Hos Mommer

25. juni 2014

To ubehagelige lyde af vidt forskellig karakter

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:55
Tags: , ,

P1010731Bedst som jeg havde sat mig ud på terrassen med det hele stablet op ved siden af mig: kaffe, telefon, iPad og strikketøj og lige havde sat maskerne i gang, lød der en svag, men umiskendelig lyd, som alle, der har oplevet en KnitPro-wire, der med ét slipper sit greb om pinden, vil kunne genkende.
SHIT, pokkers og sgu! Og meget mere, men dette er en forholdsvis sober blog, så I må tænke jer til resten af ordene.
Murphy – hvor får du det fra? Jeg har altid min store strikketaske med mig, indeholdende hele reservedelslageret og i det hele taget remedier til alt, hvad der overhovedet kan tænkes at blive brug for i enhver strikkesituation og/eller ditto knibe – og så lidt til.
Men den har jeg ikke med denne gang. Jeg er lige begyndt på Maestro II og vi skal kun være her fra tirsdag til torsdag, så jeg nøjedes med at medbringe selve strikketøjet.
Jeg bandede så højt, at John hørte det nede fra haven og selvfølgelig spurgte, hvad der var sket, hvilket jeg indædt fik hvislet ud mellem tænderne.
Hvad gør min søde mand? Han siger bare: “Nå, men så skal vi vel en tur til Kristianstad, skal vi ikke?”
Han har ikke kun skruet hænderne rigtigt på; det der kone-i-knibe-forståelsesgen fejler ved gud heller ikke noget. Han kører glad og gerne 2 x 43 kilometer for at skaffe mig en ny strikkepind.

Vi besøgte MediaMarkt, nu vi alligevel var kommet til byen, så jeg fik mig ved samme lejlighed en pc-reservestrømforsyning, der nu får lov at bo her på torpet.
Da vi havde parkeret bilen for at gå ned til Helylle, Sydsveriges bedste garnforretning og i dag min redningsplanke mht. strikkepinde, skulle vi over en fodgængerovergang. Vi stod stille, for der kom en bil lidt for tæt på til, at vi ville ‘bede’ ham om at bremse. Der kom også en cykel. For fulde gardiner. Imod normal kørselsretning for cyklister og midt i fodgængerfeltet.
Bilisten havde ikke en chance; der lød et, også umiskendeligt, hult bump og så lå cyklisten nede på asfalten.
Der var øjeblikkelig en, der hev en mobiltelefon frem, og der var masser af andre vidner og folk, der tog sig af hende, så vi gik videre.
Hvis I spørger mig, burde den cyklist have den fulde skyld for den påkørsel. Bilisten kørte på ingen måde for stærkt, mens cyklisten intet havde at gøre i en fodgængerovergang med fuld fart på i den forkerte retning.
Det er nok en undtagelse, vil nogle måske hævde, men faktisk kunne jeg godt tænke mig at se en statistik på, hvor mange uheld cyklisterne selv er skyld i; det er altid højresvingsulykkerne, man ser tal på … de er helt sikkert bilisternes skyld; det skal vi selvfølgelig ikke diskutere, og jeg er såmænd heller ikke interesseret i at starte den nylige og hede debat igen, for den fører jo ingen vegne.
Alligevel skulle jeg lige af med min harme …
Da vi kom tilbage, var der kommet to ambulancer og en brandbil (!?); cyklisten sad op og kommunikerede med ambulancefolkene, så hun var tilsyneladende heldigvis ikke kommet slemt til skade.

45 kommentarer

 1. Ja det er ikke altid lige nemt at være billist, jeg synes ofte, at cyklister kører “råddent” ikke mindst her på Strandvejen, jeg kender gudskelov ikke til problemerne i byen, men jeg håber, at mine børnebørn kører fornuftigt .
  Godt at du har din John, som aldrig er bleg for en lille køretur – strikkepinde må vi have.
  Kh Marianne

  Kommentar af marianne bentzen — 25. juni 2014 @ 18:54

  • Ja, man kan kun håbe, art den slags kalamiteter aldrig rammer en selv eller ens nærmeste.
   Det må vi nemlig, så jeg er glad for ham i dag. Også i dag 😉

   Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 18:57

 2. uh jeg synes da ikke billist ser helt korrekt ud – du må hjælpe mig med at sige om det er bilist eller billist? Jeg er nemlig glad for, at du har lært mig at skrive jer med lille, det har jeg altid gjort forkert.
  Marianne

  Kommentar af marianne bentzen — 25. juni 2014 @ 18:56

  • Hehe – det er jeg da glad for at høre, Marianne 🙂
   Det er med ét ‘l’ – altså bilist. En bil-list er noget helt andet …

   Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 19:00

   • Man siger så mange tak, og nu husker jeg det!

