Hos Mommer

20. august 2014

Vi har sådan en flink maler

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:18
Tags:

Maleren blev færdig i dag, men han kommer igen, når tømreren er færdig – han ved af erfaring, at der altid bliver lidt reparationsarbejde, uanset hvor forsigtig Morten Tømrer er. Til den tid har vi også opdaget, hvis der er noget, vi ikke er helt tilfredse med; så vil han også udbedre det.
Han – maleren, altså – har en høj faglig stolthed og har givet os mange råd med på vejen, når vi har bedt om dem. Også sommetider, når ikke vi havde bedt om dem, men det er helt i orden. Det er jo ikke altid, man ved, at man bør spørge.
Vi vil selv male på førstesalen, så maleren har købt 20 liter maling til os. Fordel: Vi får en smaddergod maling til den pris, som maleren selv giver, hvilken naturligvis afviger temmelig meget fra, hvad vi ville komme til at punge ud med hos en farvehandler. Bilka- og øvrig discountmaling har vi for længst droppet, da det ikke er billigere, når det kommer til stykket, fordi det dækker så elendigt, at alt skal males flere gange end hvis man bruger de gode malinger.

P1020844

Udsigten fra køkkenvinduet. Jeg pudsede vinduerne i dag, så nu ser vi bedre ud!
Man aner en masse gæs og måger i det meget lave vand … på sidste billede har jeg zoomet mere ind.

Maleren lavede en farveprøve for os på de udvendige, almueblå vinduer og døre. Vi han fandt en, der ligner så nogenlunde, og den maling lovede han også at købe til os, hvorfor han i dag tog hele turen til Roskilde for at købe den hos sin sædvanlige forhandler.
Han tilbød at male en enkelt ramme for at se, om han havde ramt rigtigt og om vi var enige om, at det udvendige træværk skal have den farve.
Det ved vi så ikke endnu, om han har eller vi er – han kom nemlig helt bleg ud og hentede os i haven “Har I lige tid et øjeblik? Der er sket en fejl”. Fulde af bange anelser gik vi med ham, men det var kun slemt for maleren, ikke for os.
Den maling, han smurte på, var nærmest selvlysende koboltblå! Kan muligvis bruges i et cirkus eller til en barnetrøje, men bestemt ikke til døre og vinduer i Den Stråtækte.
Holddakæft, hvor han bandede. Og beklagede dybt, men det var reelt slet ikke hans skyld, da han bare var trådt ind i forretningen og havde bedt om at få blandet et bestemt nummer. Hvad der gik galt, ved vel ingen, da man bare taster det nummer ind på en computer, som så burde klare resten selv. Han kan simpelthen have tastet et forkert nummer, men maleren bandede over, at han ikke tjekkede malingen, inden han gik sin vej igen, for normalt kan man ikke bytte, hvis ikke man har gjort det. Han var dog sikker på, at han nok skal få byttet malingen, men det kostede ham lige en ekstra tur til Roskilde.

P1020845

I morgen går turen til Sverige, og når vi kommer tilbage igen, skulle Morten Tømrer gerne være færdig med det stuegulv, der skulle lægges helt om.
DET ser jeg frem til.

Reklamer

28 kommentarer

 1. Hvor får I dog den energi fra? Jeg er imponeret :-.)

  Kommentar af Lene — 20. august 2014 @ 18:26

  • Du skal altså ikke være så imponeret, Lene – vi er jo ikke arbejdsramte, så vi har masser af overskud 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. august 2014 @ 19:09

 2. Jeg kender kun alt for godt forskel på malingens detail- og engrospris, man tror altså det er løgn.
  Den vinduespudsning er vist lidt spildt arbejde, hvis det er udendørs, med det vejr vi holder os i disse dage.

