Hos Mommer

19. maj 2014

Noget skal tiden jo gå med

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:05
Tags: , ,

JK RowlingDer er købt te, kammerjunkere og vinsyre. Der er pakket strikkede gaver ind. Der er pakket to dvd’er ind. Der er pakket det tøj ind, jeg lige kom til at købe til ungerne – jeg har nogle mærkelige børnebørn: de elsker at få bløde pakker.
“TE!” Skrev hun virkelig te? Ja, det gjorde hun, og hun skrev det oven i købet uden h … der har ikke skullet h i te siden 1872, så kom ikke og sig, at I har lært det i skolen. Når der står the, kommer jeg altid til at udtale det på engelsk. The tea …
Tænk at tage te med til England – er det ikke som at tage is med til Grønland eller sand til Sahara, kunne man med god grund spørge. Gid det var, men i England får man alt, alt for sjældent en ordentlig kop te. De fleste serverer det savsmuld, teproducenterne fejer sammen, putter i små poser og kalder for te, men det er – ganske som teposerne, man køber herhjemme – ikke til at drikke, men ildesmagende og bittert.
I Brugsen kan man selv blande sin te, hvilket jeg har gjort i mange, mange år: Ihhh, hvor kommer jeg til at savne det – jeg har meget svært ved at drikke anden te end Mommer Ellens Egen Udsøgte Teblanding, så jeg bliver nødt til at finde en butik, hvor jeg kan blande min te. Charlotte og Tim drikker helst kun min teblanding og der skal som regel en pose med til UK, når lejlighed gives.
Kammerjunkerne er til Charlottes udgave af koldskål. Efterhånden har hun vist fundet ud af at lave en erstatning, der kan accepteres. De har buttermilk, men det smager slet ikke, som kærnemælk skal smage, og noget der bare ligner kammerjunkere, kan ikke opstøves.
Vinsyren er til årets hyldeblomstdrik.

Mad mod kræft - en krimiDer er købt rejselekture: Gøgens Kalden, som jeg er spændt på, da Robert Galbraith er et pseudonym for Harry Potters ‘mor’, JK Rowling, som åbenbart er begyndt at skrive krimier.

‘Krimien’ til venstre købte jeg ikke – en lidt dum fejl fra Saxos side, men når de har næsten 600.000 ebøger, er det nok uundgåeligt, at der sker fejl ind imellem.

Der er forberedt rejsestrikketøj i form af sokker til ungerne.
For tiden arbejder jeg på det sidste af Maestro, men den kommer ikke med, for at sidde med 4/5 af en jakke til mig i fly og lufthavn, synes jeg virker en kende demonstrativt – så hellere et par små, fine sokker på pindene.

Stanley bottle

Inspireret af Lene er der bestilt Verdens Bedste Termokande gennem Amazon med free delivery, mens jeg er derovre – oven i købet til en yderst rimelig pris i forhold til den, kanden forhandles til i Danmark. Lenes Morten kan ikke bare finde fødselsdagsgaver til Lenes Landmand, som han ikke ved, han ønsker sig – han kan også finde gaver til John, som han ikke ved, han ønsker sig. Fantastisk …

Med andre ord: jeg mangler kun at stoppe det hele ned i kufferten, så er jeg rejseklar. Håber, jeg kan have en smule tøj med til mig selv for alle de ting, jeg har med til mine store og små englændere, men hvis ikke, har jeg en super undskyldning for at købe nyt derovre …
Nu vil jeg køre til Køge og afhente mit ekstra bryst, som heldigvis lige nåede at komme i 11. time, inden jeg skulle afsted. Jeg er rød, det svier og jeg skaller af, hvor jeg er blevet strålebehandlet, så jeg kan slet ikke holde ud at have den selvklæbende udgave på.

34 kommentarer

 1. Så var du helt klar 🙂
  Klem og fornøyelig reise 🙂

  Kommentar af Mormor — 19. maj 2014 @ 15:15

  • Ja og tak og kram retur 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2014 @ 16:30

 2. Der er vel ikke længere til Brugsen, end at du stadig kan hente din egen blanding der. Jeg mener, hvor tit køber du egentlig te?
  Og så troede jeg, at sådan en vacuum bottle hed en termoflaske. Det gør den måske ikke mere?

