Hos Mommer

2. oktober 2014

Jamen det var jo hele tre ting …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:22
Tags: , ,

P1030571Det var faktisk fire ting, men så holder citatet ikke …
Først skulle vi til en speciel trælasthandel, som bl.a. har specialiseret sig i at lave ting til gamle bygninger. Da Windsor Castle brændte, var det denne forretning, der leverede materialerne til genopbygningen.
Videre til Devizes, hvor der skulle handles lidt. Der var markedsdag, så vi nåede aldrig ind i supermarkedet.
En af stadeholderne havde smidt de fleste af grønsagerne op i skåle – any bowl for a pound. Skålene kunne fx indeholde fem peberfrugter, et par kilo kartofler (det er store bagekartofler på billedet), to butternut squash eller seks store hvidløg. Billigt! Vi købte en stor, hel brie for tre pund.
Hos slagteren fik vi 1,2 kg oksehøjreb og to store, friskslagtede kyllinger for 13 pund! Alt sammen halv pris eller mindre i forhold til supermarkederne. Derhjemme synes jeg ikke, det er specielt billigt at gå på marked – de ved sandelig godt, hvad de vil have for deres varer. Eller kommer jeg bare på de forkerte markeder?
Vi kørte hjem med de specialskårne lægter og al maden og derefter til Heale House, hvor jeg har været på Snowdrop Walk to gange plus to gange i sommerhalvåret.

P1030576

Det var blevet frokosttid, så vi indledte med at sætte os i Heales kombinerede planteskole og cafeteria for at nyde en god og hjemmelavet frokost med hyldeblomstdrik til. Også hjemmelavet, selvfølgelig. Selv om det ifølge kalenderen er i vinterhalvåret nu, følte vi det var en sommerdag – ingen problemer med at sidde ude og spise frokosten, fx. Det var skønt mildt, og der var ikke en vind, der rørte sig.

P1030577P1030578P1030581

Tofarvede squash har jeg ikke set før. De æblelignende frugter har jeg set før, men ved ikke, hvad det er. Nogle bud? De er ikke ret store, som det ses.

P1030595P1030596P1030597

Til sidst til Open Parents’ Day (det hed det altså …) i skolen, hvor børnene viser, hvad de er i gang med, og hvor man kan få en uformel snak med læreren, hvis man har behov for det. Det skal ikke sammenlignes med en skole-hjem-samtaledag, for det er det ikke … dem har de også, men de foregår ganske som vores hjemme i DK.

Læg mærke til den blå tavle. Hvis kortet ved barnets navn vender rigtigt, er der ingen problemer. Er det vendt 90 grader, har man ikke opført sig helt eksemplarisk. Er opførslen værre, får man The Warning Card, og så kræver det nok ikke så meget at regne ud, hvad The Consequence Card betyder. Når man dertil, kan der godt blive ringet til en af forældrene, som derefter har at indfinde sig og afhente barnet. Det lyder måske attraktivt i nogles ører, men det er det ikke. Jeg sagde til Anna, at ham Andrew så ud til at være en slem dreng. Hun sagde, at der bare altid var problemer med ham og at ingen kunne lide ham, fordi han var en konstant kilde til uro og ufred.
Andre steder i klassen hænger der tavler med forskellige ting – her vist dem med computerudtrykkene. En gang om ugen har de pc-undervisning, hvor de lærer om filer, om backup, om fildeling osv. – samtidig, selvfølgelig, med at de leger med forskelligt software. Det er godt, for ét er, at de høvler hjemmevante rundt på en iPad og spiller alt muligt, men det har jo ikke meget med datadisciplin at gøre. Lærer de det også på den måde i DK fra de helt små klasser?

