Hos Mommer

5. juli 2014

Et engelsk bryllup

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:18
Tags: ,

Så fik vi oplevet det: et engelsk bryllup. Det vi selv holdt for 10 år siden tænk, at det allerede er 10 år siden, C&T blev gift! var, på trods af, at gæsterne var ligeligt fordelt mellem danskere og englændere, et 100 % dansk bryllup – efter begges ønske, skal lige pointeres.

P1020079

På ét punkt er englænderne ikke en pind anderledes end danskerne: Kroen lå umiddelbart ved siden af kirken …

P1020050P1020051

Der ventes … til venstre C og Tims bror James, som var best man. Til højre koret, som kommer syngende ned ad gangen lige inden bruden kommer med sin far – til det synes jeg altså, at den danske musik er bedre, og i DK skrider far og brud fremad i et noget mere værdigt tempo end det, vi så i dag – ligeledes, da parret gik ud af kirken efter vielsen – det var lige før de løb …
Selve ceremonien er en del anderledes end den danske. Det første, der sker er, at bruden og gommen siger de ord, vi nok alle sammen kender, efter at præsten har stillet begge det lige så velkendte spørgsmål: “Will you, Nickolas/Sarah, take this (wo)man … “
Efter dette henvender præsten sig til alle gæsterne og spørger, om vi vil “support this couple in their holy marriage …” og hele menigheden siger i kor: “WE WILL!” Det har jeg ikke set før – heller ikke på film.

P1020054P1020063

Præsten prædikede, menigheden sang, en søster til bruden og en søster til gommen trådte op på prædikestolen og gav parret nogle bevingede ord med på vejen. Der blev sunget igen.
Først nu kom det egentlige vielsesritual, hvor præsten sagde ordene, som gommen, hhv. bruden gentog: “I, …, take thee, …, to my lawful wedded wife/husband, to have and to hold from this day forward, for better or for worse, for richer for poorer, in sickness and in health, to love and to cherish, till death us do part, according to God’s holy ordinance; and thereto I plight thee my troth”.
Den del af ritualet synes jeg er så sød – det savner jeg lidt i det danske vielsesritual.
Hvad der kom fuldstændig bag på mig var, at da de havde givet hinanden ringene på og kysset hinanden, klappede hele menigheden højt og længe!

Derefter sang vi lidt igen, og så trådte der to andre unge kvinder op på prædikestolen for at give parret yderligere nogle ord med på vejen.
Derefter gik parret sammen med præsten og nogle vidner om bagved for at få udfærdiget vielsesattesten. Menigheden fik tiden til at gå med at udfylde nogle små kort, der lå på sæderne, da vi kom ind kirken. Det var meningen, at vi alle skulle skrive en hilsen til brudeparret.
Anna og en af brudepigerne samlede disse the blessings sammen, og det hele passede lige med, at brudeparret dukkede frem igen og gik ud af kirken.
Igen til klapsalver. Det var jeg godt nok overrasket over.
Vi blev bedt om at overlade fotograferingen i kirken til den professionelle, der var der for det samme, så jeg måtte snige mig til det – derfor den ringe kvalitet.

P1020067P1020078

Parret blev kørt til stedet, hvor festen skulle holdes, i en fin gammel Alfa Romeo. Alle i den familie er totalt bidt af gamle biler – gommens far anes til venstre; det var ham, der solgte en af sine biler for omkring £800.000, da han lige skulle have lidt midler til pensionere sig selv for.
(Rettelse: Det var 1.800.000 pund, mindede Tim mig lige om. Så er alderdommen dæleme også sikret 🙂

P1020082

Det regnede hele vejen til stedet, hvor festen skulle afholdes, men heldigvis stoppede det få minutter efter, vi ankom. Jazzorkestret (suk …) stillede op og larmede løs, og der blev budt på champagne og nogle yderst delikate tapas.
Vi blev der en halv times tid, så havde både ungerne og vi fået nok. Det var bare med at smutte, inden alle talerne begyndte, var vi aldeles enige om … man kan jo ikke tillade sig at snige sig afsted under en tale.
Men det var sjovt, hyggeligt og interessant at få lov til at opleve.