    Kommentar af marianne bentzen — 25. juni 2014 @ 21:31

    • Man siger velbekomme herfra .-)

     Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 21:37

 3. Det er da vældigt som du er kommet af sted uden reservelageret. Godt at der var udvej at finde 🙂

  Kommentar af Lene — 25. juni 2014 @ 19:29

  • Ja, sikke noget – bare fordi vi kun skulle være her, hvad der svarer til en normal weekend dengang man var på arbejdsmarkedet 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 20:05

 4. Nu har ingen jo fortjent at blive ramt af biler, men det er ski lige før jeg tænker det her.. Den cyklist lever livet farligt, og det er rigtig træls med den slags fjolser.

  Kommentar af Inge — 25. juni 2014 @ 19:32

  • Nej, helt enig, selvfølgelig ikke, men ja, det er noget hø med fjolser i trafikken i det hele taget.

   Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 20:07

 5. UUUUUHHHH… den fornemmelse af masker, der smutter alt for nemt… den kender jeg godt…. når man er på det øverste af sjalerne og det er blevet tungt at sidde med!!!! Mit vokabularium bliver vældigt kreativt til anledningen!!!
  John skal da snart helgenkåres… St. John af Torpet? Godt I kom til stadig og fik både strømforsyning og wire… Helylle har jeg da læst annoncer fra i Gavstrik…. Læst som He-lylle! Indtil jeg nærlæste teksten!
  Den trafikale diskussion lader vi ligge… men tohjulede er ikke altid de uskyldige!

  Kommentar af Anne Holtegård — 25. juni 2014 @ 19:33

  • Det gør helt ondt indeni, ikke? Det er en rigtig irriterende lyd – og følelse … mit ordforråd var også ret stort.
   Det er vist lige i overkanten med en helgenkåring – det kan han nok slet ikke tåle, men jeg var meget glad for ham i dag 🙂
   Kommer du nogensinde til Kristianstad, er Helylle et must! En skøn forretning og en smaddersød ejer.
   Vi tier og samtykker.

   Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 20:10

 6. Du starter en KÆMPE kæphest her! Hold da helt op, hvor har jeg ikke tal på de gange, jeg har set cyklister, herunder forældre udsætte sig selv og deres små guldklumper for livsfare i trafikken! Et er, at man udsætter sig selv for livsfare og risikerer at en ulyksagelig bilist skal leve med konsekvenserne resten af sit liv – noget andet er, når ungerne er uvildige medhængere til forældrenes totale hensynløshed! Kan stadig huske den far der, i myldretiden på H C Ørsteds vej – råbte til sønneke 5 år – nu krydser vi! Der fik jeg helt sikkert mine første helt hvide hår!

  Kommentar af Lone Nielsen — 25. juni 2014 @ 19:53

  • Det er skam også min kæphest, men når jeg ytrer mig om den, plejer jeg at få en masse cyklister på nakken 🙂
   Ingen kan dog vel være uenige i, at det er totalt forkasteligt, når ansvarsløse forældre lærer deres børn trafiksikkerhed på den måde, du nævner!
   Jeg har også tænkt tanken om hvordan jeg ville have det, hvis jeg kørte en cyklist ned. Jeg ville selvfølgelig have det ganske forfærdeligt, hvis det var min skyld, men ville det kunne bløde på det, hvis jeg vidste, at det ikke var det? Jeg håber dog aldrig, jeg får svaret på det spørgsmål …

   Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 20:14

   • Bløde på det? ikke bøde…?
    Nej, det tror jeg ikke, det kan.

