Hos Mommer

8. juli 2014

Bath i lidt skæve vinkler

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:46
Tags: , ,

Nu er det vist blevet en tradition, at jeg siger det er en tradition, at en tur til Bath er et must, når vi er i England. Jeg var der godt nok i maj, men det er 14 måneder siden John var der, så afsted med os igen. Det er bestemt også en dejlig by, men holddaop, hvor er der mange turister nu i forhold til i maj – også selv om UK ikke er begyndt på skoleferien … der er jo selvfølgelig også masser af folk uden skolesøgende børn.

P1020111P1020112

P1020105Vi så tilblivelsen af en statue. Eller noget. Der foregik mystiske ting inde i den overdimensionerede sæk. C sagde lettere forarget, da jeg tog billederne, at “han står altså og klæder om, mor … det fotograferer man da ikke!”
Jo, man gør så. Hvis nogen vælger at klæde sig om – eller hvad pokker det var, der skete her, på et af Baths mest trafikerede og menneskefyldte pladser, så må man dæleme også acceptere, at turisterne kan finde på at fotografere det. Det kunne hun godt se …

Jeg var på jagt efter en duftflaske til badeværelset. Den, vi købte i påsken 2013 i London, har gjort det godt og er først ved at løbe tør nu, på trods af at damen sagde den ville kunne holde i tre måneder. Jeg har kun brugt to af de mange pinde, hvilket selvfølgelig er årsagen, men intet varer evigt. Jeg spurgte hvor man købte den slags her i Bath, og C sagde, at vi kunne købe dem hjemme i Sainsbury’s; der var de billige (£15), men til gengæld holdt de ikke så længe. I White’s var de umiddelbart noget dyrere (£24), men holdt meget længere.
På vej til White’s kom vi forbi butikken, hvor Vom Fass lå, og hvor de åbenbart i stedet solgte den slags dufteting i mange, mange, mange variationer.
Jeg brugte nogle minutter på at finde den helt rigtige badeværelsesduft “…jeg kunne godt tænke mig noget rose-agtigt, tak”.
De havde mange forskellige rosendufte; jeg fandt en god en, der virkede forholdsvis autentisk. Det var nemlig ikke alle duftene, de var lige heldige med – Apple blossom duftede kun P1020115meget kraftigt af æblemost, fx, og et par af ‘roserne’ duftede mistænkelig kemisk.
“Lige præcis i dag får du et duftlys med i købet – samme duft, som den du køber i flasken”.
Jamen tak, det er da fint.
Da jeg skulle betale, sagde damen med et stort smil, at det blev £54!
Jeg kan godt mobilisere et pokerfjæs, når omstændighederne kræver det. Det gjorde de nu og hun opdagede slet ikke, at jeg nær var besvimet. Da jeg kom ud af forretningen, spurgte C hvad det kostede her, for det var da en spændende butik. Jeg svarede, at det ville hun slet ikke vide – og fortalte det så naturligvis, hvorefter hun bare grinede og spurgte hvorfor jeg ikke havde spurgt til prisen først. “Fordi jeg ikke i min vildeste fantasi havde forestillet mig, at det kunne være mere end dobbelt så dyrt som alle andre steder!” Det var godt nok en turistfælde jeg lige faldt i der … det gamle ord om, at af erfaring bliver man klog, men sjældent rig, viste sin eksistensberettigelse i dag.

Kruset fandt John et andet sted – han morede sig irriterende meget over det og undrede sig over, hvor i alverden de mon kendte mig fra.
Men ville han købe det til mig? Nænænejda. Hvis jeg ville have det, kunne jeg selv købe det, men så er det jo ikke helt det samme, vel?

Det sidste billede er fra et lillebitte kaffested, der ligger på en bro, så man sidder og kigger direkte ned på Avon (der er flere Avon’er i England). Det, man kigger ud på til højre, er stedet hvorfra Javert begår selvmord i den engelske filmudgave af Les Miserables, så har man set den og synes, at dette virker bekendt, så er det derfor. Det skal godt nok forestille at foregå i Paris, men det er altså optaget her i Bath.

