Hos Mommer

9. august 2015

Det gik vist som det skulle …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:43
Tags:

Buffeten endnu uden de forskellige slags kødHvor var jeg glad for, at der var tre til alt det, der skulle ordnes ude i haven – borde, stole, hynder, tæpper, borddækning, belysning af alskens art, m.m., for jeg stod i køkkenet hele dagen. Nåede dog lige at smutte i bad og blive færdig med smukseringen inden de første gæster kom kl. 15:40. Men ellers mad, mad, mad.
Jeg var dermed ikke specielt ‘udenomsaktiv’ i går, men fik rundet 12000 skridt alligevel. Det var jeg selv lidt forbavset over, men det har såmænd næppe skadet mig.
Og tosset er man jo – jeg var overhovedet ikke stresset. Slet ikke. Ikke før gæsterne kom, og der alligevel pludselig var 1000 ting, jeg lige skulle se til var i orden. Inge bad mig flere gange om at slappe lidt af, men det blev jeg vist ikke rigtig god til, før alle var færdige med at spise.

Nogle kørte tidligt hjem, mens andre heldigvis holdt længe ud – sådan er det jo altid – en del skulle køre langt; andre havde været så snedige at indlogere sig på campingpladser i Udsigten forevigesnærheden eller på B&B i Præstø. Mine søstre sov her i Den Stråtækte, så her var fully booked i nat.

Vejret holdt, bortset fra en smule regn i går formiddags. Det var overskyet hele dagen, men det gjorde faktisk ikke spor, at solen ikke bagte ned på os, som den gør det i dag.
Planen var ellers at tage på Frilandsmuseet, men det er droppet til fordel for en strandtur for nogle og en sidste kajaktur for Tims vedkommende.
Det er sidste dag, englænderne er her – i morgen går deres tur videre mod den italienske del af Tyrol, hvor de vil campere i en uges tid, og så ved vi jo godt, hvor stille vi synes her bliver lige efter, de er kørt.

Den yngste kusine, Annemarie, kom ved frokosttid, og nu er John og jeg ved at øve os i stilhed, så at sige, for børnene og de to unge damer er kørt til Feddet Strand, hvor Tim vil mødes med dem – han tager kajakvejen hele vejen nedenom og over på den anden side. John og jeg Ca 3/5 af gæsterneorkede ikke stranden i dag – ikke engang i bedsteforældrestolene – vi kom først i seng meget sent, fordi vi gik og ryddede op, da der var blevet stille i huset.
Og fordi vi længe stod og nød det kornmod, vi så. Det varede ved meget, meget længe og var meget, meget flot at se på, men til sidst blev vi nødt til at finde vores senge.
Jeg så også et meeegastort stjerneskud. Det var i det hele taget den mest fantastiske stjernehimmel i aftes – det er skønt, at vi er kommet så langt ud på landet, at her hverken er gadebelysning eller bylys til at forstyrre. Den nærmeste by er Præstø syv km væk; man kan godt se dens lys, men det er ikke nok til at oplyse himlen. I Sverige er der naturligvis også buldermørkt, men skoven tager langt over halvdelen af himmeludsynet – man kan kun kigge opad. Her kan vi se hele vejen rundt.

Reklamer

28 kommentarer

 1. Vel blåst 🙂

  Kommentar af Mormor — 9. august 2015 @ 18:00

  • 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. august 2015 @ 19:49

 2. Det gik da så godt, vi havde en rigtig dejlig dag sammen med en masse skønne mennesker, natten var dog lige det korteste. 😉
  Igen 1000 tak til jer begge to. 🙂

  Kommentar af Inge — 9. august 2015 @ 18:08

  • Selv 1000 tak – dejligt at høre – og I var jo rigtig gode til at holde ud og bidrage til den gode aften … men ja, det giver nogle skrækkeligt korte nætter 😉

   Kommentar af Ellen — 9. august 2015 @ 20:04

 3. Det kræver sit at have så mange på besøg og ikke mindst til bords. Kado, som det vel bliver stavet engang i fremtiden. Og selvfølgelig også tillykke til John!

  Kommentar af Eric — 9. august 2015 @ 18:25

  • Man har lidt småtravlt, men det er det hele værd, er det.
   Tak for ‘kado’ og tak for hilsen til manden min 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. august 2015 @ 20:07

 4. Set med vores øjne gik det rigtigt fint 🙂 Vi gik hele vejen hjem. Allan ville/turde ikke cykle, fordi han ikke kunne se vejen, og vi kender ikke sving og bakker godt nok, til bare at drøne derud. E bilist havde haft for meget fart på. Bilen var tørnet ind i et træ, og lå i grøften. Godt vi ikke var der på det tidspunkt. I morges/formiddags cyklede vi os en tur, og kunne se at politiet havde været der, og fjernet nummerpladerne og afmærket stedet. Det havde de ikke i nat. Tak for en dejlig dag, aften og nat 🙂

  Kommentar af Pigen fra landet — 9. august 2015 @ 18:31

  • Herligt at høre, men det var da noget af en spadseretur, I kom ud på! Det er en meget snoet vej, og bilisten har tilsyneladende ikke kendt den.
   Selv tak, og tak for jeres altid gode humør 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. august 2015 @ 20:13

 5. Hjerteligt tillykke med din kære John, og tillykke med, at den store fest løb så godt af stabelen. Og selvfølgelig var den vellykket med alle de anstrengelser I/du har lagt for dagen. Kh marianne

  Kommentar af marianne bentzen — 9. august 2015 @ 19:44

  • Tusind tak, Marianne 🙂
   Det er sødt sagt, men gæsterne er så afgjort mindst lige så vigtige for at få en god aften ud af det 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. august 2015 @ 20:19

   • det har du ret i, men jeg tror at det er meget let at være en god gæst i jeres gæstfrie hjem

    Kommentar af marianne bentzen — 10. august 2015 @ 20:11

    • 🙂
     Er det egentlig ikke pudsigt, at det hedder ‘gæstfri’, når man netop er glad for IKKE at være fri for gæster?