  Men man må sige, at du er SÅ klar! God tur 🙂

  Kommentar af Rasmine — 19. maj 2014 @ 15:31

  • Det har vi også talt om at gøre – jeg køber vel te 3-4 gange om året.
   Hedder det sådan? Jeg har vist altid kaldt det for en termokande, men det må være i orden, i og med at den har en hank, ikke?
   Jeg er helt klar, og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2014 @ 16:33

   • Den har jo ingen tud …

    Kommentar af Rasmine — 19. maj 2014 @ 17:15

    • Næh, det har du nok ret i, så det må hedde en flaske – men jeg har en fiks ide om, at en sådan skal være af glas.

     Kommentar af Ellen — 19. maj 2014 @ 17:39

 3. Prøv “Østerlands Tehus (vist nok Thehus)” i København… De har en web side
  Og ja kærnemælk er i hvert fald ikke kærnemælk derover på den anden side af kanalen :).. Spændende ellers hvad du nu går og får tiden til at gå med hehe

  Kommentar af Mariane — 19. maj 2014 @ 15:44

  • Det har nok eksisteret siden før 1872 😉 – og tak, men jeg vil hellere finde et sted, hvor jeg kan lave min helt egen blanding, for jeg mixer fem forskellige slags i forskellige mængder.
   Nej – jeg har ikke smagt det, men buttermilk smager underligt, siger Charlotte – du kender det åbenbart?

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2014 @ 16:35

   • Jeg tror at du kan lave din egen te derinde .. men jeg skal selvfølgelig ikke kunne sige det. Jo! Jeg kender godt deres buttermilk – og det smager godt HVIS man ikke ved hvad det er … altså kærnemælk. Man har jo den danske kærnemælk på smagsløgene og derfor smager det underligt. Men som sagt ved du det ikke er det helt fint. Suk… og ingen kammerjunkere selvfølgelig. 🙂 Har været i London flere gange og i andre byer også.

    Kommentar af Mariane — 19. maj 2014 @ 18:17

    • Jeg må have smagt på det stads, så jeg ved hvad jeg taler om 🙂

     Kommentar af Ellen — 19. maj 2014 @ 19:15

 4. Rigtig rigtig god tur; det bliver da så fantastisk at komme derover igen.

  Du må købe en meget stor mængde te, inden I flytter, så du har et lager at tære på.

  Kommentar af Stegemüller — 19. maj 2014 @ 16:02

  • Det bliver det, ja.
   Eller også må vi bare køre en tur – det gør vi så tit i forvejen 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2014 @ 16:36

 5. Blandt de mange ting jeg har lært af dig er at stave til te…. nu gør jeg det næsten hver gang rigtigt, om end mit tifingersystem på tastaturet stædigt putter et lille h ind på urette plads – helt af sig selv.

  Jeg er sikker på at du finder en løsning på dit teproblem – osse i fremtiden.

  God tur til England som jeg håber tager rigtig godt imod dig med strålende (!) vejr og alt det andet gode…

  Kommentar af overleveren — 19. maj 2014 @ 16:12

  • Herligt, at i hvert fald én hører efter 😉
   Vi må bare køre til en stor brugs, når telageret er skrumpet.
   Tak – det bliver vist netop strålende vejr, men pyt med det.

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2014 @ 16:38

 6. Hold da op Ellen, du er effektiv, jeg håber John bliver lige så glad for termokanden som Jørn 🙂 Det bliver så godt i morgen, og hvor har du fået meget samlet sammen til børn og voksne i England. Det er sjovt du skriver det med engelsk te, for da jeg arbejdede derover i 76, tænkte jeg af og til at jeg godt kunne forstå, at de puttede mælk i teen, for den smagte ikke særligt godt uden 😉 Hvad blander du sammen i din te?