29 kommentarer

 1. Åååårh… det krus ønsker jeg mig!!! Det er da lige toppen.
  Næh, klogere bliver man, men sjældent rigere…. Selv Westjyder, der læser fra højre, vader ud i sumpen – akkurat som du! Disse specifikke særindkøb får en særlig plads på hylden med souvenirs!!
  Fortsat god tur rundt i turistEngland.

  Kommentar af Anne Holtegård — 8. juli 2014 @ 18:03

  • Jamen så skulle jeg da have købt det til dig, men det vidste jeg ikke lige der 🙂
   Så selv westjyder kan … det glæder mig da, og dette ‘særindkøb’ kommer til at stå i badeværelset i Den Stråtækte.
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. juli 2014 @ 20:53

 2. Du er da osse selv ude om det, når du bruger penge på den slags. Jeg foretrækker duften af renvaskede mennesker.
  Og hvorfra vidste C, at han stod og klædte om? Var det på grund af vinklen på dit kameras søger? 😉

  Kommentar af AagePK — 8. juli 2014 @ 18:20

  • Altså Aage, selv om det hedder ‘badeværelse’, foregår der jo andre ting end badning i sådan et rum, og jeg kan godt lide, at der altid dufter godt – og/eller i hvert fald hurtigt kommer til det igen 😉
   Det var nok mest en forhastet konklusion fra hendes side; jeg tror nemlig heller ikke, at han klædte om.

   Kommentar af Ellen — 8. juli 2014 @ 20:55

   • Dels kan vort vindue åbnes, dels har vi mekanisk ventilation med varmeveksler: wunderbäume ligemeget af hvilket fabrikat er ikke os.
    Men vi høster da lavendler til undertøjshylderne. Og man kan også få ægte rosenolie, flere slags endda.

    Kommentar af AagePK — 8. juli 2014 @ 22:18

    • Jajaja – selvfølgelig åbner vi også vinduet på badeværelset efter behov, både med og uden flasker med æteriske olier, men vores gæstetoilet er vindueløst, og det er ikke en Wunderbaum-wannabe, jeg har købt … lad mig nu bare have lov til at være glad over mit dyre rosenkøb 🙂

     Kommentar af Ellen — 8. juli 2014 @ 22:39

 3. Hvis man ikke skal købe badeværelsesting i Bath … så hvor pokker skal man så 😉

  Kommentar af perteilmann — 8. juli 2014 @ 19:06

  • Det har du nemlig ret i, Per 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. juli 2014 @ 20:55

 4. Hehe 🙂 Ja, når man bliver tørret, gælder det om at holde pokerfjæset: Et nonchalant greb i lommen og evt. en bemærkning om, at det var da fundet til de penge.

  Kommentar af Eric — 8. juli 2014 @ 19:57

  • Det sidste kunne jeg alligevel ikke få mig selv til, men jeg ved hvad du mener 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. juli 2014 @ 20:56

 5. Man spørger da altid om prisen inden man køber – eller det er måske bare mig, der har for mange livremme og seler 😉
  En smuk udsigt fra det lille kaffested.

  Kommentar af Pigen fra landet — 8. juli 2014 @ 20:06

  • Jeg spørger selvfølgelig, hvis det er store og dyre ting, jeg investerer i, men denne slags småting køber jeg som regel bare – og så må jeg tage det, der følger med indimellem. Det er heldigvis ikke så tit, det sker 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. juli 2014 @ 20:58

 6. Jeg tror faktisk, at jeg ville have sagt, at så skulle jeg ikke have noget – eller, hvis jeg var helt vild med duften, om der var en særlig grund til, at den kostede over dobbelt så meget som tilsvarende andre steder. Jeg synes ikke, man skal finde sig i den slags, og jeg synes ikke, at det er at tabe ansigt, hvis det var det, der lå bag dit pokerfjæs, faktisk tværtimod!

