Hos Mommer

1. august 2015

Så kan de bare komme …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:46
Tags: ,

P1070249

Så kan englænderne ellers bare komme. Det gør de også, men det varer nogle timer endnu, for de kommer helt fra Holland. De blev forsinkede i går pga. alt bøvlet ved Calais, så ikke nok med, at deres færge var 1½ time forsinket, de var også tre timer om at komme ud af Calais, fordi man havde lukket motorvejen. Der blev skumlet noget i bilen, men der var ikke så meget at stille op.
Men som sagt: Vi er klar. Hele hytten er parat både oppe og nede, vinduerne er oven i købet pudset, og det er glorien dermed også. Det gode vejr, vi lovede, er allerede ankommet og venter også bare på dem.

De vil være trætte, når de kommer hertil, men hvis Charlotte har det lige som jeg ville have det i samme situation, så er tanken om en hel uges madlavningsfrihed nok til at holde den gående.
De har lige meldt, at de bliver forsinkede, for alle danskerne er på vej hjem, og alle tyskerne er på vej til Danmark. Vi havde håbet på, det ville være endnu værre i morgen, men det kan det selvfølgelig også godt blive … det tog en time at køre gennem Hamburg og lige nu kører de 10 km/t, de stakler.
Det er altid hende, der er chauffør, når de er ude af UK, for Tim har det vist ikke så godt med kørsel i den for ham forkerte side, så hun er gerne godt brugt, når de ankommer. Eller måske er det Charlotte, der ikke har det så godt, når Tim kører i den for ham forkerte side …

Det er ferie for dem, ja, men selvfølgelig hjælper de til med forberedelserne til på lørdag. Der er nu ikke så forfærdelig meget; ikke før på selve dagen, og sådan noget som borddækning synes de kun er hyggeligt at gå og pusle med. Desserterne er lavet og venter i fryseren, og i løbet af ugen laver jeg sous vide-kødet, så det hele skulle blive til at overse, når dagen oprinder. Jeg ville jo gerne kunne snakke med gæsterne, så det er med at have køkkentjansen overstået i videst muligt omfang, når de ankommer.

P1070651    image

Jeg har købt lidt pavillonbeslysning i form af disse solcelledrevne mini-rispapirslamper – købte 3 sæt á 10 lamper, fordi jeg regner med, at det vil se festligt og/eller hyggeligt ud, når det mørkner udenfor. De er lige ankommet i dag med posten, så de er endnu ikke afprøvet.
Men. Hvorfor i himlens navn har de sat en sort ledning i, når de små lamper er hvide? Det ser grimt ud og er ikke særlig gennemtænkt.
I Jula i Kristianstad købte jeg 12 af de viste små solcellelamper i ‘kobber’. 9,95 svenske kroner stykket, hvilket jeg synes er uforståeligt billigt. De har nu stået rundt omkring i haven i 1½ måned og fungerer perfekt endnu, men skulle de kun holde til denne sæson, er det stadig helt vildt billigt. Jeg vil nok helst slet ikke vide, hvordan det kan lade sig gøre at sælge dem til sådanne priser.

Reklamer

17 kommentarer

 1. Hvor dejligt at gå og vente på at familien ankommer. Selv om de er trætte. I skal nok få det hyggeligt. Det lyder som om, du har fod på menuen.
  De små rispapirlamper er rigtig søde. Jeg vil give dig ret i, at de sorte ledninger ikke passer særlig godt.

  Kommentar af Betty — 1. august 2015 @ 22:58

  • Jeg har helt fod på menuen – jeg ville ikke skulle være nødt til at bruge for meget krudt på det, mens englænderne er her 🙂
   De er nemlig søde, og Ditte har et bud på ledningerne, meeen -)

   Kommentar af Ellen — 2. august 2015 @ 10:28

 2. Der er sommerhuset om lørdagen i mange og det plejer at være til overtagelse omkring kl. 16. Så det lyder til at de er ramt lige ind i ud- og hjemrejsen. Håber de er vel ankommet.
  Det er godt at være på forkant med alt til en stor dag, så der er tid til selv at være med. Håber I får en dejlig fest på lørdag.

