Hos Mommer

15. juli 2014

Nyt legetøj – igen!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:22
Tags: , ,

John købte sin iPad meget kort tid efter, de kom frem, og han har stadig denne første, efterhånden nærmest antikke model. Mange har gennem de seneste par år undret sig over, at den stadig virker. Nu synger den på sidste vers, men den har holdt forbløffende godt.
iPad er god til mange ting, men vi er, som en del vil være klar over, anti-Apple-folk. Vi foretrækker så langt Samsungs smartfoner frem for iPhone, så vi kørte til Elgiganten for at se på, hvad Samsungs tablets kunne tilbyde – John ville helst have en erstatning, inden den gamle dør fuldstændig.

P1020295

Nu leger manden! Han havde ikke haft den i hånden i mange minutter, før han erklærede, at han var glad for, at han ikke købte en ny iPad. Jeg skal helt sikkert også have en Samsung, når min iPad engang går i udu – men man må jo trods alt lade Apple, at de var først med denne teknologi, så da vi købte vores ipadder, var det den eneste mulighed.
Alene prisforskellen taler for en Samsung. Med samme kapacitet (32 GB) og fysisk størrelse koster ipadden 1800 kroner mere. Jeg har lidt svært ved at se, hvad man får for de penge. Det er der sikkert mange, der kan fortælle mig, men jeg er ikke sikker på, at jeg vil høre særlig godt efter Winking smile

202N00274.112

Eric har et par gange brugt den herlige vending at få udgifterne til at slå til.
Det har vi ikke noget problem med her på matriklen for tiden …
I går var tømreren her – hans ærinde var noget, vi snildt kunne have klaret over telefonen, men han havde kun mødt os sammen med ejendomsmægleren i Den Stråtækte, så han vidste dermed ikke hvor vi bor og hvem vi er. Vi lod som om vi overhovedet ikke gennemskuede, at han ville lure os lidt af – det er forståeligt nok; han har immervæk en måneds arbejde og dermed en masse penge ude at svømme.
Vi fandt ud af via et par snedige spørgsmål, at han også gik malerens ærinde, men vi er sikre på, at begge nu er beroligede og tror på, at de nok skal få betaling for deres arbejde.

Flere udgifter … vi havde købt gulv til den ene af de tre stuer, fordi det var nødvendigt, da tæppet ligger oven på et grimt gulv; i de to andre stuer er der et udmærket trægulv. Efter at have tænkt os om, blev vi enige om, at selv om gulvene er okay, vil man tydeligt kunne se, at de ikke er ens, når man kigger ned gennem rummene, fordi vi hverken vil have alle de ‘kludetæpper’ eller lige så mange møbler som sælgeren har.
Resultat: Mere end dobbelt så meget ludbehandlet ask som først troet … avavav … men det bliver flot!
Brændeovnen bliver skiftet med en mindre, men mere effektiv, morsømodel, fliserne under den fjernet, og der kommer i stedet en glasplade.
Lofterne bliver malet hvide – det bliver rigtig godt, gør det.
Bortset fra den blyindfattede rude. Jeg kan ikke fordrage blyindfattede vinduer, men udskiftning af det har ikke førsteprioritet.
Jeg har dog ingen problemer med at se os sidde foran brændeovnen i hver vores (også nyindkøbte – det skal da kunne mærkes, at vi får ny bolig) stressless-stole med matchende taburetter. Jeg med et strikketøj og John med tv eller sin nye tablet.
Jeg glæder mig vildt – nu må der godt komme nogle seriøse købere til vores rækkehus!

P1010347

Man fornemmer nok den jungle, vi skal have ryddet op og ud i – men udsigten fejler ikke spor.

