Hos Mommer

3. august 2014

Hvor blev regnen af?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 21:36
Tags:

Alt det regn, jeg var blevet lovet i dag, holdt sig væk fra præstøegnen, desværre. Johns bror bor ni kilometer fra os i nordøstlig retning, og han havde haft et dejligt, gedigent og halvvoldsomt uvejr. Han ringede og sagde, at vi da vist ikke kunne arbejde ude i dag, og John var ét stort spørgsmålstegn, for vi havde det godt nok lummervarmt, men det var da også det! Så kom Søren ned til os og tog fat.
P1020617

Her er to tredjedele af den kæmpestore krybende ene væk. Den fyldte alt, alt for meget, så den skal væk. Helt væk. Der er ikke noget, der skal tage vores flotte udsigt, som Inge har vist i dag taget fra næsten samme sted, men i går, selvfølgelig, og dermed før drengene gik i krig med enen.

P1020607P1020606P1020608

Herover bådehuset set indefra. Det skulle have været ryddet, men der var vist nogen, der kom til at glemme at fjerne alt dette ragelse. For det er, hvad det er – der er intet i det for en stadeholder, der kan bruges til noget som helst. Det skal nok blive fjernet, er vi nu blevet lovet. Igen …
Det bliver et godt opbevaringsrum, når man engang kan komme til.
Ved siden af ses den sti, John fik hugget med sin machete skåret med hækklipperen gennem junglen fra bådehuset og hen til drivhuset. Vi kunne gå igennem for tre måneder siden, men allerede nu var det totalt lukket af løbskløbende brombær- og vinranker. Noget af den rigtige vin i drivhuset blev også kappet af, men med stor forsigtighed, da det nødig skulle gå ud over drueklaserne. Et par stykker gik der dog med i købet, men hvor der handles, der spildes, og der skulle altså lidt sol ned til alle de drueklaser.

P1020611P1020613

Vi havde to hold gæster i dag – først Heidi og Nikolaj med lille Ella, og et par timer senere kom en forhenværende kollega med sin mand.
Og lille bitte mini-gravhund. Jeg er som bekendt ikke særlig begejstret for hunde, men den her var altså sød … den vejede også kun fire kilo. Til sammenligning vejede vores første kat ni kilo …
Denne lille Frida var ikke større, end at hun kunne finde igennem en af de tunneller, Finn havde lavet til sin modeljernbane. Først den ene vej, og så den anden vej … hunden havde en fest hos os, med masser af nye, spændende og uimodståelige lugtindtryk.
Der er blevet nået rigtig meget i dag, og i morgen skal vi være der allerede klokken 8 for at tage imod håndværkerne – så begynder det for alvor.

Reklamer

24 kommentarer

 1. Det er rigtigt at det regnede i dag.
  På de ‘rigtige’ steder sjask-pjask-øse-pøsede det simpelthen ned…
  Jeg har (igen) været på en hurtig sviptur til Frederiksberg. Kørte hjemmefra i støvregn, passerede dele af Fyn i regulært skybrud (når 40 km/t på motorvej føles som hasarderet tempo kan vel godt tillade sig at kalde det skybrud), blev våd i forbindelse med et pitstop i Korsør — og forlod ALT, hvad der lignede regn og skyer midtvejs mellem Sorø og Ringsted.
  Så I har været heldige, at I ikke er druknede.
  Heller ikke denne gang kunne jeg få det til at passe med et besøg. Jeres private udgave af Edens have er ellers fristende. Sikke billeder!!!

  Kommentar af Den Gamle Krage aka Ellen — 3. august 2014 @ 23:17

  • Du må få det til at passe en anden gang, Ellen 🙂
   Jeg ville ellers gerne have været druknet! Vi mangler vand, gør vi – men der er kommet 11 mm i nat.

   Kommentar af Ellen — 4. august 2014 @ 06:35

 2. Hos os regnede det kun i nat (til søndag) og kun lidt. Vores sene morgenmad indtog vi på terrassen med bulder i det fjerne. Nu vil vi gerne snart befris for lummerheden. Men vi vil også godt lige have hækken klippet …
  Heldigvis kan vi nøjes med at klippe hækken – I har liige lidt mere at bruge både hækkesaks og andre beskæringsredskaber til. Men Yndigheden ligger der også i morgen og næste år, og som du selv har skrevet, så skal I nok komme i bund.

  Kommentar af conny — 4. august 2014 @ 00:02

  • Vi har fået regn i nat – 11 mm, men det er stadig lummert, desværre 😦
   Det går fremad hele tiden, og det føles som om det går stærkt, men det er fordi, finpudsningen må vente til senere 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. august 2014 @ 06:37

 3. Her blev det også kun til 5 dråber vand og fugtig varme! Erik spejder efter skyer der ser lovende ud! Haven er TØR! Hasselnødderne falder ned af tørke.
  Man må føle sig lige så væk i beplantningen, som hunden ser ud til at være!
  Hækkeklipperen lyder mere effektiv til opgaven end en machete, men billedet er ikke så spændende, som “manden i kamp mod naturen med den store machete i hånden”!!!!
  Bare I nu ikke kommer til at gå i vejen for hinanden, når alle arbejdsholdene er i gang på matriklen….

  Kommentar af Anne Holtegård — 4. august 2014 @ 00:29

  • Irriterende med det manglende vand. Vi har fået 11 mm i nat, så nu har det da hjulpet lidt.
   Hehe, jeg synes, at billedet af en junglekæmpende mand var ret oplagt 😉
   Vi kommer ikke til at gå i vejen for hinanden – håndværkerne skal arbejde indendørs; det skal vi ikke.