  Jeg bruger heller ikke dufte i mit badeværelse, men det er mest, fordi jeg glemmer, at man da godt kunne bruge en lidt anden duft end den af renvaskede mennesker. Det er vel heller ikke hver gang, nogen aflægger et besøg i badeværelset, at de er/lugter så renvaskede – medmindre man altså har separat badeværelse og toilet..

  Kommentar af Rasmine — 8. juli 2014 @ 20:14

  • Jeg kunne jo bare have spurgt, som Pia også sagde, så når jeg ikke gjorde det, så ‘æder’ jeg også denne slags ting. Jeg har besluttet at bilde mig selv ind, at der er mere i den, jeg købte i dag 🙂
   Det er nemlig ikke alt, der foregår i et badeværelse, der ligefrem dufter af sæbe og renvaskede mennesker, som jeg også skrev til Aage. Jeg synes det er dejligt, at der altid dufter som om der står en buket nyplukkede roser derinde.

   Kommentar af Ellen — 8. juli 2014 @ 21:04

  • og på toilettet har et bidet. 🙂 Det er det bedste ved spanske og portugisiske hoteller.

   Kommentar af AagePK — 8. juli 2014 @ 22:21

   • Jah … det har vi så forskellige meninger om – og det kan da heller ikke fjerne lugte 🙂

    Kommentar af Ellen — 8. juli 2014 @ 22:33

 7. Tænk – jeg fik nogle helt andre tanker – men nu har jeg også en beskidt tankegang engang imellem…..
  Hæ-hæ

  Kommentar af Lone Nielsen — 8. juli 2014 @ 22:40

  • Hehe – om hvad der foregik i den sæk, går jeg ud fra? Jeg er vist helt klar over hvad du mener, men jeg har nok en lige så fræk (vi er da ikke beskidte, Lone 😀 ) indimellem …

   Kommentar af Ellen — 8. juli 2014 @ 22:49

 8. Ja, den duft må være godt og vel både købt og betalt. Jeg håber, at den lever op til dine forventninger! Det er nok et af de tilfælde, hvor oplevelsen er faktureret ind i den endelige pris. På denne måde glemmer du aldrig den gang, du købte badeværelsesduft i Bath … 😉

  Kommentar af Henny Stewart — 8. juli 2014 @ 22:52

  • Ja, mon ikke den er betalt! Du har ret, og jeg håber den kan vare rigtig længe og dermed minde mig om dengang, jeg faldt i vandet i Bath, høhø 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. juli 2014 @ 23:17

 9. Og så blev der ikke råd til andet på den badeferie – eller noget. Sækken med den levende guldstatue er nok en (anden) avanceret form for turistfælde. Lige om et øjeblik er personen til venstre enten helt væk eller i hvert fald blanket af. Nej øv, dit indlæg lægger i den grad op til ordspil, men jeg kan ikke rigtigt få dem til at vende rigtigt. Og kruset? Det havde jeg altså købt – når jeg lige var kommet mig over fornærmelsen over, at det ikke allerede var blevet indkøbt til mig 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 9. juli 2014 @ 8:40

  • Hehe, han klædte ikke om, han var ved at blive klædt af til skindet 🙂
   Jeg var fristet med det krus, men det er altså ikke krus, vi mangler i familien Nielsen 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. juli 2014 @ 9:50

 10. Jeg vil helst ikke tænke på, hvad der foregår bag den sæk!
  Og jeg lover kun at tage lette indåndinger på dit stråtækte badeværelse, for ikke at slide på de dyre duftmolekyler 😉

  Kommentar af fiberfryd — 9. juli 2014 @ 9:58

  • Nårh … din tankegang er vist heller ikke helt uskyldig 😉
   Nejnej, du må må endelig ‘slide’, så vi kan få så maeget gavn af mlekylerne som muligt 😀