    Noget helt andet. Når du nu til vinter sidder i dit nye hus og er sneet inde – derude på landet – og ikke rigtig har andet at lave, var det så ikke en ide at fabrikere nogle “fix og færdig Sverige” udflugtsture – med kort und alles? Til sådan nogle som mig, som ikke er ørne til selv at planlægge. Måske opdelt i temaer:
    Have og mad
    Byer og mad
    Natur og mad
    Mad og fugle….. 🙂

    Kommentar af Lone Nielsen — 25. juni 2014 @ 20:56

    • Æhhh, næhhh, jeg mente nu ‘bløde’, men det er måske helt forkert?
     Hehe, du kan jo starte med at læse alle Kristines kommentarer – hun er godt nok kommet med mange gode tip til, hvad man kan se i det sydligste Sverige 🙂
     Derfor kan jeg selvfølgelig godt komme med min egen liste. Engang. Hvorfor tror jeg, du kan lide god mad? 😉
     Men det med maden kan jeg ikke hjælpe med. Mine få erfaringer med svensk kogekunst er ikke gode. Faktisk der det i mine øjne et helt forkert ord at bruge om svensk mad. Det skal siges, at jeg aldrig har prøvet en svensk gourmetrestaurant – hvis de har sådanne … der er pizzeriaer overalt i et antal, man forhåbentlig aldrig vil opleve i DK, men jeg er ikke til pizza. Når vi spiser ude på vores ture, er det ren overlevelse og alt for sjældent nydelse, desværre.
     Og nu har jeg nok fornærmet nogen. Igen …

     Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 21:43

     • Nej altså Ellen! Det er mig, der spørger dig om bløde eller bøde! Jeg er bare en s…. matematiker med et kreativt gen uden sproglige finesser! Umiddelbart opfatter jeg bløde – lige denne situation/sammenhæng som meget blodigt 🙂 men selvfølgelig – bløde op på noget. Mens bøde er vel noget med bod eller? Sproghjørnet er måske en mulighed. Eller AagePK….

      Ja, jeg elsker mad, (skotsk er vist en tand værre end svensk) mest at lave det, men også at spise det og finde nye udfordringer og sammenhænge. River cottage er i den sammenhæng et hit.

      Kommentar af Lone Nielsen — 25. juni 2014 @ 21:57

      • Jeg er skam også en s…. matematiker 😉 – bare med stor interesse for sprog, og i mit ‘bløde’ er underforstået et ‘op’, som du også er inde på … blodassociationen havde jeg slet ikke tænkt på!
       Jeg synes såmænd ikke engang, at skotsk mad er værre – hvis man ellers formår at smyge sig uden om haggis, og River Cottage nydes også her 🙂

       Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 22:11

      • Altid til tjeneste, frue!
       Jeg ville bruge “bøde” som i “at bøde garn”, reparere, udjævne fejl. At bløde på noget, uf, det giver jo blodspor. Men at opbløde noget kunne jeg godt bruge.
       Bilister, der transmogryffer til cyklister, går det ligesom Dr Jekyll, når han bliver til mister Hyde: de glemmer al viden om bilers bremselængde, mulighed for at se om hjørner, høre lyde i trafikken. Så derfor stikker de hovedsæt i ørerne, og skruer op for lyden, de tager hjelme på og store solbriller for at se mindst muligt, og har næsen nede i asfalten for ikke at skulle se bilisten, som de selv var nys, i øjnene. Og undrer sig, når de så knalder ind i fodgængere og andre medtrafikanter. Min niece og gudbarn har gjort det, og rigtigt mange andre, og alle har indrømmet, at der sker en underlig transformation over mod at “kræve sin ret overfor bilismens svøbe”. Men biler er nu hårdere at ramle ind i.

       Kommentar af AagePK — 25. juni 2014 @ 22:21

       • Det hedder transmogriferer! Kommer af transmogrif 🙂
        Og ja, det er rigtigt alt sammen – men jeg synes/tror stadig, at cyklister, der aldrig har siddet bag et rat, er de værste.

        Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 22:26

        • Transmogrif kom først til i 1650-60, altså noget moderne noget; før den tid: transmography, transmigrifi, og går endnu længere tilbage til middelalderengelsk, hvor den slags fænomener var dagligdags begivenheder: transmogryffe. Gryff, oh Vandringsmand! 🙂
         Kunne det bløde op på noget?

