Hos Mommer

13. maj 2014

Et meget velovervejet impulskøb

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 21:05
Tags: ,

Kan man tale om et velovervejet impulskøb? Mit svar er, at ja, det kan man godt.
Her kommer første kapitel af en fortælling, som godt kan nå at blive en anelse lang, inden den er færdig – fortalt som brudstykker af overvejelser, hændelsesforløb og dialoger.
Kedeligt? Så bare spring over …

Det startede med, at vi under vores sydsjællandske odyssé i forbindelse med behandlingerne på Næstved sygehus blev enige om at køre til Præstø og op langs Præstøfjorden forbi Elnasminde, i dag kaldet Fjordkroen.
Ren nostalgi, for det var dertil, vi for 25 år siden inviterede vores forældre til en middag, hvor vi afslørede, at de godt kunne forberede sig på at komme til bryllup inden så forfærdelig længe.
Bare en kilometer før Fjordkroen så vi et hus til salg.

STOOOOP! Vend! Kør tilbage! SÅ du da lige det hus? Jojo, John havde skam også set det.

Bindingsværksidyl

John stoppede, vendte og kørte tilbage; vi tog et billede af “Til salg”-skiltet, så vi kunne tjekke boligen hjemmefra.
Det så skønt ud; med en fantastisk beliggenhed og masser af plads. Næste dag kørte vi forbi igen. Standsede op og kiggede os lidt omkring. Vi blev enige om, at det så lidt forsømt ud; det var nok et dødsbo og vi tillod os derfor at gå ind på grunden og kigge ind ad vinduerne.
Inden længe stod ejeren i døren og bad os kigge indenfor, hvis vi ville se mere! For hulen, hvor piiinligt, altså!
Dog ikke mere pinligt, end at vi med røde ører sagde undskyld for vores vindueskiggeri og lod ham vise os rundt.
UdsigtStort. Skønt. Pragtfuld udsigt. KÆMPE køkken – en mangeårig drøm hos mig.
Plads til begge biler i garagen. Værksted til John. Systue med fjordudsigt til mig.
Men.
Der skulle laves en del. Males overalt. Nye gulve et par steder. Ekstra toilet.
Det var ejet af en ældre herre, hvis kone døde for et par år siden, og hvis liv gik i stå den dag det skete. Der var vist ikke sket noget som helst siden den dag, han blev alene. Vi fik lidt ondt af ham. Indtil konens død havde det været meget velholdt, kunne vi se, men som sagt: der var ikke sket specielt meget siden da.
Da vi kørte derfra, sagde John, at det gider vi ikke, vel? Der skal laves for meget, ikke?
Ellen kom med et temmelig halvhjertet njaahhhnææhhh og joooohhh.

Dagen efter, på vej ud til bilen for at køre til Næstved, sagde jeg, at jeg simpelthen ikke kunne slippe det hus af mine tanker, og at jeg stort set ikke havde sovet om natten. John smilede bare.
Efter strålebehandling kørte vi til Vordingborg til Homemægleren for at få en salgsopstilling og for at aftale en ‘rigtig’ gennemgang.

Alle overvejelserne vil fylde for meget her – på den anden side kan jeg godt forudse en masse spørgsmål fra nysgerrige og intelligente læsere, så jeg remser dem op i et senere indlæg.
Der er nogle (i vores øjne meget få) ulemper, men rigtig mange fordele ved at bytte vores lille rækkehus ud med denne idyl, og I er velkomne til at byde ind med forslag til begge dele – så vil det vise sig, om det er noget, vi har været inde over inden beslutning.
Hmmmm er det det vi gør?

Det er det forhåbentlig … men det kunne være interessant at se jeres tanker.
Charlotte har fået Home-linket til huset, og hun har fortalt ungerne, at vi køber det. Første reaktion: “Noooo – we love mommer’s and morfar’s house!”
Anden reaktion, efter at have set billederne: “YEAH! Lovely! Wonderful! And we can have our canoes there without having to bring them from England.”
Det kan de nemlig. Tim har allerede besluttet at give dem to nye kajakker, så det vil være oplagt at tage de gamle hertil.
For vi har naturligvis et bådehus, når vi ligger 100 meter fra vandet …
Vi skrev under i dag. Til overtagelse 1. august.

