Hos Mommer

2. juli 2015

Jeg ledte efter et hotel tæt ved motorvejen …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:33
Tags: ,

Jeg ledte efter et hotel tæt ved motorvejen … vi skulle jo bare overnatte og så videre næste morgen.
Det var så sandelig et hotel særdeles tæt ved motorvejen, og vores værelse vendte oven i købet ud til den; den fantastiske udsigt ses herunder. Det kunne man ikke se på internettet, desværre, men vi må trøste os med, at vi er tilbage på motorvejen i morgen tidlig på ganske få minutter. Hvis vi holder vinduet lukket, larmer det næsten ikke, og sengene er glimrende.

P1070111

Så var det klasser bedre, Asterix-Alberts lille, fredelige villakvarters-B&B fra i går. Til hovedret fik vi lammesteg, så mør at den smeltede på tungen – den virkede som sous vide-tilberedt, men det var ikke det, der var hemmeligheden, fandt jeg ud af senere – “later I vill tell you my little secret!”
P1070105Det lød jo forjætttende. Vi fik en treretters-middag, der sagde spar to. Holddaop, det var lækkert, både smags- og synsmæssigt.
Han satte sig og sludrede længe med os under og efter indtagelsen af hovedretten, kun afbrudt af dessertserveringen, og his little secret viste sig at være, at han er tidligere hotel- og restaurantejer (med ham selv som chefkok). Det blev for hårdt for familielivet, så han gearede voldsomt ned, men inden da havde hans restaurant fået en couvert (kaldte han det), som er noget man åbenbart får, hvis Michelin har en i kikkerten til måske at opnå en stjerne næste gang en repræsentant kigger forbi.
Han fik aldrig sin stjerne, for, som han sagde, han var parat til det, og køkkenet var også, men selve restaurationslokalet forlangte Michelinfolket shinet så meget op, at det var lige voldsomt nok. Han kvittede derfor det hele og slog sig i stedet ned som B&B-bestyrer og en lille nebengeschäft med arbejdsplads-catering; dvs. ikke andet aftenarbejde, end hvad B&B’en kræver.
Men det forklarer til fulde, hvorfor vi fik sådan noget fantastisk mad!
Det er simpelthen allerede nu besluttet, at han bliver vor mand i Holland, når vi fremover skal til og fra England i bil. Det passer ganske glimrende med, at han ligger halvvejs mellem Den Stråtækte og Calais. Vi har booket ham til hjemturen – MED aftensmad, selvfølgelig – heldigvis var et af hans kun to værelser ledige den nat.
Han ligner da Asterix, ikke? Med krølle på skægget og det hele … han er ivrig motorcyklist, og i den lokale klub bliver han godt nok kaldt for Vikingen …

26 kommentarer

 1. Fedt at havne hos en stjernekok i Asterixforklædning. Historien havde været perfekt, hvis middagen havde været vildsvin, men lam er også godt (bedre!).

  Kommentar af Eric — 2. juli 2015 @ 16:57

  • Haha, ja, men det havde I garanteret ikke troet på, hvis det havde været sådan! I øvrigt har de vildsvin i området her, så det kunne sådan set godt have været sådan … 😉

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2015 @ 18:01

 2. Asterix ? Jo ser det. Godt at han attpå til er stjernekokk. God tur videre.

  Kommentar af Mormor — 2. juli 2015 @ 17:40

  • Det var helt perfekt – og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2015 @ 18:01

 3. Det er åbenbart lidt af et lotterispil at bestille overnatning via internet. Engang sagde man, at papir er taknemmeligt, når et sted ikke levede op til beskrivelsen. På samme måde med internettet. Hvor skønt at lande et sted som Alberts. Den middag lyder som en helt særlig oplevelse. Han er en fin type at dømme efter billedet. Jeg kan godt forstå, I har reserveret til næste gang, I skal den vej.
  Fortsat god tur. Hvor må det være dejligt med aircon i bilen 😉

  Kommentar af Betty — 2. juli 2015 @ 17:49

  • Det er virkelig et lotterispil, men denne gang gik det godt 50/50 – og hotellet her er som sagt okay for en enkelt nat.
   Det var en herlig middag, så vi glæder os allerede til næste gang 🙂
   Tak – ja. aircon er uundværligt i denne hede!

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2015 @ 18:03

 4. Når Jeres vært er ivrig motorcyklist vil han måske synes, at det er sjovt at se mange, mange forskellige amerikanske motorcykler: http://www.redneckengineering.com/toc.htm
  Venligst Søren 🙂

  Kommentar af juni24 — 2. juli 2015 @ 18:24

  • Det vil han sikkert synes, Søren 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2015 @ 18:36

 5. Håber natten ikke bliver for varm… hvis vinduerne skal lukkes! Det er godt nok tæt på motorvejen!
  I må drømme om Asterix i stedet og se frem til næste visit… det lyder bare rigtigt godt. Han ligner da en mand som er tilfreds med tilværelsen.

