Hos Mommer

29. januar 2016

Højsæson for …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:38
Tags: ,

Man kan altid finde noget at se i England, uanset hvornår på året man er her. Lige nu er det fx højsæson for vintergækker – men faktisk er påskeliljerne allerede også i fuldt flor mange steder.
Vores bedste sted til en Snowdrop walk er Heale House, men de havde desværre lukket pga. “weather and water conditions”, og fordi vi kender stedet og ved hvor meget vand der er kommet i UK, kan vi sagtens forestille os, at meget af stedets anlæg nok er oversvømmet.

P1100200

Her på Kingston Lacy, hvor vi valgte at tage til pga. Independents listning af steder, hvor vi midlertidigt galantofile kan boltre os, var der da også fint, men det var tydeligt for os, at de for nylig har sat alle de vintergækker for at være med på bølgen med vintergækvandringerne. De står endnu i klaser, hvor det på Heale House for længst er blevet til kæmpe tæpper af vintergækker, man går rundt i. Vi kunne ikke forstå, hvorfor Kingston Lacy figurerede på listen, når Heale House ikke gjorde det, men vi blev enige om, at de nok har betalt sig fra at komme på.
På en anden liste over The top 10 Snowdrop walks var Heale House listet, men ikke Kingston Lacy.

P1100208P1100210

Til gengæld skal vi dertil igen til sommer, for det var en fantastisk have og park. Om en lille måneds tid er det højsæson for kameliaerne, som, for manges vedkommende, blomstrede allerede nu.

P1100187

P1100212Det var et stort, flot og stateligt hus, som desværre er lukket for publikum frem til marts; vi kunne kun se en udstilling om en af de tidligere ejere, som levede i eksil i 14 år for ikke at blive straffet hårdt af den engelske stat for sin homoseksualitet. Det kom der mange samlerobjekter ud af, fordi han sendte alskens ting og sager hjem fra hele verden – penge havde han nemlig rigeligt af.

Måske kan man fornemme de gamle og bulede ruder i de nederste etager? De er langt ældre end den øverste etage, hvorfor ruderne her er helt glatte.
Huset er ikke beboet, hvilket jeg synes er synd. Bankes-familien, som havde ejet huset i cirka 300 år, forærede i 1981 alt, både hus og tilliggende jorder, til National Trust.

Der forventes storm og masser af regn her i weekenden, så vi blev enige om, at udendørs turistaktiviteter nok hellere måtte foregå i dag.
På vej til Dorset så vi mange floder og vandløb, der var fyldt til bristepunktet, så kommer der de mængder regn, de lover, vil der ske oversvømmelser igen. Stakkels England. De har sig nogle vandrige år.

Reklamer

14 kommentarer

 1. Jeg ved det jo godt, men alligevel forbløffer det mig altid, at foråret kommer så meget tidligere til England. Dejligt sådan at rejse det i møde 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 29. januar 2016 @ 20:15

  • Vi nyder, at vi meget ofte får lov til at opleve to forår 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2016 @ 22:27

 2. Det ser dejligt ud med de mange vintergækker! Vejrmæssigt går I ikke glip af noget ved ikke at opholde jer i DK – kun regn og rusk.

  Kommentar af Randi — 30. januar 2016 @ 07:27

  • Det var godt! Normalt gør vi heller ikke noget forkert ved at tage afsted på denne årstid 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2016 @ 09:57

 3. Det tager nogle år, før det bliver til noget, med sådan nogle vintergækker. For 15 år siden satte vi en faskine i plænen og fik spredt vores mange vintergækkeløg ud, ved samme lejlighed. Det gav mange år med enkeltstående blomster, men nu er det omsider blevet til klynger. Om jeg når at opleve et helt tæppe af vintergækker, det ved jeg ikke, men det er alligevel et skønt syn.
  Blomstrende kameliaer lyder helt vanvittigt, men Tina viste jo både mimoser og påskeliljer i fuldt flor for snart længe siden. Vejret er (heller) ikke, hvad det har været (i mands minde) 😉