  Kommentar af Lene — 19. maj 2014 @ 20:44

  • Hehe, det snød både min chef og mine kolleger … jeg udførte i videst muligt omfang mindre ting med det samme. Så var jeg fri for at spilde hukommelse på dem (eller værre: glemme dem), men det blev meget ofte forvekslet med effektivitet 😉
   Du, som meget erfaren tedrikker, mener det samme om engelsk te! Så er det ikke kun mig – jeg har desværre kun fået en eneste god teoplevelse i England, men folk kigger så underligt på mig, når jeg siger det.
   Der er kvædete, Earl Grey med og uden jasmin, mangote, grøn te og orangete i. Forhold 1:1:2:3:½:1, sådan cirka. Kan varieres, men kun en smule. Derhjemme kan jeg finde på at komme et nip Kusmi te Prince Vladimír (den eneste kusmi, jeg kan lide) i teposen sammen med min egen blanding. Trækker 6-7 minutter, og jeg har den skønneste, gyldne te 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2014 @ 21:03

 7. Stanleys sælges under navnet termoflasker herhjemme, til hhv 349 og 479 kr, 1 l eller 1.9, XL. Vi har haft megen glæde af Thermos, har dem i flere størrelse. Kander? De har glasindsats, hank og tud og kan ikke holde på varmen: Georg Jensens, f.eks. Vil du have vor? En gave, der aldrig er blevet brugt.
  Oxygen bottles er jo også af stål, selv om de kan være mandshøje og veje mere, end jeg gider tænke på: jeg slæbte rundt med dem som sygehusportør engang.
  Da teens smag er meget afhængig af vandet, har jeg måtte justere, hver gang vi flyttede. I årevis var min favoritleverandør under Clementsbroen i Aarhus, så blev det Odense, på hjørnet af Vestergade. Perch er jeg også ret glad for. Men er jeg i London, skal jeg da lige have et par dåser af Harrods, og en enkelt stor fra Buckingham får jeg da også plads til. Og Løgismose rammer også min smag, efter de har kommet lidt lavendel og bergamotte i deres.
  Forskellen på Buttermilk og kærnemælk er nok, at kærnemælk i Danmark kun er syrnet mælk, det har aldrig set en smørkærne. Medmindre man finder specialisterne, og de smager så anderledes.
  “Come day, go day, wishing me hard it was Sunday, drinking buttermilk all the week, but whisky on a sunday!”
  God tur !

  Kommentar af AagePK — 19. maj 2014 @ 20:48

  • Ja – jeg fandt hurtigt ud af, at der er mange penge at spare på at købe dem i UK. Og nejtak for tilbuddet om at arve GJs – kender den godt, den er ikke en pind værd, som du også har fundet ud af.
   Sådan en oxygen bottle ville jeg kalde en oxygen tank, men begge dele er okay at bruge. Jeg har ikke prøvet nogle af dine teer, men det lyder heller ikke, som om du går ind for savsmuldste 🙂 Jeg MÅ altså se at få smagt det engelske buttermilk …
   Go’e, gamle Dubliners – et af mine yndlingsbands! – og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2014 @ 21:20

   • Forresten kammerjunkere: dem bager man da selv, gør man ikke? Ungerne i skolen syntes det var sjovt at kunne. Nå, men jeg gør heller ikke: jeg køber Brugsens lager sidst på sommeren, når der ikke sælges mere koldskål, og junkerne er på tilbud. Så har jeg småkager, økologiske, hele vinteren; jeg sidder stadig og gnaver på de sidste, og nu har Brugsen dem sgu på tilbud allerede! 🙂
    Oxygen tank kom først senere, de hedder bottle helt officielt, iltflasker på dansk.
    Farbror Carl var Branch Manager for Brooke Bond i Indien og Egypten, og Sales Manager for The Mazawattee Tea Company, lærte jeg for nyligt, da jeg fik fat i hans CV; hos ham fik jeg smag for te. Den første kop blev serveret på sengen til at vågne på.

    Kommentar af AagePK — 19. maj 2014 @ 22:23

    • Nej, dem bager man ikke selv 🙂
     Du har forbindelser worldwide, må jeg sige …

     Kommentar af Ellen — 20. maj 2014 @ 18:43

 8. Rigtig god tur!! Godt valg af lekture! En af de bedste bøger jeg har læst længe! Har du læst “Den tomme plads” også af Harrys mor?? Smadder god bog. Hun kan skrive, kan hun;-)

