Hos Mommer

15. marts 2015

Grænsesøgende vildsvin

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:57
Tags: ,

På vores inspektionsrunde i morges kunne vi fryde os over, hvor godt det elektriske hegn virker. Vildsvinene havde fuldstændig ødelagt skovbunden på et stort område, der gik helt op til hegnet, og enkelte steder kunne vi se, at de havde forsøgt at komme under det og ind i vores have, men de rap, de dermed har fået over snuderne, har heldigvis været nok til, at de opgav forehavendet.

Vildsvinene har været her - igen (2)Vildsvinene har været her - igen (1)

TranedansPå billedet med mine sexede gummistøvler kan det vist fornemmes, hvor dybt vildsvinene kan pløje ned i jorden … mon ikke I snildt kan forestille jer hvordan en græsplæne, der er raseret af vildsvin, kan se ud? Der havde i dette tilfælde ikke været meget græsplæne tilbage, så vi er mildt sagt henrykte for vores lave, men særdeles effektive elhegn.

Vejret er ikke det bedste, men heller ikke det værste, forstået på den måde, at det i det  mindste holder tørt. Jeg nåede at få samlet lidt grene op fra græsplænen og lagt hen på bålpladsen, mens det stadig var solskin, men fra ved 10-tiden er dagen mest gået med indendørs hygge og sysler. Der er langsommad på komfuret og ild i brændeovnen (og komfuret, forstås …). Dejligt nok, men helt forår er det ikke endnu. Ingen terrassehygge i dag, desværre.

Jeg har tjekket på Carl Christian Toftes blog, om der er kommet traner på Pulken. Det er der, dog kun i et meget lille antal, men han regner med, at de måske kan finde på at komme fra på torsdag, fordi vinden der vil vende. Vi kører nu nok alligevel derned en af dagene, for Merete vil gerne se, hvor det er.

Reklamer

26 kommentarer

 1. Godt med effektivt værn mod vildsvin… Jeg kan fint forestille mig, hvor dybt de kunne nå i en lind og lækker græsplæne!
  God tur til Tranerne… håber der trods alt er kommet lidt flere, så Merete for et indtryk af fuglene.
  Fortsat god indehygge med slowfood og ild i ildstederne.

  Kommentar af Anne Holtegård — 15. marts 2015 @ 16:34

  • Det var IKKE sjovt, når græsplænen var raseret!
   Tofte plejer at have ret, men det har lidt jo som bekendt også, så vi prøver 😉
   Tak, tak!

   Kommentar af Ellen — 15. marts 2015 @ 16:43

 2. Sådan nogle svin har godt af at vide, hvor grænsen går 😉 Jeg kan godt forestille mig, at det ikke ville være ønskeligt at få dem ind på græsplænen.

  Kommentar af www.bedstesblog.dk — 15. marts 2015 @ 16:36

  • Det har de nemlig 😉 Det var bare IKKE sjovt at se sin græsplæne være lavet om til en pløjemark i tide og især i utide!

   Kommentar af Ellen — 15. marts 2015 @ 16:43

 3. Det må nu være nu fascinerende at have dem så tæt på, rod eller ej.
  Vi så massevis af vildsvinespor i Småland i efteråret, så jeg havde nu nok også sat en effektiv barriere op, hvis det var min græsplæne der var udset til legeplads for dem.
  De må egentlig være ret effektive til at fjerne ukrudt? Har I overvejet den vinkel?