  Kommentar af Kari — 2. august 2015 @ 07:21

  • Det er rigtigt, og det tænkte jeg også på – de plejer heller ikke at rejse, så de ‘lander’ på en lørdag, men det kunne ikke være anderledes i år.
   Det er skønt at have styr på tingene, så nu krydser vi bare fingre for godt vejr – og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. august 2015 @ 10:30

   • Tak fordi du forstod det volapyk, som jeg fik skrevet! Jeg dur bare ikke til at skrive fra min Ipad-look-a-like… 😐😊

    Kommentar af Kari — 2. august 2015 @ 21:44

    • 🙂

     Kommentar af Ellen — 3. august 2015 @ 07:59

 3. Hvor er det ærgerligt for de stakkels englændere, at de skal have forlænget deres transporttid. (Det burde Johns forældre altså have tænkt på! ;-)) Jeg håber børnene er af den tålmodige slags; heldigvis er de ikke småbørn mere.
  Der er rigtignok gang i forberedelserne til den store dag nu. De sorte ledninger er der såmænd ingen der vil lægge mærke til, når musikken spiller; måske regner producenten med, at de nemmere forsvinder i grene o.l., når de er mørke? Eller også er sorte ledninger bare billigere 😉
  Jeg er sikker på det bliver en ‘fest’ under alle omstændigheder – og så med sous-vide! 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 2. august 2015 @ 07:22

  • Hehe, vi kan ikke give Johns forældre skylden, for hvis de kommer til DK i deres ferie, er det altid på denne tid, nemlig en uges tid efter deres egen skolesommerferie er startet. Det passer bare så fint med fødselsdagen 🙂
   De er meget nemme at have med; de får lov til at se så mange film, de orker …
   Det er da et ledningsbud, men alligevel …
   I bliver forsøgskaniner: Jeg har ikke før lavet så store sous vide-stege, men vi satser på, at det bliver okay 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. august 2015 @ 10:32

 4. Nu er dine englændere forhåbentlig vel ankommet? Fra Holland-siden er det godt nok lidt besværligt, men ellers må dine englændere se at lære sig at køre uden om Hamburg. Undtagen hvis baggrunden er hvid, vil sorte ledninger da være at foretrække, da de nemmere “forsvinder”, når lyset dæmpes/natten falder på. Bruger du ikke også sort sytråd til din juletræspynt? God fest 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 2. august 2015 @ 11:01

  • Du må mene den lille færge mellem Glückstadt og Wischhafen, men kommer det ikke stort set ud på ét, fordi man skal køre ret meget på ikke-motorvej i stedet for? Jeg mener ikke, der er andre muligheder for at komme uden om Hamburg end den færge?
   Baggrunden er hvid. De skal hænge i den pavillon, vi har købt til lejligheden … men jeg kan godt se pointen, hvis de skal hænge ude i træerne.
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. august 2015 @ 19:25

 5. Wow hvor har du været flittig. Jeg har endnu til gode at finde en menu, som gør at jeg kan slappe af op til fester 🙂 Håber at englænderne er landet sikkert og at I nu slapper af. God nydning

  Kommentar af Lene — 2. august 2015 @ 18:54

  • Har du udstyret til sous vide metoden eller er det langtidstegning du bruger?

   Kommentar af Lene — 2. august 2015 @ 18:57

   • Tak, de er landet, og vi nyder samværet, ferien og at det gode vejr er vendt tilbage.
    Jeg har købt udstyret for nylig. Det er SÅ godt 🙂

    Kommentar af Ellen — 2. august 2015 @ 19:26

 6. Vi har også et par gange konstateret, at der sidder sorte ledninger på hvide lamper og forstår det ikke. Sommeren kom i går og den har bare at holde i mange uger nu 😉 Vi glæder os til at se jer på lørdag og være med til at fejre John.

  Kommentar af Pigen fra landet — 2. august 2015 @ 20:29

  • Nej, det er underligt. Jeg kan godt se hvorfor, hvis de skal hænge i træer, men det skal de ikke!
   Vi glæder os også til at se jer igen, og vejret SKAL bare blive godt 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. august 2015 @ 20:40

 7. træls de skulle vente:( Vi sejler fra Hook of Holland med Stena Line og sover ombord. Det er super at ankommer til Harwich udhvilet. Tager kun 8 timer fra Fyn til Hook of Holland og vi var heldige med trafikken. Håber de har fået hvilet nu de r hos jer:)

  Kommentar af MS — 4. august 2015 @ 14:47

  • Det mener John også, at vi skal gøre næste gang, vi skal have bil med derover.
   De er helt udhvilede nu 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. august 2015 @ 20:22


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.