P1030589

26 kommentarer

 1. Næh… Jeg tror det koster ekstra udendørs pga. af varme/kulde… 😉 Vi var ikke imponerede af Torvehallerne i Kbh… Er bedre vant i Vestkystens Gårdbutik.
  Altså den der æblelignende frugt har Erik lige siddet og snakket om og vi fandt den på nettet… Mispelus Germanicus i DK kaldet Aberøv! http://www.havenyt.dk/spoergsmaal/frugt_og_baer/1106.html

  Kommentar af Anne Holtegård — 2. oktober 2014 @ 18:36

  • Torvehallerne er vist også et rigtig dårligt eksempel på et “marked” – det er jo bare almindelige butikker sat op på en speciel måde, men de skal sikkert betale en tårnhøj husleje. Jeg tænkte mere på, når der er markedsdag i provinsbyerne, ganske på samme måde som det i dag i Devizes.
   Ej, hvor sjovt, at I lige har talt om den frugt – det er da lige det, det er: en aberøv. Tak for det 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. oktober 2014 @ 19:04

 2. Dejligt det er il at gøre gode indkøb på markeder til en fornuftig pris. Og sidde ude i oktober. Her var det rigeligt varmt at gå tur i dag. Mon frugten er mispel? Jeg tænker sådan fordi jeg så en mispel på Pometet forleden.

  Kommentar af Jørgen — 2. oktober 2014 @ 19:03

  • Det er sent på året at kunne sidde ude og spise frokost, selv efter engelske forhold, men vi klager ikke.
   Det er en mispel, kaldet aberøv i folkemunde. Anne herover havde også fundet den til mig. Den er åbenbart spiselig – det ville jeg ikke have troet.

   Kommentar af Ellen — 2. oktober 2014 @ 19:06

 3. Så vidt jeg er orienteret, har danske børn ikke computerundervisning af den art, du beskriver. Det bygger jeg på, at der er lavet en undersøgelse af lærernes IT-kundskaber, der viser, at det faktisk er dem, der har behov for den form for undervisning. Lærernes IT-kundskaber ligger på et meget lavt niveau, og før der er styr på det, har de naturligvis ikke meget at give videre.

  Et eksempel er, at der nu skal bruges PC/iPad/andre tablets i undervisningen, og et af de store problemer i den forbindelse er, at der nu kæmpes med at få 47 forskellige mobile enheder til at logge på skolens netværk, og den opgave kan lærerne (naturligvis) ikke løfte, der må i stedet en administrator til. I det hele taget er det problematisk, at børnene nu skal medbring PC eller tablet, for hvad med de forældre, der ikke har de økonomiske ressourcer? Nogen siger, at det så må være skolen, der skal stille udstyret til rådighed, andre tvinger byrden over på forældrene.

  Kommentar af Stegemüller — 2. oktober 2014 @ 19:06

  • Hvis det du siger, er rigtigt, kan jeg da godt blive en del bekymret, men mon ikke det kun gælder for lidt ældre lærere, at deres it-viden ikke er helt god nok?
   Jeg synes, at en pc, der bruges i undervisningen, må være skolens ansvar at indkøbe; ikke forældrenes. Ikke mindst fordi hvis en undervisning skal give mening, skal de arbejde på samme platform. I børnenes skole herovre har de indkøbt 40 pc’er. Der går 120 børn på skolen.

   Kommentar af Ellen — 2. oktober 2014 @ 19:53

 4. Jeg så frugten på Pometet sidste år, og tog billeder af både frugt og skilt. fordi jeg synes det var en sjov frugt. Mispel, Storfrugtet, Tjørn, skrev de på skiltet, men jeg kan se Anne har opklaret det for dig.

  Kommentar af Pigen fra landet — 2. oktober 2014 @ 19:33

  • Ja, Anne (op)klarede sagen. Det er da lidt pudsigt, at sådan nogle halvgamle damer ikke kendte en mispel, er det ikke? Men jeg tror det var første gang i mit liv, at jeg har set en … er dog stødt på navnet i bøger, men har åbenbart ikke tænkt nærmere over det.

