Hos Mommer

11. maj 2014

Vand, vand og atter vand

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:00
Tags: , ,

Hold da kæspft hvor det regner, som Charlotte så malende udtrykte sig, endnu før hun havde lært at tale rent. Alle ft-lyde blev til en (i vores ører) meget mere besværlig, læspende spft-lyd: lospftet, kræspfter, luspften, saspftevand. Hun var lidt til grin i familien, som selvfølgelig elskede at få hende til at sige disse ord bare for at få sig en god latter. Stakkels barn – hun har dog ingen traumer over det, for alle var heldigvis så hensynsfulde at gøre deres bedste for at skjule deres grin for barnet.
Men altså – hold da kæspft hvor det regner i dag. Ikke hele tiden, men vel omkring 3/4 af den. Indimellem skinner solen, og det bliver helt sommermildt.

9 maj (10)

P1000987Egentlig kan jeg bedre lide græsplænen, når den ser ud som på billedet herover, men sådan noget skal jeg ikke sige til John, for så får jeg blikket … det synes han i hvert fald ikke den gør, og det dur jo ikke, at stedet ser forsømt ud, osv, osv.
Nejnejnej, men derfor kan jeg jo sagtens synes, at plænen er pænest med bellis i. De der gule nogen er jeg dog ikke vild med i en plæne.
Den er slået nu. 3/4 af den er slået nu, men det har ikke noget med mængden af opholdsvejret at gøre – John kørte ind i en af udluftningerne til trixtanken, så der gik en rem på plæneklipperen.
Den udluftning har været samme sted i alle 18 år, men den kan være svær at se, når græsset er blevet for højt. Jeg foreslog lige så stille at markere den lidt tydeligere, så det ikke skete igen, hvilket blev taget en anelse fortrydeligt op – “Det er da kun anden gang, det er sket!”
Det var sådan set ikke ment som en bebrejdelse, bare et forslag til forebyggelse af tredje gang …

Campingvognen er blevet fint hvid igen – så ren har den sikkert ikke været, siden den var ny. Højtryksspuleren kom i brug og var udmærket til formålet, men John måtte forinden ligge på knæ oppe på taget og skrubbe med en børste for at få det rent; det bar meget fastsiddende spor efter at have tilbragt en del af sommeren og hele efteråret under et stort bøgetræ. 
Plus alle insekterne, der sad fast på forsiden … men nu er alt snasket væk. I modsætning til mig kan John godt lide den slags arbejde – der skal jo anvendes en maskine Winking smile 

Jeg kan bedre lide at plante krukker til med blomster, hvilket jeg har hygget mig med i formiddags – nu ser her fint og beboet ud igen.
Alle krydderurterne, jeg satte sidste år, har overlevet vinteren og er allerede ved at brede sig effektivt, men det gør ikke noget, for der hvor de blev sat, er der ikke noget, de kan kvæle, og skulle de finde på at forsøge at invadere græsplænen, dufter det bare skønt, når den bliver slået.

9 maj (1)9 maj (2)

Reine claude-blommetræet blomstrer lige så fint som Filippa. Med fine, hvide blomster – men ikke nær så smukke som hendes. Filippas, altså …

9 maj (4)9 maj (11)

Rododendronen går snart helt blomstergrassat, og humlebien har travlt med at tappe døvnælderne.
Med andre ord: foråret er fuldstændig, som foråret skal være heroppe.
Måske lige bortset fra, at vi godt kan undvære 20 mm regn i døgnet … og hagl … nu har vi fået vand nok for denne omgang, tak.

30 kommentarer

 1. Bellis i græsplænen er nemlig rigtig kønt. Heldigvis er de ikke sådan at udrydde – de kommer altid igen, lige meget hvor de tit de bliver kørt over af en plæneklipper 🙂

  Kommentar af bedstesblog — 11. maj 2014 @ 17:15

  • Ja, heldigvis – der er altid flot pyntet med bellis, når vi kommer herop 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2014 @ 17:48

 2. Så slipper du for å vanne 😆
  Kos deg videre :O

  Kommentar af Mormor — 11. maj 2014 @ 17:19

  • Ja, man må se på de lyse sider 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2014 @ 17:49

 3. Kunne I ikke plante et eller andet ved siden af den der udluftningsdims som John så kunne køre pænt udenom. Eller et fuglefodringsbræt eller sådan noget.

  Vandet og haglene må vi da vist tage med i dag… har lige været ude med hunden og fik nærmest en fornemmelse af torden i luften osse.. men med alt det vand – kunne ham John så ikke bare have sprayet den sagesløse campingvogn med noget rengøringshalløj og så have ladet vejret gøre hvad det er så god til – i dag?

  Kommentar af overleveren — 11. maj 2014 @ 17:24

  • En plante var måske en udmærket ide 🙂
   Den slags går ‘vi’ ikke ind for her – der skal rengøres på gammeldags facon – og selv om det har regnet kraftigt, kan det dog ikke sammenlignes med en højtryksspuler …

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2014 @ 17:51

 4. Er der ikke et mundheld, der siger. tredje gang er lykkens gang? 😉 – med hensyn til afmærkningen af udluftningen. (I øvrigt, hvorfor skal de der kvinder altid kommentere vores (mænds) uheld med en eller anden moderlig bedreviden? 😉 ).

