring, fordi jeg gerne vil spare lidt penge i forhold til detailhandelprisen i Danmark, men det er færre og færre lufthavne, der fører den.
For et par år siden stoppede Heathrow med den, hvilket bekymrede mig, for det er som bekendt en virkelig stor lufthavn med et kæmpe vareudvalg.
Sidst, jeg fløj, havde de også droppet den i Kastrup lufthavn. Nu blev jeg for alvor bekymret – går den helt ud af produktion? Det ville jeg blive meget ked af.

I dag fik jeg den lyse ide at se, hvad internettet har at sige om det.
Det skulle jeg have gjort for længe siden. Jeg fandt en butik, som sælger 100 ml til 279 kroner, hvilket (så vidt jeg husker) er omkring 200 kroner billigere end den var i lufthavnen! Amazon har den til bare 15 £, men de må ikke sælge til Danmark. Så er det godt, at jeg har en dækadresse i England.
Problemet er løst. I  hvert fald for en tid. Der er små bekymringer og der er store bekymringer.
Jeg ved godt, at man siger, at internethandelen ødelægger det for detailbutikkerne, men når jeg kan få varen til under 1/3 af prisen, så bliver det internethandel for mit vedkommende.

26 kommentarer

 1. Jeg havde engang en kollega, der i egen formening var noget helt specielt og derfor badede i Black Opium hver morgen, inden hun tog på arbejde. Det kunne godt være hårdt at stå model til en varm sommerdag, eller når hun havde skruet for meget op for radiatoren. Engang kom der en mand fra en anden afdeling på besøg; han stak næsen ind på hendes tomme kontor og udbrød “Hold da kæft – her har I rigtignok fået sprøjtet godt for fluer!” Da var hun heldigvis gået hjem. Hun må have ødelagt næsen og fornøjelsen hos alle på ethvert vinsmagningskursus.

  Af en eller anden grund har mange kvinder deres parfume(r) stående fremme – de skal ned i mørket i skuffen.

  I min formening skal en parfume lige anes. Min parfume er mig, og derfor afslutter jeg mit morgentoilette med at give to forsigtige pift. Min datter påstår, at jeg heller ikke kunne drømme om at gå i haven og arbejde uden læbestift. Det er nu ikke helt rigtigt – men der er måske lidt om snakken …

  Kommentar af Elsebeth — 6. april 2016 @ 14:27

  • Sjovt du lige nævner Opium: Den havde jeg også en kollega, der brugte alt, alt for meget af. Opium er en fest-og-ballade-parfume, ikke en til at bruge om dagen.
   Mine parfumer holder ikke længere, end at de godt kan tåle at stå fremme 🙂
   Til det sidste: Sådan har jeg det også – jeg har altid make up og parfume på – dog ikke læbestift …

   Kommentar af Ellen — 6. april 2016 @ 14:37

 2. Hvor cool er det lige, at du for så lang tid siden har fundet en parfume der klæder dig – og som stadig gør. Kan godt forstå du panikker lidt, når den ryger ud af sortiment her og der. Jeg har også selv en yndlings (gennem mange år). Har en gang imellem overvejet, om jeg burde forny mig. Men når det virker for dig med en signatur-duft, så gør det forhåbentligt også for mig … så jeg fortsætter. Tak ❤

  Kommentar af Liv ☆ — 6. april 2016 @ 14:35

  • Nemlig – det er ens signatur, og den skal man ikke lave om på (hvis ellers den er god, men det forudsætter vi), så du må endelig ikke skifte din parfume ud!
   Nu bliver du altså nødt til at fortælle, hvad din signatur hedder 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. april 2016 @ 14:39

   • He he, det er White Musk fra The Body Shop 🙂

    Kommentar af Liv ☆ — 7. april 2016 @ 13:46

    • Tak for at stille min nysgerrighed. Den må der snuses til ved lejlighed 🙂

     Kommentar af Ellen — 7. april 2016 @ 13:53

 3. Tidligere kunne jeg godt lide parfumer, både på mig selv og andre. Det har ændret sig noget.
  Jeg omgås flere parfumeallergikere, så jeg er helt stoppet med parfumer. Og tænk, nu synes også jeg, at folk i almindelighed bruger alt for meget. Faktisk kan jeg godt komme til at hoste af det – lidt pinligt, når det er en klassisk koncert, jeg er til. Når det er rigtig slemt, er det nu som regel mænd, der har været for rundhåndede med aftershaven, eller hvad det nu er, de bruger.