80 kommentarer

 1. Det er bare så fedt. Nok engang et stort tillykke til jer begge med jeres nye hjem.. 🙂 Vi glæder os sammen med jer over et rigtig flot og modigt valg.

  Kommentar af Inge — 13. maj 2014 @ 21:22

  • Tak – det bliver skønt, og dejligt, at I kan glæde jer sammen med os, selv om det er slut med 10-minutters middagsvarsler 🙂
   Modigt? 😉

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 21:36

 2. Spændende moster!! Glæder mig til at høre meget mere om det – det er jo vores drøm at købe noget slidt og gøre det dejligt en dag 🙂

  Kommentar af Malle — 13. maj 2014 @ 21:24

  • Ja, det er, Malle – og kan I vente en halv snes år, kan I jo købe dette her 😉 – selv om det naturligvis ikke vil være slidt …

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 21:37

 3. Til SUPER MEGET lykke med det pragtfulde hus. Det lyder for mig som den helt rigtige beslutning, I dér har truffet.

  Kommentar af Dina Reiff — 13. maj 2014 @ 21:31

  • Og super meget tak, Dina – det tror vi heldigvis også 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 21:44

 4. Så fedt at læse….jeg eeeeelsker at i laver nye planer og kaster jer over nye projekter. Kors, hvor bliver det spændende at læse om og følge med i. Stooort tillykke herfra 🙂

  Kommentar af udvandreren — 13. maj 2014 @ 21:31

  • Tusind tak, Annette – og jeg forsikrer dig for, at du vil få masser af læsestof i en rum tid fremover:-)

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 21:38

 5. Tillykke 🙂 Det var da en rigtig god transformation af h__h___ (eller hvordan du nu skrev det) 🙂 Hvis ikke I to skulle følge jeres instinkt og købe efter mavefornemmelsen, så ved jeg ikke, hvem der skulle.
  Jeg kan kun se to ulemper, vejen ude foran og den lidt længere tur til Sverige. Men det har I garanteret tænkt på.

  Kommentar af Mette — 13. maj 2014 @ 21:34

  • Det var WP, der lavede det rigtige antal bindestreger om til dette kryptiske, men jeg så ingen grund til at ændre det 🙂
   Vejen var bestemt inde i vores overvejelser, men den er ikke voldsomt befærdet det meste af dagen (og natten); det er værst morgen og aften.
   Jeg har boet 100 meter fra en S-togslinje og det tog kun 14 dage for mig ikke at høre togene mere, så vejbekymringen blev aflivet.
   Længere til Sverige – ja, 45 minutter mere, men vi er der 1) ikke kun i weekender mere, og 2) det overskrider stadig ikke de tre timer, vi satte som kriterium, da torpet blev købt.

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 21:53

 6. Stort tillykke. Charlotte har det vist ikke fra fremmede , det med lysten til at renovere et gammelt hus 🙂

  Kommentar af Lene — 13. maj 2014 @ 21:40

  • Tak, Lene. Hehe, næh, men vores er en noget mere velpræserveret ruin end deres var – og omkring 380 år yngre 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 21:56

 7. Tillykke med nyerhvervelsen. Det minder, udefra, rigtigt meget om det I havde kig på, på Falster. Vi kunne også sagtens blive bidt af at kaste os ud i sådan et projekt, men vi vil ikke af med det hus vi har,. Vi ved jo hvor hvert eneste søm osv. sidder, og egentlig mangler vi slet ikke husprojekter, når vi kan hjælpe de unge mennesker. Ellers har vi en grund der kan bygges på, eller sælges/byttes med noget der kan renoveres på.

