Hos Mommer

27. maj 2014

GODT man ikke også skal passe et arbejde

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:30
Tags: , ,

P1010250Hvordan jeg nogen sinde fik tid til også at passe mit arbejde, har jeg lidt svært ved at forstå i dag. Men okay – vi har i det mindste ikke haft et huskøb at tænke på de sidste 26 år.
Jeg synes vi render fra Herodes til Pilatus i øjeblikket – kan slet ikke huske, der var så meget papirnusseri, da vi købte rækkehuset.

Ejendomsmægleren havde desværre ikke solgt vores hus, mens jeg var væk – det er ellers lige nu, haven er pænest og skal sælge huset.
Hun har sat det i sit vindue og har valgt lige de rigtige tre billeder til det: Mit elskede køkken og to stemningsbilleder fra haven.
I dag skulle vi skrive under på ejerskifteforsikringen, da det er sidste frist på torsdag, hvilket i praksis vil sige i morgen, hvilket ville sige i dag, for vi skulle afsted til Sverige. Ejerskifteforsikring var der ikke noget der hed, da vi købte rækkehuset, så der har reelt været mindre nusseri dengang. Vi har i den forbindelse talt en del i telefon med forskellige instanser, da vi ikke var tilfredse med betingelsene – mere om det lige om lidt.
Vi skulle også til Køge for at underskrive regarantien, så sælger kan blive beroliget med, at han nok skal få sine penge 1. august.
Derudover skulle jeg have noget nyt kluns – ville jo have købt noget i England, men sådan blev det ikke. Vi skal til kobberbryllup hos Inge og Hasse på fredag, og jeg havde absolut intet at tage på! (Her skal man forestille sig en John, som mildt overbærende ryster på hovedet. Hvorfor er mænd aldrig enige i sådanne erklæringer?)
Der er en forretning i Køge, der næsten er lige så god som Damernes Magasin i Lemvig (ved ikke, om det eksisterer mere) – de havde, som forventet, noget nyyydeligt tøj, der ikke passede bedst til en myndeslank 30-årig.
Pralbønneplanten i blomstDerefter købe ind til sverigesturen, hjem og pakke bilen og så afsted.

Undervejs ringede der en forsikringsmand … man har da heller aldrig fri …
Vi var meget i tvivl om, hvorvidt vi overhovedet ville tegne den ejerskifteforsikring. Den er hundedyr – hvilket jeg tilskriver den kendsgerning, at tilbuddet er afgivet af TopDanmark, Danmarks dyreste forsikringsselskab, hvor man får mindst for mest. Derudover udløb tilstandsrapporten efter, vi havde set huset, men inden selve tilbuddet udløb. Det binder os til det tilbudsgivende forsikringsselskab, medmindre vi selv vil afholde udgifterne til en ny tilstandsrapport, og så var en eventuel besparelse røget, selv i forhold til TopDanmarks pris.
Mere betænkeligt var det, at der var taget så mange forbehold ved den forsikring, at vi ikke rigtig kunne se, at den dækkede noget af det, man netop frygter kunne ske i så gammelt et hus.
Vores købsrådgiver rådede os dog til at tegne den, da den uanset forbehold skal dække, hvis K1 eller en K2 viser sig i stedet at være K3 og dermed noget, der skal ordnes. Okay, okay, så. Men det skete med rynkede bryn, for prisen er stadig urimelig, den smule taget i betragtning, vi får for pengene.
TopDanmark havde også givet tilbud på den senere ‘rigtige’ forsikring af huset, og uden overhovedet at have set andet end den tilstandsrapport, der altså ikke virker mere, var vores nuværende selskab 3000 kr billigere pr. år. Måske kan vi få dem endnu længere ned, men så vil de lige selv se huset først. Fair nok …

45 kommentarer

 1. Ja, det er da vist en ret omstændelig omgang med sådan et huskøb… og stråtækt bondeidyl gør det jo bestemt ikke lettere.. for der kan være rigtig meget galt i sådan et gammelt hus. Er osse lidt skeptisk med ejerskifteforsikringer og TopDanmark (mind mig om at jeg skal fortælle jer en forsikringshistorie desangående ved lejlighed – men tis af først).

