Hos Mommer

23. maj 2014

Store Lasagnedag

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:54
Tags: , ,

P1010173I morges var det kun 10 grader; det havde blæst og regnet en del i løbet af natten og det så ikke ud til at blive bedre, så vi blev enige om, at i dag måtte blive Store Lasagnedag.
Jeg skød engang mig selv i foden ved at lave lasagne til dem. Charlotte kendte den naturligvis godt, men Tim gjorde ikke. Han spiste så meget, at han var helt dårlig og sagde, at italienerne godt kan pakke sammen – de ville gå hjem med røde ører, når først de havde smagt denne her.
Så er den heller ikke bedre, men den er da udmærket, og jeg har siden dengang altid sagt tak for opholdet ved at lave en lasagne til aftensmaden og flere til fryseren.

Billedet er altså ikke min lasagne, hvis nogen skulle være i tvivl … det er en saddel til, når man rider pillion (har det et navn på dansk?); dvs. en ekstra saddel, ofte i form af en pude som den viste, så damen kunne sidde med til hest, men som passager, da det ikke muligt at have kontrol over hesten fra sådan en saddel.

Det var den lasagne, jeg kom fra … jeg er ved at være en smule træt af min egen lasagne, hvorfor jeg de sidste par gange har lavet grønsagslasagne derhjemme. Den er endnu bedre end den med kød i. Synes jeg. Jeg er ikke sikker på, at John er helt enig, men han brokker sig aldrig over maden.
Charlotte blev en anelse lang i ansigtet, da jeg nævnte ordet grønsagslasagne og spurgte, om ikke det så kunne blive et kompromis med kød i, men gerne med 2-3 gange så mange grønsager, som jeg plejer.
P1010172Det blev sådan, så det er et eksperiment. En lasagne med meget lidt kød og bacon og med pak choi, gulerødder, champignon, bladselleri, tomater, persille, tomater, squash, kartofler, løg og hvidløg. Enten har jeg skudt mig selv en gang til i foden eller også synes de ikke fremover, at jeg behøver at lave lasagne i store mængder til dem.
Dette sidste er dog nok ikke særlig sandsynligt – så skal den da blive helt elendig.

Det andet billede er igen fra Chastleton House – et af dets mange vinduer.
Det er hugget ud i Cotswoldsten, hvilket man ser på rigtig mange af husene i dette område, som i øvrigt hedder …  Cotswold.
Jeg er ret imponeret, men der skal sommetider heller ikke så meget til … tænk at stå og hugge alle de rammer ud i sten – de må selvfølgelig ikke knække undervejs.
Det er måske bare mig, der ikke har forstand på den slags sager, men umiddelbart vil jeg tro, at det må være meget mere krævende end at lave vinduesrammer af træ.

Vi ville ud til et KÆMPE plantecenter ikke så langt fra Lacock.
Lacock har jeg skrevet om før – en middelalderby, hvor alt er fredet, og hvor hele byen derfor er underlagt strenge restriktioner bl.a. vedrørende farve til maling af vinduer og døre. Lacock Abbey har været brugt som noget af Hogwarts i Harry Potter-filmene, så byen er naturligvis meget populær blandt turister. Vi gjorde ikke holdt i dag; for det første har jeg været der 3-4 gange, og for det andet var vejret elendigt, men bare turen dertil er i sig selv en turistbrochure værdig, så den blev nydt trods det regnfulde vejr.
Det store center sælger også tøj, og jeg var så heldig, at de havde mit yndlingsmærke i fritidstøj: Lazy Jack – jeg elsker simpelthen at gå i den sweatshirt, jeg fandt for et par år siden, og nu har jeg fundet dens fætter.

Chastleton House - indgang

24 kommentarer

 1. Jeg tvivler bestemt ikke på dine evner som kok, men hvad er det, der gør din lasagne så speciel? Er der noget særligt i, eller er den bare tilberedt med kærlighed? Jeg har nemlig endnu ikke fået lasagne, der kunne forklare Garfields store kærlighed til retten. Jeg har endda engang fået noget ganske afskyeligt i den retning, nemlig fiskelasagne – men det var måske kokkens skyld. (Det var ikke mig, der var kokken!)

  Kommentar af Rasmine — 23. maj 2014 @ 19:13

  • Jeg ved ikke, om min lasagne er specielt speciel, men der er lige så mange lasagnetilberedningsmetoder, som der er italienere. Eller danskere, for den sags skyld. Mon ikke du bare hører til dem, der ikke bryder sig om lasagne? Jeg har dog også fået et par mildt sagt skrækkelige nogen af slagsen – men har engang fået en særdeles lækker fiskelasagne, så det kommer ganske rigtigt meget an på kokken.

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2014 @ 20:05

 2. Der er ikke meget regnvejr over dine billeder 😉 Her på matriklen er det lummert og tørt, men der er kommet skybrud flere andre steder i dag.
  Hvordan det er nemmest at lave et vindue, tror jeg kommer helt an på om man er tømrer eller murer 😉

  Kommentar af Pigen fra landet — 23. maj 2014 @ 19:50

  • Det ville da også være trist at se billeder af regnvejr, men tordenen lurer i det fjerne, kan du nok se 🙂 John fortalte, at det har været totalt slemt rundt omkring i Jylland.
   Jeg tror ikke, man skal være murer, men en dygtig stenhugger for at hugge disse rammer ud 😉

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2014 @ 20:08

 3. Uhm din lasagne med mange grønsager og meget lidt kød lyder rigtig lækker. Sådan en vil jeg også prøve at lave.

  Kommentar af Stegemüller — 23. maj 2014 @ 19:53

  • Jamen det er da bare at gå i gang 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2014 @ 20:08

