Hos Mommer

25. februar 2015

Energien er vendt tilbage

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:02
Tags: , ,

Af en eller anden årsag er energien vendt stærkt tilbage. Måske er det fordi jeg i går fik sat ord på mine bekymringer for min søster, måske er det bare fordi vi har slappet af et par dage. Måske er det fordi visse andre småbekymringer nu er slut – se længere nede …  
I går hentede vi det absolut sidste fra Havdrup, så nu er der så tomt som der kan være. Den ulovlige stikkontakt til terrassebelysningen er pillet ned “det er ikke en udendørskontakt!” Nejnej, men den sidder dybt inde i et hjørne af den overdækkede del. Der har aldrig været så meget som et fygesnefnug i nærheden af stikket, og det kunne kun blive vådt, hvis vi fik en oversvømmelse på over 1½ meter, hvad der er temmelig usandsynligt … pjat, pjat, men regler er selvfølgelig regler – jeg tør bare godt vædde på, at den nye ejer ret hurtigt sætter op, hvad vi lige har pillet ned.

Yesss: Den nye ejer! Vi har solgt og skal overdrage nøglen på søndag. Det var svært at få hænderne ned, men det var nødvendigt for at få dem ned i de sidste fem flyttekasser og få dem tømt. Det er nemlig også gjort i dag, så glorien er nærmest selvlysende.
I kender sikkert godt “De Sidste Fem Flyttekasser”? Alt muligt ukurant l…, som man har ventet til sidste øjeblik med at pakke ned, fordi man egentlig ikke rigtig ved, hvad man skal stille op med tingene. I dag er der derfor taget beslutninger i massevis: Ud eller ej? Temmelig meget af det røg ud – hvad skal vi fx gemme 20 skifterammer for? De havde sin tid for alt for mange år siden; den æra er for længst slut, så de fik dødsstødet sammen med en del andet, som sagt.
Nu er der således kun finpudsningen tilbage … bortset fra haven. Kun en tåbe frygter ikke haven, som vittige hoveder påstår … det er rart at vide, at man ikke er en tåbe, for jeg frygter vores en lille smule, da der ligger meget arbejde endnu, inden vi får den tæmmet, selv om vi nåede en del sidste år.
Nå. Den tid, den sorg. Lige nu nøjes vi med at nyde de mange vintergækker og alle de andre løgplanter, der er på vej op for at varsle foråret, som er lige om hjørnet.

Find fem fejl på tre ord

På en af flyttekasserne var der sat denne lille seddel. Find fem fejl i en sætning på tre ord. Eller … faktisk er der jo to sætninger …
Vi havde desværre ikke fået flere flyttekasser brugt af denne kunde; det kunne ellers have været interessant at se, hvad vedkommende ellers kunne præstere.

42 kommentarer

 1. Den seddel er herlig. Giv den videre til næste flyttefamilie.
  Det gode er, at ingen er i tvivl om, hvad kassen har gemt.

  Kommentar af Farmer — 25. februar 2015 @ 15:22

  • Jeg nænnede skam heller ikke at pille den af 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. februar 2015 @ 15:26

 2. Tillykke med det veltimede salg.
  Hvad mon tøj til soveværelse dækker over? Sengetøj? Pyjamas? Skrivestilen taget i betragtning er det næppe lak og læder mm.

  Kommentar af overleveren — 25. februar 2015 @ 16:46

  • Tak! Jeg gætter på, at de har haft tøj, der skal på plads i soveværelset og noget andet, der bliver opbevaret lidt længere væk 🙂
   Næh, det er nok ikke lak og læder – på den anden side ved man jo aldrig … man skal ikke skue hunden på hårene, ved du nok 😉

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 0:08

 3. Stort til lykke med salget. Hvor herligt.
  Og uendelig trist med din søster. Mange gode tanker til hende.

  Kommentar af Kisser — 25. februar 2015 @ 17:27

  • Tak, ja, det var dejligt at få solgt.
   Og tak igen – det var så knapt så dejligt med min søster …

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 0:09

 4. Jubiiiiiii…. Er det ikke fedt at sige det højt. 🙂 stort tillykke med salget, nu kan du også sætte hak ved “sælg rækkehuset” opgaven.

  Kommentar af Inge — 25. februar 2015 @ 17:42

  • JO det er fedt endelig at kunne sige det højt, og den slags hak kan vi godt lide 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 0:10

 5. Tillykke med salget!

  Kommentar af Randi — 25. februar 2015 @ 19:06

  • Tak, Randi 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 0:10

 6. Hold da helt fest, hvor passer det bare perfekt! Stort tillykke 😀 De der skifterammer kunne jeg nu godt have brugt. Klassebilleder og den slags gør sig stadig fint i den slags rammer, og de er faktisk ikke helt nemme at få længere. De sidste fem flyttekasser – æhm, dem har vi stadig stående. Både egne og Farmors. Ikke sært, at vi mangler plads. Men en uge med to torsdage, så gør vi noget ved dem. Helt sikkert. Måske.