  Det er jo bare så dejligt i et parforhold, at man hver især har sine “yndlings”sysler; så bliver det hele jo på den måde alligevel ordnet.

  Mon ikke Charlotte har nydt at få al den opmærksomhed fra de voksne (som jo skjulte deres moro over hendes pudsige udtalelse). Sådan en lille prinsesse kan da godt blive lidt pigekrukket – og måske holde lidt mere fast ved sin “særhed” for opmærksomhedens skyld (og i sit stille sind moret sig over de voksnes “barnligheder” 😉 . Hvem narrer hvem?
  Kærligst
  Domus

  Kommentar af Domus1 — 11. maj 2014 @ 17:29

  • Det er en naturlov, Donald – men I kunne jo bare selv komme i tanke om tingene – så var vi jo ikke nødt til at fortælle jer dem 😉
   Ja, det er fint; vores arbejdsinteresser er sjældent sammenfaldende …
   Hun var nu heldigvis ikke krukket, og hun anede simpelthen ikke, at hun udtalte ordene forkert. Når jeg for sjov udtalte det på hendes måde, kiggede hun undrende på mig – “nu kan mor ikke tale rent længere”. Det hedder The Fis Phenomenon, som jeg har udbredt mig lidt om her: https://mommer.wordpress.com/2009/01/24/the-fis-phenomenon/

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2014 @ 18:00

 5. Mænd og maskiner, det vokser de åbenbart aldrig fra.. 🙂
  Herregud Ellen, to påkørsler på 18 år, det er da næsten ingenting, og den rem var vel slidt i forvejen..;-)

  Kommentar af Inge — 11. maj 2014 @ 18:18

  • Nej, heldigvis gør de ikke det 🙂
   Ja, okay – det var jo helt tilbage i 2011, den sidst blev skiftet 😉

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2014 @ 18:34

 6. Det er lige som foråret skal være, også med regn og remme, der altid går i stykker på det mest trælse tidspunkt 😉

  Kommentar af Lene — 11. maj 2014 @ 18:37

  • Ja – det gælder naturligvis endnu mere i landbruget 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2014 @ 19:18

 7. Ja, mon ikke det har regnet… Vores tur til I Form løb/Gå i Ålborg endte med både torden og REGN!!!! Godt vi havde sikret os med regntøjet fra start…. Hjemturen blev også VÅD, ned i fart og high speed vinduesvisk. I Holstebro var vejen tør!
  Det er altså sjovere at arbejde ude incl. maskineri….. Det føles så dejligt effektivt!!!!!

  Kommentar af Anne Holtegård — 11. maj 2014 @ 20:16

  • Øv, hvor uheldigt for det arrangement … vi kunne da i det mindste trække indendørs, når det regnede.
   Ja, det er sjovere – især fordi indendørs arbejde alt for ofte er synonymt med rengøring.

   Kommentar af Ellen — 11. maj 2014 @ 20:38

 8. Ja, hvad træer og insekter kan afsætte af “snask” på vores pæne biler, cykler, campingvogne – og huse! – det er ikke småting, det var da heldigt at det var et arbejde, som passede John! Præmie til ham! 🙂

  Kommentar af Donald — 12. maj 2014 @ 0:09

  • Jeg vil overbringe ham præmien 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. maj 2014 @ 9:09

 9. Jeg føler med jer, men skal ikke skjule, at dit indlæg bibragte mig en særlig glæde over at have valgt netop denne tid til at tage til Sicilien. Jeg ved, at plænen hævner sid i mit fravær, men sådan er det.

  Kommentar af bentzenEric Bentzen — 12. maj 2014 @ 7:48

  • Det må være en skøn tid, alene fordi temperaturen ikke kan være kommet ubehageligt højt op.
   Ja, sådan er det. Græsplæner tænker man ikke på på en ferie – man nyder ferien, men det er jeg nu også sikker på, at du gør.

   Kommentar af Ellen — 12. maj 2014 @ 9:11

 10. Ja, hvilken mand elsker ikke at pjaske med vand og lege med maskiner på én gang – og så endda gøre gavn?! Billedet af John stående på taget af campingvognen ville dog næppe udløse nogen præmie hos Arbejdstilsynet! Og hvor var du, da du tog billedet? Højt oppe i et træ, eller skråner jeres grund virkelig så meget? Jeg håber det sidste. Her er der også nogen, der skruer på den store hane lige nu. Vi har lige fået et ordentligt skvæt med hagl og det hele. Nu regner det bare. Lad os krydse fingre for, at dine æbletræsblomster klarer skyllerne, så du kan få en fin æblehøst til efteråret 🙂

  Kommentar af Fruen i Midten — 12. maj 2014 @ 11:45

  • Arbejdstilsynet gælder heldigvis ikke i Sverige 😉
   Hverken-eller. Jeg står på terrassen, som ligger i førstesalshøjde. Kan ses her: https://mommer.wordpress.com/2013/07/18/fredeligt-solrigt-og-blsende/ – campingvognen står mellem terrassen og udhuset til venstre.
   Det gode ved at have ‘evig ferie’ er, at man kan udnytte hvert minut af det gode vejr, og ja, jeg håber æble- og blommeblomsterne klarer regnskyllene!

