Hos Mommer

15. april 2015

Det lille kolde bord …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:57
Tags: , , ,

P1060183Så er der kun den meget hårde kerne tilbage – ikke engang Annemarie blev, da det kom til stykket, men fik et lift hjem. Hun har sandsynligvis tænkt over det og nået frem til, at alene med hele tre gamle var lige i overkanten, selv om den ene var mor.
Vejret var skønt, så efter flokkens afgang pakkede vi madkurven og kørte mod Bork Vikingehavn, hvor vi ville have indtaget den, men pludselig blæste det alt for koldt. Ligegyldigt hvor vi forsøgte at finde et sted, stod der en stiv kuling lige ind på os … vejret havde ændret sig ret pludseligt.
Stædige er vi jo – godt sultne var vi også efterhånden – endelig fandt vi et lille sted med nogenlunde læ lige nord for Nymindegab. Det gjorde ikke så meget, at læ også var skygge, for solen forsvandt lige efter billedet blev taget. Det var dermed ikke det store kolde, men det lille kolde bord. Vi blev da mætte, men ærgrede os lidt over, at vi ikke havde taget noget varm kaffe med. Vi var knapt nok kommet ind i bilen, inden det begyndte at regne.

Ved den lille anløbsplads var man meget strikse over for fremmede – ingen af ukendt herkomst er ønsket her, tak!
FORTØJRING FORBUT, bare så I ved det!!!

P1060184

P1060185

Vi kørte hele vejen langs Holmsland Klit op til Søndervig og tilbage igen. Merete kan ikke huske, at hun nogensinde har været på disse kanter, så hun måtte lige vises lidt rundt. Hun ville gerne ud til vandet i Hvide Sande, så John forbarmede sig og gik med hende, mens jeg valgte at blive i bilen sammen med mit strikketøj. De var da heller ikke væk mere end 5-10 minutter, så kom de gysende tilbage “Lad os komme HJEM!”
På klitten så vi en hel del store flokke bramgæs og knortegæs gå inde på markerne, men det blev kun til et kort fotostop, for vejret blev værre og værre. Desværre. Jeg blev igen inde i bilen og tog billederne, men John gik ud – og fik dem dermed til at flyve lidt længere væk … kørte vi hjem til varmen …

Bram- og knortegæs

Dette var vel omkring en tredjedel af den ene af de mange flokke vi så, men de skulle også husere i vadehavsområdet i store mængder i april-maj.

Reklamer

10 kommentarer

 1. Det ser da hyggeligt ud, det lille kolde bord. Jeg har siddet med åbent vindue hele dagen og nydt solens stråler, så jeg blev lidt overrasket over det blæste så meget og skulle have jakke på, da jeg kom ud til fyraften.
  Der er jo ikke plads til bogstavet D, kan jeg se 😉
  Hjemme igen, men der vare næppe længe før I er ude igen?

  Kommentar af Pigen fra landet — 15. april 2015 @ 20:56

  • Hehe – hjem til varmen var nu hjem til varmen i sommerhuset – vi tre ‘kerner’ kører først mod Sjælland i overmorgen 🙂
   Hvis skiltemaleren nu var startet en lille smule længere til venstre, kunne d’et godt have været der 🙂
   I har åbenbart haft lidt bedre vejr end os …

   Kommentar af Ellen — 15. april 2015 @ 21:11

 2. Det har også blæst koldt her i området, så jeg tænker, at I derovre i det vestjyske må have haft det endnu koldere.
  Vi var i sommerhus på de kanter sidste sommer og besøgte også Bork, hvor nogle gik på havnen og andre (vi to) gik i vikingecenteret og blev klogere – i hvert fald for en stund.
  Der er altid noget at opleve langs den vesterhavskyst.

  Kommentar af conny — 15. april 2015 @ 22:12

  • Vi talte også om vikingecenteret, men gad ikke, fordi det var for koldt. Det så ellers interessant ud.
   Ja, næsten altid, i hvert fald – da vi engang var der i uge 44, var der godt nok dødt alle vegne – ALT lukkede efter uge 42. Der er selvfølgelig altid havet selv, men det gider man jo heller ikke bruge en hel efterårsuge på alene 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. april 2015 @ 09:46

 3. Gys, I er altså lidt stædige at insistere på picnic i det fri 😉 Heldigt, I nåede at tygge færdigt, inden regnen kom. De er flotte, de store gåseflokke, men det er nok lidt surt for den landmand, hvis marker det går ud over. I var ikke ude at købe fisk i Hvide Sande?

  Kommentar af Fruen i Midten — 16. april 2015 @ 09:54

  • Det var vi nødt til, hvis vi ville have mad inden for en overskuelig fremtid, og det ville vi 🙂
   Ja, landmændende må anse dem for at være noget af en plage, og nej, vi købte ikke fisk i Hvide Sande, men jeg har lige købt laks i Blåvand 😉

   Kommentar af Ellen — 16. april 2015 @ 11:58

 4. Ja det ligner et lille koldt bord.. det er utroligt at man nogle gange bare ikke kan finde læ nogen steder.. 🙂

  Kommentar af Inge — 16. april 2015 @ 10:59

  • Det er lige som med politiet: Det er der aldrig, når man skal bruge det 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. april 2015 @ 11:58

 5. Brrrrrr. “Det’ værre og værre”, sagde drengen; da præsten sagde “ære være”! Det har bare blæst en pelikan og været råkoldt/vandkoldt!
  Ærgerligt at der ikke var flere gæs, markerne kan være helt dækket af gakkende gæster. Et fantastisk syn… selv om landmændene er godt trætte af at der ikke reguleres i de enorme bestande. Jeg har hørt at man har prøvet at få et samarbejde om det på kysten/Vadehavdet; Holland og op efter. Men om der er kommet noget ud af det ved jeg ikke…

  Kommentar af Anne Holtegård — 16. april 2015 @ 11:25

  • Hehe … men rigtigt: vejret har ikke været alt for godt, men det er okay – vi havde jo ikke forventet sommer 🙂
   Jeg synes ellers, at der var mange gæs, men det var der så slet ikke, åbenbart … har læst, at der kan forekomme op til flokke på 55.000 individer, så jeg kan godt forstå, at nogle ønsker bestanden reguleret – de kan vel næppe længere betragtes som en truet art med så store forekomster.

   Kommentar af Ellen — 16. april 2015 @ 12:02


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.