  Kommentar af Pigen fra landet — 20. august 2014 @ 18:45

  • Ja, det gør du vel – de holder sig en god avance, de farvehandlere.
   Det blæser meget, men det har ikke regnet hos os – og selv om det gjorde, kommer det fra den side, hvor jeg ikke har pudset. Faktisk er det kun i køkkenet, jeg har pudset; resten må vente til håndværkerne er færdige.

   Kommentar af Ellen — 20. august 2014 @ 19:11

 3. Det kan man da kalde service! Håndværkere med faglig stolthed er guld værd. Det er med dem som med dyr og billig maling – de dækker bare bedre.

  Kommentar af Eric — 20. august 2014 @ 19:32

  • Enig! Han – og tømreren med, for den sags skyld, men han må vente med sine roser, til han er færdig – kan vi kun anbefale, men de kører dog næppe til Ålborg 🙂 De mangler, ikke overaskende, absolut heller ikke arbejde …

   Kommentar af Ellen — 20. august 2014 @ 19:56

 4. Jeg bliver da helt glad når en håndværker (her maleren) får så megen ros. Det er ikke så ofte,man hører en positiv vinkel. Tillykke til både jer og maleren.

  Kommentar af Anni — 20. august 2014 @ 19:38

  • Roses den, som roses bør 🙂 Både han og tømreren har lavet mere for os, end deres tilbud gik på. Uden beregning, vel at mærke. Bortset fra det pokkers stuegulv, men det var selvfølgelig rimeligt nok, at det kostede ekstra.

   Kommentar af Ellen — 20. august 2014 @ 19:58

 5. Hold da op for en udsigt! Der er ikke noget bedre end at have hav eller fjord i synsafstand fra boligen, det konstante farveskift er så betagende. Det bliver bare SÅ godt og fint er jeg sikker på.
  Dejligt at I har fået så gode og dygtige håndværkere, det er godt at læse, man hører oftest det modsatte.
  Jeg håber, at der i det nye hus er et godt forråds rum, hvor der er plads til alle dine skønne frembringelser. Jeg læste tidligere i dag en artikel, hvori der stod, at vi skulle sylte noget mere og det ser ud til, at du allerede er gået godt i gang.
  Nyd dagene udi det svenske.

  Kommentar af Annette (Holland) — 20. august 2014 @ 21:30

  • Det var jo også den vidunderlige udsigt, vi faldt for. Plus selve huset, selvfølgelig. Havde det været kedeligt, var vi ikke faldet 🙂
   Ja, man hører altid kun det dårlige, så jeg synes, det er så dejligt at kunne fortælle om lutter gode oplevelser. At der har været et par kedelige overraskelser, kan vi ligesom ikke bebrejde håndværkerne!
   Det bliver masser af sylteplads … min mor ville have været stolt af mig med alt mit sylteri, men det er rigtigt, at den ikke går i en lille lejlighed. Indtil nu har jeg brugt Sverige som fjernlager, men det bliver rart at få sagerne lidt tættere på – jeg løber altid tør, når der er 14 dage til, vi skal til Sverige igen …
   Vi vil nyde, tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. august 2014 @ 22:09

 6. Skøn udsigt!
  Og hvor er det godt, I har sådan en maler til projekt Stråtækt. Faglig og saglig! Han må have haft ondt i… noget, da han opdagede den blå farve!
  God Sverigespausetur….

  Kommentar af Anne Holtegård — 20. august 2014 @ 21:50

  • Pragtfuld!
   Ja, vi har været heldige – vi spurgte ejendomsmægleren, om han kendte nogle gode, lokale, og det gjorde han heldigvis.
   Maleren var temmelig meget oppe at køre, og jeg tror, den forhandler har fået en pæn skideballe 🙂
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. august 2014 @ 22:11

 7. Åh, en skøn udsigt. Det bliver nok ikke sidste billede, vi ser derfra 😉
  Jeg er vild med håndværkere, der gør hvad de skal – og så er imødekommende også.

