Hos Mommer

26. februar 2015

Man har et standpunkt, til man …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:26
Tags: ,

Man har et standpunkt, til man bliver tvunget til at tage et nyt.
Da vi så på Den Stråtækte, havde Finn sin vaskemaskine i badeværelset, men John og jeg blev lynhurtigt enige om, at den skulle ud i fyrrummet, hvor der var strøm til den og hvor der var etableret afløb.
”Virker det afløb?”
”Jaja, det fungerer som det skal.”
Første gang vi brugte vaskemaskinen, stod der et par cm vand på gulvet. Det forsvandt af sig selv, men meget langsomt.
John prøvede at rense afløbet med alle tilgængelige midler, men intet hjalp, så vi måtte have fat i en kloakmand.
Denne fandt ud af, at det ikke var et rigtigt afløb, men bare et kort dræn, som endte i en faskine lige uden for garagen. Hverken lovligt eller tilstrækkeligt til snesevis af liter snavset sæbevand …
Vi kiggede i tilstandsrapporten, for vi huskede det omtalt som et afløb – hvilket var rigtigt husket, så dette er en ejerskifteforsikringssag, tænkte vi straks. HA – endelig noget, der ikke er blevet taget forbehold for.
Da vi tænkte én gang til, blev vi enige om at flytte vaskemaskinen ind på badeværelset … det var faktisk lidt ligemeget, at vi ikke selv skulle betale kloakgildet, så at sige, for vi orker simpelthen ikke tanken om, at det halve af haven skal graves op for at få ført et autoriseret afløb fra fyrrummet og ud til den eksisterende kloak.
Det passer ikke fruen helt – heller ikke herren, for den sags skyld – men alt det andet besvær passer os begge endnu mindre, så vi havde en VVS-mand ude i dag for at reetablere vandtilførslen, som vi fik stoppet og gemt godt af vejen, mens huset alligevel var fyldt med håndværkere.
Sådan kan det gå …

Da VVS-manden alligevel var her, spurgte John, hvorfor trykket faldt så hurtigt på ekspansionsbeholderen – han var nødt til at fylde vand på systemet en gang om ugen, hvilket han ikke følte sig helt tryg ved, for hvor forsvandt vandet hen?
Det ved ingen; det forsvinder bare, men ny ekspansionsbeholder er nu blevet sat op … det var dog okay – de holder angiveligt ikke mere end 10-12 år, så det kan vi vel ikke bebrejde nogen, andre end måske tilsynsmanden, som altså hverken opdagede, at afløbet ikke var et afløb eller det med ekspansionsbeholderen. Det sidste ved jeg ikke, om man overhovedet har mulighed for at opdage, men da vi omtalte det for VVS’eren, grinede han hånligt og erklærede, at de tilsynsrapporter var en ren pengemaskine – de færreste håndværkere havde respekt for det ‘arbejde’ (man kunne tydeligt høre hans gåseøjne), der blev udført i forbindelse med et hussalg.
Vi havde en oplevelse, der understøtter mandens påstand: Da vi havde en tilsynsmand ude til rækkehuset, ville han ikke gå ind i skunken “for der var erfaringsmæssigt ikke noget at finde i disse huse”. Ejerskifteforsikringen tog, ikke overraskende, forbehold for fejl bag skunken, og køberen forlangte derfor den efterset for at få forsikringsdækning.
Vi havde heldigvis en såkaldt sølvpakke, så det kostede os ikke noget at få ham ud igen (lige som det heller ikke kom til at koste os noget at få rapporten forlænget), men hvis han havde gjort sit arbejde ordentligt første gang, kunne vi helt have undgået den ommer.

