Hos Mommer

7. februar 2015

Vi skulle bare slappe af i dag …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:36
Tags: , ,

Fuglefoderstativ de luxeVi kørte – for første gang – to ture i går for at kunne slappe af i dag, hvilket vi var helt enige om, at vi fortjente. Ikke lave en pind, bare gå rundt og nyde livet, huset og hinandens selskab.
Vi har næsten heller ikke lavet noget. Ikke andet end at sætte det fuglefoderstativ op, vi købte i England i juli, pille automatikken af garageporten, så Johns monstrum af en bil kan være derinde, ordne lidt ledninger hist og pist, så det ser pænt ud, hænge gardinstang op for anden gang, fordi den faldt af, da jeg tog gardinet ned for at lægge det op. Indervæggen mod vejen er blød masonit, så hvis der sætter sig en gråspurv på stangen, falder den ned. Nu har John sat nogle ordentlige moppedrenge af 12-kroners rawlplugs i, så hvis ikke de kan holde, ved vi simpelthen ikke, hvad der skal til.
Jeg har gået og nusset med at gøre børneværelset og det andet gæsteværelse hyggeligt; jeg har forsøgt at finde fundet en plads til alt det, jeg i første omgang bare havde anbragt på køkkenbordet.
Og som sagt haft fat i gardinerne atter en gang, men forhåbentlig nu sidste gang, inden de på et eller andet tidspunkt skal vaskes.

Oplægningsklare gardinerHelt oplagte gardiner :-)

Indtil nu har de hængt med nåle i og set meget ufærdige ud. Nu er de lagt op og hænger med klemmer i og ser stadig ufærdige ud, men det gør de kun til i morgen, hvor jeg kan tage klemmerne ud – så har de lagt sig permanent i de rigtige folder.
Begge vore ansigter har været lidt ude af de normale folder en enkelt gang i dag: Jeg brændte mig på strygejernet, hvad jeg ellers ikke har prøvet i årevis … burde også være strygerutineret nok til at lade være med den slags pjat … men ondt gjorde det, så der blev lige skåret en grimasse.
Det blev der også fra Johns side, da han fik en klemmelus af de større – også pga. et eller andet banalt, som også han nok burde have kunnet undgå, men sådan kan det åbenbart gå indimellem.

Nå. Det var dagens kaffepause med indlagt blogindlæg … tilbage til symaskinen og strygejernet …
Men ih, hvor jeg dog går og nyder det. Stornyder det, selv om det blæser en halv pelikan fra vest udenfor og fjordens vand delvist er flyttet udenfjords.
Det er sådan en dag, man finder ud af, hvor husets utilsigtede trækkanaler befinder sig. Jeg har fundet to, som vi skal have tætnet snarest muligt.

Reklamer

18 kommentarer

 1. Er osse helt sikker på at I fortjener at tage en slapper nu hvor I har gennemført første halvdel af landingen i idyllen. Synes at to ture frem og tilbage lyder som lidt af en opgave for det er jo ikke gjort med bare at køre turene – der skal jo osse bæres lidt.

  Brænde sig på strygejernet? hmmmm – sikken amatørhandling… 🙂

  Utilsigtede træk-kanaler – det ord har jeg taget til mig… viste sig nemlig osse her at vinden har rykket sig over i en ny vinkel og en hidtil uopdaget træk-dims har åbenbaret sig. Men ingen af os gider ud at køre så den er lukket med duct tape.

  Kommentar af overleveren — 7. februar 2015 @ 16:03

  • S….god ide med tapen! Den er allerede efterabet, for vi havde nemlig ikke rigtig noget, vi kunne bruge. Vi gad heller ikke køre så meget som til Præstø i dag …

   Kommentar af Ellen — 7. februar 2015 @ 20:42

 2. Dejligt og velfortjent med en hyggedag i jeres nye hjem. Der skal vist også samles lidt kræfter til onsdagens flyttelæs. 🙂

  Kommentar af Inge — 7. februar 2015 @ 16:52

  • Det skal der nok – bortset fra, at den dag var der jo andre der skulle tage det store slæb 😉

   Kommentar af Ellen — 7. februar 2015 @ 20:43

 3. Sikke en dejlig dag hvis vi nu ser bort fra forbrænding og klemlus. Det må være så fantastisk dejligt at det, der længe har været en drøm, nu er blevet til virkelighed. I fortjener da vist at slappe af en enkelt dag. God søndag!