  Kommentar af Pigen fra landet — 13. maj 2014 @ 21:55

  • Tak, Pia. Det ligner lige præcis næsten 100 % det på Falster, men dette er lidt større og mere ‘indretningsbart’. Det på Falster kunne der ikke engang sættes et lillebitte gæstetoilet i, fx, uden det kostede en ny kloakering. Her er der forberedt til det med både til- og fra-vand, hvis man kan sige sådan. Det mangler bare at blive snedkereret.
   Jeg kan sagtens forstå jeres overvejelser, fordi I har børn, der nyder at I kan hjælpe dem, og I har jo ikke udelukket muligheden endnu, hvis lysten skulle komme til jer.

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 22:03

 8. Wee, jeg vidste det!!! Altså i andet forsøg i hvert fald 😉 Kæmpestort tillykke, tillykke 😀 Hvor bliver det spændende at læse med om. Gemalen ville sikkert med det samme kunne komme med 1000 kvalificerede spørgsmål (han er bl.a. ejendomsmægleruddannet), mens jeg er sådan en, der køber hus med maven. Det eneste, jeg umiddelbart tænker, er, at der dælme er meget at vedligeholde, så hvad nu med alle jeres vilde rejseplaner; kan der blive plads til begge dele?

  Kommentar af Fruen i Midten — 13. maj 2014 @ 22:15

  • Ja du gjorde så, og tak, tak! 🙂
   Lad bare gemalen komme an (selv om bordet har fanget), men det er godt at se tingene fra flere sider. Vi købte også med maven. Måske mest jeg, men det er fint nok, at John er Praktiske Gris og den, der forhindrer, at jeg svæver helt væk i romantiske drømme.
   Der er ganske rigtigt meget at vedligeholde, men det kan man ikke om vinteren, og der er jo mange steder, der er bedst at besøge mellem november og marts, ikke?

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 22:27

 9. Tillykke – det skal nok blive godt. Glæder mig til flere billeder. Da jeg for snart længe siden faldt over din blog, var jeg overbevist om, at I allerede boede et lignende sted. Stor var min forbavselse, da det gik op for mig, at det gjorde I jo slet ikke, Så nu er billedet helt på plads for mig – tak for det 🙂

  Nu kan du jo så gå helt amok på planteskolerne – og ikke nøjes med indkøb til krukkerne. Dejligt.

  Kommentar af Lone Nielsen — 13. maj 2014 @ 22:16

  • Tak, Lone – det er vi sikre på, at det bliver. Godt, altså.
   Lidt sjovt, at du tænkte sådan, men det er kun med til at overbevise mig om, at et sådant hus er lige os, og at det er den rigtige beslutning, vi har truffet.
   Resten af 2014 vil gå med at beskære alt det vildtvoksende og se, hvad der dukker frem til foråret 2015 – men ellers har du helt ret 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 22:30

 10. Tillykke, igen, selv om I rykker den forkerte vej, som jeg skrev på FB 😉 Det ser fantastisk ud og sikken et køkken! I har et flot køkken i rækkehuset, men det her er da ren luksus, hvad plads angår – og udsigten! Og så har I alle sydsjællands herligheder indenfor rækkevidde.
  Jeg forstår jer så udmærket og mon ikke vi trods alt kan finde vej til jeres nye ‘langtbortistan’ 😉

  Kommentar af fiberfryd — 13. maj 2014 @ 22:35

  • Tak, Ditte … og hvad pokker, en times kørsel eller halvanden times kørsel – er det ikke ét fedt? 😉
   Selvfølgelig kan I finde vej, og vi glæder os til at vise jer det 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 22:42

 11. I trænger bestemt til et større køkken, det kan selv jeg se, når du nu er så glad for at gå i køkkenet og eksperimenter med alt godt fra drivhuset (kan I i øvrigt tage det med jer?). En systue til dig er da et must – du har ganske vist en i forvejen, men er den ikke lidt trang – får du en større nu? Et værksted til John er jo oplagt – har han andet end det i Sverige? Og sikke en masse plads I får, var det ikke lidt over 200 m2, der stod?

  1. august, der er sørme ikke længe til og forhåbentlig får I solgt jeres nuværende hus på et passende tidspunkt.

