Hos Mommer

22. maj 2014

Chastleton House, Oxfordshire

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:57
Tags: , , , ,

Vejret så stadig hæderligt ud i morges, så vi besluttede os for at se Chastleton House & Gardens, som ligger oppe i Oxfordshire. Der ville ikke være åbent før kl. 13, men vi kørte, så snart børnene var afleveret i skolen, for så kunne vi også nå at drikke kaffe i Bourton-on-the-Water og spise frokost i Stow-on-the-Wold.

Bourton-on-the-Water (5)

Charlotte var meget optimistisk og tog hverken overtøj eller paraply med, hvorimod jeg ikke stolede på den himmel, så jeg tog regnfrakken med.
I Bourton-osv. dryppede det lidt, men det var mens vi drak formiddagskaffen.
I Stowe-osv. var det fint vejr, og det blev det ved med at være lige til vi parkerede ved Chastleton House, hvor der var relativt langt fra parkeringspladsen til huset. Vi gik derned i solskin, men med tordenbrag og en yderst dramatisk himmel bag os.

Chastleton HouseChastleton House

Til venstre den fine udsigt og det store hus foran os. Til højre den truende himmel.
Der var 20 minutter, til vi kunne blive lukket ind i huset, så vi nåede en hurtig rundtur i haven, inden det begyndte at regne, hvilket det gjorde netop som vi blev lukket ind.

P1010166Chastleton House

Herover ses til højre den store sal og til venstre et rejse-kabalebord. Man stikker kortene ned i lommer, så kabalen ryger ikke på gulvet, selv når man kører i en hestetrukken vogn. Ret smart tænkt.

Chastleton HouseChastleton House - kitchen

Huset er jacobiansk – bygget 1607-1612 og var i samme families eje i næsten 400 år. Bygherren var rig, men familien havde færre og færre penge op gennem generationerne, så der var kun råd til det allermest nødvendige vedligehold, men ingen forbedringer eller moderniseringer, og til sidst overdrog de det til National Trust i 1991. Synd for familien, men heldigt for eftertiden, for vi kan nu se et hus, der stort set ikke er moderniseret og derfor ser ud, som det gjorde, da det blev opført. Komfuret blev sat ind engang, selvfølgelig, det var der ikke i 1600-tallet, og på et tidspunkt blev der indlagt elektricitet, men som sagt: i store træk originalt og derfor meget interessant at se.

Chastleton House - garden

Da vi var nødt til at køre for ikke at komme for sent til at hente børnene fra skole, var det et tordenvejr uden lige; Charlotte ville være blevet gennemblødt på et minut, og der var små 10 minutters gang op til bilen …
Henne ved billetkontoret var der en personaleparkeringsplads, så C fik min regnfrakke og hentede bilen, mens jeg stod i tørvejr. Det lykkedes derfor at klare situationen uden hun blev til en druknet mus, men jeg har sagt til datteren på ægte mor-maner, at fra og med i morgen tager hun ikke ud af huset uden at tage en regnfrakke med!

27 kommentarer

 1. Det er godt med en fornuftig mor 🙂 I forstår at udnytte dagene, mens børnene er i skole.

  Kommentar af Lene — 22. maj 2014 @ 20:00

  • Ja, ikke? Vi når at se meget, ja, i de timer 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2014 @ 20:48

 2. Det lyder som et interessant sted I har besøgt. God løsning på regnproblemet, men det er – som vi ikke helt unge forstår det – praktisk at gardere sig med udrustning i bjerge, England og andre steder.

  Kommentar af Jørgen — 22. maj 2014 @ 21:20

  • Det var virkelig interessant, og vi kunne sagtens have brugt mere tid på stedet. Jeg tror, jeg vil lokke John med, når vi tager herover sammen om 1½ måned.
   Du har fuldstændig ret: ALTID regntøj i bjerge og i England.

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2014 @ 21:28

 3. Meget Mor-aktig av deg 🙂

  Kommentar af Mormor — 22. maj 2014 @ 21:21

  • Meget! Jeg prøver, men jeg tror aldrig, jeg vil kunne slippe den del af mig. C griner heldigvis bare lidt af mig 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2014 @ 21:29

   • Nei, det er vel bare slik, er man mor, så er man 🙂
    Godt C kan le av det.

    Kommentar af Mormor — 22. maj 2014 @ 22:30

    • Ja. C vil altid være min lille pige – også når jeg bliver 83 og hun 60 🙂

     Kommentar af Ellen — 22. maj 2014 @ 22:35

 4. Hvor er I gode til at komme ud og opleve noget. Det ser meget interessant ud, det gamle, store hus.

  Kommentar af Betty Schou — 22. maj 2014 @ 21:40

  • Meget interessant – jeg er ret begejstret for at se engelske huse og haver 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2014 @ 22:15

 5. Problemet med moragtigheden er, at det hos datteren fremkalder: barnagtighed, ikk’? Altså: hvis Anna og Aubrey var taget med Charlotte, tror du så, de ville have kunne slippe for regntøjet, nej, vel? Så er man jo pludselig mor og skal leve op til den rolle, ikk’ Charlotte? 😉 Men ellers troede jeg, at hun altid gik i olivenfarvet oilskinsjakke med ditto Tilly-hat, det ville da klæde hende, og være rigtigt gentry-praktisk.
  Især til slotsbesøg.

  Kommentar af AagePK — 22. maj 2014 @ 22:26

  • Mor- og datterrollerne er nemlig forskellige, og det er meget nemmere at spille datter, når man ikke samtidig skal være mor 🙂
   Den olivenfarvede er for varm, lød erklæringen – og Tilleyhatten har Tim, John og jeg, men ikke Charlotte 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. maj 2014 @ 22:33

 6. Som du har beskrevet vejret i England gennem det seneste års tid undrer det mig faktisk, at C. ikke altid er bevæbnet med en regnfrakke.