   Kommentar af Ellen — 12. maj 2014 @ 12:36

   • Nej, i Sverige hedder det Arbetsmiljöverket, og deres hjemmeside av.se; så kan du selv slå op og se, hvad de siger til en ældre herre, der står på et superglat-snasket-algebefængt glasfibertag med en trykspuler i hånden. Fik du ikke en sjov hjemmevideo, du kan lægge på youtube? Du ved: lissom han stod der, sagde pfuyyitt, og så hang han vandret med en vandraket i hånden, op og ned, op og ned, op og ned……. Jeg kan lige se det for mig! 🙂

    Kommentar af AagePK — 12. maj 2014 @ 20:12

    • Hvor har man travlt 🙂 Han lå på knæ, da taget var alge-snasket og stod først på det, da det var spulet rent. Skulle han bygge et stillads for at vaske campingvognen, måske?
     Men det er da godt, du har en morsom indre film kørende 🙂

     Kommentar af Ellen — 12. maj 2014 @ 20:29

 11. Kan du ikke bare sætter en pind op så man kan se at her skal græsset ikke klippes? Dejligt i øvrigt at vognen er rengjort. Og at det hele blomstrer. Får I blommer på træet? Vi har også et Reine claude-blommetræ, men det er ikke mange blommer vi får ud af. De få er ganske vist delikate.

  Kommentar af Jørgen — 13. maj 2014 @ 20:41

  • Det var jo forslaget om den pind, John blev lidt fornærmet over 😉
   Blommetræet blev plantet for et år siden, så vi ved det ikke, men håber selvfølgelig på frugt i år. Mine forældres Reine claude-træ bar en million blommer hvert år; derfor valget.

   Kommentar af Ellen — 13. maj 2014 @ 21:30

 12. Om blommetræet: Jeg købte for 4 år siden et Rheine Claude træ (af dem med de store gul-grønne blommer – hedder d’ Ny Orleans). Ved en senere lejlighed (jeg har det vist med planteskoler, som børn har det med slikbutikker 🙂 ) og efter naturligvis at have plantet træet fik jeg den besked, at det først ville bære 7 år efter plantningen 😦 . Den besked fik jeg nu ikke, da jeg købte træet.2.-året fik jeg 3 blommer, 3.-året 14; i år ved jeg endnu ikke, hvor mange, jeg kan forvente, selvom der var rigtigt mange blomster på.
  Det er altså en af de plantesorter, der skal have en hvis alder, før den bærer i mængder. – Altså, man må have tålmodighed til man kan nyde den lækkerbisken en sådanne blomme er.
  Med andre, ældre Rheine Claudes har jeg også oplevet en utrolig stor frugtsætning.

  PS. Jeg kan se, at du i flere tidligere kommentarer har benævnt mig Donald – det er da ikke sikkert, han bryder sig om at blive forvekslet eller evt. taget til indtægt for mine kommentarer 😉 .
  Skal vi ikke aftale, at jeg kalder mig Magnus?
  Venligst,
  Magnus

  Kommentar af Domus1 — 14. maj 2014 @ 0:04

  • Hmmm. Så må jeg vel bare væbne mig med tålmodighed … Reine claude er min yndlingsblomme, så valget kunne ikke være andet end den.
   Mht. navnet: Det må du sandelig undskylde! Pinligt, altså! Jeg har forvekslet dig med en anden – en tåbelig og beklagelig fejl, som jeg kun kan bede om og håbe på at blive tilgivet for.
   Det skal ikke ske igen – Magnus 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 7:23

   • Ja, vi må da så håbe, at den rigtige Donald vil gøre det (tilgive); mig, tror jeg, har det ikke skadet – det har ikke noget med forfængelighed at gøre (for mit vedkommende), det var blot den tanke, at nogen måske kunne tro, at den rigtige Donald stod bag min blog (der jo omhandler et noget andet emne, som han måske ikke vil tages til indtægt for).
    Vedrørende blommen: Jeg havde højst sandsynligt også købt denne sort på trods af ventetiden, for – som du skriver – det er den lækreste blandt blommer; kan man vente med at smage dem ,til hvepsene gør det, er de allerlækrest.
    Venligst
    Magnus

    Kommentar af Domus1 — 14. maj 2014 @ 11:18

    • Det må vi håbe, for jeg er heller ikke sikker på, han vil være vild med at få forvekslet sin blog med din 😉
     Nemlig – kender blommen fra mine forældres have, så det var et megt bevidst valg ☺

     Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 11:27

 13. Blot en rettelse af navnet på blommetræet: Der et Ny for meget i det anførte navn.
  Magnus

  Kommentar af Domus1 — 14. maj 2014 @ 0:34

  • Den navnefejl var ikke så dum som min 🙂

   Kommentar af Ellen — 14. maj 2014 @ 7:25


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.