  Jeg tror mænd er overbærende for argumentet om det manglende tøj fordi de kan klare sig med betydeligt mindre – variationerne er lidt mere begrænsede i deres dress code…

  Kommentar af overleveren — 27. maj 2014 @ 17:56

  • Min TopDanmark-mistanke blev lige bekræftet her – og jeg glæder mig til at høre din forsikringshistorie 🙂
   Vi ser sjovt nok meget forskelligt på det med tøj 😉

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2014 @ 18:08

  • Kære Overlever:Har du afstemt den sidste del af indlægget med Lars Løkke eller Venstres forretningsudvalg?

   Kommentar af AagePK — 27. maj 2014 @ 19:22

   • Afstemmer ikke med dem.. for når regnskabet skal afsluttes vælter det ud med “glemte” bilag…

    Kommentar af overleveren — 27. maj 2014 @ 19:26

    • Det var nu mere det med at mænd kan klare sig med betydeligt mindre. 🙂

     Kommentar af AagePK — 27. maj 2014 @ 21:13

 2. Velkommen hjem. Forsikringer har jeg altid syntes var træls at betale. Og de gange hvor jeg har haft brug for forsikringen, så har beløbet været for lille i forhold til vores selvrisiko. Men det går jo ikke uden forsikring og da slet ikke med et landbrug, hvor meget kan gå galt.

  Kommentar af Lene — 27. maj 2014 @ 18:15

  • Tak .
   Træls, ja, det er vi helt enige i, men som du siger, er der ikke andet at gøre end at betale ved kasse 1, desværre, men det er mange penge at betale hvert år for noget, man forhåbentlig ikke får brug for.

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2014 @ 18:34

 3. Velkommen tilbake til Dan–Sverige.
  Det har blitt et lastebillass med papir i forbindelse med huskjøp, der man klarte seg med trillebår, tidligere.
  Tvi – tvi 🙂

  Kommentar af Mormor — 27. maj 2014 @ 18:19

  • Tak, tak 🙂
   Ja, den slags ting bliver mere og mere omstændelige, må man sige.

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2014 @ 18:34

 4. Aner jo ikke, hvad Topdanmark tilbyder jer, men vores ejerskifteforsikring (hos andet selskab) har bestemt været pengene værd. Da gulvet sank og væggene revnede (se mine allerførste indlæg) kom det til at koste flere hundredetusinde at reparere skaderne. Så det … Bliver spændende, om I kan få solgt rækkehuset inden for længe. Hvad er liggetiden i jers nabolag?

  Kommentar af Fruen i Midten — 27. maj 2014 @ 18:34

  • Ups, ja, jeg kan godt se, at jeres penge var givet godt ud. Jeg ved ikke hvor gammelt jeres hus er, men man må formode, at vores nye, 234 år gamle hus har sat sig det, det skal. Jeg er mere bekymret for fx råd og alt muligt andet, man ikke kan se, og her dækker ejerskifteforsikringen ikke en s…, men har en million forbehold!
   Det bliver spændende at se hvor lang tid der går, men jeg gider ikke blive bekymret før efter 1. oktober. Liggetiden er omkring et halvt års tid, så endnu er vi fulde af fortrøstning. Det kan ikke vælte vores økonomi at skulle ligge med to huse i længere tid, men det er dæleme ret ærgerlige penge at skulle betale.

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2014 @ 18:45

 5. Huse og huskøb har jeg absolut ingen erfaringer med eller planer om, så umiddelbart er jeg mere interesseret i det nyyydelige tøj. Får vi nogle billeder at se?

  Kommentar af Rasmine — 27. maj 2014 @ 18:56

  • Mnajh, det kan da godt være – måske, hvis John får taget nogle hæderlige billeder på fredag – jeg kan ikke fordrage at blive fotograferet!

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2014 @ 19:54

 6. Velkommen hjem og til Sverige.

  Det lyder kompliceret med huskøbet og forsikringerne. Jeg er også forsikret hos Topdanmark og din post får mig til at overveje, om jeg ikke skal skifte selskab, for de er da urimeligt dyre.

  Jeg håber, I får solgt rækkehuset så nogenlunde til tiden, det er jo netop sure penge at skulle betale dobbelt husleje.