  Kommentar af Helle Holkjær — 19. maj 2014 @ 21:13

  • Tak, Helle 🙂
   Ja, den købte jeg i UK, inden den blev oversat, og ja, den var god, så hun kan andet end fantasiverdenen (som hun er helt suveræn til), og jeg glæder mig som sagt til at læse denne bog fra hendes hånd – som altså ikke er helt tosset iflg. Helle 😉

   Kommentar af Ellen — 19. maj 2014 @ 21:24

 9. rigtig god tur – du har fortjent det! Hvis du nogensinde kommer i nærheden af “Mosehuset” tror jeg, at du kan lave dig en god blanding af diverse teer. Kh Marianne

  Kommentar af marianne bentzen — 19. maj 2014 @ 23:19

  • Mosehuset … Ved Regnemark Bakker? Det kender jeg godt 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2014 @ 18:44

 10. Så er nedtællingen til at tage og føle på. (det kan man da ikke). Jeg håber, at du får den skønneste tur. Det var spændende at læse dit forrige indlæg om foto hos Helle Kjerulff. Det er jo som bekendt i mit område. Jeg har aldrig været i Galleriet – sådan er det vidst tit med ting, der er lige rundt om hjørnet. Jeg kan huske, at familien Kjerulff kom til Reersø, da vi boede der. Jeg gik i skole med deres yngste søn, og den gang var galleriet vidst en tanke under opbygning.
  Rigtig god tur til England.

  Kommentar af Susanne — 20. maj 2014 @ 6:34

  • Foreløbig er det gået fint nok med turen – ingen problemer.
   Sjovt, at du kender Helle og Flemming 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2014 @ 18:46

 11. Nu må det være på tide at lære at te hedder te. Det er egentlig overraskende at der kun kan købes affaldste i Teland. God tur.

  Kommentar af Jørgen — 20. maj 2014 @ 8:07

  • Jeg tror nu nok, at man også kan købe god te, men man skal vide hvor, og man får det i hvert fald ikke serveret på cafeer og restauranter.

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2014 @ 18:47

 12. Rigtig god tur 🙂 Sært, at man ikke kan få ordentlig te i England, når vi nu alle går rundt og tror, at det er det eneste englændere drikker. Dansk såkaldt ‘kærnemælk’ er jo noget snyd, som AagePK skriver. Men hvornår fandt man på bare at syrne skummetmælken og kalde den kærnemælk? Burde vi ikke kunne huske den rigtige kærnemælk, og mindede den så mere om det engelske buttermilk (som jeg heller ikke har smagt)? Uf, ikke rart med svie, rødmen og kløe. Godt, du nåede at få det ekstra bryst, men findes der ikke noget til at sætte bag på det selvklæbende, så det netop ikke klæber?

  Kommentar af Fruen i Midten — 20. maj 2014 @ 9:45

  • Der drikkes forståeligt nok mere og mere kaffe derovre 🙂
   Pas … jeg ved ikke noget om kærnemælk, andet end at jeg ved hvordan jeg synes den skal smage …
   Ikke rart, nej, og jo, det findes, og jeg kan også putte det ind i lommen i BH’en, men dette nye er en letvægtsudgave og er faktisk mere behageligt at have på, hvor underligt det end lyder.

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2014 @ 19:45

 13. Håber du er ankommet i god behold med alle de gode sager du har samlet sammen. 🙂

  Kommentar af Inge — 20. maj 2014 @ 21:33

  • Det er jeg, tak, og alt er afleveret 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. maj 2014 @ 22:11

 14. Rejsevante Ellen slår til med vanlig effektivitet 😉
  Jeg håber du får en vidunderlig tid med familien og at vejret gør sit til at du kan få brugt dit medlemsskab af National Trust. Vidste du, at du selv kan strikke dig et bryst? Jeg læst om det på Lonas blog. Et fint lille flystrikketøj 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 20. maj 2014 @ 23:18

  • Nårh, jeg er jo slet ikke så rejsevant mere, men lidt sad der dog i hukommelsen.
   Jeg får det skønt, uanset vejret, er jeg sikker på 🙂
   Jeg har set de strikkede bryster, men jeg tror jeg foretrækker de to fine og bløde silicone-nogen, jeg har fået af kommunen 😉
   I flyet, haha – så skal de i hvert fald ikke være lige ved at være færdige … jeg kunne forestille mig folks blikke 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. maj 2014 @ 10:09


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.