Hos Mommer

6. september 2015

Man bliver træt af at have gæster

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:55
Tags: , ,

Man bliver godt nok træt af at have gæster, men det er træt på den særdeles go’e måde.
Frk. Zaupper ankom i går sammen med sin bedre halvdel. Hvorfor vi er begyndt at se disse to dejlige mennesker, kan man læse om ovre på Helles blog, hvor hun på fineste og sødeste vis har fortalt, hvordan det hele hænger sammen.

P1080242

De kom i går ved frokosttide. Eftermiddagen blev brugt på Den Store Sørundtur, hvor der blev plukket tyttebær og blåbær.
Og kigget på søer, naturligvis. Mens der blev snakket. Selv om de kom og besøgte os i Den Stråtækte i maj, har vi stadig mange år at indhente.

P1080235

Vi så på Emil fra Lönneberg-landsbyer. Mens der blev snakket. Som Helle skriver, så sås vi gerne mindst en gang om året på gården, og efter, at det hele gik, som det gik, har John og jeg flere gange snakket om Helle og Per og om, at vi egentlig savner at være sammen med dem en gang imellem.
Da vi fandt ud af, at Helle så gerne ville lære at samle svampe andre steder fra end supermarkedsdisken, inviterede vi dem herop, og nu blev det så …

Skarnbasse

Der er desværre bare ikke særlig mange svampe, og Karl Johan fandt vi kun et eneste eksemplar af. Der var hverken Karl Johan-børn eller Karl Johan-gamlinge – ikke engang afdøde Karl Johan’er. De er simpelthen bare ikke kommet frem i år endnu – i hvert fald ikke i vores område.
Vi så mange skarnbasser; en af dem var jeg så heldig at få et nærbillede af. Det er et smukt lille dyr.

P1080132

Vi kiggede på flotte mosser, og Helle fik indsamlet nogle af dem, som bare tørrer uden hverken at svinde ind, rådne eller på anden måde ændre udseende – de bliver ganske enkelt bare stive og kan gemmes i årevis til fx juledekorationer af den naturlige slags, som så mange af os bedst kan lide.
Per tog tre små – meget, meget små – grantræer op fra skovbunden, som han ville have med hjem i haven, men det holder I altså tæt med, for det måtte han garanteret ikke gøre, selv om man ikke kan påstå, at 1-årige grantræer er en mangelvare i de svenske skove.
Så alt i alt blev der indsamlet grønne hasselnødder, som allerede var faldet af træet, men som kan bruges til at lave snaps af, der blev plukket tyttebær, blåbær og brombær, indsamlet mosser, grantræer, kantareller, et par grønne skørhatte og én Karl Johan.
Vi er åbenbart ikke nået længere end til at være jægere og samlere, men hvor er det dog hyggeligt, at man kan finde så meget brugbart ude i naturen.
Det blev som nævnt til ret meget snakkeri, også helt ud på de små timer, hvilket er årsagen til, at trætheden kommer ind i billedet.
En weekend er gået på bedst mulig måde i det bedste selskab. Så kan man ikke forlange så meget mere. Livet er godt.

14 kommentarer

 1. Det lyder også hyggeligt og vejret ser ud til at have vist sig fra den bedste side. Jeg kan fortælle dig, at man også kan blive træt uden at have gæster. Hvis I nu havde været her, var det nok ikke sket, så havde vores tur nok set lidt anderledes ud, med mindre I altså havde insisteret på at gøre det samme.

  Kommentar af Pigen fra landet — 6. september 2015 @ 20:33

  • Der er faldet nogle særdeles solide regn- og haglbyger i løbet af weekenden, men vi var heldige at undgå at være ude, mens de var der.
   Ja, turen havde nok set lidt anderledes ud i selskab med os – det var en lang en, I tog, men I fik da også meget ud af det, synes jeg.

