Hos Mommer

25. oktober 2014

Den Stråtækte faldt i god jord

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:58
Tags: ,

P1030901Græskarlygterne virkede fint nok.
I dag gik turen til Den Stråtækte. I hamrende kedeligt vejr – faktisk det værst mulige, med tåge, dis og støvregn, så man ikke havde noget særlig godt udsyn nogen som helst steder hen.
Det var der ikke rigtig noget at gøre ved – ingen af dem var indstillet på at vente til en anden dag, så det skulle bare være nu.
Vi måtte sige til os selv, at det kun kan blive bedre den næste og de følgende gange, de ser huset.

De elskede det ved første øjekast. Man er vel altid lidt spændt på, hvad ens barn siger til, at man finder en ny bolig og stedet, hvorfra der var gode barndomsminder, forsvinder så at sige, men Charlottes gode minder er i virkeligheden mere knyttet til mine forældres gård, fordi hun gennem en halv snes år tilbragte stort set alle sine eftermiddage der, indtil jeg var hjemme fra arbejdet. Hun hyggede med sin mormor og morfar, som altid havde tid til hende, hun passede sin hest og nød i det hele taget friluftslivet.

P1030899

Ingen billeder fra Den Stråtækte, men et fra havnen i Roskilde, hvor ungerne ville vise, hvordan Pippi sandsynligvis ville have brugt bænken.
Men altså: De glæder sig, til vi flytter derned, de glæder sig til at komme og bo i det dejlige hus, de glæder sig til at kunne kajakke rundt ude i fjorden og de glæder sig til at nyde den smukke, smukke natur, der er i området. Sommerferien 2015 blev vist planlagt til at skulle holdes i Danmark …

P1030908P1030911P1030915

På den anden side af fjorden, ovre på Feddet, ligger en af Danmarks største campingpladser, hvortil der er knyttet en stor og meget spændende legeplads “Skovbanen”, som vist dels er campingpladsens og dels er kommunal. Man må i hvert fald godt bruge den uden at bo på campingpladsen.
Den var et hit. Der er vanskeligt passable hængebroer, og der er fem forskellige svævebaner, som ikke er helt ‘blide’ – børn under 10 år skal være ledsaget af en voksen, og børn under seks år må slet ikke benytte forlystelserne.

P1030916

Tim prøvede en af svævebanerne. Den så ud til at være den farligste af dem, så han ville lige prøvekøre den.
Hvad han ikke lige havde taget højde for var, at han nok vejer cirka fire gange så meget som børnene, så han fik heeelt vildt meget fart på. Jeg tror slet ikke, de andre opdagede det, men Charlotte og jeg var sikre på, at han ville smadre ind i træet for fuld hammer. Vi havde nogle skrækslagne sekunder, inden Tim selv fik reddet situationen ved at føre benene frem og tage stødet af ved at hamre dem ind i en form for madras, som var anbragt der for det samme. Det lyder slet ikke af noget, når jeg fortæller det her, og det er også ligemeget, for to nanosekunder efter vi kunne konstatere, at han overlevede uden at blive mast flad som en pandekage op ad træet, var Charlotte og jeg ved at tisse i bukserne af grin. Vi kunne slet ikke holde op igen; det var vist en lettere hysterisk latter, som dels var ægte latter, fordi det rent faktisk havde set ustyrlig komisk ud, og dels et udtryk for vores lettelse, tror jeg.

Reklamer

16 kommentarer

 1. Nåh ja kajak selvfølgelig da. Er det også noget for dig? Jeg ved jo, du ikke kan lide vand, men måske har du det anderledes med at sidde i en kajak? Drukne i Præstø Fjord kan du da i hvert fald ikke 🙂

  Kommentar af Stegemüller — 25. oktober 2014 @ 20:29

  • Næhtak, jeg skal ikke ned i nogen kajak …
   Åh jo, Hanne, man kan drukne på 20 cm vand, hvis omstændighederne er uheldige nok – kan du ikke huske den skrækkelige ulykke i februar 2011, hvor det gik så grueligt galt for en masse efterskoleelever netop her i Præstøfjorden? Det har dog ikke noget at gøre med, at jeg ikke har lyst til at kajakke 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. oktober 2014 @ 22:15