  Kommentar af Kirsten — 6. april 2016 @ 15:05

  • Det er lidt pudsigt, at mændene har overtaget rollen som værende dem, der overdoserer duftene 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. april 2016 @ 15:28

 4. En fin parfume skal være der antydningsvist og ikke overdøve alt i nærheden. Jeg synes, Opium er alt for “tung” og overtager magten i rummet. Det er yderst sjældent jeg selv bruger parfume, på en eller anden måde synes jeg ikke rigtig, at det passer til min øvrige stil, men jeg kan godt lide når andre – der kan finde ud af at dosere – gør det.

  Kommentar af Stegemüller — 6. april 2016 @ 15:42

  • Jeg tror ikke, der er nogen – udover brugerne selv – der bryder sig om Opium.
   Det handler jo om at finde sin egen stil – med eller uden parfume 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. april 2016 @ 16:58

 5. Man føler sig helt forældet, når de forskellige mærkevarer, man har brugt i årtier, udgår at sortimentet.:-)

  F.eks. er Rive Gauche body lotion…fra Yrsa Lorentzen ;-)….ikke til at få fat på, ikke engang over nettet, og har også engang dyrket White Diamonds, indtil min mand sad med næsen i en bestemt parfume fra en æske med 6-8 små flakoner, og så påstod han endda, at han uanset pris…sådan næsten da… ville købe, hvis jeg fandt den på nettet.

  Det gjorde jeg så… http://www.beaute-test.com/lapidus_fantasme_ted_lapidus.php…og der må vel også andre der kender denne, den er faktisk ganske god?!

  Kommentar af Madonna — 6. april 2016 @ 16:03

  • Noget så forældet 🙂
   Sådan en mand har jeg desværre ikke, men jeg klager nu ikke over ham 😉
   Parfumen, du linker til, kender jeg ikke, men støder jeg på den i lufthavnen, skal den prøves af – hvis du kan bruge White Diamonds, kan jeg måske bruge denne.

   Kommentar af Ellen — 6. april 2016 @ 17:01

 6. Jeg er til de grønne, hvide og gule dufte, prøver ikke engang dufte i andre farver.. 🙂 jeg skifter mellem 4-5 stykker jeg altid har i skabet, Chanel No 5 er fest og farver duften for mig.
  De sidste par gange jeg har fyldt hylden op, har jeg såmænd købt i Matas når der var tilbud, prisen har hverken taxfree eller internet butikkerne kunnet slå. 🙂
  De helt billige tilbud på mærkevarerne på internettet tror jeg simpelthen ikke er ægte. Der svindles en del med gode dufte.

  Kommentar af Inge — 6. april 2016 @ 17:47

  • Jeg ved ikke engang hvad en grøn, hvid og gul duft dækker over – men om lidt bliver der googlet 😉
   Matas er helt sikkert billigere, når de har tilbud, men de fører heller ikke min parfume mere.
   Jeg ved godt, at der svindles, men det ville forbavse mig en del, hvis Amazon vil risikere sit gode navn og rygte ved at at sælge dårlige kopivarer.

   Kommentar af Ellen — 6. april 2016 @ 18:25

   • Hehe.. det er såmænd farven på væsken, det holder ikke 100%, men det er en god rettesnor i forhold til hvilke duftgrupper man kan lide. En klog veninde gav mig engang tricket, og det passer for mig. 🙂

    Kommentar af Inge — 6. april 2016 @ 18:54

    • Fnis – nogle gange er tingene enklere, end man tror 🙂

     Kommentar af Ellen — 6. april 2016 @ 19:04

 7. Uh, det er skønt med en signaturduft! Jeg har også selv båret den samme i mange år, men tror nu nok, at jeg vover mig ud i et skift næste gang. Er en lille smule træt af den efterhånden, og så er det nok på tide at gøre noget ved det…. PS: jeg ville altså heller ikke være bleg for at bestille et lille lager på nettet, hvis jeg var dig!

  Kommentar af www.skøreliv.dk — 6. april 2016 @ 17:50

  • Ja, hvis du selv er blevet træt af den, er det nok på tide at finde en ny – men det er svært …
   Foreløbig har jeg bestilt 2 x 100 ml 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. april 2016 @ 18:27

 8. Det er nu underligt med de parfumer. Jeg ville have det som C med White Diamonds 😉 Jeg har ikke en signaturduft, men elsker at skifte (og har dem derfor i æsker i skuffen). De fleste Gucci-dufte er jeg dog ret pjattet med. Det er det tætteste, jeg kommer signatur. Opium er vist duften, vi alle elsker st hade. Jeg har selv et ret stramt forhold til den. Skyldes, at den nærmest var vores signaturduft i gymnasiet. Ja, vores. For et par af pigerne havde købt den på flyet på vores udlandsrejse, og til alle senere fester endte det ofte med, at vi ALLE havde taget bad i Opium inden afgang fra forfest til den egentlige fest. Vi har været skønne – eller ikke 😉