 4. The Cotswolds, right? Der er jo flere wolds, og endnu flere cots, ikk’? 🙂
  Lacock har et dejligt orgel, ved jeg, en bekendt fik optaget et par bånd der, mens hun var organist i byen.
  Cotswoldstenen har jo netop den egenskab, at den er så forholdsvis nem at bearbejde, ellers var man nok ikke gået igang. Det var jo også det, der boostede normannernes kirkebyggeri, at de fandt disse typiske stenarter; hvad ville Oxford og cambridge være uden dem?
  Skulle du blive udkørt af at fylde familiens frysere med lasagne, må du tage et par dage off i : tadaaa: The Ellenborough Park. Se selv: http://www.ellenboroughpark.com

  Kommentar af AagePK — 23. maj 2014 @ 22:18

  • Johhh, men det er da en underlig sammensætning: Barnesenge-højdedrag – giver ikke rigtig nogen mening, vel? 😉
   Nej, man var nok ikke gået i gang, hvis det var uforholdsmæssigt vanskeligt, men jeg er nu alligevel imponeret.
   Den der Istabraq Suite på Ellenborough Park kunne familien godt få lov til at forære mig et par nætter i som tak for lasagnefremstillingen …

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2014 @ 23:40

   • Cots = stensatte indhegninger til får, i de rullende bakker, wolds, giver det bedre mening?
    Lad nu være med at se så —– ud! 🙂 Det var jo ulden og klædet, der gjorde England rig i Middelalderen, og især denne egn; Lacock tjente store penge på The London Sheep Drove, fåredriften til London, hvor man, ligesom ved Oksevejen i Jylland, måtte betale toll = vejafgift.

    Kommentar af AagePK — 23. maj 2014 @ 23:55

    • Der har du lige fået fat i noget etymologi, jeg ikke kunne finde – så må jeg også gerne se så —- ud 🙂

     Kommentar af Ellen — 24. maj 2014 @ 0:01

 5. Håber I snart kan nyde solskin, som vi gør lige nu. God lørdag til jer

  Kommentar af Lene — 24. maj 2014 @ 11:25

  • Tak, i lige måde, men det har vist lange udsigter med den sol hvor jeg befinder mig nu …

   Kommentar af Ellen — 24. maj 2014 @ 11:44

 6. Vi havde de mest dramatisk skyer over Kensington torsdag eftermiddag… Mon det er den det er blæst over til østjylland med skybrud?
  Jeg er meget spændt på dommen over den nye udgave af lasagnen! Jeg har heller ikke fundet ud af, hvorfor Garfield elsker lasagne! Jeg synes, det har været for meget sovs og pasta og for lidt føde, når jeg har fået det!

  Kommentar af Anne Holtegård — 24. maj 2014 @ 11:40

  • Det må det næsten være, for det var voldsom regn, vi havde i forgårs.
   Dommen var, at den var anderledes, men lige så god som den vante lasagne Det er jo ikke alle mennesker forundt at kunne lide den ret, og jeg har i øvrigt aldrig hørt om rigtige katte, der har kunnet lide det …
   Nu ved jeg ikke, hvad du mener med ‘føde’, for hele ideen med lasagne er jo netop, at det udelukkende består af (to slags) sovs og pasta. Men du mener måske, at der var for meget af bechamel- eller mornaysovsen? Jeg har en del mere ikke-hvid sovs i end der er i de klassiske opskrifter – bryder mig heller ikke om, hvis over 2/3 af tallerkenens indhold er pasta, og hvis kød- eller grønsagssovsen er sund nok, er det vel i orden, vil jeg tro.

   Kommentar af Ellen — 24. maj 2014 @ 11:52

   • Jeg synes det har sejlet i sovs. Og det er svært at få “skovlet” over på tallerkenen! Synes det lyder tiltalende med en nye blanding du har lavet.

    Kommentar af Anne Holtegård — 24. maj 2014 @ 13:26

    • Blandingen er ret god, og jeg vil hellere have, at det svømmer lidt end at det er så tørt, at det næsten støver 🙂

     Kommentar af Ellen — 24. maj 2014 @ 14:19

 7. Læser jeg dit indlæg forkert, eller har Tim ikke smagt “Den Nye Lasagne” endnu? Det lyder lækkert – også efter en regnvejrstur – og jeg håber I alle har det rigtig godt med grøntsagerne, Lady Greensleeves. 🙂

  Kommentar af Donald — 24. maj 2014 @ 12:30

  • Da jeg skrev indlægget, stod lasagnen endnu i ovnen, men nu er den smagt og godkendt … dermed også alle grønsagerne 😉
   They couldst desire no earthly thing,but still they hadst it readily …

   Kommentar af Ellen — 24. maj 2014 @ 14:23

   • Ah 🙂 – det var godt!

    Kommentar af Donald — 24. maj 2014 @ 16:19

    • 🙂

     Kommentar af Ellen — 24. maj 2014 @ 17:24

 8. Håber vejret har bedret sig. Nu har du vel blot bragt dig i den situation, at der skal laves mange lasagner af de to typer inden du rejser hjem?

  Kommentar af Jørgen — 24. maj 2014 @ 19:12

  • Nu har det i det mindste ikke regnet siden klokken 14:30 – men det kommer igen, tror jeg.
   Næh, det har jeg ikke – det er heldigvis mig der bestemmer, så fremover må de bare vælge 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. maj 2014 @ 20:31

 9. Ååååååh, så er Ellen i England – og jeg savler over de skønne billeder 😀

  Kommentar af Dorte Hummelshøj Jakobsen — 24. maj 2014 @ 20:48

  • Ja, hun er, men hun får ikke taget så mange billeder, for vejret er absolut ikke det bedste 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. maj 2014 @ 21:22


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.