  Kommentar af conny — 20. august 2014 @ 22:13

  • Skøn, skøn, skøn. Og vi skal faktisk have en kikkert derned på trods af min pralende bemærkning i går 😉
   Gode håndværkere er deres løn værd. Også selv om den er høj …

   Kommentar af Ellen — 20. august 2014 @ 22:22

 8. Sikke da en dejlig udsigt at have fra sit køkken.
  Hvor er det godt at høre om sådan en dygtig og hjælpsom maler.

  Kommentar af Betty Schou — 20. august 2014 @ 23:24

  • Den fås måske nok endnu bedre, men vi er mere end tilfredse med denne udsigt 🙂
   Ja – vi mangler lidt gode håndværkerhistorier, så jeg er glad for at kunne levere.

   Kommentar af Ellen — 21. august 2014 @ 09:38

 9. Sådan en maler er guld værd, tillykke med ham 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 21. august 2014 @ 00:04

  • Ja, han er så … tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. august 2014 @ 09:38

 10. Hehe, måske kan jeres maler sætte malingen i en Blå Avis: Cirkus-blå maling sælges 😉 Hvor er det dejligt, at I har fundet så gode håndværkere 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 21. august 2014 @ 08:59

  • Det kunne blive nødløsningen, men vi satser på, at han har fået den byttet 🙂
   Ja, det er heldigt, da vi jo ikke er lokalkendte – godt, at ejendomsmægleren var det …

   Kommentar af Ellen — 21. august 2014 @ 09:40

 11. Jeres maler lyder præcis som vores maler her i lejligheden.. Han kom sidste gang efter vi var flyttet ind og kommet på plads. Som han sagde.. Det kan ikke undgås at et møbel eller andet støder på et panel eller skraber en væg under en flytning, så jeg kommer lige og pletter når I er kommet på plads.. 🙂

  Kommentar af Inge — 21. august 2014 @ 13:57

  • Hehe “kommer lige og pletter” … det er lige præcis sådan, en god maler skal være – hurra for, at de findes 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. august 2014 @ 17:14

 12. Dejlig med en maler der er stolt af sit fag, det kunne en del hådværkere lære noget af. Jeg elsker simpelthen folk der elsker deres arbejde, lige gyldigt hvilket arbejde de har. De oser af at hvile i sig selv og sådanne mennesker tager jeg altid meget seriøst. Vores gamle post var verdens bedste. han var altid så glad og havde styr på alt og var der indbrud i området fik vi andre besked. Dem der kommer nu, kan knapt nok læse vejnavne eller numre….
  Det med maling har vi også prøvet, altså fejlfarve. Da vi flyttede i hus købte vi en spand maling hos vore lokale malermester i Valby. Vi skulle først bruge den 2 måneder efter, men vi var lige i nærheden. farven skulle havde været en lys grå nuance. Men da vi åbende den så vi en lyserød, måske rosa farve. En som jeg bestemt ikke ville have på væggen. Og vi gad ikke gå ned og brokke os, 2 måneder efter køb er jo lang tid 😉

  Kommentar af Havehyrden — 21. august 2014 @ 15:22

  • Ja. Man kan da kun respektere faglig stolthed, uanset hvilken en slags vi taler om.
   Surt, men næh, det havde nok ikke duet at brokke sig to måneder efter, men ærgerligt er det – maling er ikke ligefrem billigt.

   Kommentar af Ellen — 21. august 2014 @ 17:16

 13. Det er godt med en god maler og en tilsvarende udsigt over havet.

  Kommentar af Jørgen — 21. august 2014 @ 17:23

  • Det er ikke så ringe endda 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. august 2014 @ 18:13

 14. Det lyder som en ordentlig maler! Hold fast i ham; måske kan jeg låne ham, når jeg finder mit drømmested i det sydlige… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 21. august 2014 @ 17:31

  • Det er jeg helt sikker på, at du kan, Mia 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. august 2014 @ 18:13


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.