         Kommentar af AagePK — 25. juni 2014 @ 22:44

         • Ikke rigtigt 🙂

          Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 23:00

 7. Hvad er din definition af Sydsverige? For hvis Sydsverige er den ½-del af Sverige, der i forhold til Sveriges nordligste og sydligste punkterer er sydligst, så må det stå sløjt til med strikkekulturen i Sverige, hvis Helylle er den bedste garnbutik mellem Smygehamn og Sundsvall, hvilket ikke er mit indtryk.

  Til din orientering, så sælger ICA Maxi KnitPro-wirer i længderne 40, 60 og 80 cm.(27 SEK) samt tilhørende plastikpindespidser, hvis det er mere belejligt for dig en anden gang i en nødsituation.

  Hvis I ikke kender Cafe Miró, der er beliggende i “Regionmuseum Kristianstad”, så kan jeg især anbefale et besøg en sommerdag, hvor man kan sidde i sol eller skygge i gården. Betjeningen er ikke altid effektiv, da arbejdspladsen også beskæftiger personer, der ikke er 100 % arbejdsmarkedsparate, men viljen til service er stor. Museet er i sig selv og især tekstilafdelingen også et besøg værd og med gratis adgang, så er det bare at gå fra og til, når vejen falder forbi.

  Jeg kan ikke forholde mig til den konkrete trafikuheldssituation, men tilstedeværelse af brandbil kan skyldes, at informationen til 112 har været mangelfuld, så der ikke har været sikker information om, at bilen ikke lækkede olie/benzin.

  Danmarks Statistik er et besøg værd, hvis du vil vide mere om trafikulykker, men vær dog opmærksom på datagrundlaget inden du konkluderer, da mange trafikulykker ikke registreres (korrekt).

  God fornøjelse med strikketøjet

  Kommentar af Kristine — 25. juni 2014 @ 20:07

  • Hehe, ‘Sydsverige’ er i dette tilfælde nok kun Skåne og Blekinge, men jeg synes nu, at Helylle er god 🙂
   Hvis det betyder, at ICA Maxi i Olofström har KnitPro-pinde, så er det lidt mere belejligt – og en hel del billigere.
   Café Miró kender vi ikke, men nu er der endnu en ting fra din side på listen – tak atter en gang.
   Det var også Johns bud, det med benzinlækken, og det kunne være, jeg skulle se, om jeg kan finde en statistik, der måske kunne bruges.
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 20:19

   • Som bekendt kan statistik bruges til alt 😉

    Kommentar af Kristine — 25. juni 2014 @ 20:29

    • Det er selvfølgelig rigtigt! 😀

     Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 20:37

     • PS: Der er adskillige dobbeltrettede cykelstier anlagt i samme niveau som fortovene uden tydelig adskillelse i (centrum) af Kristianstad, så måske var det ikke cyklistens fejl.

      Kommentar af Kristine — 26. juni 2014 @ 3:13

      • Det mener jeg ikke var tilfældet her, men selv om det så var, havde hun intet at gøre cyklende i et fodgængerfelt.

       Kommentar af Ellen — 26. juni 2014 @ 6:47

       • Bare til din oplysning. Det er tilladt at cykle i fodgængerovergange i Sverige, dog har cyklisten vigepligt både overfor fodgængere og tværgående trafik.

        Kommentar af Kristine — 26. juni 2014 @ 14:32

        • Se, det var jeg jo ikke klar over! Fjollet lov 😉

         Kommentar af Ellen — 27. juni 2014 @ 1:01

 8. Jeg konkluderer, at du vist kommet lidt hurtigt afsted til Sverige denne gang 😉
  Der er desværre mange fjolser i trafikken. Man ser dem alle steder, og man kan ikke andet end tage sig til hovedet og håbe det går godt, hvad det heldigvis også gør i mange tilfælde. Her kunne det være gået grueligt galt. Jeg håber cyklisten har lært af sin fejl.

