Hos Mommer

2. december 2015

Ekstraudsendelse!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 21:30
Tags: ,

Som jeg skrev i en kommentar andetsteds:
Billedresultat for kryds ved jaHvad skal vi med suverænitet, når vi mister indflydelse?

Selvfølgelig mister vi suverænitet. Men vi vil ikke have meget at bruge den til, hvis det bliver et nej.
Jeg mistede også suverænitet, da jeg giftede mig med John, men jeg vil hellere have et fungerende fællesskab OG indflydelse.

Nejsigerne taler meget om jasigernes skræmmekampagner. Hvad er det så, nejsigerne foretager sig?
Nogle vil stemme nej som protest mod den dårlige ja-kampagne, har jeg læst på en anden blog. 
Jeg har stor respekt for den slags saglige argumentation … (ironi er ikke utænkelig)

Hvis I skulle være i tvivl, stemmer jeg ja – og det er ikke fordi der er en, jeg ikke kan lide, som stemmer nej.

Reklamer

35 kommentarer

 1. Et ja vil betyde, at danske statsborgere kan dømmes af andre landes retsinstanser og andre landes love. Fx kan en pige blive fængslet i udlandet, hvis hun har fået foretaget en abort, som er lovlig i Danmark, men ikke lovlig i det pågældende land. Andre lande kan kræve danskere udleveret til retsforfølgning og straf i et fremmed land efter pågældende lands love:
  http://kanal-1.dk/tv-fra-en-anden-planet-jens-peter-bonde-retsforbeholdet-del-1/
  Stem nej!

  Kommentar af Søren — 2. december 2015 @ 21:57

  • Du får ikke flyttet min stemme, Søren 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 22:39

   • Videoen skal høres i sin fulde længde – har du gjort det? eller er du bare stædig ? Kærlig respekt 🙂

    Kommentar af Søren — 2. december 2015 @ 22:57

    • Nej, jeg har ikke hørt det hele, for jeg ligger i min seng og vil ikke forstyrre, men dette er jo kun en del af af det … og jeg er vel ikke mere stædig end en, der lige så stædigt holder på sit nej? 😉

     Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 23:00

     • Uddybning: Nu er jeg mere frisk …
      Hvis en kvinde skal have foretaget en abort, kan hun tage til DK og få det gjort. Hvis hun får det gjort i et land, hvor det er ulovligt, er det meget dumt af hende.
      Ligeledes med udlevering. Jeg ved godt, det lyder hårdt, men jeg er faktisk med på, at man straffes efter det pågældende lands love, hvor man har begået ulovligheden. Man kan sgu bare holde sig på måtten – jeg har fx ingen medlidenhed med narkosmuglere – lad dem bare blive, hvor end de bliver snuppet. Man må formode, de kender risikoen.

      Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 09:40

 2. Undskyld, men hvilken suverænitet mister man ved at gifte sig i DK?

  Kommentar af Kristine — 2. december 2015 @ 22:12

  • Det var et billede, Kristine. Jeg bestemmer ikke alt selv i mit ægteskab, men jeg har indflydelse på beslutningerne.

   Kommentar af Ellen — 2. december 2015 @ 22:45

   • Min pointe er, at din allegori er forkert, da du er den samme juridiske person uanset ægteskabelig status og dermed ikke afgivet suverænitet for fremtidige beslutninger. At du har fået formel/bestemmende indflydelse pga. indgåelse af ægteskab har jeg ingen mening om, men det må så betyde, at John har fået mindre. Hvad siger han til det? 😜
    Oplysningen/debatten op til afstemningen bærer præg af forvirring (også kaldet skræmmekampagne) om betydningen af den fremtidige mulighed for suverænitetsafgivelse uden 5/6-flertal i Folketinget eller en folkeafstemning til fordel for formel/bestemmende indflydelse i EU på retsområdet.

    Kommentar af Kristine — 2. december 2015 @ 23:23

    • Man skal ikke altid tage tingene så skrækkelig bogstaveligt, og jeg synes stadig, at det var et glimrende billede, uanset hvad juraen siger.

     Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 09:26

 3. Som sædvanligt, kan man næsten sige, har ingen af siderne noget at lade de andre høre. Og, som det er sket ved de sidste valg, har jeg behændigt undgået de politiske skænderier (eller såkaldte debatter) – og prøvet at forstå, hvad vi egentlig stemmer om ad andre veje. Jeg er overhovedet ikke sikker på noget og måske ender det med en blank stemmeseddel; i så fald min første af slagsen! Men stemmes skal der altså.