  Kommentar af Stegemüller — 7. februar 2015 @ 17:14

  • Tak og i lige måde – vi nyder det også, kan du tro!

   Kommentar af Ellen — 7. februar 2015 @ 20:44

 4. Dejligt at læse, at I faktisk også KAN tage en slapperdag 😉
  Hvor er de hvide gardiner flotte.

  Kommentar af conny — 7. februar 2015 @ 18:23

  • Tak – det blev en halvaktiv halvslapperdag, men hyggelig nok 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. februar 2015 @ 20:45

 5. Enten er I helt og holdent ude af stand til at slappe af, eller også er I den type, der slapper bedst af ved at lave noget! Selv bliver jeg helt forpustet af at læse, hvad I har fået fra hånden på en dag, hvor der ikke skulle bestilles en pind. Tillykke med flytningen!

  Kommentar af Henny Stewart — 7. februar 2015 @ 20:13

  • Tak … vi kan skam godt slappe rigtigt af, men nok ikke, når vi kan sidde og se, hvor meget der endnu mangler at blive gjort. Så kommer vi lige til at gøre et eller andet …

   Kommentar af Ellen — 7. februar 2015 @ 20:48

 6. God velfortjent slappeafdag, som ikke helt er hvad jeg forstår ved at slappe af 😉

  Kommentar af Lene — 7. februar 2015 @ 20:13

  • Nu var det mest nusse-pusse, ingen nedpakning og kun lidt udpakning, så jo, det virkede som næsten ren afslapning 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. februar 2015 @ 20:49

 7. Jeg kender godt det med at selv hviledage kan være krævende!

  Kommentar af Jørgen — 7. februar 2015 @ 21:20

  • Ja, det tvivler jeg ikke på. at du gør!

   Kommentar af Ellen — 7. februar 2015 @ 21:32

 8. At slappe af kan være noget rent mentalt -f.eks. at man ikke sætter sig nogle mål, man VIL nå/er nødsaget til at få bragt dette eller hint til ende. Det betyder ikke at være fysisk inaktiv – tage tingene lidt, som de kommer/falder én ind. Det ser ud til at være jeres gode måde at slappe af på. —Og så alligevel få ordnet en hel masse.
  Hagen ved (mentalt) at slappe af kan jo så være, at man overser gode vaner i sit “håndværk”/bliver uopmærksom, så de små “dumheder” indtræffer – det er nok tegn på, at I for sjældent “slapper af”. – Kan I vel snart gøre lidt oftere nu.
  “Blød masonit”: Mener du ikke celuteks? Det er da noget fanden har skabt, når det drejer sig om at hænge noget op på det; engang var det jo det man brugte for at skabe lidt isolation!! I dag hedder det (er det ikke) 25 cm mineraluld.
  Rigtig god afslappende rest-week-end til jer begge,
  Magnus

  Kommentar af Domus1 — 7. februar 2015 @ 22:05

  • Du har helt ret – for os er det at slappe af ikke ensbetydende med at ligge i sofaen og læse – især ikke, når der er så meget, vi mangler at gøre. Så er afslapning lige det, du beskriver. ‘Arbejde’ er det, man ikke rigtig gider 😉
   Jeg tror faktisk, at jeg mener blød masonit. Jeg kendte ikke celutex, men en efter en billedgoogling ligner det blød masonit. Men begge dele er vist nogenlunde lige slemt, når det kommer til bæreevner …

   Kommentar af Ellen — 8. februar 2015 @ 15:49

 9. Det lyder dejligt med en afslappende ‘nusse rundt’ dag, selv om I vist slapper lidt for meget af, når I sådan går og kommer til skade 😉
  Elementernes ‘rasen’ er en udmærket måde at få sit hus testet på. Her påpeger den lave sol med al tydelighed, at det er et stykke tid siden vinduespudsergrejet har været i brug, suk. Men det er altså lidt koldt derude og jeg er i ‘dagen derpå humør’, så det får nok vente lidt endnu.

  Kommentar af Fiberfryd — 8. februar 2015 @ 13:14

  • Ja, sløseri er noget værre noget 🙂
   Sådan har vi det pudsigt nok også med vores vinduer, men det bliver der altså ikke gjort noget ved, før vi er færdige med alt det andet, som haster mere 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. februar 2015 @ 15:50


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.