  Kommentar af Pigen fra landet — 25. juni 2014 @ 21:54

  • Mht. strømforsyning, ja. Mht. strikketasken var det jo bevidst – men så absolut en fejl, som ikke bliver gentaget 🙂
   Ja, denne episode er desværre ikke enestående, men jeg håber søreme også, at hun har lært noget – både for hendes egen og for hendes medtrafikanters skyld!

   Kommentar af Ellen — 25. juni 2014 @ 22:00

 9. Du har været ualmindelig heldig med ham, John 😉 men din pakning lader en del tilbage at ønske. Jeg synes at rigtig mange tager vanvittige chancer i trafikken og tror de har styr på det hele – men det gælder både cyklister og bilister.

  Kommentar af fiberfryd — 26. juni 2014 @ 1:52

  • Det var også en fejl mht. den pakning 🙂
   Det er rigtigt, men cyklisterne har mindre chancer for at slippe fra det med intakte lemmer.

   Kommentar af Ellen — 26. juni 2014 @ 6:52

 10. Springer ind på din blog og råber et “møg – cyklister” ud over det hele – og forsvinder igen inden nogen når at daske mig i hovedet….

  … ps.. jo John er en god mand… men måske har han en vis erfaring for hvad der sker hvis du er nødt til at lægge strikketøjet i dagevis – og samtidig ikke har nogen computer fordi strømforsyningen osse ligger derhjemme!

  Kommentar af overleveren — 26. juni 2014 @ 5:02

  • Så skal du være meget hurtig 🙂
   Det har jeg ikke lige tænkt på … det var nok den kombination, han med gru forestillede sig 😉

   Kommentar af Ellen — 26. juni 2014 @ 6:54

 11. Helt generelt har jeg svært ved at forstå, at cyklister (og fodgængere såmænd) ikke er mere bevidste om, at de er de bløde trafikanter og agerer derefter. Men det er nok – blandt andet – en aldersting, for jeg har da også en gang for 100 år siden været ved, på cykel, at blive kørt over i et fodgængerfelt. Af en politibil med blåt blink, men uden sirener. Meget uretfærdigt, tænkte jeg den gang. Men jeg lærte at kigge mig bedre for …

  Og jo, det kan jeg sagtens mene, samtidig med, at jeg mener, at der skal være plads til cykelryttere 😉

  Kommentar af Fruen i Midten — 26. juni 2014 @ 10:19

  • Ja, det kan du da … mene, mener jeg. Det er jo to forskellige ting, der er tale om.
   Det er nok til dels en aldersting at indse, at man aldrig vinder i kamp med en bil, men damen i går var vel midt i fyrrerne. Nu har hun forhåbentlig lært lidt!

   Kommentar af Ellen — 26. juni 2014 @ 10:34

 12. Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves … uanset befordringsmiddel 😉

  Kommentar af perteilmann — 26. juni 2014 @ 12:15

  • Det kan vi aldrig blive uenige om, Per 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. juni 2014 @ 1:00

 13. Indtil jeg kom ned til cyklistfadæsen, var jeg helt tabt. Ok, jeg forstod, du var ved at strikke, og at et eller andet fælt skete. Men hvad?! En Knit-pro-wire – hva’ dælen er det? Jeg forstår en maske, der falder af pinden. Men den samler man vel “bare” op igen. Jeg har ikke googlet eller nærlæst kommentarerne, så jeg venter i spænding på en kort forklaring 🙂

  Kommentar af conny — 30. juni 2014 @ 10:28

  • Du skal forestille dig en rundpind, hvor wiren knækker af der, hvor den sidder fast i ‘pinddelen’. Det er IKKE sjovt, for der falder meget mere end en enkelt maske af.KnitPro er et brand inden for strikkepinde, som er vældig godt. Indtil skidtet knækker mellem hænderne på én …

   Kommentar af Ellen — 30. juni 2014 @ 20:42

   • Tak for forklaring. Nej, sådan en måde at tabe masker på er absolut IKKE sjovt.

    Kommentar af conny — 2. juli 2014 @ 10:40

    • p.s. Det er sådan set aldrig sjovt at tabe maskerne 😉

     Kommentar af conny — 2. juli 2014 @ 10:40

     • Absolut ikke. Hverken på et strikketøj eller i overført betydning 🙂

      Kommentar af Ellen — 2. juli 2014 @ 18:41


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.