23 kommentarer

 1. Fornuftigt tidspunkt at smutte på.. 🙂

  Kommentar af Inge — 5. juli 2014 @ 21:37

  • Det var vi også helt sikre på, det var 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. juli 2014 @ 21:51

 2. Hvor hyggeligt at læse om. Og så fine I er. Og alvorlige 😉
  Det er lidt underligt, at der skal skrives dokumenter under, eller hvad nu det er, derinde bagved. Mange ting under vielsen er anderledes, og det er interessant at opleve.
  Jeg har været med til et skotsk bryllup, hvor gommen ‘var noget’ i militæret og et militærorkester spillede, mens gæsterne ankom til kirken. Da min nu exmand og jeg gik ind, begyndte de at spille ‘wonderful, wonderful Copenhagen’. Det var en sød og sjov gestus.
  Noget af det, jeg brugte energi og tid på i forvejen, var at prøve hatte 😉 Du har ikke hat på? Charlotte ser meget elegant ud. Nu er I måske snart klar til at gå til ro? Sov godt

  Kommentar af Betty Schou — 5. juli 2014 @ 21:41

  • Ja, vi ser vist lidt alvorlige ud …
   Det er altid interessant at opleve andre kulturer, også selv om denne er forholdsvis tæt på vores egen.
   Det var en rigtig sød gestus mod jer 🙂
   Jeg ser ualmindelig tåbelig ud med hat, kan jeg godt fortælle dig – og det var (til vores overraskelse) langt fra alle de kvindelige gæster, der bar hat i dag.
   Ungerne hygger sig med et spil, der afføder kæmpegrin fra dem, og som jeg ikke fatter en bønne af. De får en halv times tid endnu, inden jeg putter dem – de skulle have sovet nu ifølge moderens anbefalinger, men de hygger sig så meget, at jeg ikke nænner at stoppe dem. I aften er det nemlig mig, der bestemmer 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. juli 2014 @ 21:56

 3. Klapsalver har jeg set på tv flere gange, men at gæsterne går på prædikestolen er nyt for mig. Den regn skal I alle være glade for. Det betyder lykke på sådan en dag. Husker ikke helt konkret hvilken lykke, men nogen fortalte det til mig, da vi blev gift. Det skulle ikke undre mig om der var mor, der ønskede et par dråber regn, og vi fik ganske få dråber, da jeg skulle ud ad bilen, ellers var det et fantastisk vejr.
  Her sukker vi stadig efter lidt regn.

  Kommentar af Pigen fra landet — 5. juli 2014 @ 21:49

  • Har du? Er det bare mig, der ikke lægger mærke til en pind?
   Jeg mener at kunne huske, at regnen symboliserer penge, så hvis det regner på bruden, vil det regne med penge i hendes liv. Det var i hvert fald, hvad jeg bildte dagens brud ind – og som Tim sagde: “That explains it, Charlotte!” De havde pragtfuldt vejr på deres bryllupsdag 🙂
   Regnen skulle da vist ellers være kommet til DK nu?

   Kommentar af Ellen — 5. juli 2014 @ 21:59

 4. Uh altså, hvor spændende! Alt, der måtte være anderledes end i 4 bryllupper og en begravelse, ville overraske mig 😉 Jeg æælsker, at C har hat på. Er det ikke bare dig selv, der synes, du ser dum ud med hat – synes C det også?? Jo, det har pladderregnet her, og skulle iflg prognosen også ramme Pias tørre have.

  Kommentar af Fruen i Midten — 5. juli 2014 @ 22:32

  • Hehe, ja, netop 🙂
   Charlotte er såmænd helt enig – den eneste hat, der har klædt mig, var en af Philip Somerville, som C en overgang arbejdede sammen med. Men den kostede £3500, så jeg sprang over … 🙂
   Vi håber regnen rammer både Pias og vores have …

   Kommentar af Ellen — 5. juli 2014 @ 22:44

 5. Det lyder både festligt og spændende. Lige som Fruen kommer jeg til at tænke på Fire bryllupper og en begravelse. Herlig film i øvrigt!