   Kommentar af Ellen — 9. juli 2014 @ 20:10

 11. Jamen hold da op, alle de skønne gamle engelske huse (store som små), jeg kan bare ikke få nok af dem. I går aftes nåede jeg at læse til d. 28 juni på din blog og var ved at falde i svime over huset i indlægget. Jeg bad Frank om at kigge og sagde, hvis vi nogensinde vinder i “Staatsloterij”, så vil jeg gerne have sådan et hus. Jeg fik at vide, at det blev uden ham. Han mente, at det selvfølgelig var ham, der skulle sørge for at hænge hylder op m.m. (hvilket han har ret i) og alt selvfølgelig skulle hænge lige (hvilket han også har ret i, jeg bliver lidt småhysterisk, hvis noget hænger skævt), alt i alt det ville give alt for meget bøvl og besvær i så gammelt et hus ☺. Nå, men bare jeg får lov til at kigge med hos dig og drømme, så er det jo også fint nok.

  Nok om det, dejlig beskrivelse af et engelsk bryllup. Klappe i kirken, nej det har jeg heller ikke tidligere hørt om. Oh dog, vi var engang til en Michala Petri koncert i en kirke og der klappede man også efter koncerten, men det er jo ligesom noget andet.

  Da jeg læste hvad du måtte betale for badeværelsesduften, kom jeg til at tænke på, at jeg engang midt i 80´erne, da jeg var på kursus i København, gik ind til van Houen. Jeg skulle på kaffevisit hos nogle bekendte og havde lovet at tage kaffe med til kaffen, Jeg vidste da godt, at van Houen nok ikke hørte til de billigste, men jeg havde også brug for pokerfjæset da ekspeditricen bad om….jeg mener, at det var 80 kr. for en sandkage. Ok, den var stor sandkagen, meeeen i det jyske havde jeg fået 8 sandkager til den pris og i øvrigt er jeg slet ikke så vild med sandkage.

  Jeg forstår ikke helt John i forbindelse med kruset, han finder det og synes det er sjovt. Men alligevel vil han have, at du selv skal købe det ☺.

  Søde Ellen, tak for din invitation i kommentaren til mit indlæg.
  Og så må I fortsat nyde ferien og jeg ser frem til mange flere skønne huse fra turen ☺.

  Kommentar af Annette (Holland) — 9. juli 2014 @ 10:28

 12. Jeg glemte….. hvor er Charlotte elegant og smuk.

  Kommentar af Annette (Holland) — 9. juli 2014 @ 11:13

  • Jeg har også noget med, at ting skal hænge lige, men selv det bliver en relativ sag: Jeg har nemlig lært, at ting bare skal se ud som om de hænger lige – det har jeg lært i Sverige, hvor der ikke er to rette vinkler eller lige vægge.
   Jeg har også klappet til koncerter i danske kirker, men det er, som du siger, noget helt andet.
   80 kroner for en sandkage i firserne???!!! Du GOdeste, så meget er der ingen sandkager, der er værd!
   John er altid i første omgang meget nærig. Så går der et stykke tid, så har han lige som vænnet sig til tanken om udgiften (som kan være stor eller lille; det er mere tanken om at skulle have tegnebogen op), så fortryder han, at han ikke købte dit eller dat, men der er det som regel for sent …
   Tak for både ønsker og datterkomplimenter 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. juli 2014 @ 20:14

 13. Jeg ville have haft svært ved pokerfjæset i den situation. Måske ville jeg endda være gået så langt som til at sige nej tak alligevel. Men jeg hører også til de nærige, så måske jeg havde spurgt til prisen først.

  Kommentar af conny — 10. juli 2014 @ 9:06

  • Hehe, du har nævnt disse ‘tilbøjeligheder’ før for dit vedkommende. Du og John er helt på linje, hvad det angår, men modsætninger mødes som bekendt 😉

   Kommentar af Ellen — 10. juli 2014 @ 9:38


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.