Reklamer

37 kommentarer

 1. Velkommen hjem, I får nok at se til, når august oprinder. Jeg håber snart, der melder sig seriøse købere til rækkehuset. Tillykke til John med det nye legetøj, det er skønt når det lever op til forventningerne. Min søster har en Samsung tablet, men hun vælger en iPad næste gang, nok mest fordi datteren så kan være konsulent 😉

  Kommentar af Lene — 15. juli 2014 @ 16:41

  • Tak, og ja, det gør vi, men vi glæder os til at komme i gang med arbejdet 🙂
   Hehe, så det er med skumle bagtanker, hun vælger en iPad – det ‘gælds’ ikke rigtigt, så 😉

   Kommentar af Ellen — 15. juli 2014 @ 18:17

 2. Jeg kan godt forstå, at du glæder dig.
  Nye gulve i ask – hold nu op, det bliver flot! Asketræ er så smukt – og det er også slidstærkt og let at holde. så det bliver bare ikke bedre 🙂 Jeg har ikke gulve i ask, men jeg har lige fået nye asketræsbordplader i køkkenet, og dem tror jeg nok, at jeg bliver rigtig glad for 🙂

  Kommentar af bedstesblog — 15. juli 2014 @ 17:42

  • Jeg synes også, at træbordplader er smadderflotte, men er lidt bange for, at det er for sart … hvad nu hvis man lige får skåret med en skarp kniv eller taber noget tungt? Men som sagt: superflot er det – får vi ikke snart et billede af dit nye køkken?
   Jeg har længe ønsket mig et askegulv, så nu var muligheden der … det minder lidt om skibsplanker pga. en lille fals i hvert bræt. Det bliver spændende at se det på en hel flade.

   Kommentar af Ellen — 15. juli 2014 @ 18:20

 3. Jo, jeg fornemmer godt der ligger et par timers arbejde i den nye have 😉
  Stressless-stole sidder man bare godt i. Vi bruger dog sjældent vores i hele sommerhalvåret, men så bliver de da ikke slidt i den tid 😉
  Tillykke til John med det nye legetøj. Allans er heller ikke en iPad, men en tablet – en Asus og han er udmærket tilfreds.

  Kommentar af Pigen fra landet — 15. juli 2014 @ 19:43

  • Ja – et par timer eller et par hundrede …
   an sidder rigtig godt – John købte en -. og så kom jeg til at sætte mig i den …
   Tak. Man kan nemlig sagtens leve uden Appleprodukter 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. juli 2014 @ 19:49

 4. hold da helt op – hvor ser det bare godt ud jeres “stråtækte” – ikke mindst når jeres planer med gulve og lofter kommer til udførelse tillykke med det – det er godt at vide at I er sikret rent arbejdsmæssigt det næste år eller mere.

  Kommentar af marianne bentzen — 15. juli 2014 @ 21:01

  • Tak – vi tror selvfølgelig også selv på, at det bliver flot, når håndværkerne er færdige.
   Uh, det skulle ikke gerne tage et helt år … men på den anden side bliver man jo aldrig færdig med en have 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. juli 2014 @ 21:07

 5. Glæden ved det nye hus er forståelig og ligeså bekymringen om salget af det gamle. Vi har endnu hverken tablets eller smartphones, men den tid kommer nok, hvor man ikke kan få andet. Og så bliver det ikke Apple. ALDRIG, selvom de bedst får udgifterne til at slå til. Jeg kan simpelthen ikke forlige mig ved tanken om et privat selskab, der censurerer, hvad man må se og læse – overstatsligt og overformynderisk. Pøj pøj med Samsung, eller hvad det bliver.

  Kommentar af Eric — 15. juli 2014 @ 21:26

  • Smartfoner er rent faktisk … smarte, og det blev til en Samsung tablet til John. Tablets er udmærkede at læse ebøger på, når man ikke gider bruge over 1000 kroner på en Kindle.
   Glæder mig, at du også er anti-Apple – hvorfor pokker give meget mere for noget, der ikke er bedre – selv om nogle måske mener, at Apple er er bedre?

   Kommentar af Ellen — 15. juli 2014 @ 21:34

 6. Jeg har også en Ipad, og den har jeg nu været vældig glad for, selv om jeg ikke er speciel Apple-fan. Det bliver da så flot med jeres stråtækte; jeg kan godt forstå, at I glæder jer. Hvad med campingvognen? Jeg synes ikke, at du har skrevet så meget om den – men det er måske mig, der har overset noget?