  Kommentar af Fruen i Midten — 25. februar 2015 @ 19:16

  • Ja, det var ret god timing.
   Kære Frue – skifterammerne er dine alle sammen – de er nemlig kun lagt ud i garagen indtil videre, og hvis du vil have dem, gemmer vi dem gerne til dig, til du/i engang kigger forbi Den Stråtækte.
   Ugen med de to torsdage kender vi godt – vi er bare ikke rendt ind i en endnu 😉

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 0:13

   • Tak, hvis I virkelig gider gemme rammerne, vil jeg gerne overtage dem 🙂 Nej, det er jeg heller ikke, men håber stadig.

    Kommentar af Fruen i Midten — 26. februar 2015 @ 6:16

    • Det er bare en aftale 🙂

     Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 7:40

 7. Tillykke med hussalget. Hvor er det dejligt for jer. Det var sandelig godt I fik taget brslutningen om at flytte til Den Stråtækte 😉

  Kommentar af Pigen fra landet — 25. februar 2015 @ 20:02

  • Ja, det er skønt, og ja, det var godt, at der var ‘nogen’, der skubbede lidt til os. Til mig, hedder det vist … 😉

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 0:13

 8. Tillykke med salget – det må være en lettelse. I modsætning til dine nyheder fra i går. Det var nedslående at høre. Forhåbentligt går det søster, som det gik dig!

  Sådan en seddel får min fantasi på vingerne. Jeg bliver lidt (meget) rørt. Tydeligvis en urutineret pennefører, muligvis lidt oppe i årene – det tyder den lidt rystende skrift på – og færdigheden er erhvervet (sådan da) for sikkert mange år siden og anvendes heldigvis uanset eventuelle mangler!

  Kommentar af Lone Nielsen — 25. februar 2015 @ 20:52

  • Ja, der er gode og dårlige nyheder på én gang.
   Du har ret: Der ligger en hel livshistorie i de tre ord 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 0:15

 9. Hold da op for en timing 🙂 STORT tillykke og Hip Hip Hurra herfra …

  Kommentar af Per Teilmann — 25. februar 2015 @ 20:55

  • Det viste sig nemlig at være en temmelig god timing – tak, Per 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 0:15

 10. YES. Tillykke med hussalget….Nu er der plads til fuld nydelse af Det Stråtækte!
  Og de kommende sæsoners havearbejde ind i mellem rejser og Sverige og….
  Jeg er bare så glad på jeres vegne. Sådan en lettelse efter så lang tids med TIL SALG i baghovedet!

  Kommentar af Anne Holtegård — 25. februar 2015 @ 21:19

  • Oh ja, og tak, Anne – det gav lige lidt overskud på den mentale konto – og også på bankkontoen, såmænd … det føltes til sidst lidt som at brænde penge af 😉

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 0:19

 11. Kæmpestort tillykke med hussalget. Hvor er det dejligt. Og hvor er det lige tilpas.
  Midt i, at det er sørgeligt for din søster, så tænker jeg, at hun er heldig, hun har dig. Du har været der, og du ved, hvad en støtteperson kan gøre. I skal nok klare det.
  Sjov seddel på flyttekassen. 😉

  Kommentar af Betty — 25. februar 2015 @ 21:35

  • Tak, Betty – det var nemlig dejligt 🙂
   Det er sødt at dig at sige sådan, men jeg tror ikke, at Merete føler sig særlig heldig lige nu – hun ville dog selvfølgelig vide, hvad du mener, og ja, hun skal nok klare det fint, er jeg sikker på.

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 0:24

 12. Stort tillykke med hussalget. Hvor er det dejligt for jer.
  Jeg holder af Lones kommentar, jeg kan lige se den ældre mand/kvinde, som skriver sedlen 🙂

  Kommentar af Lene — 25. februar 2015 @ 21:41

  • Tak, Lene 🙂
   Ja, det var en sød kommentar.