  Kommentar af Stegemüller — 13. maj 2014 @ 22:36

  • Vores drivhus er en ukendt faktor – der er allerede et, hvor vi flytter til, og vi vil ikke have to. Måske kommer der et i Sverige …
   Min nuværende systue er stor nok, men den nye får en bedre udsigt, og John glæder sig til at få et værksted i dagligdagen.
   Der er altså meget længe til 1. august – og meget kort tid til at få solgt rækkehuset 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 22:46

 12. Jeg kan godt lide ungernes praktiske tilgang!
  Spændende tider forude. I får da en herregård af plads.
  Erik første reaktion er “stråtag….. aldrig mere!” Min erindring om stråtag er isoleringsevnen; Man skulle have tøj på indendøre om sommeren, så køligt var det.
  Tillykke med handlen…. og god arbejdslyst.

  Kommentar af Anne Holtegård — 13. maj 2014 @ 22:37

  • Ja, de er skønne, de unger 🙂
   Jeg kender kun stråtag fra Charlotte og Tims hus i England, og jeg synes det er skønt, at det er køligt om sommeren. Hellere tage en bluse på end at synes, at det at være nøgen er at have for meget på!
   Tak og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 22:48

 13. Tillykke! Ja, det var ikke noget for mig; jeg har ikke kræfter til den slags hjemmerenovering, men jeg er sikker på, det er det helt rigtige for dig 🙂

  Kommentar af Dorte Hummelshøj Jakobsen — 13. maj 2014 @ 22:52

  • Tak, Dorte.
   Det med kræfterne vil jo vise sig – jeg har stadig kemokrop, men lur mig, om ikke jeg vil have rigtig godt af at tage fat i den have 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 22:59

 14. Det ser fantastisk ud med eb dejlig stemning. Minder om det hus jeg boede i med mine forældre indtil jeg var 11. Med historikken i tanken må det være en spændende have der allerede er 🙂 god fornøjelse. Havearbejde er også god motion/genoptræning.
  Udover den allerede kommenterede vej tænkte jeg på højdeniveau i forhold til forhøjet vandstand?

  Kommentar af Kristine — 13. maj 2014 @ 23:07

  • Du må have gode minder, kan jeg forestille mig – ens barndom giver i de fleste tilfælde gode associationer.
   Der er en meget spændende have i flere niveauer, så vi kan (næsten) komme til at sidde og kigge over taget ud over vandet.
   Vi tror ikke, at forhøjet vandstand vil give problemer, hvilket man måske godt kan fornemme på billedet, men hvis både Grønland og Nordpolen totalt nedsmelter, så har vi en undervandsbolig … MEN: det vender mod øst; en fin fordel i Danmark 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 23:21

 15. Stort tillykke med det smukke hus..:-)

  Kommentar af Lisbeth Fossum — 14. maj 2014 @ 2:51

  • Tak, Lisbeth 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 9:42

 16. Det er da et super-velholdt hus. Sjællandsk bindingsværksstil med store felter i bindingsværket og med gavle uden valm.

  Fem år uden vedligehold er da ingenting. Da vi overtog i september 1981 havde vores bindingsværksstuehus ikke været beboet af en “hel” familie siden 1902. I de mellemliggende år boede min oldemor som enke og derefter min mormors ugifte søskende. Se, det trængte til en kærlig hånd, samt et badeværelse og et køkken. De to rum var der simpelthen ikke.

  Så koncentrer jer om at få rækkehuset fyret fornuftigt af, og far med lempe med ombygninger i det nyerhvervede.
  Hvornår er huset mon bygget?

  TILLYKKE!

  Kommentar af Farmer — 14. maj 2014 @ 5:29

  • Det fejler nemlig ikke spor, men er et sundt hus.
   I havde noget mere at se til … jeg kan forstå, at der ikke var bad, men intet køkken?? Det har da altid været et meget vigtigt rum.
   Vi skal ikke bygge noget om som sådan, men der skal etableres et toilet på førstesalen. Der er ført rør og det hele, så det bliver relativt nemt. Det er et ufravigeligt krav fra vores side, at der er to toiletter i vores hus.
   Som er fra 1780.
   Tak, Farmer!