  Kommentar af Stegemüller — 27. maj 2014 @ 19:04

  • Tak, tak.
   Det kan altid betale sig at gå sine forsikringer igennem indimellem.
   Det er meget sure penge, men vi er jo selv ude om det, fordi vi ikke ville lade handlen være betinget af salg af rækkehuset.

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2014 @ 19:55

 7. Jeg troede, det var jeres hus, I skulle forsikre aht ansvar for skjulte sager, og det var sælger af bindingsværkidyllen, der skulle forsikre for sin del, har jeg misforstået noget?
  MHT tøj: det er jo fristende at tømme konens klædeskab, og så se, hvornår hun savner det. Der er også historien om manden, der fandt konen nøgen i sengen, Hun bedyrede, hun intet havde at tage på, hvorefter Han lukkede skabet op og talte:” 1, 2, 3, 4, dav Søren, 5, 6, 7…
  Vi var til konfirmation i søndags, vi købte ikke nyt, og da det var ungdommen, der skulle fejres, var slipsevalget også nemt nok: det blev Hogwarts udgangsslips, det er pænt; og der var én, der kunne genkende det ! 🙂

  Kommentar af AagePK — 27. maj 2014 @ 19:32

  • Ja, det har du: man deler normalt en ejerskifteforsikring 50:50. Det er i hvert fald, hvad vi har fået at vide.
   Høhø, jeg ville savne mit tøj fra første sekund, hvis du tømte mit klædeskab – jeg går normalt ikke nøgen rundt … 😉
   Hmm, skulle jeg kunne vide, hvad ‘Hogwarts udgangsslips’ er? Og hvem mon genkendte det? 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2014 @ 19:58

   • Nå, du har ikke læst højt for børnebørnene om Harry Potter, og hvilke slips man bruger ved hvilken lejlighed?
    For bare 5-10 år siden genkendte alle i konfirmationsalderen Harrys slips, også quiddich-teamets, i søndags var det så kun en enkelt. Og det var så udgangs- eller søndagsslipset.

    Kommentar af AagePK — 27. maj 2014 @ 21:19

    • Jeg har læst alle bøgerne og set alle filmene, men har altså ikke lagt mærke til det slips 🙂

     Kommentar af Ellen — 27. maj 2014 @ 21:55

 8. Pyh, jeg misunder jer ikke det papircirkus – så næsten hellere bestige K2. Venter spændt på at se billeder af de nye trevler, eller dressing om man vil 🙂

  Kommentar af Eric — 27. maj 2014 @ 19:42

  • Ah, så foretrækker jeg alligevel papirhalløjet 🙂
   Dressing, haha – men du skal såmænd ikke være så spændt, for jeg lover ikke, at der kommer billeder 😉

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2014 @ 19:59

 9. Hehe… Kender godt problemet med manglende trevler, den slags forstår mænd bare slet ikke. 😉

  Kommentar af Inge — 27. maj 2014 @ 19:58

  • Nej, sjovt nok ikke – der har de en generel brist – med mindre man hedder Lars Løkke 😉

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2014 @ 20:00

   • Høhø.. Hvis man ikke selv betaler for trevlerne, er det en helt anden snak.

    Kommentar af Inge — 27. maj 2014 @ 20:04

    • Det er helt sikkert der, forskellen ligger 🙂

     Kommentar af Ellen — 27. maj 2014 @ 20:47

     • Hvis I så ville møde op i trevler, eller Krakas fiskegarn, det ville da være et syn! 🙂

      Kommentar af AagePK — 27. maj 2014 @ 21:23

      • Ja. Men ikke nødvendigvis et smukt syn 🙂

       Kommentar af Ellen — 27. maj 2014 @ 21:54

 10. Du suser da fra vest til øst!
  De tilstandsrapporter og forsikringer har ikke det bedste ry… men man tør jo ikke lade være!
  Godt du fandt passende beklædning… “der er så meget mænd ikke forstår!” Og Lars Løkke overså begrebet “Passende” for ofte! Men det svider vist til ham nu…..

  Kommentar af Anne Holtegård — 27. maj 2014 @ 20:09

  • Ja, man kommer lidt rundt for tiden 🙂
   Har de ikke? Men nej, man tør ikke lade være, desværre.
   Ja, der er meget de mænd ikke forstår – men vi forstår vist alle, at Lars L er et kæmpefjols!

