Hos Mommer

25. april 2015

Her ligger vores bredbånd

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:27
Tags: ,

Forleden dag hørte vi pludselig en værre larm lidt nede ad vejen.
Fibernet in speDet viste sig at være en maskine, der gravede en smal rende i asfalten inde på cykelstien; efterfulgt af en anden maskine, som spurtede både frem og tilbage, og som jeg egentlig ikke helt fandt ud af formålet med.
Det overordnede formål var jeg dog ikke i tvivl om: Det er fibernettet, der bogstavelig talt er på vej. Det er smart nok, at de ‘ødelægger’ vejen, inden de skal til at lægge asfalt på til den 2-minus-1-vej, af nogle også kaldet rød vej, som de ligeledes er begyndt at træffe foranstaltninger til at etablere. Gad nok vide, om de to instanser virkelig har formået at kommunikere, eller det er et rent lykketræf, at det foregår i den rigtige rækkefølge.
Den lidt specielle og fartbølle-uvenlige vej glæder vi os meget til. Den underliggende årsag er, at netop strækningen langs Præstøfjorden forbi vores hus er en del af en cykelrute mellem København og Berlin. Den er visse steder nærmest livsfarlig at færdes på som svag trafikant; bl.a. her tæt på os. Hvis folk bare kunne køre enten efter loven eller efter forholdene, var der såmænd ingen problemer … sådan kører da også langt de fleste, men der er selvfølgelig nogle idioter (flest motorcyklister, men også enkelte bil-Brian’er), der lige synes de skal drøne igennem her med 120 i timen eller mere (her er fartbegrænsning på 60). Vi har masser af turistcyklister om sommeren pga. nævnte cykelrute, og hele året rundt er her en livlig trafik af gående børn og voksne, der skal til og fra Marjatta-institutionen.
Der er kun én meget smal sti i den ene side til både cyklister og fodgængere, hvilket er noget hø på trafiktravle sommerdage – især for cyklisterne, som i deres hensyntagen til fodgængerne tvinges ud på vejen, og kommer der så en klump af en fartbisse, opstår de farlige situationer.
Det er turistforeningen, der har presset kommunerne omkring Præstøfjorden til at få anlagt denne 2÷1-vej, fordi strækningen er så farlig, som den er. Vi skulle jo helst ikke have ødelagt vores gode rygte som et godt og smukt cykelland. Nede på havnen i Præstø ses sommeren igennem cykelturister fra Tyskland, Holland og Belgien og sågar Italien og Spanien!

Bredbånd

Og her ligger så vores ret brede bredbånd *) … det venter bare på at komme i jorden.
*) Man husker måske tv-reklamen om manden, der i butikken ikke helt kan finde ud af, hvor bredt et bånd han skal købe?

Reklamer

12 kommentarer

 1. Det er godt bredbåndet ikke er lige som bredt som vejen. Men fint hvis “de” har kunnet finde ud af at samarbejde. Smart med 2-1-vej, men mon bil-Brian fatter en brik af det?

  Kommentar af Jørgen — 25. april 2015 @ 15:28

  • Umiddelbart ville jeg heller ikke tro, at Brian forstår budskabet, men den slags veje skulle efter sigende virke efter hensigten andre steder i landet, så vi er optimistiske indtil videre.

   Kommentar af Ellen — 25. april 2015 @ 19:12

 2. Det glæder mig, hver gang der bliver gjort noget for at sikre de bløde trafikanter, og turen langs fjorden er så smuk og bør kunne nydes af både fodgængere og cyklister uden fare for liv og lemmer.

  Kommentar af www.bedstesblog.dk — 25. april 2015 @ 16:00

  • Aldeles enig, Randi – og bilisterne kan også nyde udsigten. Hvis man vil ræse, kan man tage landevejen længere inde i landet.

   Kommentar af Ellen — 25. april 2015 @ 19:12

 3. Fornuftigt at ændre vej- og båndbredde i én operation, og begge dele er til det bedre.

  Kommentar af Eric — 25. april 2015 @ 16:28

  • Ja – det må kunne kaldes en win-win-situation 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. april 2015 @ 19:13

 4. Bra at de bløte trafikanter tilgodesees.

  Kommentar af Mormor — 25. april 2015 @ 17:01

  • Ja. Det kan vi godt lide – især når vi bor lige ud til vejen 😉

   Kommentar af Ellen — 25. april 2015 @ 19:14

 5. Kan så bare håbe at farten kommer op inden døre og ned udendørs!
  Så cykelruten kan nydes i pasende tempo….

  Kommentar af Anne Holtegård — 25. april 2015 @ 21:25

  • Det er lige præcis det, vi håber på sker 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. april 2015 @ 10:09

 6. Det ser virkelig ud, som om bilisterne får mindst plads – det er ikke ofte, det ses. Lad os håbe, det virker, når det kommer.

  Kommentar af conny — 26. april 2015 @ 13:38

  • Det er dejligt, og vi håber det kommer til at virke efter hensigten.

   Kommentar af Ellen — 26. april 2015 @ 13:52


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.