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 9:47

   • Jamen, så lugter der vel af frisk egetræ endnu 🙂
    Vores årringedatering siger 1703.

    1780 er dog også et anstændigt årstal. Burde vel faktisk have alderen til et enkelt spøgelse eller to.
    Men når i blot farer lempeligt frem med omlavningen skal i nok blive venligt modtaget af de, som bor i væggene 🙂

    Kommentar af Farmer — 14. maj 2014 @ 13:15

    • Ja, I slår lige vores med et par generationer 🙂
     Når vi engang flytter ind i huset, og vi har lidt tid til overs, skal der kigges i lokalhistorisk arkiv – det kunne være sjovt, om der var noget at finde.
     Vi vil fare med lempe og håber på en en venlig modtagelse 🙂

     Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 13:44

 17. Nå, det var dét hemmelighedskræmmeriet handlede om… tillykke med den fantastiske beslutning og at I har fået sat navne på slutseddel… Jeg glæder mig allerede til at stikke næsen lidt på mod øst næste gang den går mod syd for at beskue dette vidunder. Det er et fantastisk sted I har valgt der. Kender lidt til området..

  Grinede lidt af jeres vindueskiggeri og pinagtigheden, men hvorfor skulle manden ikke være venlig.. han vil vel gerne sælge til sympatiske købere… og I har næppe lignet fortroppen til en rumænsk tyvebande.

  (og impulskøb i større skala kender jeg godt.. kæresten blev for 8 år siden sendt til en autoforhandler for at skaffe et originalt udstødningsrør til min gamle cabriolet.. og kom hjem med en slutseddel på en sprit-ny bil… et godt køb – for vi har den endnu).

  Kommentar af overleveren — 14. maj 2014 @ 5:47

  • Ja, det var det, det handlede om, og vi glæder os til at flytte derned.
   Han var yderst velvillig, og det gav jo også pote 🙂
   Holddaop. Din kæreste og John kan tage hinanden i hånden – det var sådan, han købte Mondeoen.

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 9:49

 18. Hvor er det fint. Men altså, at gå og lure ind af vinduerne og så blive taget i gerningen 🙂 Vi har ikke præsteret impulskøb i den kaliber, men hvem ved. Måske en dag. Held og lykke med hele projektet. Jeg glæder mig til billeder i endeløse baner.

  Kommentar af Susanne — 14. maj 2014 @ 7:07

  • Ja, det var altså pinligt, men vi er tilgivet 🙂
   Tak, Susanne – der kommer sandsynligvis flere billeder, ja …

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 9:50

 19. Kæmpestort tillykke! Hvor ser det dejligt ud, og der er så skønt ved Præstø fjord 🙂

  Kommentar af bedstesblog — 14. maj 2014 @ 7:27

  • Tak, Randi – der er skønt og vi glæder os meget 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 9:50

 20. Stort TIL LYKKE! Og jeg kender så udmærket til velovervejede impulskøb; Hollymount var præcis det samme (ja, du kender jo historien). Jeres hus ser superhyggeligt ud, og jeg tænker, at man måske kunne komme på besøg i autocamperen (der nu er sat deadline(s) på: Enten august (optimistisk) eller november (realistisk) eller februar 2015 (helt sikkert). Glæder mig til at se alt det fine, I gør ved stedet 🙂

  Kommentar af miafolkmann — 14. maj 2014 @ 9:00

  • Tusind tak, Mia! Ja, det er en parallelhistorie til jeres køb af det skønne Hollymount.
   Selvfølgelig kan I komme på besøg i autocamperen. I kan også komme, selv om I ikke har fået den endnu 😉

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 9:52

 21. Stort Tillykke med herlighederne! Det var da et fornuftigt impulskøb, nu får i rigtig noget at glæde jer over! Vi overtog jo også et meget forsømt sted, men det betyder bare, at så kan man selv sætte sit aftryk og lave det om, man ikke lige bryder sig om! Det ser jo fantastisk ud og sikke en udsigt!!