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2014 @ 20:49

 11. Sikke meget papir og bekymringer og garantier og sågar REgarantier. Jeg krydser fingre for jeres salg, og at idyllen bliver ved med at være idyl, også når I får flyttet ind. Det er lidt ærgerligt, både for de ramte forsikringstagere og forsikringsselskabet, at ét bestemt firma sådan får prædikatet “det dyreste”. Vi må prøve at undgå det, åbenbart.
  Vi står også over for at skulle gøre klar til salg af hus, og jeg er allerede helt træt ved at læse om papirarbejdet. Godt jeg ikke er alene om arbejdet 🙂

  Kommentar af conny — 27. maj 2014 @ 23:30

  • Den ‘regaranti’ studsede jeg også lidt over.
   Du lyder lidt skeptisk mht. ‘idylleriet’, men hvad det angår, er vi nu ikke i tvivl – var vi det, havde vi ikke købt huset 🙂
   Uha, Conny, det lyder som et ‘forældresalg’ 😦

   Kommentar af Ellen — 28. maj 2014 @ 9:33

   • Selvfølgelig tror jeg på jeres idyl – det sker bare, at man opdager ting og sager, når man flytter ind, som man ikke lige havde regnet med.
    Mht. salg af vores hus kan man vist godt kalde det et forældresalg – men det er nu os, der er forældrene 🙂 Den anden slags forældresalg er vi færdige med.

    Kommentar af conny — 28. maj 2014 @ 10:13

    • Det er rigtigt – vi håber selvfølgelig bare, at det bliver minimalt.
     AJ, er det jeres eget hus?! Hvorfor det? Undskyld, det kommer selvfølgelig overhovedet ikke mig ved, men jeg (bliv)er så uforskammet nysgerrig. Downsizing? Du behøver ikke at svare 🙂

     Kommentar af Ellen — 28. maj 2014 @ 11:29

     • Det er helt ok at spørge. Vi har længe tænkt, at 184 m2 hus + 85 m2 kælder og så 1100 m2 udenom er lige i overkanten til to personer, som heller ikke er helt vilde med at gå i haven. Så var der nogen, der tog beslutningen for os, idet husbonden + 5 andre blev fyret og fritstillet pga. manglende ordreindgang lige efter påske. Han var ikke helt vild med arbejdspladsen, og han har så mange jern i ilden i fritiden, så jeg har faktisk fået en glad mand hjem. Så faktisk er alt godt .

      Kommentar af conny — 28. maj 2014 @ 19:30

      • Uhda, det var også en stor have at gå og passe – især hvis det ikke er sjovt.
       Somme tider er det slet ikke så tosset, at andre tager beslutningen for en, og det tyder i høj grad på, at det var fint nok for din mands vedkommende. Nu har han da ellers tid til at passe haven 😉 Nej, pjat, jeg forstår godt, at I vælger at finde noget mindre. Var det ikke noget med et dejligt og lille, men meget fint og velholdt rækkehus i Havdrup? Haven er SUpernem at passe 🙂

       Kommentar af Ellen — 28. maj 2014 @ 19:50

       • Jeg smugkiggede på annoncen, og jeres hus er lige efter vores ønsker – blot ikke så langt væk fra mit arbejde. Min svigerinde synes dog, det kunne være skønt, hvis vi købte det – de bor i St. Salby, og så var vi jo tættere på hinanden 😉

        Kommentar af conny — 28. maj 2014 @ 21:51

        • Arh Conny – den tur overlevede jeg i 25 år – tænk på, hvor kort tid du har tilbage på arbejdsmarkedet 🙂 Hvis vores hus er fint i andre sammenhænge, såhhh … Tænk over det igen – I er særdeles velkomne til at komme ned og kigge! Ganske uforpligtende, naturligvis 🙂

         Kommentar af Ellen — 28. maj 2014 @ 22:04

 12. Forstår fint at du ikke forstår hvordan du fik tid til arbejde, det kender jeg godt. Mon ikke man indretter sig? Ser ikke just frem til at vores hus skal sælges engang, når man er blevet endnu ældre. Det kan kun blive vanskeligere.

