Hos Mommer

7. maj 2015

Bluebells – klokkescilla

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:59
Tags: ,

Vi har haft meget dårligt vejr herovre. Så dårligt, at vi ikke rigtig har haft lyst til at foretage os friluftsting.
I går tog vi derfor til Mompesson House i Salisbury – et hus, Charlotte fik lyst til at se i virkeligheden, efter hun fandt ud af, at 1996-udgaven af Sense and Sensibility med Hugh Grant, Kate Winslet og Emma Thompson blev filmet her.

Mompesson House, SalisburyEmma Thompsons kjole

Det var da også fint nok, men ikke noget at bruge et helt indlæg på. Det bedste var nok, at vi ikke blæste eller regnede væk, så længe vi befandt os indendørs. Vi var helt oppe på 22 sekundmeter indimellem, så der var tryk på. Til gengæld har vi vist ikke fået lige så meget regn som i Danmark, selv om vi har fået en del vand.
Så meget vand, at the bluebells ikke var helt så smukke, som de kunne have været, da vi i formiddags kørte til West woods for at nyde synet.
De var ikke færdige som sådan, men det vejr, de havde været udsat for i går, havde efterladt de fleste af dem lettere forpjuskede at se på.

Bluebells West woods Marlborough

White bluebells

White bluebells

Bluebells hedder bluebells, også selv om de er hvide, hvor de sjovt nok hedder white bluebells, selv om albinoudgaven åbenbart er ret sjælden … vi fandt fem på turen gennem skoven. Uanset farven hedder de klokkescilla på dansk, og i virkeligheden er det vel Englands svar på Danmarks anemonedækkede skovbunde, som også er et smukt, smukt syn – det er nok især fordi dette vue med den fuldstændig blådækkede skovbund er usædvanligt i en danskers øjne, at vi er så betagede af det … John og jeg er i hvert fald meget betagede. Og Charlotte også, for den sags skyld. Hun vidste slet ikke, at hun havde en stor bøgeskov med titusindvis af bluebells så tæt på deres hjem, som tilfældet er. Bøgeskove er ikke så udbredt et fænomen som i Danmark, så C var glad for at have fundet en skov, hvor hun kan tage familien med ud og starte på den meget danske pinsefrokostskovturstradition, som hun elskede, da hun var barn.

Bluebells West woods Marlborough

De er da smukke, ikke? Vi gik og vi gik inde i skoven, og det kæmpestore, blå tæppe sluttede ikke, før skoven gjorde det.

Bluebells West woods MarlboroughBluebells

De findes også i lyserøde og som nævnt hvide. Førstnævnte så vi ikke, men vi så nogle enkelte hvide – fem i hele det store område, så én pr 10.000 blå er nok ikke helt ved siden af.

Reklamer

20 kommentarer

 1. Vakre bluebells, både hvite og blå 🙂

  Kommentar af Mormor — 7. maj 2015 @ 17:04

  • Alle er smukke, men de blå er smukkest.
   (Sig mig, er du clairvoyant, mormor? Kan du mærke, at nu trykker jeg ‘udgiv’? 😉 )

   Kommentar af Ellen — 7. maj 2015 @ 17:06

   • Nesten 🙂

    Kommentar af Mormor — 7. maj 2015 @ 17:18

 2. Det har været uvejr rundt omkring os.Rostock blev også hårdt ramt. Vi slap dog ganske nådigt med en masse vand, i det rigtige tempo her.
  Det blå tæppe er et smukt syn. Det er i det hele taget nogle skønne farver der er på alle billederne. Nøjagtig så smuk som der er over det ganske land i øjeblikket.

  Kommentar af Pigen fra landet — 7. maj 2015 @ 18:42

  • Godt, I slap – det var vist ikke lige slemt over hele DK – hvilket det selvfølgelig sjældent er.
   Foråret er bare den skønneste årstid, uanset hvor i det tempererede område man befinder sig 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. maj 2015 @ 20:29

 3. Jeg kan godt forstå, at Charlotte gerne ville se det sted. Var hun også småskuffet? Den kjole er i alt fald ikke til at stå for 🙂
  Er dine bluebells noget andet end mine klokkeblomster?

