Hos Mommer

28. marts 2015

Drama på et Icelandairfly

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 22:25
Tags: ,

I lufthavnen sad vi ved siden af et jævnaldrende ægtepar og fik os en kopkaf. Vi talte ikke med dem, men lagde bare mærke til dem, fordi de var ret høje begge to.
I flyet sad de lige foran os.
Pludselig myldrede der stewardesser hen til manden, som var besvimet og ikke trak vejret! På vaskeægte filmmaner blev der spurgt, om der var en læge til stede – hvilket der viste sig at være to af.
John og jeg blev flyttet længere bagud, mens de baksede med manden, men de fik da heldigvis liv i ham igen og resten af turen tilbragte han liggende i pantryet, og den ene læge veg ikke fra hans side. Der holdt en ambulance og ventede på ham i Reykjavik, men han var åbenbart frisk igen, for inden længe stod han og konen henne ved vores guide og skulle være deltagere på den samme tur som os. Jeg ved ikke, hvad der gik galt for ham, men det finder jeg vel ud af inden turen er slut … lidt nysgerrig er man jo. Den var helt gal – blåhvidgrå i hovedet og det hele, men nu er han fuldstændig frisk.

P1050610

Herover ser I Den Blå Lagune. I ser i hvert fald nogle dampe fra den … på venstre side af bjerget i midten. Den skal vi til senere, men i dag stod den bare på en byvandring i Reykjavik i en times tid, inden vi skulle spise.

Reykjavik er ikke en hyggelig og stemningsfuld by, men deres musikhus er sindssygt flot. På afstand kunne det minde om Den Sorte Diamant, men jo nærmere man kom, jo mere udviklede synet sig, så at sige.

P1050617

Da vi kom helt derhen, kunne vi se, at den var lavet helt i glas, og at der var nogle farvede ruder hist og pist.
Olafur Eliasson, tænkte jeg straks, men guiden kunne fortælle, at det var Henning Larsens tegnestue, der stod for arkitekturen. Jeg nåede kun lige at tænke okay der tog du alligevel fejl, min pige, da guiden sagde “i samarbejde med Olafur Eliasson”. Så var jeg mere rolig.

P1050621P1050623P1050626

Det er bare SÅ meget Olafur Eliasson, men de kan altså også noget hos Henning Larsen. Vi tog elevatoren de seks etager op og gik derefter ned ad de spændende trapper, mens bygningen blev nydt og beundret. Læg mærke til de svævende glasfugle på billedet til venstre – lyset spillede så smukt i dem.

P1050625

Vi var dybt betagede af denne bygning, og mine billeder yder den overhovedet ikke retfærdighed, for det var så overvældende og stort, at de fleste kameraer vist kommer tíl kort her.
Hexagonerne, som går igen overalt, skal symbolisere basalt, som forekommer i denne form og som man kan se her på Island.
I morgen går det løs på Den Gyldne Cirkel, og vi har bedt hotellet om at komme på nordlysalarm-listen, så de vækker os i nat, hvis der er noget. Himlen er klar, så der er håb forude … guiden siger, vi også har gode chancer i morgen, hvis vejret holder. Vi vender først tilbage til hotellet ved 22-tiden, så det bliver en lang dag.

Reklamer

24 kommentarer

 1. Intet under, at Islands økonomi styrtede i grus,når der blev investeret i bygninger som dette musikhus. Men fint at kunne nyde det. Prisen er jo den samme.

  Det er slemt med sygdom ombord. Vi fløj engang fra Spanien, hvor en mand 4 sæder bag os fik et ildebefindende. Læger og sygeplejersker blev over højtaleren bedt om at melde sig. 3 personer kæmpede forgæves: Manden døde. Flyet vendte om. Lang ventetid. Politi ombord for at sikre, at det ikke var “Det perfekte mord”. Til sidst blev de to turister som var steget ombord et par timer før, hjulpet af flyet som hhv. lig og enke, og flyet kunne lette. Den arme enke stod så kl. 1 om natten i Madrid lufthavn med liget af sin mand.
  Det var lidt rystende. Godt at jeres medrejsende kom til hægterne igen.

  Kommentar af Farmer — 29. marts 2015 @ 04:43

  • Det lå stille i flere år pga. finanskrisen og musikhuset blev derfor først færdigt i 2011.
   Det var også en væmmelig hændelse I var ude for … værst for konen, selvfølgelig, og i vores tilfælde med en lykkelig udgang.