  Kommentar af Jørgen — 28. maj 2014 @ 8:52

  • Det siger vist snart alle pensionister, men det er jo, som du også siger, fordi man hele tiden er hvor man er og indretter sig efter det.
   Der ser ingen frem til – man kan kun håbe på, at man kan klare det længe – og så ellers gøre som lige nævnt: indrette sig efter omstændighederne …

   Kommentar af Ellen — 28. maj 2014 @ 9:35

 13. Se der lærte en gammel rådgiver der engang arbejde meget med hushandler noget: At TopDanmark var alt for dyr med ejerskifteforsikringer!!!!!!!!!!!Jamen hvornår er loven lavet om???, for det var førhen sådan, at pris og dækning på ejerskifte forsikringer var reguleret af loven herom. Så uanset selskab betaler man samme pris for forsikringen. Men ret mig endelig hvis det er forkert.
  Rådet om at I skal tegne den er efter min mening det eneste råd man kan og ikke mindst MÅ give. Og især ved jeres salg er det drønvigtigt at I betaler jeres halvdel, ellers står I med håret helt i postkassen, hvis køberne finder fejl/mangler.
  Tegnede selv en ejerskifteforsikring ved køb i 2004, for det første forsikrede den mit indbo under flytning – så var jeg fri for at tegne en sådan forsikring – for det andet fik vi over 2½ år udbetalt omkring 250 tusinder i skjulte fejl, herunder kloakafløb der var tætnet med silikone under gulvet (med en rædsom stank til følge på varme sommerdage).
  Men tillykke med handlen og jeg ønsker hurtigt salg af jeres gamle hus
  Jane F

  Kommentar af Jane Filbert — 28. maj 2014 @ 13:44

  • Tak, Jane og velkommen til her 🙂
   Se, nu fik du mig jo lige til at undersøge lidt om det lovgivningsmæssige, og jeg kom frem til, at der er nye regler fra maj 2012 – måske er det efter, at du har haft noget med det at gøre? Citat fra sitet:
   Priserne på ejerskifteforsikringer varierer fra selskab til selskab og afhænger af ejendommens størrelse, alder og pris. Køber behøver ikke acceptere det forsikringstilbud, som sælger har fremlagt, men kan frit vælge et andet forsikringsselskab. Sælger er dog kun forpligtet til at betale et beløb, der svarer til halvdelen af præmien på det forsikringstilbud, han selv har indhentet. Det gælder uanset, om køber vælger sælgers tilbud, eller et der er dyrere eller billigere. Det kan derfor godt betale sig at kontakte flere forsikringsselskaber for at få tilbud på en ejerskifteforsikring.
   Vi kunne ikke drømme om at lade være med at ejerskifteforsikre det hus, vi sælger, men der var så mange forbehold ved det, vi købte, at vi ikke synes, forsikringen er pengene værd – men nu gør vi det altså alligevel.
   Ulækker historie om jeres kloak 😦
   I og med, at vi vil have et flyttefirma til at flytte for os (og også pakke tingene ned), regner vi med, at vi er forsikret gennem flyttefirmaet, men det skal undersøges nærmere.

   Kommentar af Ellen — 28. maj 2014 @ 14:11

 14. Ti hi, jeg elsker den med “hvor man får mindst for mest”. Jeg var mildt sagt ved at få pip, da vi skulle sælge huset i Gentofte. Der var så meget papirnusseri, som jeg ikke kendte til – og de nåede lige at få indført lidt mere, inden vi var færdige. Man må væbne sig med tålmodighed… men alting lykkes til sidst, ved du nok… 😉

  Kommentar af miafolkmann — 28. maj 2014 @ 19:14

  • Det var et af mine lysere indfald 🙂
   Der er godt nok kommet meget nusseri med tiden, men ja, det hele skal nok ende med at gå op i en højere enhed til sidst.

   Kommentar af Ellen — 28. maj 2014 @ 19:46

 15. Hold da fast, man skal ikke holde flere maaneders blogpause, hvis man gerne vil foelge med her! Hussalget/koebet lyder spaendende og forsikringen er et noedvendigt onde – mest onde!

  Kommentar af Tina - omme i London — 28. maj 2014 @ 23:44

  • Hehe, næh, vi ligger ikke (altid) på den lade side 🙂
   Tak – vi glæder os til at indtage den nye bolig – selv med irriterende nødvendige forsikringer!

   Kommentar af Ellen — 29. maj 2014 @ 10:02


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.