Hos Mommer

2. december 2015

One Night in … Flensborg

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:17
Tags: , ,

Det var desværre ikke så eksotisk som One Night in Bangkok, bare en overnatning i Flensborg – som dog var aldeles glimrende – stort værelse og fin-fin morgenmad. Nu, hvor vi var kommet over Storebæltsbroen og helt til Vestfyn, kunne vi lige så godt køre det sidste stykke vej til Tyskland og få handlet lidt af de våde og tørre varer, der skal bruges i julen.

Vejers Strand

Efter Gorm var det oplagt at starte med at køre en tur helt ud til vestkysten – her Vejers Strand – for at kigge lidt. Og blive blæst lidt igennem … vinden havde ikke lagt sig helt så langt mod vest.
Vi tog den hele turen ned langs vestkysten og ud til Vidåslusen, hvor der var en lidt højere vandstand end sidst, vi var her.
Videre ned til Flensborg, hvor vi havde booket et værelse på det udmærkede Arcadia Hotel, som lå fint ved bunden af Flensborg Fjord.

FlensburgFlensburg (3)

Det lå også lige i nærheden af gaden, hvor de reklamerede med det julemarked, der var den egentlige årsag til flensborg-overnatningen.
Det pisøsregnede hele aftenen, så det julemarked var hurtigt gennemgået fra vores side. Vi nåede at gå det hele igennem, men vi dvælede ikke så meget ved boderne – som i øvrigt for de flestes vedkommende solgte alle mulige og umulige varme drikkevarer – der var ikke meget af alt det andet jule-alt-muligt, som vi nok havde forventet efter at have set de meget store julemarkeder i Berlin for et par år siden.
Jeg ærgrer mig nu godt nok lidt over, at jeg ikke smagte den varme æbletoddy med calvados, som en af dem skiltede med, men jeg var sulten og syntes derfor ikke, det var det smarteste tidspunkt at indtage varm alkohol på. Den smagte sikkert godt!

Helnæs (1)

Efter morgenmaden gik turen atter mod nord, med pitstop ved Fleggaard. Vejret var skønt, så vi undgik motorvejene, lige til vi ramte Nyborg og ikke kunne komme længere uden at bevæge os ind på en sådan.
Turen gik over Sydfyn og helt ud til Helnæs, hvor jeg aldrig har været, men som John kunne huske fra sin tid, hvor han kørte rundt og tilså alle landets benzintanke af et mærke, som ikke findes mere i DK. Han huskede området som verdens ende, men smukt, og ville derfor vise mig det.
Der er forbindelse via en dæmning. Vi kørte ud til fyret, hvor det så ud til at regne i vestlig retning, så vi blev enige om at vende næsen hjemefter.

Helnæs (4)

Det holdt dog tørt til engang i nat, men det passede os fint at være hjemme ved 17-tiden, hvor det alligevel er blevet for mørkt til at se noget.
Jeg elsker at lade mig befragte rundt og kigge på Danmark, som John fra de mange år som salgschef kender meget bedre end mig, og hvor han kørte land og rige rundt i én uendelighed. Det er faktisk utroligt, at han efter det og efter syv år som taxachauffør stadig holder så meget af at køre bil.
Han skal dog ikke høre et ord, for jeg elsker at være passager …

31 kommentarer

 1. Med mindre at nogen har lejet/chartret en plads til dig på den tur, så må du nok nøjes med at være tilfreds med at være blevet fragtet. 🔍

  Kommentar af Kristine — 2. december 2015 @ 17:16

  • Poetisk frihed, kære Kristine – befragte er sådan et dejligt ord 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 17:40

   • Det er befrugte også 😇

    Kommentar af Kristine — 2. december 2015 @ 17:49

    • UPS: , men vidste ikke, at du gik ind for at befrugte sproget.

     Kommentar af Kristine — 2. december 2015 @ 17:55

     • Det tror jeg, du vidste – og befragte bruger jeg netop fordi det minder om befrugte 🙂

      Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 18:15

 2. Sikke noget fin sne, du har fået sat på din side. Det fik mig til at lede efter noget, der var lige så godt, men det lykkedes ikke rigtigt. Måske skyldes det også, at du har mange flere billeder, hvor man jo ser den fulde effekt.

  Jeg har kun hørt om julemarkederne i Berlin, men de skulle jo være helt fantastiske.

  Det må være skønt at lade sig fragte rundt af en chauffør, der elsker at køre. Nyd det!

  Kommentar af Stegemüller — 2. december 2015 @ 17:21

  • Sneen, som er en WP-ting, man bare sætter til ‘on’, virker ikke rigtigt uden billeder 🙂
   Det er de også, julemarkederne i Berlin, men dem i Lübeck skulle være lige så flotte.
   Jeg nyder det sandelig også!

   Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 17:42

 3. Øsregn er ikke vejr at gå på julemarked! Kan godt forstå det var hurtigt overstået.
  Generelt synes jeg, der er meget bras på de julemarkeder… også i Berlin. De få hytter med smukt håndværk var til gengæld også værd at dvæle ved.
  Så meget bedre var hjemturen med turistafstikkere i solskin og frisk vind! Helnæs har jeg til gode!
  Ja.. Fleggård fik også nogle af mine penge forleden!
  Nyder at læse om jeres ture…

  Kommentar af Anne Holtegård — 2. december 2015 @ 18:36

  • Der er absolut meget bras, men så længe der også er bare en smule godt at kigge på/købe, er det i orden med mig, men i Flensborg var der ikke noget godt. I mine øjne …
   Jahhh – jeg elsker vores afstikkere – og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 18:40

 4. Hvis i vover jer til Flensborg en anden gang, så er Sky på Aabenraavej stedet. Det er en helt ny, flot og rigtig købmandsbutik/supermarked med et godt udvalg af ordentlige vine + alle de ting, de fleste danskere tager af sted efter. Indtil det blev klar til at åbne efter branden sidste år, tog jeg et par gange til Fleggaard, som – synes jeg – er noget af en skrammelbutik og med meget begrænset udvalg. Sky-butikker er altid gode supermarkeder, men netop denne på Aabenraavej har også en god slagterafdeling og ‘danskervarer’.
  Julemarkedet undgår jeg, fordi jeg ikke bryder mig om at spise og drikke på gaden og i øvrigt ikke mangler noget; desuden er der en trængsel uden lige, og boderne fylder alt for meget nede på markedet, hvor jeg handler, så det kan knibe med at finde mine sædvanlige leverandører, da de er puttet alle steder hen.

  Kommentar af Elsebeth — 2. december 2015 @ 18:56

  • Synes du Fleggaard har et begrænset udvalg?! Så må det godt nok være stort hos Sky – som vi slet ikke kender, men naturligvis må prøve, når du siger som du gør.
   Der var absolut ikke trængsel i forgårs på julemarkedet, hvilket ikke var så underligt med det vejr.

   Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 19:14

 5. Det er herligt, at det ikke bare bliver ved snakken med jer. Som du skrev i forrige indlæg, giver jobstoppet muligheder, og I udnytter dem til dage og ferier med selvforkælelse. Bravo! Jeg kan mægtig godt lide dit billede med fyrtårnet, det er meget stemningsfuldt (og ikke pga. meteorregnen 😉 )

  Kommentar af Eric — 2. december 2015 @ 20:31

  • Og du glæder dig selvfølgelig, til det bliver din/jeres tur. Det er da bare med at flytte sig lidt rundt, når man nu har muligheden for det – man kan tids nok blive bundet til stolen.
   Tak – og meteorregn – pfft … du kan nok ikke lide mit snevejr 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 21:07

   • Selvfølgelig, den skal ikke ha’ for lidt! Har du læst Steinbecks “På rejse med Charley” (Travels with Charley)? Charley var hans store puddelhund, og den sagde også: “Pfft”.

    Kommentar af Eric — 2. december 2015 @ 21:27

    • Nej, den har jeg ikke læst … sagde hunden virkelig det? På engelsk eller i den danske oversættelse? Jeg synes pfft er et godt onomatopoietikon – hvis det kan komme under den betegnelse, men mon ikke det kan? 😉

     Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 21:36

 6. Ej, hvor sjovt. Vi har kørt i næsten de samme spor i går, også for at undgå motorvejen 😉 og da vi hærte i trafikradioen, at der var kø på motorvejen p.g.a. en ulykke, var vi endnu mere glade for vores valg. Vi var hjemme ca. 16:30.

  Kommentar af Pigen fra landet — 2. december 2015 @ 20:41

  • Ja, det var da pudsigt – det er lige før, vi må have set hinandens biler … vi hørte også om køen og klappede os selv og hinanden på skuldrene .-)

   Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 21:08

 7. Tak for en god tur med rundt i vores eget land.
  Åh ja, at være passager er noget af det bedste.

  Kommentar af Kisser — 2. december 2015 @ 20:42

  • Velbekome – det er skøøønt at være passager 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 21:08

 8. Det er ikkesærlig sjovt at gå på byvandring med eller uden julemarked i regnvejr, men pyt. Der er ellers meget at se på i Flensburg, også hvis man bestiger bybjerget.
  Det er da en fortrinlig rundtur I har lavet til spændende steder. Fyrtårnbilledet er fortrinligt.
  Jeg gider kun Fleggaard i små doser, men kan være fristet til at besøge Sky-butikken, som anbefalet. Kender fint navnet, men det er ikke blevet en af vore standardbutikker når vi er på den anden side grænsen. I skulle overveje at finde “Der Weinhändler” og se hvad Eggers kan friste med.

  Kommentar af Jørgen — 2. december 2015 @ 20:55

  • Nej, det er ikke særlig sjovt, og vi var godt våde til sidst, selv om tøjet var fornuftigt.
   Vi må bare derned igen, for den der Sky skal studeres nærmere – og nu også en vinhandel … vi får travlt 🙂 Vi er vel syd for grænsen 2-3 gange om året, så det er en lille nok Fleggaard-dosis til mig, men vi kan da lige så godt tage i butikker, der er endnu bedre.

   Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 21:11

 9. Lyder hyggeligt med Flensborg – jeg har aldrig været der, men er blevet meget begejstret for Slesvig, så vi må udforske de andre byer i området også. 🙂 Tyske julemarkeder er jeg ikke altid så vild med. I England afholder de tit julemarkeder i tysk stil, men jeg foretrækker dem, de kalder “victorianske”. Hvis du ikke har set dem i UK, skulle du prøve det ved lejlighed. De har blandt andet ét i Gloucester (nede i havnen).

  Kommentar af Mia Folkmann — 2. december 2015 @ 22:09

  • Jeg synes nu det var fint og hyggeligt nok i Berlin, men smag skal vi ikke diskutere 🙂
   Charlotte og jeg har et par gange været på julemarked i Bath – det var nok det bedste, jeg har været på – også bedre end de tyske!

   Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 23:10

 10. Jeg bryder mig ikke om udvalget i ‘grænsebutikker’ og derfor heller ikke om Fleggaard, som, synes jeg, er en noget af en rodebutik. Sky er en dejlig købmandsbutik/supermarked, hvor tyskerne handler, så de har et bedre og større udvalg af fødevarer, konserves og vin.
  ‘Min ‘vinmand’ fortalte mig, hvordan de fleste danskere havde lykønsket dem med den flotte nye butik og vist deres glæde over, at de var åbnet igen. Så de kan godt lide danskere – tyskere har generelt en anden holdning til butiksansatte; fra dem kommer der ikke ros, “Tak for hjælpen”, ønsker om nogle gode helligdage o.s.v. De føler sig godt behandlet af os og synes, vi er nogle dejlige og åbne mennesker. Efter branden blev alle ansatte delt ud i de andre Sky-butikker. “Vi sagde alle, at vi helst ville derhen, hvor danskerne handler!” fortalte han. Jeg havde forestillet mig, at de godt kunne være trætte af ‘alle de danskere’. “Aber nein, niemals!”

  Kommentar af Elsebeth — 3. december 2015 @ 2:16

  • Jeg er mere glad, end du måske tror, over at høre, at tyskerne hellere vil have danske kunder. For det første er det selvfølgelig dejligt i sig selv, at vi har et godt ry, og for det andet er der endnu en fordom bekræftet 😉
   Vinen i Sky er det nok ligemeget med i forhold til Fleggaard – jeg køber kun BiB-vine (= hverdagsvine) i Tyskland; flaskevine har jeg nogle favoritter af, som jeg ved, hvor jeg kan købe – det skader selvfølgelig ikke at se, om Sky fører de samme … BiB-vinene er for langt de fleste noget sprøjt, men der er en 3-4 stykker, som er rigtig gode, men som er meget billigere syd for grænsen. Fødevarer og rengøringsartikler kan også med fordel købes i Tyskland, så Sky skal besøges næste gang.

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 9:23

 11. Hvis det var en fordom, at tyskere er meget stive og formelle, så har de selv ‘været ude om det’. Men i Flensborg, hvor der kommer mange danske kunder, er det ved at være pillet af dem de fleste steder. I min lille familie har vi altid været vilde med Flensborg – man fornemmer tydeligt, at det er gammelt dansk land, som det hedder hernede.
  Mit store barnebarn på 17 år, som altid har elsket skønne Flensborg, spørger ofte i telefonen “Mormor, have you been to Flensborg!” Så ved han nemlig, at han snart kan forvente pakke med flere af sine yndlingsting.
  Er du ude efter fødevarer og rengøringsartikler – ja, så kan du roligt komme an …

  Kommentar af Elsebeth — 3. december 2015 @ 16:12

  • Jeg ser – desværre lidt for ofte – ude omkring i verden, at mange tyskere stadig har lidt herrefolksmentalitet. Jeg siger bestemt ikke hermed, at de alle har små hitlere i maven, men de har altså en anden mentalitet og attitude end vi har.
   Forkælelse af børnebørn er er bedsteforældrepligt, og jeg skal nok komme an i Sky – engang 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 17:06

 12. Fin tur 🙂

  Kommentar af Mormor — 3. december 2015 @ 17:55

  • Det var det, Mormor 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 19:39

 13. Dejligt med sådan en lille smuttur; men ærgerligt at julemarkedet ikke var så interessant. Og så i regnvejr!
  Men julehandlet lidt fik I vel, og så en skøn tur langs Vesterhavet og over Sydfyn. Danmark dejligst, selv på denne årstid.

  Kommentar af Lene — 4. december 2015 @ 1:29

  • Vi fik julehandlet lidt, ja 🙂
   Vi sad pudsigt nok og talte om det samme i bilen: At vi slet ikke behøver at være danmarksturister på de traditionelle turisttidspunkter; at det var lige så godt og næsten lige så smukt på denne årstid. Når det altså ikke regner!

   Kommentar af Ellen — 4. december 2015 @ 9:22


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.