  Kommentar af fiberfryd — 3. december 2015 @ 06:56

  • Derfor har jeg heller ikke hørt så meget på politikernes snak, men læst de mere objektive kilder om, hvad det handler om, og bestemt mig derfra. Man kan jo aldrig være enig i alt, men må tage efter den overordnede overbevisning, og det bliver altså ja for mit vedkommende.
   Men det er godt, at du stemmer, også selv om du stemmer blankt 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 09:27

 4. Jeg ved ikke om jeg har forstået alt korrekt men jeg ved hvad jeg stemmer (tror jeg) har stadig lidt tid. Nej, jeg har nok besluttet mig for jeg er jo gift med en britisk mand, mine børn er halvt af hver og jeg har boet i udlandet og nydt godt af muligheden for åbenhed. Måske jeg har misforstået det hele men så må det være sådan. Jeg har i hvert fald gjort hvad jeg kunne og lyttet til en masse argumenter. Jeg kan især godt li’ din sammenligning med et ægteskabet – se det er jo til at forstå og det er et samarbejde, at være gift:o) Du har nok gættet, hvad jeg stemmer:) ha’ en go’ valgdag. Vi skal til Luciafest på ungernes skole og begge børn skal optræde. Prinsessepigen skal spille skuespil og mindstemanden synge så inden vi når hjem, er valget nok afgjort.

  Kommentar af Mette — 3. december 2015 @ 07:18

  • Jo, jeg tror jeg har gættet, hvor dit kryds kommer til at stå, og jeg forstår godt din indstilling til det.
   God fornøjelse til Luciafesten – som jeg troede var d. 13. december … det er godt nok en søndag, men der er da over en uge til 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 09:29

 5. Dejligt at høre, du er fornuftig, Ellen. Nej-sigernes nationalistiske kampagne er beskæmmende. De store udfordringer i verden kan kun løses i fællesskab på tværs af grænserne!

  Kommentar af Lone — 3. december 2015 @ 08:31

  • Vi er bare så enige, kan jeg næsten fornemme 🙂 Det kan virkelig undre mig, at partier, der går så meget ind for lighed for alle og for det store forkromede fællesskab (EL), kan være så bange for, at vi skal være i fællesskab med andre lande …

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 20:03

 6. Hvis vi ikke stemmer ja i dag skal vi stemme igen senere om det samme (da en parallelaftale næppe kan arrangeres på mindre end to år), og det er, som jeg forstår det, med DFs anbefaling. Hvorfor så ikke bare stemme ja i dag.

  Kommentar af Jørgen — 3. december 2015 @ 08:33

  • Jamen vi er jo så enige …

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 09:30

 7. Hellere en lille brik i et stort spil end en lille brik, der slet ikke er i spil. Tænker jeg 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 3. december 2015 @ 08:50

  • Som altid tænker du du gode tanker – og gik direkte til kernen i det hele 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 09:31

 8. Vi to er nok ikke politisk enige om særligt meget, men vi er enige om dette.
  Folkeretsligt opererer man med to begreber: Formel suverænitet og reel suverænitet. Den formelle suværenitet er retten til at være helt og aldeles selvbestemmende i alle forhold. Men ved at indgå i et fællesskab og afgive noget af sin formelle suverænitet kan man opnå en reel, en faktisk suverænitet, en indflydelse og medbestemmelse, man ellers ikke ville have haft.
  Jeg forstår sagtens din sammenligning med er ægteskab. Hver gang vi som mennesker indgår i et fællesskab eller en gruppe, så afgiver vi noget af vores formelle suverænitet til fordel for fællesskabets regler, som vi så ved vores deltagelse får indflydelse på udformelsen af.
  Det er det samme med EU. Uden EU vil vi nok have vores formelle suverænitet i behold, men en stat kan ikke stå alene og vil altid være nødt til at lave aftaler på mellemstatsligt niveau med andre.
  Så selv om jeg er socialist og ikke altid eng i især eu’s økonomiske politik, så stemmer jeg ja i dag. For jeg vil gerne være en del af et europæisk fællesskab, hvor jeg, i fællesskab med andre europæiske socialister, har muligheden for parlamentarisk at være med til at ændre politikken 🙂

  Kommentar af Henriette — 3. december 2015 @ 10:28

  • Hvor er jeg glad for, at du ser det på denne måde, Henriette. Du formulerer det så godt og uddyber mine egne tanker om det fællesskab, vi alle er nødt til at deltage i. Når et parti så forholdsvis langt ude til venstre, som SF er, burde det mane til eftertanke om, hvad det er, man åbenbart er ved at stemme os ud af.
   Jeg er da heller ikke begejstret for alt, hvad de går og finder på i EU, men man er jo heller ikke altid enig med sin mand. Det betyder ikke, at man vil skilles 🙂

   Og så beklager jeg, at du skulle godkendes … WP har af en eller anden grund ikke genkendt dig fra tidligere.