22 kommentarer

 1. Øv, men vil det alligevel ikke være umagen værd at kontakte ejerskifteforsikringsselskabet og evt. aftale, at kloakeringen ordnes, når I har overskud igen eller at mangeludbedringen vurderes og I får beløbet udbetalt. Normalt skal man gøre opmærksom på sit krav, når det kommer til ens kendskab, så mon ikke også det gælder jeres ejerforsikring, så en løsning med evt. at vente med at anmelde, til I har overskud, er nok ikke en farbar løsning.
  Det er iøvrigt da alletiders mulighed for at få haven forårsgravet, mens I er på en af jeres rejser! 😉
  Mvh.

  Kommentar af Kristine — 26. februar 2015 @ 19:15

  • Du har vist en god pointe der – det havde vi ikke lige tænkt på, så det er nok en god ide at gøre som du siger.
   Høhø – problemet er, at vi så absolut ikke skal have gravet der, hvor der skal graves ud til rørføringen 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 19:36

 2. Irriterende! Gemalen siger, at afløbet ikke er en sag for ejerskifteforsikringen. Det er direkte mod sælger, da han har skrevet under på, at installationerne er lovlige. Skal haven graves op, skal den selvfølgelig også retableres. Mht. det dalende vandtryk kan hverken Gemalen eller jeg forstå, hvordan en ny ekspansionsbeholder skulle hjælpe? Den vil nok bare få vandet til at forsvinde endnu hurtigere. Systemet bør trykafprøves, så lækagen kan findes.

  Det var bare det, jeg ville sige, hej 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 26. februar 2015 @ 22:43

  • Sælger kan vi godt glemme – han er dement og har ingen penge 🙂
   VVS’erne forstår det heller ikke, men det er en kendsgerning, at i 9 ud af 10 tilfælde afhjælper en ny ekspansionsbeholder problemet, så hvis trykker ikke længere falder, betragter vi problemet som løst.

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 9:20

 3. Mon ikke vi er flere læsere, der er begyndt at krydse fingre for, at der ikke dukker mere op i Den Stråtækte? VVS-mandens bemærkning er temmelig foruroligende, selv om den egentlig ikke kommer bag på mig, der end ikke har været i nærheden af hushandel.

  Kommentar af Rasmine — 26. februar 2015 @ 23:27

  • Der skal nok dukke mere op … i så gammelt et hus er det ikke et spørgsmål om ‘om’, men om ‘hvad’ 😉
   VVS-mandens bemærkning bekræfter kun de mistanker, vi har haft et stykke tid!

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 9:21

 4. Fjernes afløbet er det jo lige meget med forsikringen; men måske er det klogt at henvende sig alligevel. Det er jo aldrig til at vide, hvad der er ledt ud i den sivebrønd.
  Anderledes med tryktabet/utætheden i varmesystemet. Den fejl skal findes!
  Som nævnt af Fruen i Midten er ekspansionsbeholderen helt uden mulighed for at påvirke tryktabet, med mindre den gamle var gennemtæret.
  Vandet siver ud et sted og kan forårsage ødelæggelser i vægge eller gulv/fundament med mindre at overtryksventilen er sat så lavt, at trykforøgelsen, som opstår når koldt vand udvides ved opvarmning er nok til at åbne den. Det er grænsende til usandsynligt.
  De hyppige vandskift er samtidig med til at øge risikoen for tæring i jeres varmerør, så find utætheden hurtigst muligt.

  Sært, at jeres VVS-mand ikke selv tog initiativ til trykprøvning.
  Har vedkommende selv været med til at lave/ændre på centralvarmeanlægget?
  I så fald kan det skyldes nervøsitet for, at han finder en “lærlinge-svejsning” et eller andet sted i systemet, som kan gøre ham selv ansvarlig.