   Kommentar af Ellen — 2. oktober 2014 @ 19:55

 5. Mispel! Det er altså sjovt, for vi så den i Botanisk Have i søndags og snakkede om, hvad det mon var for en. Der plejer jo at være små skilte med navnene på de forskellige vækster, men vi kunne ikke finde noget skilt i dette tilfælde. Nu er mysteriet løst, og jeg har igen lært noget ved at læse med her 🙂

  Kommentar af www.bedstesblog.dk — 2. oktober 2014 @ 19:40

  • Det bliver mere og mere pudsigt (se evt. mit svar til Pia) – vi er åbenbart temmelig mange halvgamle osv … 😉
   Vi har begge lært noget nyt i dag, så dagsrationen af ny viden er indhentet 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. oktober 2014 @ 19:57

 6. Jeg tror ikke, Mispel kan spises rå. Den plejer (vist især i England!) at blive anvendt til marmelade og som geleringsmiddel i andre marmelader.

  Kommentar af Lone Nielsen — 2. oktober 2014 @ 21:35

  • Nej, det tror jeg bestemt heller ikke den kan, og da jeg skrev ‘spiselig’ i min kommentar til Jørgen, mente jeg ikke i rå tilstand, men du kan naturligvis ikke læse mine tanker 😉 Jeg læste om, hvordan den kan bruges til en form for marmelade/gele til at bruge til fx desserter – men det var ikke gået op for mig, at den indeholder meget pektin, således at den også kan bruges som geleringsmiddel, så nu har jeg lært noget mere i dag 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. oktober 2014 @ 21:41

 7. Gad vide, om de maler en grøn squash gul 🙂 Det ser grangivelig ud, som om nogen har hældt maling ud over den og så fået det til at stoppe midt på.
  Jeg tror, IT behandles forskelligt på forskellige skoler. I min kollegas datters skole har børnene lige fået en iPad hver, som de bruger i undervisningen. Og så er der andre skoler, der beslutter, at det er forældrene, der skal sørge for udstyret. Men ellers ved jeg ikke noget om skolerne i dag.

  Kommentar af conny — 2. oktober 2014 @ 21:46

  • Ja, de ser faktisk malede ud – de var ret specielle af udseende, men jeg turde altså ikke stjæle en for at finde ud af, om de smager som squash skal smage 🙂
   Du bekræfter en del af Hannes kommentar; nemlig at det er op til den enkelte skole, hvordan den vil håndtere det.

   Kommentar af Ellen — 2. oktober 2014 @ 21:51

 8. Frokost der kan indtages ude er altså et hit på denne årstid. 🙂

  Kommentar af Inge — 2. oktober 2014 @ 21:46

  • Ja. Det er ret fantastisk, men skønt, at det kan lade sig gøre uden at være påklædt med et eller andet vindtæt og/eller meget varmt 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. oktober 2014 @ 21:54

 9. Det er et fantastisk efterår i år… lige til at nyde selvom det er lidt småkøligt om morgenen og lidt besværligt at pakke overtøjet sammen når man skal hjem om eftermiddagen.

  Mispel blev jeg præsenteret for i Ungarn i sommer men smagte den ikke da det var før høsttid på den slags… den skal åbenbart modnet lidt mere end andre frugter eller sådan noget.

  Den tofarvede squash vil jeg slet ikke gætte på hvordan er blevet til.. lim og et græskar?

  Kommentar af overleveren — 3. oktober 2014 @ 3:09

  • Det er så skønt et efterår!
   Mispel modner ret sent, kunne jeg læse mig til, og Marianne fortæller længere nede, at der er tale om pyntegræskar 🙂

   Kommentar af Ellen — 3. oktober 2014 @ 19:15

 10. Vi har en mispelbusk i frugthaven; men det er aldrig lykkedes os at lave noget rigtigt lækkert af dem, selvom vi har prøvet forskellige opskrifter i tidens løb.