     Kommentar af Ellen — 10. august 2015 @ 20:42

 6. Bordet ser bare lækkert ud, og det er rigtigt: bagende sol kan let blive for meget.
  Mon det er en tidlig Sankt Laurentius tåre, du har set på himlen?

  Kommentar af Kirsten Kaae — 9. august 2015 @ 21:20

  • Ja – varmt, men skyet passer os bedst 🙂
   Det kunne det nok godt have været, selvom det kom mere fra SØ end Ø. De kan jo ses mellem d. 17.7. og 24.8., så vi nærmer os max, som er natten mellem onsdag og torsdag. Husk at se det! Det er så flot et skue.

   Kommentar af Ellen — 9. august 2015 @ 21:53

 7. Ser fantastisk hyggeligt ud:) dejligt festen var som den skulle være. Nyd jeres sidste tid med englænderne. Her gør jeg mig mentalt klar på hverdagen starter for alvor i morgen tidlig for alle. Vi glæder os men tænker vi alle er trætte i morgen aften:) Tillykke igen med John.

  Kommentar af MS — 9. august 2015 @ 21:50

  • Åh ja, den hverdag, den hverdag … men uden den var der jo heller ingen fester eller andre højdepunkter 🙂
   Det er svært at gøre sig hverdagsklar, synes jeg … men vi nyder, og tak for hilsen.

   Kommentar af Ellen — 9. august 2015 @ 21:55

 8. selvfølgelig gik det som det skulle 🙂 lækkert mad at se på, vil du afsløre menuen?

  Kommentar af Lene — 9. august 2015 @ 22:00

  • 🙂
   Kalveculotte, okseculotte, dyrekølle, kartoffelsalat, rucolakartofler, pastasalat, jordbærsalat og en blandet grøn salat, brød. Dessert: Lone Landmands æblekage.

   Kommentar af Ellen — 10. august 2015 @ 11:18

   • uhm, skøn menu 🙂

    Kommentar af Lene — 10. august 2015 @ 19:02

    • Der var heller ikke så mange klager … 🙂

     Kommentar af Ellen — 10. august 2015 @ 19:17

 9. Dejlig læsning. Dejlige billeder af en dejlig dag. Glæder mig, at alle fik en god fest og oplevelse.
  Og en smuk afslutning med kornmod, stjernehimmel og stjerneskud.

  Kommentar af AnneHoltegård — 9. august 2015 @ 23:28

  • Det var simpelthen den bedste afslutning på aftenen – det er en skam, at man ikke kan sidde under himlen pga. duggen, men det var derfor, vi opdagede ‘fyrværkeriet’ så sent.

   Kommentar af Ellen — 10. august 2015 @ 11:19

 10. Det gik da ovenud godt, Ellen!
  En utrolig hyggelig dag/aften, med skøn mad (køkkentjansen værd, så absolut) og dejlige mennesker. Det var godt at møde jeres familie og venner, som vi har hørt meget om. Alt (i al fald for gæsternes vedkommende) foregik på den skønneste afslappede måde og vejret holdt hele vejen igennem 🙂
  Vi takker og nød også den flotte afslutning med forrygende kornmod og blæksort stjernehimmel. Den kommer I bestemt til at nyde i efterårs- og vintermørket.

  Kommentar af fiberfryd — 10. august 2015 @ 7:45

  • Tak. Ditte – dejligt, at også I var så udholdende, men I havde go også været smarte at sørge for overnatning i nærheden.
   Vi siger selv så mange tak for dejligt selskab – husk, at Perseiderne har maksimum natten mellem onsdag og torsdag – der kommer RIGTIG mange stjerneskud på den østlige himmel mellem midnat og 03. Hvis det ikke er skyet …

   Kommentar af Ellen — 10. august 2015 @ 11:22

 11. Dejligt, at det hele gik så fint. og selv vejret – der har været så drilsk – var med jer 🙂
  Der bliver nok lidt tomt uden englænderne. De kører vel over Potsdam? Ellers er det nu, de skal lære at dreje fra før Hamburg. Ad rute 404 og derefter 209. Over Schwarzenbeck, Lauenburg og Lüneburg. Med mindre der skulle være vejarbejde (og man kan jo aldrig vide) er det en ret god måde at komme uden om Hamburg på.

  Kommentar af Fruen i Midten — 10. august 2015 @ 9:15

  • Der er allerede tomt – de kørte for en time siden, så jeg kan desværre ikke give din vejledning videre, men vi vil huske den til en senere lejlighed.
   Vi regner heller ikke med, at det vil blive så slemt på en mandag ved middagstide.

   Kommentar af Ellen — 10. august 2015 @ 11:24

 12. Godt at læse, at festen gik godt. Jeg er imponeret over, at du selv stod for maden. Også selvom jeg mistænker dig for at synes, det er sjovt.
  Håber, manden er klar til halvfjerdserne 😉

  Kommentar af conny — 11. august 2015 @ 0:05

  • Jeg havde jo valgt noget mad, der er forholdsvis nemt at gå til, men min grænse ligger nok der omkring mellem 30 og 40 personer. I hvert fald uden kokkehjælp.
   Han er vist klar 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. august 2015 @ 15:17


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.