  Kommentar af Den Gamle krage — 15. marts 2015 @ 16:57

  • Det er det også – de skal bare holde sig i skoven.
   Det er jo ikke ligefrem en stor hjælp, når de også fjerner alt andet end ukrudtet 😉

   Kommentar af Ellen — 15. marts 2015 @ 17:03

 4. her er det ikke vildsvin, der skamferer haven, men mudlvarpene og dem hjælper elektrisk hegn ikke på 🙂 God fornøjelse med tranetur og indendørs hygge

  Kommentar af Lene — 15. marts 2015 @ 17:05

  • Nej, men jeg har hørt, at hvidløg i deres gange kan skræmme dem væk. Jeg troede nu kun det var vampyrer, den slags hjælp på, men det kunne jo komme an på en prøve 😉

   Kommentar af Ellen — 15. marts 2015 @ 17:54

   • @Lene: Med hensyn til muldvarpe: Jeg forsøgte med held sidste efterår at hælde en god sjat 3dblt. salmiakspiritus direkte på skuddet, hvor der var nøgen jord og i nærheden af planter at vande med en 2-3 dl af det i 10l (vandkande) de steder, hvor skuddet var lavet mellem planter (for ikke at svide disse) – bedst i perioden April – Oktober. Efterfølgende oplevede jeg ikke flere skud. I mit tilfælde var det nu mosegrise og ikke muldvarpe. Førstnævnte elsker bl.a. tulipanløg (de er vegetarer), hvorimod muldvarpe er animarer (kan man sige sådan?). Skuddene, de 2 dyr efterlader, er identiske. Du ved sikkert gennem din husbond, at salmiakspiritus er den reneste kvælstofgødning – udover ammoniak – der findes, så den eneste ulempe ved den er, at den – også på blomstrende planter fremmer grøntvæksten, der derved tager noget af energien fra blomstersætningen – kan modvirkes ved at give gødning med ekstra højt kalium-/ fosfor-indhold.
    PS. Kvælstofforbindelser ( i dette tilfælde NH3OH) giver vand i lungerne – også på de små underjordiske væsener. Til gengæld undgår man giftstoffer (typisk de, der giver blødersygdomme), der kan risikere at slå andre smådyr ihjel – pindsvin, egern o.a.

    PPS. Jeg ville have været lukket d. 23.3.d.å., men “Gukel” trak sin “trussel” tilbage. Jeg kan forestille mig på grund af menneskerettighedskonventionen om ikke at diskriminere på grund af ……
    Venlig hilsen
    Magnus

    Kommentar af Domus1 — 15. marts 2015 @ 22:53

    • Jeg svarer lige, selv om Lene selvfølgelig også er velkommen 😉
     Animarer – høhø, jeg ville nok bare kalde dem for kødædende 🙂
     Du er god til at undgå gift, men er det ikke en langsom død at dø pga. vand i lungerne, tror du?
     Det er dejligt at høre fra dig igen, og jeg er glad på dine vegne over, at din blog i sidste time undgik at måtte lade livet. Sarte folk og forældre kan da bare blokere dig, hvis de ikke bryder sig om indholdet.

     Kommentar af Ellen — 16. marts 2015 @ 09:15

 5. Det var da vist en MEGET god ide med de “snubletråde”, som jeg kan se, du har kaldt dem i et tidligere indlæg. Jeg er altså lidt nervøs for de vildsvin. De må være meget stærke – er de sky, når de ser mennesker, eller mere ligeglade eller (gisp) aggressive?

  Kommentar af conny — 15. marts 2015 @ 17:12

  • De er sky og er mere bange for os end omvendt (måske med visse undtagelser 😉 ) og gemmer sig længere inde i skovene om dagen. Man skal dog ikke komme på tværs af en so med unger; hun vil ikke tøve med at gå til angreb, men vi ser dem som sagt aldrig om dagen, men står vi meget tidligt op, kan vi godt være heldige at se dem.