  Kommentar af Fruen i Midten — 6. april 2016 @ 17:52

  • Ja, både parfumerne og vi er meget forskellige 🙂
   Skøn opiumhistorie – I har godt nok været en øm tøsegruppe, men jeres ungdom har sikkert kunnet kompensere for en del 😉

   Kommentar af Ellen — 6. april 2016 @ 18:29

 9. Parfumer er så svære.
  Min allerførste parfume, som jeg var helt vild med, var Lanvins ‘d’Arpege’, som jeg fik en lille flaske af til en modeopvisning i London, da jeg var 16 år. Nøj, hvor den duftede skønt. Den, og en anden yndling, ‘Vent vert’ fra Balmain, er bare ikke til at opdrive i DK – de er vist kommet i nye udgaver udenlands, men det er jo ikke det samme … Så de sidste årtier har jeg mest brugt ‘Ô’ fra Lancome, nu suppleret med deres ‘Ô de l’Orangerie’ og Origins ‘Ginger’. De hører vist til det man kalder citrusagtige eller grønne dufte (ved altså ikke om det er farven, som Inge skriver – jeg synes de fleste parfumer er sådan cirka tisgule) og de passer mig fint.
  Jeg har flirtet med mere damede dufte som Kenzo’s ‘Jungle’ og Robert Piquets ‘Fracas’ (vistnok Blixens duft), men det fungerer alligevel ikke rigtigt til mig. Og så synes jeg i øvrigt, at det er vanvittigt dyrt at eksperimentere med duft, så jeg er nok for fedtet til at blive ved, til jeg finder ‘min duft’ 😉

  Kommentar af fiberfryd — 6. april 2016 @ 20:07

  • Det var da det, den hed! Min ungdoms yndlings, som jeg ikke kunne huske navnet på: d’Arpege! Tak 🙂
   Du beskriver fint processen for at finde sin yndlings – og så er det nok i bund og grund held, når/hvis man finder den.
   Det er rasende dyrt at eksperimentere, men der findes da heldigvis testere rundtomkring … nu flyver du jo ikke, for lufthavnen er et sandt testparadis 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. april 2016 @ 20:25

 10. Godt, du fandt en løsning på det problem, der var ved at opstå.
  Jeg blev helt vænnet af med parfume i de år, jeg arbejdede på en lungemedicinsk afdeling. De patienter, der i forvejen har svært ved at få luft, får endnu sværere ved det, når der kommer parfumeduft i nærheden af dem. I korsammenhæng skal man heller ikke bruge parfume.
  Jeg har et par forskellige slags, jeg sommetider bruger. Og doserer efter Ole Henriksens råd (du ved, ham i Californien). Spray en lille sky parfume ud i luften og gå straks ind i skyen. 😉 Så bliver det ikke for meget. Men måske bliver parfumen for hurtigt brugt op?
  I min opgang bor der et mandepar, og de spreder dejlig duft af parfume og barbersprit. De har god smag.

  Kommentar af betty — 6. april 2016 @ 22:23

  • Jeg kan forstå det med den lungemedicinske afdeling, men i korsammenhæng???
   Jeg har ikke hørt om den sjove og alternative måde at påføre pafume på, men den lyder udmærket. Om parfumen bliver opbrugt hurtigere, afhænger af, hvor stor man laver skyen, så mon ikke man kan få den til at række lige så langt som ellers?
   Jeg kan også godt lide velduftende mænd 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. april 2016 @ 8:12

 11. I mit kor bruges der heller ikke parfume, der er to parfumeallergikere. Dem der står tættest på dem, tænker også over hvilke cremer og deodoranter, de bruger.
  I mange år brugte jeg ikke parfume, nu bruger jeg en daglig, som velvalgt er meget svag, fra mærket Clean, Cool Cotton. Den blev jeg introduceret til af mine mærkevare/mode/duftevidende kolleger i en lufthavn 🙂 Til fest bruger jeg Sensuous fra Esther Lauder. Jeg bruger ikke makeup til hverdag, er sågar taget til stor fest uden, men de er jo vant til at se mig uden makeup 🙂

  Kommentar af Lene — 7. april 2016 @ 19:53

  • Det er altså synd – ikke kun for dem der er allergiske, men altså også for dem, der pga. andres allergi ikke kan gå rundt og dufte som de helst vil.
   Estée Lauder har flere gode parfumer, men lige Sensuous kender jeg ikke. På make up-fronten ligner du min søster på en prik 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. april 2016 @ 20:39


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.