 2. Jamen selvfølgelig elskede de det dejlige hus, I har fundet. Jeg er sikker på, at I nok skal få mange dejlige dage og uger dér alle sammen. 🙂

  Kommentar af miafolkmann — 25. oktober 2014 @ 21:05

  • Det tror jeg også, at vi gør, Mia 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. oktober 2014 @ 22:15

 3. Det er dejligt, når ens valg bliver godkendt af dem, som betyder noget i ens liv.
  Der er nu alligevel noget sært fascinerende ved denne type vejr, synes jeg, Det er noget med lydene, som er mere dæmpede og lyset kan være eventyragtigt. Jeg har i hver fald nydt dagen i haven.

  Kommentar af Lone Nielsen — 25. oktober 2014 @ 21:28

  • Ja, det betyder bestemt noget.
   Jeg forstår godt, hvad du mener og er sådan set enig, men lige i dag ville vi gerne have præsenteret udsigten og turen derned bedst muligt 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. oktober 2014 @ 22:16

 4. Det er godt nok en herlig tumleplads for børn i alle aldre! Men godt der er visse restriktioner….
  I Tivoli er der noget med ens højde… skulle her være noget med vægt/luftlinie/fart = drama?
  Godt han fik afværget kamikazelandingen.
  De unger…. ren Pippi! Den ferie i Danmark virker da ret lovende…..

  Kommentar af Anne Holtegård — 26. oktober 2014 @ 00:04

  • De restriktioner er vist helt relevante 🙂
   Kamikazelandingen, hehe 🙂 – man har måske slet ikke forestillet sig, at en, der vejer 80 kilo, kunne finde på at tage turen …
   Det bliver godt, hvis de holder fast i at tilbringe ferien i DK. Det kommer nok lidt an på vejret – de kan jo godt lide Italien og varmen.

   Kommentar af Ellen — 26. oktober 2014 @ 10:22

 5. Selvfølgelig kunne de lide huset og omgivelserne. Det ville komme meget bag på mig, hvis det modsatte var tilfældet. Er det ikke sådan med en barndomshjem, som det er med de døde? Minderne har man med sig. Man behøver ikke være der.
  Det kan godt se faretruende ud i sådan en svævebane. Vi har også set hvad vægten betyder når man tager sig en tur i sådan noget.

  Kommentar af Pigen fra landet — 26. oktober 2014 @ 08:41

  • Jo, det er faktisk nok sådan, det er …
   Haha, har I det? Det giver godt nok lige en forskrækkelse.

   Kommentar af Ellen — 26. oktober 2014 @ 10:23

 6. Hvad angår at drukne på lavt vand – ved den frygtelige ulykke på Haderslev dam i 1959 druknede 37 på et sted hvor langt de fleste kunne bunde.
  Hvad angår vilde svævebaner – den svævebane er med garanti testet på fuldvoksne mænd. Prøv at holde sådan nogle drengerøve væk fra noget der ser så sjovt ud. Det kan ikke lade sig gøre!
  Tim har garanteret været lykkelig for at have hensynet til børnene at skyde afprøvningen ind under.

  Kommentar af Den Gamle Krage aka Ellen — 26. oktober 2014 @ 12:47

  • Den ulykke kendte jeg ikke til og måtte google … sikke da en historie!
   Hehe, ja, det er den vel nok – og du har ganske ret i, at drengen kom op i Tim, så han var glad for at have en undskyldning 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. oktober 2014 @ 13:08

 7. Det ville nu også ha’ undret mig meget, hvis ikke de havde kunnet lide jeres kommende hjem. 🙂

  Kommentar af Inge — 26. oktober 2014 @ 22:04

  • Det er rigtigt, og de er jo til gamle huse – alligevel var jeg lidt spændt på deres reaktion 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. oktober 2014 @ 22:51

 8. Godt den faldt i smag. Og godt at Tim kunne standse i tide.

  Kommentar af Jørgen — 28. oktober 2014 @ 16:32

  • Ja, det var hhv. godt og meget godt 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. oktober 2014 @ 16:53


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.