  Kommentar af Anne Holtegård — 2. juli 2015 @ 19:27

  • Trafikken er aftaget, så vi prøver med åbne vinduer …
   Jeg tror også, at Mr A-A har et ganske tilfredsstillende liv 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2015 @ 21:44

 6. Tænk at du orker at holde ferie! Jeg siger det bare! Men det lyder nu hyggeligt, Asterix-Albert ser rigtig ud og det lyder som oplevelser, og lammekød! der gør dagen til en oplevelse!

  Jeg troede først at du mente billedet med motorvejen var smukt – det er i hvert fald ikke grimt, men jeg kan godt undvære trafik og trafikstøj. Selv om jeg har et tog i nærheden, så er det ikke larmende og ikke så ofte. 🙂

  Kommentar af Donald — 2. juli 2015 @ 19:37

  • Ferien blev jo planlagt i maj, da vi hørte om The Wilsford Flower Show, og da kunne vi ikke vide, hvordan vejret ville være nu – men det gør ikke noget – alle ferier er dejlige 🙂
   Jeg har også boet lige op ad S-toget – det tog 14 dage, så hørte jeg overhovedet ikke det mere. Bilstøj er meget, meget værre.

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2015 @ 21:47

   • Åh det var godt du nyder ferien! 😉 Det tænkte jeg jo nok! Angående toget: Jeg hører det skam, checker om de holder køreplanen, men de nye tog har runde hjul og de er meget stille. (De IC2, som vi havde på prøve i år 2000, var bare endnu mere stille men de var alt for dyre).

    Kommentar af Donald — 2. juli 2015 @ 22:13

    • Hører man det ikke kun, når man VIL høre det?

     Kommentar af Ellen — 2. juli 2015 @ 22:30

     • Jo jo – man skal lytte efter støjen, jeg tror at man bedre kan acceptere støj hvis den ikke er så stærk og hvis man lytter sådan lidt en gang imellem 🙂

      Kommentar af Donald — 3. juli 2015 @ 2:43

      • Jeg kan i hvert ikke anbefale at flytte tæt på en motorvej … jeg tør slet ikke tænke på, hvis det havde været regnvejr!

       Kommentar af Ellen — 3. juli 2015 @ 7:04

 7. Det var et godt overnatningssted med madmulighed du fandt. Spædende historie.
  Problemet med hotelbeliggenhed kan løses ved at bruge maps.google.com i earth-versionen. Her ville du muligvis kunne have set hotellets meget tætte placering på motorvejen – og valgt et andet.

  Kommentar af Jørgen — 2. juli 2015 @ 19:57

  • Ja, det var heldigt.
   Lige nu føler jeg mig lidt dum, for selvfølgelig skulle jeg have tjekket hotellet via Google maps, men det husker jeg en anden gang!

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2015 @ 21:48

 8. Ved B&B mad forventer man vel ikke andet end almindelig god mad, (jeg gør i hvert fald ikke) men sådan en overraskelse, kan man da kun glæde sig over.
  Når det kun er overnatning og ikke et ophold på flere dage, er overnatningsstedet underordnet. Der er alligevel altid en eller anden slags støj, der generer min nattesøvn. Mjavende katte, fuglekvidder, regnen, blæsten, folk der kommer og går. Listen bliver alenlang 😉

  Kommentar af Pigen fra landet — 2. juli 2015 @ 22:43

  • Næh, og man forventer da slet ikke, at man bliver betjent af en næsten-michelinkok 🙂
   Det er – næsten – underordnet … og naturens lyde generer nu ikke min nattesøvn, men vejstøj gør og selvfølgelig også støjende mennesker, men det var der ingen af her 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2015 @ 7:00

 9. Før jeg overhovedet fik læst nogert af teksten, blev mine øjne fanget af den flotte viking. Jeg var faktisk overbevist om, at I på en eller anden måde var havnet i Normandiet og havde mødt en af Rollos efterkommere 🙂

  Kommentar af Rasmine — 2. juli 2015 @ 23:53

  • Uha, Rasmine … du var da vist aldrig nået længere end til Holland 😉
   Rollo må have smidt et frø eller to på sin vej …

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2015 @ 7:02

 10. Jamen det er da Asterix.. Obelix må være lige i nærheden, hvorfor er der ikke billeder af ham..?? 🙂

  Kommentar af Inge — 3. juli 2015 @ 11:23

  • Det er en klon, eller også har Asterix spist Obelix, for han (Albert) var høj og havde en stor mave … veåd nærmere eftertanke ligner han måske mere Obelix … 😉

   PS: hvis dette svar kommer igennem, er jeg heldig – internetforbindelsen er vildt dårlig, så der bliver ikke meget bloggeri her fra laaangt ude på landet i Bretagne.

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2015 @ 21:11

 11. Er du sikker på det ikke er Asterix eller måske en fjern fætter 😀 Det lyder som et specielt og skønt sted han har 😉
  Nyd jeres ferie, selvom den er varm 😉

  Kommentar af Annemette — 3. juli 2015 @ 21:32

  • Det kunne sagtens være en efterkommer 🙂
   Vi nyder, tak, og det er heldigvis ikke lige så varmt her i Bretagne.

   Kommentar af Ellen — 3. juli 2015 @ 21:57


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.