  Kommentar af Mia Folkmann — 15. juli 2014 @ 21:28

  • Jeg har også været/er glad for min iPad, men nu, hvor andre har samme teknologi, bliver Apple droppet igen, når min ipadde dør af alderdom.
   Du har ikke overset noget – vi har slet ikke været ude med campingvognen i år, og vi kommer det nok heller ikke. Havde vi vidst, at vi ville købe Den Stråtækte, havde vi nok slet ikke købt campingvogn, men nu ser vi lige tiden lidt an … der har været så meget i denne sæson med strålebehandlinger, 2 x England, huskøb og -salg, et Sverigeshus, der skal passes (og det gør vi stadig gerne), så tiden er bare fløjet afsted for os. Sidste år var vi jo stavnsbundet pga. kemobehandlingerne. Var det ikke noget med en velholdt campingvogn? Den koster kun 1/10 af en autocamper 😉

   Kommentar af Ellen — 15. juli 2014 @ 21:40

   • Ti hi, ja det med prisen kunne godt lokke. Jeg synes, at det går lidt langsomt med at spare op – jeg sælger og sælger ud af diverse ting, men ikke så hurtigt som jeg kunne ønske mig. I øvrigt har mine svigerforældre også deres gamle campingvogn til salg – ganske billigt. Jeg er stærkt fristet til at sætte den fint i stand med maling og opfriskning og alt muligt fint; jeg har set så mange “make overs” i England…

    Kommentar af Mia Folkmann — 15. juli 2014 @ 22:52

    • Det er nemlig det med prisen … de autocampere er desværre alt for dyre, synes jeg 🙂

     Kommentar af Ellen — 16. juli 2014 @ 9:35

 7. Tillykke med det nye tekniske vidunderlige legetøj…. spændt på hvornår du får en! Har læst at de nye Samsung tab skulle være rigtigt gode. Så kan mobil og tab vel snakke sammen!
  Det bliver godt med gulv og loft og…. alt det der skal gøres… Det er afgjort et sted med muligheder.
  I haven kan man nærmest ikke se mulighederne for bare planter….

  Kommentar af Anne Holtegård — 15. juli 2014 @ 22:23

  • Det var netop det, John ville have – altså at de kunne kommunikere.
   Jeg køber ikke en, før min iPad ikke længere dur.
   Der er mange muligheder – også i haven 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. juli 2014 @ 9:37

 8. Jeg havde jo en Samsung pad, indtil min mand huggede den. Han gav mig i stedet en “Lifepad” fra Aldi, der foreløbig virker til at være lige så god som Samsung’en. Den er dog knap så handy som Samsungen, idet “lifepad”‘en er 10″ og Samsungen kun 7”. Til gengæld kan jeg se, hvad der er på skærmen på den der “Lifepad”. Min telefon, der er Motorola, kan det samme som disse tabs, men det er selvfølgelig endnu sværere at se på den skærm. Men det går an, når man er på farten. Til gengæld er den ikke ret god at tale i. Til det brug har jeg en gammel Motorola, som faktisk nærmest kun duer til at snakke i. Men det er prisen for at være med på noderne. Man kan komme til at rende rundt med to telefoner. Mens Samsung’en stadig var min, havde jeg den tit i tasken. Men den dersens “Lifetab” er lidt for stor og ubekvem at rende rundt med i rygsækken. Det er nok lidt det der med gyngerne og karrusellerne. Vil man have en skærm, der er virkelig god at læse på, kan man blive nødt til at lade den blive i hjemmet. Og nej, jeg vil ikke købe din campingvogn. I februar købte min mand nemlig autocamper. Det største problem med den, er at den står ovre i Canada. Man kan jo ikke få alt.

  Kommentar af Henny Stewart — 15. juli 2014 @ 23:51

  • Hehe, en mobiltelefon, der ikke er god at tale i …
   Jeg kan bedst lide 10″-størrelsen, både til at læse på og alt det andet – og den passer fint i min taske, så jeg kan altid have den med … har du ikke en typisk dametaske? For så burde den kunne være der 😉
   En autocamper? Jamen altså. Så det var det, han tog afsted for, da du var græsenke! Det er en skam, at det er så dyrt at flyve til Canada … og at du er inde i et system, hvor du nok ikke lige kan emigrere derover.