  Kommentar af ivildenskyElin — 14. maj 2014 @ 9:00

  • Tusind tak, Elin. Jeres sted har nok været mere forsømt end vores, for bortset fra, at vi vil have malet alle vægge og lofter, er det lige til at flytte ind i.
   Det ER fantastisk, og vi glæder os til at kunne nyde den udsigt hver dag – og alle de mange solopgange, der vil komme.

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 9:54

 22. Kedeligt med beskrivelsen af hændelsesforløbet? Aldeles ikke! Det kunne have været kedeligt uden 😉
  Men det er godt nok noget langt væk. Jeg havde ellers glædet mig til flere møder med diskussioner om sprog – og alt muligt andet.
  Til lykke alligevel!

  Kommentar af Rasmine — 14. maj 2014 @ 9:52

  • Tak – og tak for ordene, Rasmine 🙂
   Jo, det er langt væk, men vi kan mødes på midten: i Køge, fx. Det er en dejlig by, og så længe vi ikke skal krydse broer for at mødes, ser jeg ikke de store forhindringer – jeg vil skam også gerne mødes med dig … jeg sender dig snart en mail; jeg skal lige komme hjem fra England, så må vi mødes – i Roskilde 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 9:58

 23. Man kan da heller ikke vende ryggen til i fem minutter, før… nånej, jeg har jo allerede sagt til lykke, hehe! Hvornår var det nu, det var?
  Og så skal der vaskes lofter ned, inden der skal males, tror jeg, de ser noget nikotinbegroede ud!, For øvrigt: der er stadig håndværker-skattefradrag, husk at bruge det fornuftigt! F.eks lofter, som jeg ved, ikke er Johns stærke side.
  Og de der kajakker: hvis nu de blev hængt i et par david’er uden for soveværelsesvinduerne, kan I sove roligt, mens polerne smelter, og vandene stiger!
  Til lykke endnu engang!
  PS: det er utroligt, som det ligner et hus i Bisserup, hvor familien K nævntes første gang i Danmarkshistorien. Jeg skal hen for at se det i næste måned.

  Kommentar af AagePK — 14. maj 2014 @ 10:42

  • Tak – igen ☺
   Det er sandsynligvis ikke nikotin, da huset har været beboet af ikke-rygere i mindst 25 år, men alle lofter og bjælker er bejdset/malet/etellerandet mørkebrune!
   Malerentreprisen har vi indhentet tilbud på – som vi har accepteret. ALT skal nemlig males: vægge, vinduer og lofter, og vi orker ganske enkelt ikke gå i gang med alt det selv.
   Lofterne bliver malet hvide, bjælkerne får lov til at stå som brune – det bliver et helvede med afdækningen, men det er så heldigvis ikke vores problem 🙂
   Jeg tror ikke, vandene når at stige faretruende i vor tid … jeg vil i øvrigt nok finde det umuligt at sove siddende i en kajak – det er jo ikke en kano 😉
   Pudsigt med Bisserup – der var vi et par gange med min far, fordi kroen laver (lavede?) nogle gode stegte ål. Hvis det allerede er i næste måned, du skal derned, er det desværre for tidligt at invitere dig til at se vores nye hus – det må blive en anden gang, så.

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 11:09

   • Hvorfor en surley efter takken?
    Det med nikotinen var en joke, der ser jo pænt ud i øvrigt, men bllederne med loft, hos ejendomsmægleren, fik os bare til at tænke i den retning.
    En anden ting: stråtaget ser ud til at trænge til en overhaling: alt mos skal ned, så rørene kan tørre, og ikke formulder før tid. En løvrive på et langt skaft skulle klare det. John må for Guds skyld ikke bruge trykrenser!!! 🙂 Kan der blive plads til en række skyggetræer foran huset? Lind er godt. Men snak lige med en tækkemand om det med mosset.

    Kommentar af AagePK — 14. maj 2014 @ 15:28

    • Det er da ikke en surley – mundvigene vender opad – det er bare en anderledes smiley; en Alt+1-smiley ☺
     Stråtaget har vi også fået tilbud på at få ordnet. Der skal mønnes (måske nye kragetræer) og der skal nytækkes på stykket til højre for det venstre tagvindue hen til vinklen.
     Tænk, må han ikke bruge trykrenseren? Pokkers 😉
     Der skal ikke plantes noget som helst foran huset – det er jo der, hele den skønne udsigt til fjorden er!

     Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 15:40

     • Jeg måtte sørme zoome 2 gange, før jeg kunne se grinet, hmm.
      Altså lindetræer bliver høje, og med meget smal stamme, og danner så en smuk skyggefuld krone, så solen ikke brænder taget af i løbet af nul,vupti. Så de tager ikke udsigten: de rammer den ind, und das ist was ganz anderes.

      Kommentar af AagePK — 14. maj 2014 @ 18:02

      • Er det så smileyen eller dig, der er noget galt med? 😉
       Inden lindetræer bliver høje, er de lave, og vi har en alder, hvor vi vil nyde udsigten fra dag ét og til vi skal forlade det hus. Vi ved jo ikke, om vi får et eller 20 år i det.

       Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 18:18

 24. Nogle gange skal man simpelthen bare gå med sin mavefornemmelse – og jeg må indrømme, at jeg er en lille smule misundelig! Selvfølgelig kræver det en bil at bo sådan et sted – derfor ikke for mig; men hvor ser det bare fantastisk ud! Systue – bogværelse! – med fjordudsigt – og al den natur og friske luft. Og forhistorien hører med – de er altid interessante i disse sammenhænge! Jeg var selv igennem det samme sidste uge i København; den rædselshistorie kommer en af dagene, når jeg er kommet mig. Og pludselig står man jo der, hvor man skal sige ordet – Ja eller Nej? Det er lidt voldsomt, men jeg er sikker på, at både I og englænderne bliver utroligt glade for det. Giver du en kop kaffe, hvis man kommer forbi? Jeg har da planer om lidt Danmarks-turisme, og så er der jo heldigvis DSB 😉

  TILLYKKE!

  Kommentar af Nille — 14. maj 2014 @ 13:37

  • Tak, Nille – det skal man nemlig – følge sit hjerte, og det er det, vi har gjort her.
   Det er et fantastisk sted, og selvfølgelig giver vi en kopkaf – og et måltid mad. Man rejser ikke til Sydsjælland for blot at få lidt kaffe, men det taler vi om senere – nu skal vi jo alle tre lige have overstået en flytning først 🙂
   Rædselshistorie? Det lyder ikke godt …

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 13:47

   • Hold da op, hvor er I morsomme: “Nogle gange skal man simpelthen bare gå med sin mavefornemmelse… ” “… det skal man nemlig, følge sit hjerte… ” Hvad mon Ellen fik i geografi? 🙂

    Kommentar af AagePK — 14. maj 2014 @ 18:05

    • Hvad i alverden har geografi at gøre med at følge sit hjerte??? Det er da et ganske almindeligt udtryk … men det er da godt, at vi kan more dig 🙂

     Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 18:16

     • Ellen, hør så ordentligt efter: følg mavefornemmelsen, sagde Nille, og hvad gjorde du? Gik efter hjertet. Og hvad siger det om din viden om, hvad forskellen er på mave og hjerte, og/eller hvor det ene sidder i forhold til hvad. Er det ikke det, der kaldes geografi, hmpf?
      Eller viste du bare din mandlige side: vejen til en mands hjerte går gennem maven! 🙂

      Kommentar af AagePK — 14. maj 2014 @ 19:48

      • Gamle krakiler, siger jeg bare 😀

       Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 20:56

 25. Stort tillykke med jeres impulskøb :-)! Det ser godt nok idyllisk ud. Fantastisk! Jeg glæder mig til at følge jeres planer med huset og forstår virkelig godt, at I bl.a.glæder jer til den skønne udsigt.
  Vores huskøb var også et impulskøb, og det var bare det helt rigtige for os. Held og lykke!

  Kommentar af Nonna — 14. maj 2014 @ 15:48

  • Tak, Nonna – vi er (heldigvis) også sikre på, at vi har gjort det rigtige, lige som I havde det.