  Spændende gammelt hus. Og sikke en spændende have på det nederste billede. Er det ikke som om buskene er klippet i facon som dyr eller lignende?

  Kommentar af Stegemüller — 22. maj 2014 @ 23:53

  • Det undrede sandelig også mig!
   Buskene var engang klippet i strikte faconer, men det blev heller ikke vedligeholdt, så nu har man valgt en mellemting: man klipper dem, men i de faconer, de selv valgte efter de engang slap for saksen. Meget sjov ide, faktisk, men de forestiller ikke noget som sådan.

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2014 @ 9:36

 7. Virkelig en mærkværdig byggestil! Jeg kan ikke finde ud af, om jeg synes, den er fantastisk eller tudegrim. Jeg troede ikke, man kunne bo i England uden pr automatik at være udstyret regnfrakke og paraply 😉 Måske får I bedre vejr i dag. Jeres vejr kom til det midtjyske her til morgen. Det har buldret og braget siden halv seks.

  Kommentar af Fruen i Midten — 23. maj 2014 @ 8:45

  • Den er ikke den kønneste stilart – elizabethansk er meget smukkere, synes jeg.
   Vejret har bare udvidet sit territorium, for vi har det stadig – dog tordner det ikke, men det grå og regnfulde har ikke flyttet sig siden i går.

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2014 @ 9:39

 8. Lige ved siden af Stow-osv. ligger Cotwold Farm Park, som er udstillings- og bevaringscenter for gamle engelske husdyrracer. Jeg har været der et par gange. Det ville sikkert være morsomt for børnene også. -Hvis I kommer forbi igen.

  Kommentar af Farmer — 23. maj 2014 @ 9:47

  • Tak for info. Det tror jeg, de alle vil være interesserede i at se, og jeg ved, at de skal derop engang igen, for Tim var ikke med i går, og han vil elske at se Chastleton House. Cotswold er i det hele taget et overmåde smukt område, synes du ikke? Har du lagt mærke til, at vinduesrammerne på husene bygget af de gamle Cotswold-stones er skåret ud i sten? Jeg kan lægge et billede på senere. Det ser flot ud indefra.

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2014 @ 9:57

   • Ja, det er et herligt område med prægtige huse til høj og lav. Det har helt sikkert været et rigt landbrugs- og stenbrudsområde.
    Jeg har også, tilbage i 1990-erne, været på skovdue- og kaninjagt på det gods, som noget af Cotwold-farmen ligger på. Det ville fylde en hel blogpost. Det må jeg se at få det til i den nærmeste fremtid.
    Jeg er blevet lidt mere påpasselig med anekdoter og lignende på min blog efterhånden som min blogs anonymitet er gået fløjten i lokalområdet.

    Kommentar af Farmer — 23. maj 2014 @ 17:17

    • Hehe, det kender jeg godt – det er ikke sådan at blive mere og mere kendt; man skal lige tænke over, hvad man skriver og hvem man skriver om. Men der er sikkert stadig visse anekdoter af ældre dato, du godt kan tillade dig at skrive om 🙂

     Kommentar af Ellen — 23. maj 2014 @ 18:02

 9. Hvor er det en fantastisk gave du har fået med det medlemskort til National Trust og lykke er jo, at det også kommer os til gode. Hvor er det et smukt sted. Hvad sagde Charlotte, da du på ægte moderlig vis bebrejdede hende den manglende regnfrakke ☺.

  Ellen, endelig har jeg set den smukke idyl I har købt i det sydsjællandske, hvor ser det vidunderlig dejligt og meget romantisk ud. Efter at have læst med her hos dig gennem årene, er det ikke mit indtryk, at I går af vejen for at svinge et par pensler, bruge en hammer m.v. og derfor heller ikke er blevet afskrækket af, at tiden har stået stille i huset siden konens død. Jeg glæder mig meget, rigtig meget til, at følge projektet med at gøre det til jeres perle.

  En rigtig dejlig weekend til jer derovre vestpå.

  Kommentar af Annette (Holland) — 23. maj 2014 @ 13:20

  • Det var den perfekte gaveide til et par forældre, der irriterende nok aldrig ønsker sig noget 🙂
   Hun smilede bare lidt højt – det er ikke så tit, at jeg leger mor, så det er i orden, når det sker en sjælden gang 🙂
   Det er bestemt ikke et arbejds- eller vedligeholdelsesfrit hus, men nej, det gør ikke noget, for vi får så meget andet som kompensation for arbejdet.
   Tak, i lige måde, Annette.

   Kommentar af Ellen — 23. maj 2014 @ 15:49

 10. Hvis du har flere skønne billeder i retning af det øverste, må du meget gerne tænke på mig 😉
  Jeg kommer straks i cosy mystery-humør 😀

  Kommentar af Dorte Hummelshøj Jakobsen — 24. maj 2014 @ 20:52

  • Jeg har da et par stykker, men det er ikke de bedste jeg har taget. Jeg sender dem til dig når jeg kommer hjem – hvis ikke du har fået mail inden slutningen af næste uge, må du gerne rykke mig.
   God fornøjelse med skrivningen 🙂

   Kommentar af Ellen — 24. maj 2014 @ 21:31

   • Tak skal du have 🙂
    Der bliver ikke skrevet så meget endnu, men til juni skal den gerne have en skalle.

    Kommentar af Dorte Hummelshøj Jakobsen — 25. maj 2014 @ 13:23


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.