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2015 @ 09:56

 2. Puha, godt han kom til sig selv igen, stakkels mand.
  Musikhuset er helt fantastisk, selv om jeg kun har set det på fotos. De var imponerende smukke, og måske lidt bedre end dine ;-), men også del af en udstilling om (bl.a.) Henning Larsen Architects på Dansk Arkitektur Center, som sønnike havde stået for. De laver nogle fantastiske bygninger og samarbejdet med OE gør det ikke mindre spektakulært. HLA har da også fået en af verdens fornemmeste arkitekturpriser for netop Musikhuset.
  Held og lykke med nordlyset – nu må det da være!

  Kommentar af fiberfryd — 29. marts 2015 @ 06:58

  • Musikhuset er fuldstændig fantastisk – jeg forstår søreme godt, at jeres søn er glad og stolt over at arbejde på HL. De har fuldt fortjent alle de priser de får – gad vide om de også fik for Moesgaard-museet, hvor de jo var indstillet?
   Jeg er sikker på, at der findes mange, mange billeder, der er bedre end mine, men jeg vil stadig vove påstanden, at bygningen skal opleves IRL 🙂
   Ja, nu må det meget gerne være 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2015 @ 10:00

 3. Jeg synes det vrimler med dramaer i og omkring fly i øjeblikket. Flere jeg kender, har ugen før og ugen efter vi kom hjem, også oplevet forskellige ting, mest på egen krop. Heldigvis ikke så dramatisk som jeres, men alle er endt med lægebesøg. En enkelt med hjemsendelse under ferien.
  For en del år siden, da vi fløj, skete der også noget ombord, hvor en passagerer blev dårlig, under flyvningen, og der blev spurgt om der var en læge til stede. Der var der heldigvis også. Passageren blev lagt i midtergangen, og de vik liv i ham. De fik ryddet en stribe sæder, hvor han blev lagt, og da vi landede holdt ambulancen klar.
  Vi behøver ikke mere dramatik 😉 pas godt på jer selv, og god tur videre.

  Kommentar af Pigen fra landet — 29. marts 2015 @ 07:10

  • Ja, det må du da nok sige … egentlig underligt, at vi overhovedet ikke lider af flyskræk.
   Vi har fået dramatik for denne gang, så nu håber vi resten af turen går som smurt i smør – og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2015 @ 10:02

 4. Det var da en lige lovlig dramatisk start på jeres rejse, men hvor var det godt, at manden kom sig. Håber, at resten af jeres tur bliver fantastisk 🙂

  Kommentar af Randi — 29. marts 2015 @ 08:01

  • Det var rigtig godt for manden (og konen), og tak – det håber vi selvfølgelig også 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2015 @ 10:03

 5. Henning Larsen…jeg tænker straks på Stadsbiblioteket i Malmø, som er det smukkeste bibliotek jeg nogensinde har været i (også medregnet store gamle klassiske biblioteker).
  Island….jeg skal bare derop en engang. Har en islandsk kollega som har underholdt med al den sne de har fået på Island denne vinter — er en væk igen ?

  Forfærdelig oplevelse på flyet, stakkels mand og hans kone. Der er ikke meget plads til at jonglere rundt med folk der. Håber turen bliver fantastisk – det blir det sikkert – og vi får masser flotte billeder at se 🙂

  Kommentar af udvandreren — 29. marts 2015 @ 08:03

  • Enig – HL kan virkelig noget – tænk også på Moesgaard-museet og flere andre … flot, flot.
   Der er stadig en del sne, og det har sneet i nat, så her er ret hvidt, men det gør heldigvis ingen forskel for det, vi skal se heroppe 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2015 @ 10:05

 6. Så må dramaer mm være overstået og resten af turen til nydelse… Krydser fingre for både jer og de andre!
  Dramatisk landskab! Spændt på flere fotos…
  Fantastisk bygningsværk. Fascinerende vinkler og linjer. Beundrede både fuglene, lyset og dit fata morgana i hexagoner i det sidste billede.
  PS… Skal du have garn/strik med hjem?

  Kommentar af Anne Holtegård — 29. marts 2015 @ 08:17

  • Det har vi også aftalt – tak for kryds 🙂
   Den bygning får underkæben til at falde ned!
   Jeg ved ikke rigtig mht. garn – islandsk garn er ikke mit yndlings-, men jeg skal da bestemt ud at kigge på hvad de har at byde på.