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 16:07

 26. Det må være godt for sjælen, dette huskøb.

  Kommentar af Jørgen — 14. maj 2014 @ 19:01

  • Det er vi sikre på det er, Jørgen.

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 20:54

 27. Tillykke!!!

  Kommentar af Den Gamle Krage aka Ellen — 14. maj 2014 @ 19:29

  • Tak, Ellen 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 20:54

 28. Der er jo absolut kun et at sige til det:
  STORT TIL LYKKE.
  Ofte er impulskøb det bedste 🙂

  Kommentar af Kisser — 14. maj 2014 @ 19:55

  • Tak, Kisser – vi tror på, det bliver rigtig godt 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 20:55

 29. Nej hvor dejligt! SIKKE et skønt sted! Det bliver I sikkert super glade for. Håber I får solgt det andet snart og hurtigt!!

  Kommentar af Kong Mor — 14. maj 2014 @ 22:04

  • Tak, søde 🙂 – jeg tror vi bliver rigtig glade for det nye, gamle hus!
   Vi krydser fingre for salg om fire måneder – det ville være perfekt,

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 22:31

 30. Stort tillykke, hvor er det bare spændende! Og det ser altså rigtig skønt ud!!

  Kommentar af nuuka04 — 14. maj 2014 @ 22:49

  • Tusind tak! Det er spændende og vi glæder os 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2014 @ 6:47

 31. Når en drøm går i opfyldelse, er et “tillykke” så velanbragt, som det kan være. Nu forudser jeg en række blogindlæg, som vil være enhver gør det selv-side værdig 🙂

  Kommentar af bentzenEric Bentzen — 15. maj 2014 @ 7:25

  • Tak, Eric 🙂
   Bliver du ikke lidt grøn, når jeg fortæller dig, at vi får 0 meter fortov at holde snefrit?
   Der vil altid være småprojekter i et hus som dette, men det er heldigvis ikke noget, der afskrækker John.

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2014 @ 7:34

 32. Tillykke med huset. I er godt nok fantastiske: Hus i Sverige og nu stort hus i Danmark, men jeg kan godt se at det er dejligt og ligger pragtfuldt – og I har brug for pladsen, når den engelske familie kommer. Håber at stråtaget er godt?
  God tur til England. Kærlig hilsen Else Marie

  Kommentar af Else Marie — 15. maj 2014 @ 10:15

  • Tak, Else Marie 🙂
   Vi er skam ikke spor fantastiske, men vi ved, at vi ikke kan passe det i Sverige for evigt, og så er det altså rart at have noget i DK, der er dejligt at være i.
   Stråtaget er godt og er 10 år gammelt. Der er et stykke på 5-6 meter, der af en eller anden underlig årsag ikke blev tækket dengang, så det skal ordnes, og der skal mønnes. Vi har haft en tækker til at kigge på det, og han sagde, at hvis vi tækkede det, der mangler, skal der ikke tækkes mere i vor tid. Der skal selvfølgellig mønnes en gang imellem, det ved vi godt.
   Tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2014 @ 14:44

 33. Wauw! “kom i indkøbskurv, check ud”
  Så skal der ryddes op på loftet ;o)
  Tillykke med det nydelige hus!

  Kommentar af Linda — 16. maj 2014 @ 23:31

  • Hehe ja, det var næsten sådan, det var 🙂
   Vi ryddede heldigvis grundigt op på loftet i efteråret.
   … og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. maj 2014 @ 23:37

 34. Altså altså … I forstår da at gå imod strømmen. Her gik jeg og troede, at når man nåede “pensions”alderen, skulle man slappe af og nyde livet, tsk tsk …
  Et STORT tillykke med lige det modsatte 😉
  Glæder os allerede til at blive inviteret på en kopkaf på en skøn sommerdag 😀

  Kommentar af perteilmann — 18. maj 2014 @ 19:42

  • Vi slapper måske ikke så meget af, men jeg forsikrer dig for, at vi i allerhøjeste grad nyder livet 🙂
   Stort tak herfra – og I siger bare til, når I krydser broerne, så står vi der med en kopkaf 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. maj 2014 @ 21:52


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.