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 20:07

 9. Jeg kan godt lide din analogi med ægteskabet – det er da til at forstå.
  Jeg er meget spændt på det endelige valgresultat; nu har der været gætterier og målinger nok.

  Kommentar af Stegemüller — 3. december 2015 @ 12:58

  • Rart at høre 🙂
   Sådan er det jo altid op til et valg – det er der ikke noget at gøre ved, men man kan – som jeg – vælge at (forsøge at) søge så upartisk oplysning som muligt.

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 17:07

 10. Lige et godt råd, Ellen – da du ikke er et sekund i tvivl, vil jeg råde dig til IKKE at høre Jens Peter Bonde, EFTER at du har stemt. For så kan du måske få problemer med at sove i nat.
  Tak til Søren – selv om jeg ikke har været i tvivl. Er der én, der kender Lissabon-traktaten, ikke kun bogen, men i særdeleshed indholdet, så er det Jens Peter Bonde.

  Kommentar af Elsebeth — 3. december 2015 @ 13:57

  • Jeg vil overhovedet ingen problemer have med at sove. JPB ligger rent politisk så langt fra mig, som han kan – jeg tvivler ikke på, at han ved en masse, men han er lige så farvet som enhver anden politiker, så han vælger at fremhæve de ting, der passer ham og lade andre ligge.

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 17:09

 11. Hmmm – måske skal man finde en del af forklaringen på nej-sidens fremgang her på det sidste i det stigende antal singler.

  Kommentar af Rasmine — 3. december 2015 @ 17:09

  • Hehe, måske 😉

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 17:10

 12. Det er vigtigt at stemme – men denne gang er det vildt svært at tage stilling til, synes jeg. Jeg ved, hvad jeg stemmer, men om jeg kan argumentere for det, er jeg mindre sikker på.

  Kommentar af conny — 3. december 2015 @ 17:19

  • Det var svært, og man er vel heller ikke enig i det hele … må gå efter det overordnede.
   Bare du er tilfreds med dit valg, behøver du heldigvis ikke at argumentere for det.

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 19:41

 13. Yes! So do I – og hvis en glatnakke spørger, er det fordi DF stemmer nej…det må være et svar glatnakker kan forholde sig til…

  Kommentar af linda — 3. december 2015 @ 20:34

  • Fnis – men vi var desværre ikke nok … 😦

   Kommentar af Ellen — 3. december 2015 @ 21:23

   • Hmmppffff… Det er altså også svært at etablere et større ja, når flokken af klaphatte på borgen har været så elendige hele vejen gennem valgkampen (hvilken kamp?)

    Kommentar af Mette — 3. december 2015 @ 21:43

    • Joh … jahh … jeg vil nu mene, at man bør læse sig til orienteringen og ikke høre så meget efter politikerne i den slags sager 🙂 Men ærgerligt var det, at det blev et nej!

     Kommentar af Ellen — 4. december 2015 @ 09:13

 14. Hej – jeps jeg lever endnu (sådan ca)

  Men dette indlæg måtte jeg bare give en kommentar med på vejen. Kan egentlig klares med et enkelt ikke helt dansk udtryk: bulls eye! Du skærer den fint til og ser igennem alle de mystiske udmeldinger der er kommet de sidste par uger. Hvis vi vil have indflydelse på verden omkring os og hvordan de løser deres, vores og fælles problemer må vi også acceptere at verden har indlydelse på os. Punktum.

  Der var en kommentar om singler.. Det er da en hyggelig vinkel, men rent faktisk tror jeg at der er noget om snakken. Ikke som causalsammenhæng men mere som en simultan.. At vi har nok i os selv. På alle måder.

  Jo.. Jeg endte osse med at tænke ja, for et nej repræsenterede den absolut ringeste løsning.

  Kommentar af overleveren — 4. december 2015 @ 17:24

  • Din kommentar glæder mig dobbelt: Fordi du giver lyd fra dig og fordi du har den angivne holdning … du skærer også særdeles fint igennem med din bemærkning om hvad indflydelse både er og indebærer. Der var desværre bare ikke nok, der havde samme mening som os, hvilket faktisk er temmelig ærgerligt.

   Kommentar af Ellen — 4. december 2015 @ 17:40


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.