Hos Mommer

22. februar 2015

Ørnens dag var en lidt flad fornemmelse

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 22:55
Tags: , , ,

IMG_4463Det var Ørnens Dag i dag, og for at få en undskyldning til at invitere et par par til at se Den Stråtækte i bemøblet stand, havde vi spurgt Pia og Allan og Inge og Hasse, om vi skulle mødes ved fugletårnet på Nyord, hvor DOF hævder, at det aldrig slår fejl at se havørne. Bagefter skulle vi begive os til Den Stråtækte og få lidt mad og måske en kop vin eller øl.
Det var de alle fire med på, så altså mødtes vi kl. 12 ved fugletårnet, hvor en DOF-guide havde stået siden kl. 10 og frosset med anstand. De havde set seks havørne i dag, hævdede den i øvrigt yderst sympatiske DOF-repræsentant, hvorefter vi ved selvsyn kunne se i hans superteleskop, at “der lige nu sad en lige dér! Der – lige midt på revlen på den anden side af det smalle stykke vand”.

Havørnen sidder lige der!

Nyord havn ...Hmmm. Ja, okay, det gjorde da der ganske rigtigt, men det var nok ikke lige det, vi havde forestillet os med en ørnekiggetur. Ørnen sad på samme sted i meget lang tid, så John mente, at det var en udstoppet en, ornitologen havde haft med, hvortil vi andre indvendte, at så kunne han sgu da godt have anbragt den lidt tættere på, så den ikke bare – selv i et meget blæret teleskop – lignede et komma i fontstørrelse 0,2 …
Bortset fra det, var det et fantastisk sted for fugleinteresserede – når der er fugle at se, så vi blev alle enige om at genbesøge stedet til sommer – eller bare på et tidspunkt, hvor man rent faktisk kan se nogle fugle.

Vi forlod fugletårnet for at køre til Nyord by, hvor Inge og Hasse ikke havde været før i dag.
En finfin oplevelse, med små og spændende butikker, hvor der blev lagt nogle kroner i dagens anledning hist og pist, men for alles vedkommende i den særdeles spændende butik Noorbo, som solgte alt fra talrige variationer i løsvægtskøb af whisky over rom, cognac, calvados og armagnac til balsamicoeddiker i alskens afskygninger til olivenolier i lige så mange eller flere afskygninger til sennep i en del variationer. Og så var der naturligvis også en café og et galleri … alt i alt et sted, der næsten helt af sig selv fik hevet kortet op af lommen på tre af os – nemlig de tre halvdele af parrene, der ikke ‘desværre havde glemt’ kreditkortet i bilen …

IMG_4493IMG_4499

Til venstre et lillle udpluk af de alkoholiske drikke; til højre nogle af olivenolierne. Jeg investerede i en trøffelolie og en basilikumolie; Inge og Pia købte også to olier hver. Det var svært at vælge – jeg kunne sagtens have købt mindst fem (der var også Karl Johan, granatæble, hvidløg, hindbær, chili, valnødde- og mange, mange flere olier), men jeg skal også nå at bruge dem, inden de bliver for gamle.
Vi var alle seks enige om, at der så absolut var belæg for et sommerbesøg på Nyord: Fugletårn, hyggelige Nyord by og denne butik – alle tre nærmest råber et “på gensyn!”
Det sagde vi også, da vores gæster forlod Den Stråtækte efter en meget hyggelig – og, ikke overraskende, meget ordrig – dag og aften. Nu er huset igenigen indviet.

Reklamer

18 kommentarer

 1. Pyt med ørnene. Resten af dagen opvejede det så rigeligt. Det har været en dejlig dag. Det var også dejligt at se Den Stråtækte med indhold og liv. Ingen tvivl om at det lige er jer.

  Kommentar af Pigen fra landet — 23. februar 2015 @ 06:44

  • Det var en dejlig dag i rigtig godt selskab, og ørne får vi nok set en anden gang – de er der jo hele tiden … 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2015 @ 09:08

 2. Har været på flere ørnedage og tror efterhånden at den eneste garanti for faktisk at se ørne er i et falkonercenter (det ser forkert ud i sammenhængen, men du ved hvad jeg mener) eller et ørnereservat.. ørne er noget man ser når man er heldig, ikke når man lige har tid en søndag eftermiddag. Troløse bæster.

  Kommentar af overleveren — 23. februar 2015 @ 07:54

  • Vi så skam en ørn – de kommer bare lidt tættere på ved Den Stråtækte … det, der lokkede os mest, var nok, at der ville være en ornitolog, som kunne svare på alle ens spørgsmål 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2015 @ 09:09

 3. Ja den var lidt fjern den ørn, men selskabet, forplejningen og omgivelserne var i top hele dagen, så ingen klager herfra. 🙂

  Kommentar af Inge — 23. februar 2015 @ 08:22

  • Vi har bestemt heller ingen klager over selskabet, så dagen blev en god dag 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2015 @ 09:10

 4. Nyord er dejlig, så det var da et godt sted at være, nu ørnene ikke rigtig gad deltage i arrangementet. Butikken lyder vældig fristende, da vi var på Nyord var ‘alting’ desværre lukket.

  Kommentar af fiberfryd — 23. februar 2015 @ 09:08

  • Det er en skøn lille plet på Danmarkskortet.
   Uheldigt. Var I der en hverdag? ‘Oliemanden’ her har åbent alle weekender i vinterhalvåret og hver eneste dag i sommerhalvåret. Da vi spurgte, hvornår han holdt ferie, svarede han: “Fem dage ad gangen i vinterhalvåret” … Vi kunne jo køre en tur dertil, hvis vi kan finde ud af, at I kommer i en weekend.

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2015 @ 09:13

 5. Sendte jer en tanke, da jeg så indslag om Ørnedag i tv! Bortset fra at Ørnene ikke lige optrådte, lyder det som en helt skøn dag.. Godt selskab og gode souvenirs!

  Kommentar af Anne Holtegård — 23. februar 2015 @ 11:17

  • Det var en dejlig dag, også uden ørne 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2015 @ 11:22

 6. Sjovt som kvinder altid glemmer kreditkortet i bilen 😉

  Kommentar af perteilmann — 23. februar 2015 @ 12:11

  • Fordomme, Per, fordomme 😀 – det var to mænd og én kvinde, der havde glemt kortet – jeg havde mit, men John havde ikke 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2015 @ 12:56

 7. Fantastisk ørnebillede!
  I er da vist kommet det helt rigtige sted hen. Det er i hvert fald et smukt område.

  Kommentar af Den Gamle krage — 23. februar 2015 @ 13:07

  • Lige til en førstepræmie 🙂
   Der er dejligt overalt i en pænt stor radius – i stærk modsætning til, hvor vi kom fra!

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2015 @ 17:22

 8. Selvom ørnekiggeriet vel nærmest gik i fisk, gik turen i olie.

  Kommentar af Eric — 23. februar 2015 @ 16:31

  • Som altid rette ord på rette sted, Eric 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2015 @ 17:23

 9. Det ser jo ud til at I alle har haft en fin tur – jvf. flere andres indlæg.

  Kommentar af Jørgen — 27. februar 2015 @ 13:51

  • En fin dag – i flere versioner …

   Kommentar af Ellen — 27. februar 2015 @ 15:34


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.