   Kommentar af Ellen — 4. august 2014 @ 06:38

 4. Vi fik en enkelt byge i går formiddags, men resten af dagen var lummervarm og tør.
  Flot at I allerede har fået den store ene skpret væk, sikke en udsigtsplads I får deroppe fra. 🙂

  Kommentar af Inge — 4. august 2014 @ 07:36

  • Ja, pyha …
   Det bliver en kanongod plads 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. august 2014 @ 18:38

 5. Jeg kiggede lige over hos Inge og så jeres dejlige hus fra flere vinkler. Det ser skønt ud. Hvor er det godt, at fx Søren kan komme og give en hånd med ind imellem, for det er da lidt af en opgave, I har foran jer – men det skal nok blive sindssyg lækkert!

  Her i Hvidovre kom regnen ved midnatstid ledsaget af kæmpestore tordenbrag og lyn. Jeg nød bulder og brag ved det åbne vindue. De siger, at man i dag skal huske paraplyen…

  Kommentar af Stegemüller — 4. august 2014 @ 08:10

  • Det er noget af en opgave, ja, men det er jo også lidt sjovt 🙂
   Jahhh, vi elsker bulder og brag – det frisker desværre bare ikke så meget op som ønskeligt 😦

   Kommentar af Ellen — 4. august 2014 @ 18:39

 6. Sikke I får ryddet og gjort fint; det bliver sjovt at følge med i udviklingen. Og samtidig passer det mig fint at have “lokale” på stedet, der – i de kolde vintermåneder, hvor man ikke kan lave så meget i haven – kan holde øje med små billige ejendomme med mindst 5000 m2 grund. Ti hi… (nå, det bliver nok først om et par år, for autocamperen kommer i første række har jeg lovet min John) 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 4. august 2014 @ 08:55

  • Jamen vi holder da gerne øje … det er godt nok en stor grund, men jeg går ud fra, at det er Anglofilia-lagerplads, du har brug for?

   Kommentar af Ellen — 4. august 2014 @ 18:40

 7. Kan se af kommentarerne, at I alligevel fik regn. Men var det nu det ene eller det andet sted? Nu hvor I skal have håndværkere i den stråtækte, vil det vel være bedst med tørvejr? Uh, en lille bitte hund! Godt den ikke blev væk i junglen eller sad fast i tunnellerne 😉

  Kommentar af Fruen i Midten — 4. august 2014 @ 10:02

  • Det var både-og, viste det sig. 11 mm i rækkehushaven og det høvlede ned hele formiddagen ved Den Stråtækte. Håndværkerne skal kun arbejde indendørs, så vejret er ligegyldigt.
   Ja, Kamelen ville vist kunne sluge den i én mundfuld 😉 Den var i snor, så det kunne ikke gå helt galt.

   Kommentar af Ellen — 4. august 2014 @ 18:42

 8. her kom der heller ikke meget, selvom det lynede og tornede helt vildt i nat. Det lyder til at blive et stort arbejde med det nye hus. Har I fået solgt det gamle?
  Lyder dejligt med naboerne der hilser på. Her på vejen (som består af omkring 20 huse), kender vi omkring 10, resten ville jeg slet ikke kunne genkende.
  God fornøjelse med den landlig idyl 😉 glæder mig til at læse om hvordan det skrider frem.

  Kommentar af Havehyrden — 4. august 2014 @ 10:09

  • Nej, vi har ikke solgt rækkehuset endnu, men vi er ikke så nervøse endnu, for det er faktisk meget rart at have god tid til at få det hele i orden dernede.
   Jeg tror, det er sådan med naboerne, så snart man er et godt stykke væk fra Storkøbenhavn.
   Tak – I skal nok få masser af billedspam 😉

   Kommentar af Ellen — 4. august 2014 @ 18:44

 9. I er seje 🙂 hold da op, der er nok at tage sig til, men forhåbentlig nyder I det, og jeg nyder før/efter billederne 🙂

  Kommentar af Lene — 4. august 2014 @ 17:23

  • Vi nyder det, selv om det er lidt hårdt – endnu er det i hvert fald sjovt – vi bestemmer trods alt selv, hvor længe vi vil arbejde ad gangen, og vi er SÅ glade for, at vi kan gå og nyde håndværkernes knokleri 🙂

   Kommentar af Ellen — 4. august 2014 @ 18:45

 10. Det lysner og pynter på grunden, og ja, det er nemlig sjovt at tage fat, når man kan se hvor man er nået til. God arbejdslyst 🙂
  Hernede sydpå fik vi 26 mm på knapt to timer. Torden lige op over så Mads’ relæ slog fra. 9 mm fik vi i nat men det er stadig lige lummert. Vi er dog glade for regnen.

  Kommentar af Pigen fra landet — 4. august 2014 @ 21:07

  • Ja, det er meget sjovere end alt det småpilleri – som jo selvfølgelig kommer senere, men det gider jeg ikke tænke på nu.
   Det var en skøn og særdeles tiltrængt regn, men det blev lynhurtigt lige så varmt igen, desværre.

   Kommentar af Ellen — 4. august 2014 @ 21:12

 11. Hunden skulle lige undersøge, om der var en ræv i røret. Det ligger så dybt i dem at jagte ræve, at de søger i rør, så snart de kan komme til det.

  Kommentar af Farmer — 5. august 2014 @ 06:50

  • Okay, det forklarer rør-interessen – det var nu altså ogå en meget emsig lille hund, der skulle undersøge ALT!

   Kommentar af Ellen — 6. august 2014 @ 22:10

 12. Vi lå i samme bane, den hvor næsen ingen regn kom. Det gjorde der senere og det var godt.

  Kommentar af Jørgen — 6. august 2014 @ 19:45

  • Ja, det var yderst tiltrængt!

   Kommentar af Ellen — 6. august 2014 @ 22:10


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.