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 0:25

 13. Stort tillykke her fra også 🙂 I har da været utroligt heldige hele vejen igennem. I kunne lige så godt ha’ stået med 2 (3) huse de næste par år…
  Jeg tilslutter mig Lone og Lene. Og kan sagtens se grunden til, at det er to sætninger. Man skal jo ikke bruge flere ord end nødvendigt, hvilket så blev nødvendigt 🙂

  Kommentar af Mette — 25. februar 2015 @ 22:23

  • Tak, Mette 🙂 Vi har faktisk ligget meget længe med vores rækkehus, som normalt ikke har så lang liggetid, så i vores område er det usædvanligt, selv om jeg godt ved, at de har langt længere liggetider andre steder i landet.
   Hehe, næh, det gælder om at spare på ordene 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 0:27

 14. Jeg tænker som Kisser og Overleveren (er det en titel fra et hospitals anatomiske stab?) – Godt at I fik solgt i tide!
  Jeg si’r som Farmer at man ikke er i tvivl om hvad det betyder, det skriv på seddelen. Tæller du stort ‘L’ i udlyd som en fejl eller er det bare en reaktion på at lille ‘L’ kan ligne så mange andre ting for én som ikke skriver skilte til dagligt? 😉

  Kommentar af Donald — 25. februar 2015 @ 23:53

  • Tænker du på en overlever som om der også var en overnyre eller et overhjerte? Det er ikke helt sådan, hun har tænkt, da hun kreerede sit navn 🙂
   Nej, jeg har ikke talt ‘L’ med som en decideret fejl, men synes, at det er en del af ubehjælpsomheden at blande store og små bogstaver.
   Vi er ret lettede over endelig at have solgt rækkehuset!

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 0:31

   • Sålænge det ikke er skrumpe- så tror jeg at jeg kan undgå medicinske og anatomiske forviklinger.

    Kommentar af overleveren — 26. februar 2015 @ 9:40

    • Ja, mon ikke? 😉

     Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 10:36

 15. Jubiii! Huset er solgt. Den sætning har jeg ventet længe på, hvor det dog glæder mig for jer. Så kan I for alvor nøjes med at se fremad og nyde det nye liv i ‘den stråtækte’.
  Det var da en herlig besked på flyttekassen, med gammeldags Ø. Hvornår holdt man mon op med at lære børn at skrive ø på den måde? 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 26. februar 2015 @ 8:49

  • Jubiii er det helt rigtige ord 🙂 – det er virkelig dejligt ikke længere at skulle tænke på rækkehuset – for slet ikke at tale om ekstraudgiften!
   Det med ø’et ved jeg ikke, men mine forældre lærte det … kan det mon være forsvundet med retskrivningsreformen i 1948, hvor navneord skulle skrives med stort indtil da?

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 9:07

 16. Tillykke med slag af hus:)

  Kommentar af Mette — 26. februar 2015 @ 10:53

  • Tak, Mette 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. februar 2015 @ 11:14

 17. Tillykke med, at I har fået solgt! Rent bortset fra, hvad det hjemlige finansministerium måtte have sagt om at have to boliger plus en ødegård i Sveriges land, så må det, alt andet lige, have været en belastning at have ansvaret for to boliger, idet det jo stadig er svært at være mere end et sted ad gangen. Det er lidt sjovt, at du ikke ville flytte i den stråtækte, før rækkehuset var solgt. Næppe havde du så skiftet mening, før der var en køber.

  De bedste ønsker for din søster.

  Kommentar af Henny Stewart — 27. februar 2015 @ 10:54

  • Tak – og ja, det var ret pudsigt, at køberen kom med beslutningen, så at sige … jeg tror nu mindst lige så meget, at det var fordi, vi ville fyre Home, fordi de var for sløve. Da vi fortalte dem det, havde de solgt på rekordtid! Så kan man jo tænke lidt over det …
   Vi havde pengene til at have to boliger i en periode, uden det gjorde alt for ondt i tegnebogen, men det er selvfølgelig ikke sjovt, når det ikke længere er nødvendigt, hvilket det ikke var efter 1. december. Man kunne jo lige så godt brænde sådanne penge, så man ærgrer sig klart nok lidt.
   Tak for gode ønsker.

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 11:22

 18. Det kan ske jeg finder på et eller andet at bemærke om nabobyen, så du i det uendeligt små kan holde dig orienteret. Det forekommer indlysende, at der har været forhold, der har bundet energien, og der er kommet en vis orden på det hele, inkl. at du har forholdt dig til din søsters sygdom. Det er godt at få luftet ud, om jeg så må sige, og mærke lysten til alt muligt vende tilbage. Det må være dejligt at rækkehuset er ude af vagten.

  Kommentar af Jørgen — 27. februar 2015 @ 13:46

  • Selv uanselige opdateringer vil være af interesse!
   Det er nemlig godt at få luftet ud – tingene havde hobet sig lidt op, synes jeg.

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 15:32

 19. Jubiii – tillykke med salget af huset i Havdrup. Så kan der sættes et endeligt punktum for det. Skifterammer åh ja, hvem havde ikke dem, men de har ganske rigtigt haft deres tid.

  Kommentar af Stegemüller — 27. februar 2015 @ 15:07

  • Tak, ja, det var skønt at komme af med det 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 15:32


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.