  Kommentar af bedstesblog — 5. juli 2014 @ 22:38

  • Det var det – og ja, det var en herlig film 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. juli 2014 @ 22:44

 6. Det er festligt at læse om dine oplevelser derovre i England, og stor kompliment til din yndige datter! Jeg har min egen datter ferierende i England i øjeblikket, de har det skønt og er i øjeblikket ved Lands End i et værre møgvejr.
  Kh Marianne

  Kommentar af marianne bentzen — 5. juli 2014 @ 23:18

  • Tak, Marianne – tag barnet ved hånd og moderen ved hjerte 🙂
   Man kan kun have det skønt i England, men jeg håber nu alligevel for din datter, at vejret bliver lidt bedre! Og så i Cornwall … jeg er helt misundelig. Hvis jeg selv kunne vælge mit næste liv, ville jeg bo lige præcis der.

   Kommentar af Ellen — 5. juli 2014 @ 23:45

 7. Tjah, det er jo ikke alle bryllupper, der har jazz på programmet, eller højtidelig entre til orgelmusik, jeg lægger et link til det sidste, jeg overværede i England: https://youtube.com/watch?v=14mf5yqn1aw , det var livligt!

  Kommentar af AagePK — 5. juli 2014 @ 23:39

  • Scheibe!!!

   Kommentar af AagePK — 5. juli 2014 @ 23:40

   • Skive??
    Jeg ser den i morgen – ungerne sover, og jeg vil ikke risikere at vække dem 🙂

    Kommentar af Ellen — 5. juli 2014 @ 23:50

    • God morgen, og vel opstået!
     Det er jo det gale: du kan ikke se den, ha! Men hvis du i youtubes søgefeldt skriver Royal wedding viral ad, og vælger The Telegraphs, den kommer vist først, så har du den.

     Kommentar af AagePK — 6. juli 2014 @ 8:15

     • Okay … (felDt? Aage dog 😉 )
      Nu har jeg set videoen … jeg synes måske det var lige livligt nok, men klippet var da godt lavet 🙂

      Kommentar af Ellen — 6. juli 2014 @ 9:50

 8. De englændere kan noget med hatte; var Gittes første kommentar, da hun læste med. Vi nyder beskrivelsen af verden uden for DK!
  Sjovt med så livligt et bryllup, når vi ellers ofte ser englændere, som et højtideligt folkefærd med stive traditioner!

  Kommentar af Anne Holtegård — 6. juli 2014 @ 12:16

  • Jamen det kan de helt sikkert – det pudsige er, at Charlotte, som jo er dansker, altid får mange komplimenter for hendes valg af hatte.
   Man skal ikke tage fejl af englændere – udadtil holder de meget på formerne og the stiff upper lip, men vi jo nok alle, hvor vidunderlig en humor de har, og de forstår så afgjort at feste 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. juli 2014 @ 18:23

 9. Skønt at læse om brylluppet og forskellighederne mellem vores to lande.
  Mht. påklædningen lagde jeg – ud over din elegante datter – mærke til, at Johns paraplyer er afstemt efter jeres påklædning 🙂 Cool.

  Kommentar af conny — 7. juli 2014 @ 12:49

  • Jeg synes selv, det er interessant at stille dem op mod hinanden for på den måde bedre at illustrere forskellene.
   Hehe – det er altså et tilfælde, det med tøjet, for vi har altid en blå og en grå paraply liggende i vores bil 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. juli 2014 @ 14:45

 10. Lyder da som en smadder sjov oplevelse 🙂

  Kommentar af udvandreren — 7. juli 2014 @ 18:48

  • Det var det bestemt også 🙂

   Kommentar af Ellen — 7. juli 2014 @ 20:15


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.