   Kommentar af Ellen — 16. juli 2014 @ 9:42

   • Det har jeg nu ikke den mindste lyst til. Manden siger, at autocamperen er en veteranbil. Det er den slags, jeg plejer at kalde noget gammelt l**t. Nej, den kommer jeg vist aldrig til at bruge, den autocamper.

    Kommentar af Henny Stewart — 16. juli 2014 @ 20:11

    • Okay … Det kan jeg godt forstå.

     Kommentar af Ellen — 16. juli 2014 @ 20:14

 9. Jeg ser tydeligt for mig, hvor flot der bliver i jeres nye hus. Spændende. Jeg kan godt forstå, tiden løber ekstra hurtigt for jer med alle de mange jern I har i ilden. Forhåbentlig dukker der snart en køber eller to op til jeres rækkehus. 😉

  Kommentar af Betty Schou — 16. juli 2014 @ 9:47

  • Dejligt, at du kan lide det 🙂
   Det går lidt tjept lige nu, men det så længe vi kan følge med, så går det … og JA, nu vil vi gerne af med det, men ting ta’r jo som bekendt tid 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. juli 2014 @ 9:53

 10. Se hvad jeg har fundet til dig på You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=8Gv0H-vPoDc
  Jeg tænkte straks på dig da jeg så/hørte den. 😉

  Kommentar af Mai-Britt — 16. juli 2014 @ 12:37

  • Hahaha – TAK! Den nød jeg, og den skal ses flere gange – det kan den sagtens tåle 😀

   Kommentar af Ellen — 16. juli 2014 @ 16:39

 11. Jeg tænkte også på dig i morges (ligesom Mai-Britt) da jeg åbnede min facebook!

  Kommentar af marianne bentzen — 16. juli 2014 @ 19:23

  • Det er altid dejligt at blive tænkt på 🙂 – var det samme klip som Mai-Britts?

   Kommentar af Ellen — 16. juli 2014 @ 20:22

   • ja det var

    Kommentar af marianne bentzen — 16. juli 2014 @ 22:30

 12. Det var godt der kom regn, jvf. forrige indlæg. Alle historierne fra England må vente lidt, men sikke dog en flid. Egentlig ærgrer jeg mig over at have købt en smartphone, jeg bruger den ikke nok og så bliver det for dyrt. Batteriet aflades hurtigt – uagtet jeg for en måned siden købte et nyt. Besværligt.
  Jeg har ingen ide om, hvorvidt I tænker akustik, men jeg kommer til at tænke på at vi har fået et loft malet hvidt og det var, iflg. maleren, medvirkende til at forringe akustikken, som jeg er noget sart med. Malingen lukker tilsyneladende grundigt af. Håber snart I får solgt rækkehuset.

  Kommentar af Jørgen — 16. juli 2014 @ 21:25

  • Min smartfon bruger rigtig meget batteri, hvis jeg hele tiden har mobildata tændt. Har du ‘Maps’ eller GPS på? Det sluger også batteri hele tiden. Nu ved jeg ikke, hvad du mener med ‘hurtigt’ – min holder i to-tre døgn, hvis jeg slukker for mobildata og GPS, og mere kan man vist ikke forlange af en smartfon.
   Vi har overhovedet ikke tænkt over, at hvid maling kunne have indflydelse på akustikken, men det er nødvendigt at få loftet hvidt, synes vi, da rummene er meget lavloftede. Vi malede stue- og køkkenloft hvidt i rækkehuset og har ikke mærket anden forskel end at det hele så lidt lysere ud 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. juli 2014 @ 21:47

 13. Det kan da godt være, man kan klare sig uden apple….. men hvorfor skulle man? Man sparer da temmeligt meget i sikkerhedsprogrammer såsom antivirus og den slags. Windows er jo en hullet ost.
  Og når I nu får gulvene op, bliver der så ikke lagt isolering under? Jeg mener der er lovkrav om minimum, og så behøver man jo snart ikke brændeovn, det bliver da hurtigt for varmt, ikk’? Her i huset er vi nede på 4.500 kWh TOTALT! i energiforbrug, så gider vi ikke det der med at save brænde og gøre rent og tømme aske.

