Hos Mommer

24. december 2014

Det allerbedste julevejr

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 13:17
Tags: , , ,

Man vågner ved halvsyvtiden, mens det endnu er buldermørkt, lægger sig godt til rette med ipadden og hygger sig i et par timer, mens solen langsomt vågner, og resten af huset gør det samme. Vi har soveværelse mod øst, så vi får det hele med lige fra det første, spæde lys til solen viser sig over horisonten. Solen skinner nu fra den blåeste blå himmel, det er 7 grader, men det føles som mere, for det er for en gangs skyld næsten vindstille.

Sol over Wiltshire 24. december 2014

Der er ikke meget jul over dette billede, men det gør ikke noget, for julefreden har stort set indfundet sig alligevel – det behøver vi ikke sne til som udløsende faktor. Risengrøden til risalamanden er færdig, andevinger og indmad står og simrer i agakomfuret og rødkålen er færdig. Charlotte, Tim og John er i bad (altså ikke i samme rum alle sammen …), ungerne er ude og lege, og jeg har taget lidt solskinsbilleder og nogle undervejs-billeder af granny flat’en.

Blogger's landing

Her et vue fra den åbne stue, som er bag mig, gennem Blogger’s landing, som Tim har døbt reposet, fordi her kommer der til at stå et skrivebord; længere fremme et kig ind til badeværelset og til højre døren ind til soveværelset, som ses herunder. Det bliver det største soveværelse, jeg har sovet i.

Soveværelset

Herunder – igen; jeg har vist vist rummet før – the sun room, som bliver husets bedste rum. Det bliver derfor ikke en del af granny flat’en som sådan, fordi det bliver et rum, de selv vil komme til at bruge virkelig meget, især gennem sommerhalvåret. John og jeg kommer til at ‘husere’ mest oppe på førstesalen. Der bliver kun primitive køkkenfaciliteter, med en kogeplade og et køleskab, så vi kan opbevare lidt til at lave vores morgenmad og frokost. Et rigtigt køkken må vente til senere, lyder beskeden, for de vil egentlig helst ikke have, at jeg stopper med at lave mad til dem, når jeg er herovre.

The sun room

Det vælger jeg at tage som en kompliment … der skal såmænd nok komme et køkken op, hvis de bliver trætte af mig eller min madlavning …

Nu vil jeg gå i julebad, så jeg kan blive parat til den danske juleaften.
Man siger i Danmark, at skilsmissebørn ikke har godt af at fejre to juleaftener.
Det forstår jeg overhovedet ikke – der kan naturligvis være mange problemer i forbindelse med en skilsmisse, men jeg har endnu aldrig hørt skilsmissebørn klage over to juleaftener, og for Anna og Aubreys vedkommende – som ikke engang er skilsmissebørn – bliver gaveræset fordelt over hele fire dage; den sidste d. 29. december, hvor de skal være sammen med Tims mors familie.
Det er da kun godt at fordele det, så ikke ungerne drukner i et så stort antal gaver, at de slet ikke kan rumme det hele på én gang.
Nu er det også et par meget privilegerede børn med en stor familie på begge sider, så der ER mange gaver til dem.

God jul til alle jer derude. Må den blive, som I ønsker den skal være.

25 kommentarer

 1. Gledelig jul 🙂

  Kommentar af Mormor — 24. december 2014 @ 13:31

  • Og glædelig jul til dig, Mormor 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. december 2014 @ 15:06

 2. Dejligt julelandskabsbillede… Nej, sneen er ikke det, der giver jul i hjertet…
  Hold da op Granny Flat’en er stor og flot er det… bruger I GPS derovre? 😉 Det bliver da rigtigt dejligt for alle parter, når den bliver færdig. Samvær med åndehuller.
  De opdelte juleaftener stresser, hvis mest fordi familierne ikke kan enes! A og A får tid til at nyde alle familiegrenene og tid til at nyde alle gaverne.
  Rigtig glædelig jul til alle.