   Kommentar af Ellen — 15. marts 2015 @ 17:57

 6. Det var da kolossalt, som de vildbasser kan grave have. Jeres begejstring for elhegnet er forståelig. Vi må så håbe, at der ikke kommer strømsvigt, så de kommer ind, og at strømmen ikke kommer tilbage, før de er kommet ud …

  Kommentar af Eric — 15. marts 2015 @ 17:14

  • Haha, Eric, den har vi selv tænkt på, men det er heldigvis ikke sket endnu 🙂 Vi har en lampe, der afslører om strømmen er gået, og vores fantastiske nabo tjekker dagligt, om den lyser – man kan se den ude fra vejen, så det er et nemt job, han har, men det er dejligt at vide, at han går ind og slår relæet til, hvis det er slået fra i forbindelse med et uvejr.

   Kommentar af Ellen — 15. marts 2015 @ 18:00

 7. De pokkers vildgrise, de ødelægger alt på deres vej, vi har heldigis ikke mange af dem endnu, For nogle år siden var det et stort problem i skoven, men jægerne afskød hårdt og fik reduceret bestanden betragteligt.

  Kommentar af Inge — 15. marts 2015 @ 20:32

  • Jeg tror desværre ikke, vi har nok jægere her i område til at få ryddet tilstrækkeligt op, men det var da godt, at I fik reduceret plagen nede hos jer.

   Kommentar af Ellen — 15. marts 2015 @ 20:53

 8. Bare de nu ikke begynder at træne højdespring 😉

  Kommentar af Rasmine — 15. marts 2015 @ 20:47

  • Ja, det må du nok sige, men jeg tror de er alt for gumpetunge 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. marts 2015 @ 20:54

 9. Det er godt vildsvinene får en over snuden, når de bliver for nærgående. Det ses tydeligt, hvad der ellers ville ske.
  Traner drager.

  Kommentar af Jørgen — 16. marts 2015 @ 07:48

  • De har de fuldt fortjent, har de. Der er masser af plads til dem i skoven.
   Tranerne drager, ja, og i år må du love mig at tage en tur over for at se dem, når de er mange, hvilket de sikkert vil være om et par uger. Men hold øje med Toftes blog eller med Pulkens egen hjemmeside. Toftes blog er meget informativ.

   Kommentar af Ellen — 16. marts 2015 @ 09:18

 10. Sikke nogen grisebasser 🙂 Jeg håber I får held med at se traner, når I beslutter jer for, at forlade den hjemlige hygge ved komfur og brændeovn.

  Kommentar af fiberfryd — 16. marts 2015 @ 08:04

  • Vi får nok ikke mange traner at se, men vi tager sikkert Kjugekul med på vejen, så noget bliver der at se 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. marts 2015 @ 09:18

 11. Det er nu fascinerende med de dyr, både vildsvin og traner. Jeg ville nok være nervøs for at møde et vildsvin i skoven. Jeg kan godt forstå, I hegner haven ind. Hvorfor skulle de også gå i jeres have, når der er rigelig plads andre steder?
  Sikke en flok flotte blomster, din søster har fået.

  Kommentar af Betty — 16. marts 2015 @ 08:30

  • Om dagen behøver man ikke være bange for at møde vildsvin, og om natten ville jeg under ingen omstændigheder gå ind i en skov – hverken med eller uden vildsvin 🙂
   De elsker haver og græsplæner, fordi de er så nemme at gå til, da der hverken vil være rødder eller sten i vejen for deres hærgen.
   Ja, hun fik så mange smukke buketter.

   Kommentar af Ellen — 16. marts 2015 @ 09:20

 12. Det er dog utroligt, som de vildsvin bøvler rundt. Hvad gør landmændene egentlig? Det kan da ikke være spor sjovt, at få sådan en flok vandaler ind på sine marker. Hyggeligt, at Merete kan komme med og rekreere sig hos jer i det svenske. Hvis så tranerne også gider stille op, vil det jo være helt perfekt 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 16. marts 2015 @ 13:52

  • Jeg ved ikke hvor mange svin, der hærger landbrugsområderne – deres naturlige levested er jo trods alt skovene.
   Ja, det er rigtig hyggeligt, men traner var der ikke voldsomt af 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. marts 2015 @ 20:01


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.