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2015 @ 10:08

 7. Sikke da en voldsom start på jeres Islands eventyr. Godt manden kom sig hurtigt. Det er nogle meget smukke billeder du har taget. Vores mindstemand går i klasse med en lille islandsk dreng, Louis. Han lærer os engang imellem lidt islandske ord (uh, de er svære at udtale nogle af dem) når han er her og lege:) Ha’ en dejlig søndag trods det vi har mistet en hel time….. Ja, jeg er ikke fan af det med tiden der stilles frem og tilbage. Godt det er påskeferie nu:)

  Kommentar af Mette — 29. marts 2015 @ 08:59

  • Islandsk er lidt lige som hollandsk: Man kan godt forstå det, når man ser det på skrift, men når de taler det, forstår jeg ikke et kvæk 🙂
   Island bruger ikke sommertid, så vi har fået vores udsat en uges tid, men jeg har nu ikke noget imod det – det er jo bare som at rejse frem og tilbage mellem England og Danmark 😉

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2015 @ 10:11

 8. Der er risiko forbundet med at flyve. Åbenbart også fordi en enkelt svært afvigende mand kan finde på at myrde 149 mennesker og begå selvmord. Men det er nu ikke det forventelige. Derimod tror jeg man må forberede sig på at pludselig sygdom kan opstå. Mon jeres patient viser sig at have været så bange for at flyve efter tirsdagens voldsomme begivenhed, at hans system så at sige satte ud? Håber du finder svaret.
  Der ser flot ud i Island. Gode dage.

  Kommentar af Jørgenj — 29. marts 2015 @ 09:05

  • Det med Lufthansa-flyet er langt mere skræmmende end terror, på en måde, men det er, som du siger, heldigvis ikke forventeligt generelt.
   Vi spiste morgenmad sammen med pågældende ægtepar – det havde intet som helst med flyskræk at gøre, men de var kommet hjem fra Japan for kun tre dage siden, så måske har hans system ment, at det kunne være nok med alt det flyveri – han var ikke kommet sig over jetlaget endnu, men hvad der var den egentlige årsag, ved han ikke.
   Tak – vi glæder os til resten af turen.

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2015 @ 10:16

 9. Kære Ellen
  Så er der hul igennen diverse sikkerhedsinstallationer. Dramatisk start på turen for den høje mand, uha.
  Nyder dine dejlige billeder til brunchen, vi så Olafur på Louisiana, og fik tillige lov til at tage en klump lavasten med hjem, da udstillingen var ved at lukke. En smagsprøve af Island. 🙂
  Fortsat god tur, jeg holder øje med dig:) kh Krista

  Kommentar af Krista Kristensen — 29. marts 2015 @ 09:38

  • Og velkommen hertil, Krista – nu er du igennem alle nåleøjer, så du skulle gerne slippe direkte igennem fremover 🙂
   Olafur er ikke helt tosset – har du set regnbuen på Aros?
   Jeg regner også med at smugle en lavasten med hjem, men størrelsen af den er ret begrænset 😉
   Tak – det er rart at blive holdt øje med …

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2015 @ 10:27

 10. Godt at jeres medpassager kom sig. Som Farmer skrev er det jo ikke altid, at det sker, selv om der er professionelle ombord. Det jeg synes er uhyggeligt er at der i flere lande nu er kutyme, at læger/sygeplejerske ikke melder sig, fordi de kan drages til ansvar bagefter, hvis patienten dør eller får skade!
  Rigtig god tur, jeg skal lige lov for I får et oplevelsesrigt forår 🙂

  Kommentar af Lene — 29. marts 2015 @ 09:39

  • Nej, ‘vores’ mand var heldig. Er det sådan i flere lande nu? Jeg troede kun det var i USA. Det er altså også skræmmende, at folk kan finde på at sagsøge læger/sygeplejersker, hvis patienten dør – de har jo kun gjort alt hvad de kunne.
   Tak – ja det bliver temmelig oplevelsesrigt 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2015 @ 10:18

 11. Det havde altså været lidt træls at starte ferien med en død medrejsende.. Godt der var god hjælp ombord.
  Wauuu for et musikhus, og med to af Nordens bedste arkitekter kan det næsten kun blive imponerende.
  Rigtig god ferie deroppe i nord, vi passer på Sverige i denne påske. :-).

  Kommentar af Inge — 29. marts 2015 @ 19:20

  • Som du dog kan sige det, Inge 🙂
   Ja, det samarbejde gik op i en højere enhed.
   Tak – pas nu godt på Sverige – det varer lidt endnu, inden vi kommer derop.

   Kommentar af Ellen — 30. marts 2015 @ 00:27

 12. Jeg kan se, at vi var “for tidligt ude” med vores tur i Island, når vi gik glip af det smukke musikhus 🙂
  Jeg håber på snart at komme til Aarhus og se Aros med regnbue plus Moesgaard med terrakottasoldaterne. Husbonden ved det ikke endnu, og han har fødselsdag om lidt, så sshy … han må ikke vide noget.

  Kommentar af conny — 3. april 2015 @ 09:38

  • Det kan I godt glæde jer til – og jeg skal nok lade være med at sige noget til din mand 😉

   Kommentar af Ellen — 3. april 2015 @ 10:07


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.