  Kommentar af Anne Holtegård — 24. december 2014 @ 13:45

  • Hehe, næh vi har endnu ikke indført gps, men det kommer måske, og som du siger, bliver det med god plads til også at være sig selv 😉
   Enig, men så er det jo ikke kun juleaftenerne, der stresser, men vel nærmere hverdagslivet.
   Vi synes i hvert fald det er en rigtig god ide at splitte det op.
   Tak, i lige måde, Anne.

   Kommentar af Ellen — 24. december 2014 @ 15:08

 3. Hvor får I det fint i den Granny Flat! Det er altså sjovt at se under vejs-billeder, ellers ville man overhovedet ikke kunne fatte det kæmpe arbejde, der lægges i projektet. Rigtig glædelig jul til dig og din familie 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 24. december 2014 @ 13:59

  • Nemlig – så er det færdige resultat jo bare et … hus uden forhistorie.
   Tak, i lige måde til dig, Gemal og Donna 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. december 2014 @ 15:10

 4. Jeg vågnede lige så tidligt, men til p.. øs regnvejr. Jeg stod op og satte anden i ovnen og venter bare på ungerne indfinder sig. Måske jeg skulle udnytte tiden med et bad i stedet for at sidde her og læse 😉
  Den Granny Flat bliver uden tvivl dejlig, og man når jo langt med en kogeplade og et køleskab, hvis der en sjælden gang ikke skulle blive adgang til det eksisterende køkken.

  Kommentar af Pigen fra landet — 24. december 2014 @ 14:20

  • Mon ikke du både når at bade og at læse? 🙂
   Vi kommer helt sikkert til at kunne klare os med det, der nu engang kommer til at fungere som interimistisk køkken, uanset hvad.

   Kommentar af Ellen — 24. december 2014 @ 15:12

 5. Sikke et flot julevejr I har derovre, her veksler det mellem hagl, regn og blå himmel.. 🙂
  Glædelig jul til jer alle.

  Kommentar af Inge — 24. december 2014 @ 14:29

  • De havde også lovet regn her, men vi gider ikke klage over, at det gode vejr holder ved.
   Tak, i lige måde Inge – hils omkring dig.

   Kommentar af Ellen — 24. december 2014 @ 15:13

 6. Glædelig jul, også til alle dine.
  Ingen børn finder på at klage over flere juleaftener, og de der nye toner med at de ligefrem skulle tage skade af det – vås af værste skuffe!
  Jeg tror det er helt rigtigt, hvad der står ovenfor, at det der kan spolere glæden for børnene er hvis forældrene ikke kan finde ud af at være skilt på en ordentlig måde.
  Og så er det jo ikke kun juleaftenerne det går ud over. Så ødelægger man for meget for børnene på flere måder.

  Kommentar af Den Gamle Krage aka Ellen — 24. december 2014 @ 14:51

  • Tak, i lige måde, Ellen.
   Ja, det er også i mine øjne noget værre vås, og jeg kunne ikke have formuleret hvad der nok er den egentlige skilsmisseproblematik bedre selv.

   Kommentar af Ellen — 24. december 2014 @ 15:15

 7. Her har det regnet meget til for lidt siden, temperaturen som hos jer og en opklaring har nu indfundet sig. For mig et temp. netop juletemperatur.
  Andefonden koger lidt ind, ænderne er i ovnen, risalamanden, stavet som det passer sig for en juleaften, er færdig, Amaronen fra 1995 var afgået ved en tidlig død, et par Baroloer klarer den nok. Så julefreden har også indfundet sig. Om lidt kommer den lille familie – med en hundehvalp. Så må vi se hvordan det spænder af.

  Glædelig jul over there.