  Kommentar af Farmer — 27. februar 2015 @ 6:09

  • Den gamle ekspansionsbeholder så absolut ikke godt ud indvendig, og det lader foreløbig også til, at den nye har afhjulpet problemet. VVS-manden sagde, at de ser fænomenet forholdsvis tit; de har ingen forklaring på det, men de starter altid med at sætte en ny beholder på. Ham og John stod naturligvis og talte om, at der kunne være en læk et sted, men de blev enige om, at hvis dette hjalp, er der ingen grund til at gøre mere ud af det, så fra nu af holder vi nøje øje med trykket.<
   Jeg ved ikke, om dette firma i sin tid var involveret i anlægget.

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 9:26

 5. Synes som de andre også at I skal få det anmeldt – vægge og gulve kan formentlig huse nogle grimme følgeskader og passivitet ved opdagelsen (uanset grunden) vil sikkert ramme jer bagi som en en bulldozer… giv de selskaber en grund til at slippe – og de tager den.

  Men det er jo et gammelt hus så der er sikkert flere sjove overraskelser til jer…

  Kommentar af overleveren — 27. februar 2015 @ 6:34

  • Vi er nu ikke så bekymrede mere – se evt. svarene til Farmer iog Fruen i Midten.
   Der vil komme flere overraskelser, ja … det er mere omfanget af dem, der er spændende, end selve det, at de kommer 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 9:28

 6. Det er ski da træls at der ikke er afløb derude.. jeg synes I skal anmelde det alligevel, det er jo en mangel i forhold til det aftalte.
  Håber ikke der dukker for mange af den slags UPS’er op.

  Kommentar af Inge — 27. februar 2015 @ 8:22

  • Det er irriterende, men nu affinder vi os med vaskemaskine i badeværelset – heldigvis købte vi vaskemaskine og tørretumbler i ét, så vi skal ikke slås med en hel vaskesøjle rent visuelt.
   Der skal såmænd nok komme mere – det er altid spændende at overtage et gammelt hus 😉

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 9:30

 7. Man falder trykket ikke hvis der siver vand ud et eller andet sted? Det var hvad vores vvser fortalte os.. Vi fik varmerør under gulvet tjekket, for 3½ år siden. Da vi blev oversvømmet fik vi jo hevet alle gulvene op. Så kunne vi se og gennemgå vandrørene til radiatorene. Heldigvis var der intet galt. Men der kan jo sagtens være et lille hul, især i sådan et gammelt hus som jeres 😉 Men jeg krydser fingre for at I har fået ordnet problemet. God weekend

  Kommentar af havehyrden — 27. februar 2015 @ 8:52

  • Det logiske svar er ‘ja’, men når VVS-manden siger, at de har set det så mange gange og at det 9 ud af 10 gange afhjælper problemet at skifte ekspansionsbeholderen, så har vi valgt at tro på ham. Vi holder selvfølgelig nøje øje med trykket fremover og krydser fingre sammen med dig 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 9:32

 8. Du skriver, at ekspansionsbeholderen ikke så for godt ud. Virkede det som gennemtæring eller som (klumpede) aflejringer?
  Problemet kan ofte være, at hvis man fylder almindeligt postevand på systemet, aflejrer der kedelsten (kalk, okker el. lign.) i systemet ved opvarmning. Dette blokerer for gennemstrømning i rør og varmeveksler.
  Dette kan da give en langsommere opfyldning af hele systemet, hvilket virker som om, der forsvinder vand.
  En anden ting kan være, at selve varmeveksleren (sidder i fyret) er tæret; her vil vandet fordampe og forsvinde med røgen ud, så man ikke opdager utætheden ved fugtskjolder.
  Jeg synes, som andre før mig, at I skal anmelde problemet – også det med afløbet i fyrrummet for ikke senere at blive hængt op på evt. miljø-skader.
  Da jeg har fået besked fra min blogudbyder om, at min blog vil blive lukket på grund af dens indhold, vil jeg så fremover ikke kunne deltage i udvekslinger.
  Jeg håber ikke, at nogen har følt sig forulempet ved min deltagelse i dit kommentarfelt. Det har for mig været hyggeligt at kunne deltage.
  Venlig hilsen,
  Magnus

