Hos Mommer

30. december 2014

Indbrud … hos naboen

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:45
Tags:

Vi kørte til Præstø i dag for at lægge tæppet på oppe i børneværelset – det skulle være nu, da Johns bror kun kunne hjælpe i dag, og John ikke mente, at jeg havde kræfter nok til at kunne være med til at bakse rundt med tæppet.
Vi var kun næsten lige kommet, da en af genboerne bankede på.
Hun ville fortælle os, at vores nabo kort før jul havde haft indbrud ved højlys dag. Tyvene havde taget nogle designermøbler og ditto lamper.
Der havde holdt en hvid varevogn over for huset et par gange – om vi havde set noget mistænkeligt inden jul? Jeg havde rent faktisk set varevognen, da vi var dernede en uges tid før vi rejste til England – jeg tænkte blot ikke over det, da den holdt i indkørslen til et hus, hvor ejeren er død for nylig, så børnene har i et stykke tid haft travlt med at tømme huset. En anden nabo havde dog undret sig over, at der sad to mænd i bilen temmelig længe, så hun tog nummeret på bilen – som viste sig at være en udlejningsbil. Burde man så ikke kunne spore lejeren af den? Det kan selvfølgelig nok være ligemeget om man kan, hvis den formastelige ikke er dansker, hvilket ingen af de to mænd vist umiddelbart havde set ud til at være.
De er godt nok iskolde, sådan nogle snøbler.
Hvad de åbenbart ikke har kunnet se er, at ‘designermøblerne’ alle er kopier, som naboerne har købt i England. Det drejer sig om Svanen, Ægget og nogle andre, som jeg ikke kan huske, plus en koglelampe og en PH-lampe.
Det har tyvene rigtig godt af, har de – de vil formentlig ikke kunne komme af med tyvegodset igen, fordi det er kopier, men de kan selvfølgelig forsøge sig hos Lauritz.com, som ikke nødvendigvis opdager, at det ikke er de ægte varer. Det ændrer dog ikke på, at det stadig er ærgerligt og synd for naboerne.
Det er vist første gang i meget, meget lang tid, der har været indbrud i det område – man har hele tiden gået rundt og følt sig vældig trygge, men nu er vi alle blevet ekstra opmærksomme på mystiske og ukendte varebiler, der holder parkeret.
Mon vores hus ligger tilstrækkelig udsat til, at det ikke er interessant i den sammenhæng? Man kan da håbe … det vil være temmelig vanskeligt at skjule sig, hvis man vil have noget ud fra Den Stråtækte, uden det skriger til himlen, at man er ved at flytte noget.
Endnu er der ikke meget at rende med; det kommer der jo på et tidspunkt, men vi gør det heldigvis ikke i tyveinteressante designermøbler – vi har altid prioriteret rejser højest, og når man ikke har midler til begge dele, har det ikke svært for os at vælge dyre møbler fra.

Sne på porsebuske - Skåne, Sverige

Reklamer

24 kommentarer

 1. De er iskolde de banditter. Jeg tror desværre ikke et øjeblik på I er sikret med jeres beliggenhed. Jeg har en kollega, der bor lige ud til en hovedvej,, han fik tømt hele huset ved højlys dag, og han ved det er sket indenfor 2 timer, En anden fik tømt huset på godt en halv time, mens hun var kørt i banken. Desværre er det ikke et par enkeltstående tilfælde, jeg kan diske op med stribevis af disse historier. Selv når folk er hjemme og opholder sig i hus eller have. Tyvene går bare ind og tager hvad de vil have.

  Kommentar af Pigen fra landet — 30. december 2014 @ 17:28

  • Hmm – ja, du har godt nok talt om tyvenes frækhed før – det er næsten ikke til at tro, at de bare kan slippe afsted med det, men det kan de åbenbart.

   Kommentar af Ellen — 30. december 2014 @ 19:27

 2. Det er utrolig så frække tyvene efterhånden er. Håber I aldrig kommer til at opleve det. Smukt vinterbillede 🙂

  Kommentar af Lene — 30. december 2014 @ 17:31

  • Nej, det håber jeg søreme heller ikke! Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. december 2014 @ 19:27

 3. Håber da ikke at I nogensinde skal opleve indbrud. Som Pia tror jeg heller ikke på sikre beliggenheder. Hvad med at installere et alarmsystem? Jeg så i TV forleden, at folk havde vældig god erfaring med det og ikke havde haft indbrud i juledagene.

  Kommentar af Stegemüller — 30. december 2014 @ 17:46

  • Næh, vi har nok bare været privilegerede i rækkehuset, for i vores område har der ikke været et eneste indbrud i de 26 år, vi har boet her.
   Det kunne godt være, man skulle overveje et alarmsystem.

   Kommentar af Ellen — 30. december 2014 @ 19:29

 4. Man bliver bare så harm! Og hvad kan man gøre? Ikke så meget, hvis tyvene VIL ind. Man kan prøve at vise, at huset er tyverisikret med diverse dobbeltlåse, sørge for at der skal bruges nøgler til alle døre (= ikke vridere nogen steder), sørge for stærkt lys, der tændes udenfor ved bevægelse, angivelse af alarmsystem. Så er der en chance for, at de går videre til næste, knap så sikrede hus. Kilde: En politibetjent, der var ude i min mors seniorbebyggelse, hvor der er ekstremt mange indbrud.
  Pøj pøj for at det ikke sker hos jer.

  Kommentar af conny — 30. december 2014 @ 18:04

  • Hvor er det synd for seniorerne i din mors bebyggelse – de må føle sig meget utrygge.
   Vi har alt det, du nævner, i Den Stråtækte, bortset fra alarmen – den er under overvejelse.