  Kommentar af Jørgen — 24. december 2014 @ 15:02

  • Det er ideelt vejr til os ikke-sne-elskende personer.
   Synd for amaronen – og man kan ikke engang give den en værdig begravelse … godt du havde et brugbart reservelager.
   God jul til dig og familien. Med hundehvalp …

   Kommentar af Ellen — 24. december 2014 @ 15:17

 8. Der skal ikke megen fantasi til at se de spændende muligheder for granny flat’en i det gamle hus, men du milde for et arbejde! Flot vejr, I har. For Nordjylland taler de om “chancer” for sne. Det betragter jeg som en regulær trussel.

  Kommentar af Eric — 24. december 2014 @ 15:12

  • Et KÆMpearbejde! Men det bliver flot.
   Jeg ville også kalde det for ‘risiko’, men der er nok temmelig mange, der er uenige med os 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. december 2014 @ 15:18

   • Og de mange er os, datteren og jeg spidser ører, hver gang de nævner sne. Vi håber og håber 🙂 Jeres Granny flat er da værd at vente på.

    Kommentar af Lene — 25. december 2014 @ 1:42

    • Hehe, ja, jeg ved jo godt, at mange ønsker sig sne – det sneede i aftes i Sverige, fik vi at vide,
     Den er bestemt værd at vente på 🙂

     Kommentar af Ellen — 25. december 2014 @ 8:44

 9. Smukt vejr! Her er vi vågnet op til en stille julemorgen indhyldet i hvidt. Også et smukt syn (jeg elsker jo sneen), men nok ikke noget der varer ret længe. Den granny flat bliver da fantastisk! Med sådan en ‘Bloggers landing’ behøver vi ikke frygte pauser i skriveriet 😉
  Vi holder også to gange jul, uden skilsmisse, for at fordele gaveræset – den ene om eftermiddagen 2. Juledag. Jeg håber sørme ikke mine unger har fået et traume af det… God jul.

  Kommentar af fiberfryd — 25. december 2014 @ 9:10

  • Ups, jeg mener selvfølgelig at vi er indhyllet, andet ville se underligt ud… 😉

   Kommentar af fiberfryd — 25. december 2014 @ 9:13

   • Det er da smukt med hvidt, helt sikkert, især hvis jeg ikke skal ud og færdes i det 🙂
    Jeg tror bestemt ikke, dine børn har fået traumer- det er tværtimod en rigtig god ide. Hvis børn får traumer af to juleaftener, er der vist noget andet fundamentalt galt …
    God jul til jer også 🙂

    Kommentar af Ellen — 25. december 2014 @ 12:06

 10. Kære Ellen
  Glædelig jul og godt nytår til dig og din familie! Tak for mange fine, underholdene og skarpe indlæg gennem året – glæder mig til flere.

  Flot lejlighed I får jer! Det bliver hård konkurrence for den stråtækte.
  Mange julehilsner herfra
  Lone

  Kommentar af Lone Nielsen — 25. december 2014 @ 9:20

  • Tak for de søde ord, Lone 🙂
   Ja, det bliver noget af en konkurrent – men spændende!
   Du ønskes en rigtig god jul her fra UK.

   Kommentar af Ellen — 25. december 2014 @ 12:07

 11. Hold da op hvor ser Granny Flat’en spændende ud, og sikke meget plads I får der. I kommer til at elske det sted som jeres andet hjem.

  Det lyder som en rigtig god idé at fordele børnenes gaver på fire dage, så de bedre kan nyde den enkelte gave. Det burde mange flere gøre – skilsmisse eller ej.

  Vi har fået sne og frost, og jeg synes faktisk, det er en dejlig afveksling fra alle de dage, vi har haft med regn i hele december.

  Kommentar af Stegemüller — 25. december 2014 @ 18:09

  • Den bliver så skøn – vi er nogle særdeles privilegerede mennesker, at vi har mulighed for at bo så fornemt.
   Vi har frost, men ikke sne – endnu … og jeg håber ikke, det kommer i morgen, hvor vi skal til lufthavnen.

   Kommentar af Ellen — 25. december 2014 @ 22:37


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.