   Kommentar af Ellen — 6. september 2015 @ 20:45

 2. Jeg kan stadig godt lide dine billeder – i dag med udgangspunkt i skarnbassen; den er rigtig flot! I har haft en dejlig weekend. Mennesker man bare falder så godt i hak med, skal mane passe godt på og kere sig om. Selv om det ikke er et godt Karl Johan-år fik I alligevel samlet mange andre fine ting. Bare rolig: Jeg siger ikke det med de tre små grantræer til nogen 🙂

  Kommentar af Stegemüller — 6. september 2015 @ 20:49

  • Tak 🙂
   Vi fik nemlig samlet mange gode ting, og jeg er glad for, at du ikke sladrer om grantræerne 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. september 2015 @ 21:03

 3. Du glemte at skrive, at jeg også samlede fyrrenåle. Og jeg glemte at få dem med hjem 😞. Så de ligger nok et sted i bilen ….

  Kommentar af Frøken Z — 6. september 2015 @ 22:18

  • Øv ja, de skulle da hae været med i remsen. Vi finder dem, når vi pakker bilen, men vi kommer nok til at smide dem ud 😉

   Kommentar af Ellen — 7. september 2015 @ 09:14

 4. Lyder rigtig hyggeligt:) Vi var trætte i lørdags efter prinsessepigens fødselsdagsfest for klassen. 20 unger i den nærliggende naturpark. De havde en fest trods regn engang imellem. Festen blev forlænget, da en forældrene ‘glemte’ at hente og derfor var en time forsinket.

  Kommentar af MS — 7. september 2015 @ 08:33

  • 20 unger kan nok køre en træt – også selv om de er søde nok 🙂
   Du skriver glemte i gåseøjne – det er da bare ikke i orden at gøre det med vilje.

   Kommentar af Ellen — 7. september 2015 @ 09:15

 5. Det lyder som en rigtig dejlig weekend, øv at I ikke fandt flere svampe.

  Som du så på fb fandt jeg sørme en god håndfuld store flotte kantareller.. De stod lige der i skovbunden og lyste op, dem kunne jeg alligevel ikke lade stå, og som du har sagt til mig mange gange.. Man kan jo ikke tage fejl af kantareller.. 🙂 Jeg fandt også et par store og flotte rørhatte, men de lignede ingen af dem du fandt sidst. De havde lys-brun overside, lidt slimet overtræk på hatten og lys stok med små mørke nistre på. Jeg bar dem hjem men da jeg ikke vidste hvad det var røg de ud.. 🙂 Kantarellerne kom med i en omgang biks med kartofler og bacon, det var egentlig synd for dem, da svampesmagen druknede i blandingen.

  Kommentar af Inge — 7. september 2015 @ 15:24

  • Fornuftigt at smide dem ud. Det lyder lidt som lærkerørhat, men jeg kan jo ikke vide det uden at have set dem. Den er i øvrigt heller ikke særlig spændende … på ingen måde farlig, men heller ikke i nærheden af Karl Johan.
   Ja, det var nok lidt synd for kantarellerne – når man ikke har dem i overflod, er det næsten bedst bare at stege dem som de er; evt. give dem en smule fløde og så bare nyde dem på et stykke brød 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. september 2015 @ 16:07

   • Jeg kiggede i svampebogen, og det lignede birkerørhatte.. Men jeg aner det jo dybest set ikke.. 🙂

    Kommentar af Inge — 7. september 2015 @ 16:10

    • Det kunne det også sagtens have været, og de er bedre end lærkerørhattene, men har stadig kun to stjerner ud af tre 🙂

     Kommentar af Ellen — 7. september 2015 @ 19:16

 6. Den er da suveræn, den skarabæ med de flotte famlestænger.

  Kommentar af Jørgen — 10. september 2015 @ 12:44

  • Ja, ikke? Jeg kunne slet ikke stå for dens skønhed.

   Kommentar af Ellen — 10. september 2015 @ 13:24


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.