  Kommentar af fiberfryd — 30. januar 2016 @ 08:51

  • Det tager nemlig lang tid at få etableret de store tæpper – både vintergækker og erantis.
   Kameliaers blomstringssæson her i UK er februar/marts, hvor det i DK er marts/april, så lige på dette mærkes forskellen tydeligt.
   Normalt er de tre uger foran os, og da de viste kameliaer tydeligt var de tidligste, passer det hele vist (heldigvis) stadig sammen – men de har ganske rigtigt også haft en mild vinter, ganske som vi har 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2016 @ 10:01

 4. Det er utroligt alt det vand Storbritannien har måttet døje med. Når foråret er så tidligt er det så ikke fordi det er sydpå? Godt at I er gode til indendørs hygge også 🙂

  Kommentar af Lene — 30. januar 2016 @ 09:04

  • Ja, det er altså synd for dem.
   De ligger en del sydligere, så jo, det er derfor, de er tre uger foran i snit. Vi skal helt op til Skotland for at være på højde med DK.
   Bare vi er sammen, er det så dejligt – også i dårligt vejr, selv om vi selvfølgelig ville foretrække det gode 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2016 @ 10:03

 5. Hvor er det dejligt for jer, at I er afsted igen. Tænk at familier kan fungere så godt sammen. Jeg synes mest, man hører om det modsatte.

  PS: Jeg er vild med vintergækker, men har vist aldrig set dem som et helt tæppe.

  Kommentar af Stegemüller — 30. januar 2016 @ 10:34

  • Man hører jo altid kun de dårlige historier, selv om vi godt ved, at der er flest gode 🙂
   Det har jeg heller ikke set i DK, kun i England, men om der skulle være disse tæpper på nogle af de store herregårde, skal jeg ikke kunne sige.

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2016 @ 12:56

 6. Vores vintergækker er ved at blive til et (lille) tæppe. Vi kan se de hvide spidser nu. Dejligt!
  Utroligt at kameliaer blomstrer så tidligt. Vi var fuldstændig forgabt i dem i Kew Gardens sidste år, og det var medio april. Håber I får fornøjelsen i år.
  I dag har de snakket om at store områder i Danmark er ved at omdannes til sumpområder pga. Den øgede mængde regn i de seneste 5 år. Grundvandet er steget med op til 2 m i visse områder. Åerne er fulde af grøde og drænrørene kan ikke klare vandmængderne…. Så der er nok at tage fat på…for kommunerne, siger regeringen!
  Fortsat god tur.

  Kommentar af Anne Holtegård — 30. januar 2016 @ 18:32

  • Det er dejligt – vi kunne også lige se dem titte op, inden vi rejste herover.
   Vi når ikke at se flere kameliaer end dem, vi så i går, men det er fint nok.
   To meter! Det er meget. Godt, man ikke har et hus i et kommende sumpområde – og typisk nok lægger regeringen det ud til kommunerne, som til gengæld ikke må opkræve højere skatter … det tror jeg samtlige regeringer siden anden verdenskrig har gjort.

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2016 @ 21:01

 7. Her er der ikke meget at se til vintergækkerne endnu, men måske er der noget vinca-bunddække jeg skal fjerne. De gode englændere sætter vel alle disse hvide blomster for at ave noget der minder bare lidt om sne.Det må være fint a se kameliaer i blomst i januar.

  Kommentar af Jørgen — 31. januar 2016 @ 13:33

  • Jeg tror såmænd sagtens, at de kan undvære sneen, men det er et meget kønt syn med et helt tæppe af vintergækker.
   Kamelia er en smuk, men vist lidt vanskelig blomst at have med at gøre.

   Kommentar af Ellen — 31. januar 2016 @ 15:02


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.