  Kommentar af AagePK — 16. juli 2014 @ 21:51

  • Vi har i forvejen hver en pc med Norton, som kan installeres på flere enheder, så udgiften har vi alligevel og koster derfor ikke ekstra. Vi holder fast i ikke at ville have mere end højest nødvendigt at gøre med Apple 🙂
   Vi bryder ikke gulvene op, men lægger det nye, flydende gulv på noget filt og så ellers lige oven på det gamle – og jeg tror bestemt ikke, vi bryder nogen love ved at gøre det – det er jo ikke et nyt hus, vi bygger, så kravene er anderledes.
   Det er godt nok ikke meget, I bruger i energi (hvis I ellers har elvarme, men det formoder jeg). Vi gider dog så absolut godt have brændeovn – det har jeg savnet i rækkehuset i 25 år, og jeg elsker den form for varme – glæder mig til den i Den Stråtækte og ville nødigt undvære den i Sverige, hvor den i øvrigt er absolut nødvendig, så vi kommer ikke uden om alt arbejdet med det – men det kan vi nu også godt lide.

   Kommentar af Ellen — 16. juli 2014 @ 22:14

 14. Jeg tror, vi har samme indstilling til de der blyindfattede. Jeg fatter ikke ideen. Men resten er da – og bliver da – vildt hyggeligt og flot med nye gulve.
  Nu synes jeg ikke (endnu), at mine udgifter behøver slå til en tablet af nogensomhelst art, men jeg går da og tænker på forskellene. Prismæssigt troede jeg faktisk, at Samsung fulgte med iPad. Nu, hvor jeg (via arbejdet) har en iPhone, ville det måske være bedst med en iPad, så de kunne spille sammen, men jeg hører også, at de andre er mindst lige så gode, om ikke bedre. Så jeg tænker videre.
  Pøj pøj med salget af det fantasiske rækkehus.

  Kommentar af conny — 17. juli 2014 @ 10:14

  • Nej, det er så grimt!
   Jeg udnytter slet ikke min tablet maksimalt, men vil på den anden side ikke undvære den. Jeg bruger den til aften- og nattelæsning, til lidt netsurfing samt Ruzzle og Quizbattle i sengen morgen og aften – det er bare så hyggeligt 🙂 – men jeg har umiddelbart ikke brug for, at den kan tale med min smartfon, hvilket var det John gik efter, men det er også ham, der styrer husets kalender.
   Tak … du/I skulle nu komme ned og kigge på det – er sikker på, at det lige er noget for jer 😉

   Kommentar af Ellen — 17. juli 2014 @ 10:39

   • Tak for tilbuddet, Ellen – men jeg kan slet ikke overskue de mange kilometer på arbejde hver dag i ti år endnu. Selvom både pris og selve huset er meget tiltrækkende.

    Kommentar af conny — 18. juli 2014 @ 9:33

    • Nej – okay … Ikke hvis det er 10 år. Jeg troede ærlig talt, at det kun drejede sig om 2-3 år, så det forstår jeg godt.

     Kommentar af Ellen — 18. juli 2014 @ 18:02

 15. Der var en del at læse op på 🙂 Men det bliver da så spændende med det nye hus – blyindfattede vinduer er nok heller ikke min favorit; men hvis alt det andet bliver lidt lettere, og med hvide lofter – så bliver det nok fint nok i en periode. Og havearbejde bliver der da også rigeligt af! Har I fået solgt rækkehuset?

  Jeg er også inkarneret Samsung-fan; nu har jeg netop købt en ny smartphone – Samsung selvfølgelig; og jeg overvejer også en tablet – men jeg ville da aldrig give så mange flere penge for et lille æble-logo. Pudsigt nok har jeg en amerikansk kollega i Bruxelles, som ejer alle gadgets indenfor den slags – men han indrømmede overfor mig, at han derhjemme havde en Samsung Notepad. Hvorfor den så skal holdes hemmelig og kun må bruges derhjemme forstod jeg ikke …

  Kommentar af Nille — 20. juli 2014 @ 12:13

  • Man kan håbe, at jeg kan abstrahere fra de blyindfattede.
   Ja, lidt pudsigt med hemmeligholdelsen, men det er jo ikke ‘fint’ at have andet end appleprodukter, så han er nok helt flov over sin Samsung 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. juli 2014 @ 15:05


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.