   Kommentar af Ellen — 30. december 2014 @ 19:30

 5. Krydser fingre for at I og vi slipper! Vi har heller ikke noget designer lækkert indbo! Låsene er blevet skiftet. Men vil de ind skal de jo nok finde en løsning!
  Frækheden og dristigheden blandt tyve er ufattelig… De går jo ind selv om der er nogen hjemme….

  Kommentar af Anne Holtegård — 30. december 2014 @ 18:09

  • Vi krydser i fællesskab! Ja, VIL de ind, så kommer de ind – man må sørge for, at der ikke er noget, der kan virke attraktivt på dem.
   Pia siger også, at de går ind ved højlys dag, selv om folk er hjemme – det er godt nok skræmmende at tænke på.

   Kommentar af Ellen — 30. december 2014 @ 19:31

 6. Øv hvor er det ubehageligt sådan noget. Jeg håber, at politiet får fat på tyveknægtene!

  Kommentar af Randi — 30. december 2014 @ 18:19

  • Ja det er så, men chancen for, at de bliver taget, er desværre nok ret små.

   Kommentar af Ellen — 30. december 2014 @ 19:33

 7. Der kan ikke siges noget pænt om tyveri, men der er en årsag til at hæleri straffes på samme niveau, for uden hælere vil efterspørgslen på tyvegods være nær nul. Mht. alarm eller ej, så er det nok mest et spørgsmål om størrelsen på indbopolicens præmie og dækning, for inden et alarmfirma når frem, så er indbrudstyvene over alle bjerge.
  Var huset, hvor der var indbrud, sat til salg med billeder af indbo? Hvis ja, så er det måske årsagen til indbruddet og håb for jer andre.
  Godt nytår 🌠🍸💣🎆🎇🎉🎊

  Kommentar af Kristine — 30. december 2014 @ 23:37

  • Det er rigtigt, det med hælerne, og jeg tror, at alarmskiltet i sig selv nok virker mindst lige så godt som effekten af opkaldet 🙂
   Det er ikke så meget de stjålne ting, der bekymrer mig, det er jo bare … ting, det er mere tanken om, at hele hjemmet er blevet rodet igennem. Det har vi prøvet i Sverige, og det er en meget ubehagelig fornemmelse.
   Nej, huset er ikke til salg.
   Godt nytår til dig også!

   Kommentar af Ellen — 31. december 2014 @ 00:01

 8. Indbrud er ubehagelige.
  Det passer elendigt ind i dit og Johns rejseliv; men det mest effektive er at holde hund. Ikke at hunden nødvendigvis bider; men det er umuligt for tyve at vide, hvornår sådan et kræ begynder at gø og skabe opmærksomhed.

  Kommentar af Farmer — 31. december 2014 @ 02:39

  • Jeg ved det, og du har ret i både, at det er en god ide at holde hund og at det ikke er en mulighed for os.
   I øvrigt havde denne omtalte nabo to hunde, som tyvene ganske enkelt lukkede ud i haven! De må have været vant til at omgås hunde.

   Kommentar af Ellen — 31. december 2014 @ 08:44

 9. Hvor er Det dog træls at man ikke kan have sine ting i fred.
  Hvis nogen VIL ind kommer de det altid, man skal gøre det besværligt at komme ud igen. De færreste gider bakse store tunge ting ud af et smadret vindue.
  Godt nytår til jer.

  Kommentar af Inge — 31. december 2014 @ 09:04

  • Derfor Connys “ingen vridere”. Det er der så heller ikke i Den Stråtækte, og mon dog ikke en eller anden ville reagere, hvis de slæbte ting ud gennen vinduerne lige ud til vejen?
   Tak, og i lige måde til jer to 🙂

   Kommentar af Ellen — 31. december 2014 @ 09:36

 10. Hvor ubehageligt! De ved godt, hvad de skal gå efter – men de har ikke nødvendigvis forstand på tingene, så her blev de altså snydt. Jeg kan huske, da jeg boede ved siden af kirken i Gentofte, at forsamlingshuset blev tømt for stole – det var nemlig Myren eller noget i den stil. De holdt med lastbilen uden for og tømte lige så stille rummet… Personligt har jeg det lige som dig; jeg vil også hellere bruge pengene på andre ting – rejser og god mad og den slags… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 31. december 2014 @ 09:06

  • Det skete også på min gamle arbejdsplads, hvor der stod designermøbler i receptionen. Da de forsvandt for anden gang, blev de skiftet ud med mere almindelige møbler. Man hører ofte, at tyvene kommer igen efter et par måneder, når de regner med, at folk har fået erstattet det stjålne.
   Ja, ikke? Oplevelser kan ingen stjæle fra os 😉

   Kommentar af Ellen — 31. december 2014 @ 09:39

 11. Måtte det gå snøblerne ilde.

  Kommentar af Jørgen — 31. december 2014 @ 11:32

  • Ja tak – så vældig ilde!

   Kommentar af Ellen — 31. december 2014 @ 14:21

 12. Årh, hvor er det skidt! Det skaber så meget utryghed.
  Godt, I har prioriteret anderledes. Men I kan vel ikke lade være med at tænke, om nogen kan finde på at gøre skade?
  Godt nytår til jer. Jeg håber, det nye år bringer et hussalg til jer snart.

  Kommentar af Betty — 31. december 2014 @ 13:32

  • Ja, det gør.
   Nej, man tænker jo over det – især når vi har været så trygge som vi har her i rækkehuset, men det dur ikke at tænke for meget …
   Tak, i lige måde Betty – og tak for husønsker. Vi håber!

   Kommentar af Ellen — 31. december 2014 @ 14:22


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.