  Kommentar af Farmer — 3. oktober 2014 @ 4:18

  • Så vil jeg pakke mispel væk som en busk, jeg kunne tænke mig i haven.

   Kommentar af Ellen — 3. oktober 2014 @ 19:15

 11. Sjovt som vi vælger at lægge vægt på forskellige ting i et indlæg, vi læser. Hvor er jeg glad for at du denne gang har godt vejr i England og kan nyde frokost i det grønne sammen med Charlotte 🙂
  Det jeg mest lagde mærke til i indlægget var den tavle med navnene. Jeg er rystet at man sådan udstiller børn på den måde. Det viser sig jo ved at Anne med sin lærers godkendelse kan tale om en kammerat på den måde (“ingen kan lide ham”). Det har vi alle dage gjort, der er jo mennesker, vi ikke bryder os om, men ved at læreren skriger det ud til alle med sit straffesystem, så bliver det blåstemplet. Det virker på mig som det tyske skolesystem, som en feriegæst fortalte om, hvor de tre bedste i klassen bliver udråbet efter hver prøve. Nå Ellen, selv efter en nats søvn synes jeg det samme, så nu skriver jeg det med fare for at få en over næsen 😉

  Kommentar af Lene — 3. oktober 2014 @ 5:23

  • Pudsigt … da jeg skrev indlægget, forsøgte jeg at gætte, hvilke dele hvem ville kommentere på. Jeg gættede så ikke helt rigtigt, men ja, det er sjovt, som folk fokuserer meget forskelligt.
   Du får da ikke en over næsen – vi er ikke ens, og man er da velkommen til at opponere eller være uenig 🙂
   Man kan synes om systemet eller lade være – jeg er ikke altid enig i de engelske systemer, men overordnet må jeg nok konstatere, at ungerne lærer mere, og at der er mere disciplin i klasserne. Jeg kan ikke rigtig klare den voldsomme støj, som jeg fornemmer der er mange steder i klasserne i DK.
   Jeg håber din søn kan være en af dem, der gør det bedre. Det tror jeg han vil, for han lyder som om han virkelig VIL være lærer. Der er desværre mange ikke helt gode lærere – men det er der vel alle steder.

   Kommentar af Ellen — 3. oktober 2014 @ 19:20

 12. Skønt for jer med dejligt vejr. Vi får vist også fornøjelsen i dag og i morgen. Donnaen går på privatskole, hvor man forlanger, at eleven selv har sin bærbare med i skole. Det giver sommetider lidt knas, fordi skolens printere ikke er så glade for æble-computerne, og Ipad har de fleste valgt fra, da der er alt for mange skoleprogrammer, der ikke kan køre på den. Datadisciplin tror jeg, de lærer på den hårde måde 😉 Jeg vil give Lene ret; det er voldsomt at hænge eleverne ud på den måde, og da især på en dag med åbent hus. Meget udansk i hvert fald.

  Kommentar af Fruen i Midten — 3. oktober 2014 @ 9:11

  • Ja, det er voldsomt og udansk, men alle – både forældre og børn, ved jo alligevel hvordan Andrew er, og når de nu kører med et sådant system, ville det da være helt forkert ikke at afspejle hverdagen i klassen ved at skjule tavlen, når der er forældredag.
   Jeg synes stadig, at skolen skulle betale for pc’er, men det måske noget andet for en privatskole … ih, hvor er jeg dog ambivalent i det spørgsmål.

   Kommentar af Ellen — 3. oktober 2014 @ 19:25

 13. Det er et pyntegræskar og ikke en squash. Kommer i alle mulige former og mønstre i gult og grønt. 😊

  Kommentar af Marianne Kruse — 3. oktober 2014 @ 17:56

  • Er det bare det? Øv. Jeg kender da godt pyntegræskar, men syntes, at dette lignede en squash lidt for meget 🙂 Eller måske to squash …

   Kommentar af Ellen — 3. oktober 2014 @ 19:27


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.