  Kommentar af Rasmine — 7. maj 2015 @ 19:37

  • Egentlig skuffet var hun ikke, og dog måske over størrelsen på rummene. De har virkelig haft ejendomsmæglerkameraet på i filmen, for rummene var meget mindre IRL, end de havde virket i filmen.
   Jeg tør næsten vædde på, at dine klokkeblomster er af campanula-familien. Hvis du billedgoogler campanula, hhv. klokkescilla, som hører til Hyacinthoides, vil du tydeligt kunne se forskellen. Jeg kan slet ikke huske at have set bluebells i DK – de skal dog nok findes, men de, som jeg kalder klokkeblomster, fås overalt både i supermarkeder og på planteskoler.

   Kommentar af Ellen — 7. maj 2015 @ 20:34

   • Jeg skulle have set ordentligt på de nederste billeder, men nu er jeg i alt fald klar over forskellen. Skal du ikke have nogle bluebells i din nye have?

    Kommentar af Rasmine — 7. maj 2015 @ 23:44

    • Jo, hvis de kan gro der, men kan de gro i Nordjylland, kan de nok også gro hos mig 🙂

     Kommentar af Ellen — 8. maj 2015 @ 09:54

 4. Smukt med sådan et blåt tæppe i det grønne. Er vild med den smukke grønne bille du har fanget på den ene billede 🙂

  Kommentar af Annemette — 7. maj 2015 @ 20:36

  • Ja, den var sød, ikke? Jeg kunne heller ikke stå for den 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. maj 2015 @ 20:37

 5. Hold da ellers helt op for en skovbund. Det er da ikketil at stå for. Blåregnen er nu også flot. Og snudebillen.
  Den front der gav bulder og front hos Pia, så også ud til at ramme her, men sådan gik det ikke. Noget af vejret gik nord om, andet syd om, så regnmængden blev ganske beskeden her.

  Kommentar af Jørgen — 7. maj 2015 @ 21:14

  • Det er SÅ flot, Jørgen! Og det er en snudebille? Så lærte jeg det.
   Sådanne uvejr har det heldigvis med at være forholdsvis lokale … vi er lidt spændte på, om vores nye pavillon stadig er der, når vi kommer hjem.

   Kommentar af Ellen — 7. maj 2015 @ 22:08

 6. Jeg har en klokkescilla i min have, måske skulle jeg flytte den ud til skovbedet ved vejen, mon ikke den så formerer sig? Tænk om man kunne få så smuk et bunddække på dine billeder 🙂

  Kommentar af Lene — 8. maj 2015 @ 06:29

  • Du kunne da prøve – det er et fantastisk bunddække, men skønheden varer desværre så kort 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2015 @ 09:55

 7. Hvor er det flot, og på afstand kan man jo ikke se, at de enkelte bluebells måske er lidt forpjuskede. Hvorfor har vi mon ikke bluebells- tæpper herhjemme? Og sådan en blåregn ville jeg altså gerne have. Evt. med en tilhørende antik bygning 😉 Ærgerligt med møgvejr. Hvordan er den nye stue i maltmøllen i dårligt vejr? Er det sådan et sted, man vil elske at sidde med sin te/kaffe/varme kakao, mens det høvler ned udenfor?

  Kommentar af Fruen i Midten — 8. maj 2015 @ 11:16

  • Da jeg googlede dem, stod der, at de vokser i det sydvestlige Europa, men blåregnen kan du sagtens få til at gro – vi havde en i Havdrup, der faktisk blev alt for stor.
   Til det sidste: et rungende JA. Vi sad og hyggede os gevaldigt, da det efterårsstormede i tirsdags.

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2015 @ 15:49

 8. Sikke en skøn farve Bluebells har. Nu kommer jeg jo i tvivl om vi så nogen i Kew! Der var nogle hvide… Hm… Man kan ikke huske det hele. De blå er skønne!
  Vi så en Blåregn, lige på nippet til at springe ud, og var fascineret af, hvor kroget/forvokset/snoet den var blevet på det stillads/espalier den voksede på/omkring.

  Kommentar af Anne Holtegård — 8. maj 2015 @ 17:36

  • Og vi har aldrig været i Kew på denne årstid, så jeg kan ikke hjælpe dig.
   De kan blive endog meget krogede – vi har set nogle gamle, gamle blåregn på forskellige slotte/haver i UK.

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2015 @ 22:44


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.