  Kommentar af Domus1 — 27. februar 2015 @ 10:39

  • Hvis nogen har følt sig forulempet, har de ikke sagt det til mig 🙂
   Jeg synes du har haft (og har) nogle rigtig gode, humoristiske og nyttige kommentarer, som jeg vil savne, hvis du stopper, men det behøver du kun at gøre, hvis du selv vil, for du kan sagtens kommentere uden selv at have en blog – dem er der en del af hos mig. Prøv fx at oprette en google-konto; den kan være nyttig i flere henseender – det er da vist heller ikke obligatorisk at udfylde andet end navn og mailadresse, når man kommenterer.
   Jeg håber i hvert fald, at du kan og vil blive ved med kommentere!
   Hvis du køber dit eget domæne, kan du vel skrive, hvad du vil. Det koster næsten ingenting fx hos One.com.

   Mht. beholderen ved jeg ikke så meget, da den slags ting er Johns gebet, men det var noget med gummimembranen, der var ødelagt.
   Hvis vi i forbindelse med et eventuelt senere salg oplyser, at det er en sivebrønd, som ikke har været brugt i vores tid i huset, kan jeg ikke rigtig se, der kan blive noget at komme efter – der kan jo ikke sive noget miljøskadende ud – bortset fra den ene vask, det blev til for vores vedkommende, men vi skal ikke flytte i morgen 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 11:18

 9. Det er velsagtens virkeligheden når man er husejer – man kan ikke bare ringe til viceværten. Håber det hele går.
  Jeg har i øvrigt lige tilføjet en bemærkning om, hvordan man finder Mussestenen, jvf. dit indlæg om besøget ved Sibirien, som stedet hedder.
  Og så læser jeg lige bagud og giver lyd ved indlæg jeg har set men ikke reageret på.

  Kommentar af Jørgen — 27. februar 2015 @ 13:38

  • Næh, det kan man ikke bare lige – det har jeg nu heller aldrig prøvet at kunne …
   Tak – jeg har set din forklariing.

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 15:26

 10. Stort tillykke med salget.
  Jeg har absolut ingen mening om evt. ejerskifteforsikringsanmeldelse eller ej…… regner med at I selv klarer den sag 😉
  Men det er da heldigt nok, at I har købt en alt-iet-maskine, når den nu alligevel skal bo i badeværelset. Vi har to, og det er godt nok noget af en øjenbombe, når man sådan lige kommer til at kigge på den søjle!
  Som vi endda har nogle løse overvejelser om at flytte ind på det største badeværelse engang, netop for at få den væk fra bryggerset der er rigeligt uroligt nok at bruge øjnene i endda.

  Kommentar af Den Gamle krage — 27. februar 2015 @ 13:39

  • Tak … det regner vi også med, at vi selv gør 😉
   ‘Øjenbombe’ – godt udtryk, og meget rammende. Den fylder rent faktisk ikke mere end det skab, vi havde sat i badeværelset, men vaskemaskinen kan ikke bruges til opbevaring!

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 15:28

 11. Tilstandsrapporter og ejerskifte dit og dat… er efter mine erfaringer pengeudafvinduet! Dårligt udført og ingen ansvarlige …..Håber I finder en løsning.
  Skal den stå i badeværelse er det da en fordel med en alt-i-en. Plads har man jo aldrig nok af!

  Kommentar af Anne Holtegård — 27. februar 2015 @ 14:14

  • Det er nemlig bare penge ud af vinduet, men det hjælper jo ikke, når det er lovpligtigt … eller er det? Man tør bare ikke rigtig lade være – det er lige som med de modige, der kun ansvarsforsikrer bilen: den slags tør jeg ikke.
   Den fylder ikke mere end acceptabelt – vi kan bare ikke opbevare noget i vaskemaskinen, som vi måtte bytte ud med et skab i samme størrelse.

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 15:30


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.