Hos Mommer

8. maj 2014

25 down, ZERO to go!

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:23
Tags: ,

Endnu en milepæl overstået: strålebehandlingerne er slut – markeret med flag sat op ved briksen und Alles.
Sidste strålebehandlingsdag (2)Der er nok en grund til, at det er 25 og hverken 20 eller 30 gange. Selvfølgelig er der det … 20 er for lidt, og 30 går for hårdt ud over huden.
Nu kan jeg nemlig godt mærke det. Som radiografen sagde i dag, så varer det omkring 14 dage efter behandlingsstart, inden man begynder at kunne mærke noget. Til gengæld fortsætter hudreaktionen cirka 14 dage efter behandlingens ophør, så det kan i princippet godt blive værre endnu end det viste.
Kanten er knivskarp, men de puffede også rundt med mig, til vi var nede på en usikkerhedsmargen på under ½ mm, inden de accepterede positionen og gik i gang med at bestråle mig.
Det er dæleme godt, at man i forvejen er langt forbi det at have intentioner om at deltage i skønhedskonkurrencer, for kønt er det mildt sagt ikke, med to ar og en grim, grim hud. Ikke fordi jeg nogensinde har haft den slags ambitioner …
I år må jeg ikke få så meget som fem minutters sol på det bestrålede område, hvilket nok bliver en smule svært at undgå. Igen er det ikke fordi, jeg har tænkt mig at posere topløs, men fordi det går helt op på den ene halvdel af halsen og næsten op til øret, så det med at få vinterblegheden væk fra hals og brystparti bliver ikke i år.
Jeg har fået en slags beskyttende stof til at lægge på huden, hvis tøjet begynder at genere mig for meget. Det er selvsiddende og kan godt virke en smule kølende. Det bliver sikkert behageligt at have på. Jeg har også fået Locoidcreme til en hel måneds daglig forbrug. Den indeholder hydrocortison, som er noget værre stads, men det virker, og så er det jo ikke noget, jeg smører på, med mindre det virkelig klør, hvilket det underligt nok ikke gør hele tiden. Eller også gør det, men jeg er måske mere bevidst om det, hvis jeg sidder stille og fx strikker.
Syv herceptinbehandlinger endnu, så er er jeg heeeelt færdig!

AW3V3162AW3V3165

Når jeg om 12 dage drager mod vest, satser jeg på, at det værste er overstået, men selv om det ikke skulle være det, er det aldeles ligegyldigt … jeg har svært ved at tro, at det kan blive så slemt, at de hjælpemidler, jeg allerede har fået, ikke kan afhjælpe generne, og om ikke andet vil der være masser af gode ting i min nærhed til at distrahere mig.
Charlotte fortalte mig i går, at ungerne startede med at tælle ned til min ankomst for 14 dage siden. Sådan noget varmer, gør det! Og på en noget bedre måde end strålebehandlingerne …

45 kommentarer

 1. Hvor er det fest at strålebehandlingerne nu også er overstået.. Vi skåler på det senere på dagen. 🙂

  Kommentar af Inge — 8. maj 2014 @ 14:29

  • Det gør vi nemlig! Glæder os … 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 14:49

 2. Herligt, at du er færdig med strålebehandlingerne – nu har du vist også set det meste af Næstved og omegn 🙂 Huden ser godt nok noget mishandlet ud, men godt, at du har Locoid i baghånden – du skriver ganske vist, at det er noget værre stads, men det er såmænd ikke så slemt. Jeg er storforbruger af det til mit eksem, og det hører jo til i den svage ende af rækken af steroidcremer, så det gør ingen skade at bruge det i en periode.
  Sødt, at børnene i så god tid har startet nedtællingen til dit besøg 🙂

  Kommentar af bedstesblog — 8. maj 2014 @ 14:57

  • Vi kender Sydsjælland som vores egen bukselomme nu, tror jeg 🙂
   Du er åbenbart permanent bruger af Locoid? Jeg er nu heller ikke ligefrem afskrækket, men det er altid godt ikke at overdrive brugen af noget. Ikke at jeg antyder, at det er det, du gør … det må være meget genererende at være plaget af eksem.

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 15:24

 3. At det er dejligt at nå afslutninger af forskellige arter i en så lang proces som din, er jeg ikke i tvivl om.
  Jeg antager at du har fået en bestemt dosis stråler (måles i Gray, Gy), og den samme dosis kunne være givet på færre eller flere behandlinger. Hvis man kun får 15 behandlinger, får man flere Gy pr. gang. Som jeg har forstået det, bruges dette antal i nogle tilfælde. Om det er af økonomiske grunde eller andre grunde er jeg ikke klar over.
  Håber bivirkningerne bliver begrænsede.

  Kommentar af Jørgen — 8. maj 2014 @ 15:15

  • Enhver milepæl er god, ja.
   Jeg var lige ovre hos Kræftens bekæmpelse og så der, at antallet kan svinge fra 1 til 56 behandlinger … den forskel er sandsynligvis ikke af økonomiske grunde.
   Det håber jeg også, tak – og tror det vist også 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 15:39

 4. Ih, hvor dejligt. Stort tillykke med at du er så langt 😀 Sad længe og gloede på dit billede, før jeg fattede, at det jo for pokker ikke er en dum skygge! På den ene side ser det voldsomt ud. På den anden side ser det egentlig ikke ud af så meget, for din hud ser da hel og pæn ud. At den så måske klør som bare pokker, kan man jo ikke se på et billede. Og at du så må nøjes med at være bonde- eller cykelrytterbrun i år, er da til at leve med.

  Kommentar af Fruen i Midten — 8. maj 2014 @ 15:26

  • Tak – ja, det er skønt!
   Jeg er da heldigvis ikke helt krakeleret, så det skal nok blive pænt igen – personalet sagde i dag, at de har set noget, der er langt værre. Ikke godt for dem, men trøstende for mig – “der er altid nogle, der har det værre end en selv …”.
   “Cykelrytterbrun”, hehe 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 15:42

 5. T I L L Y K K E med at du nu er færdig med strålebehandlingerne – det må være så dejligt for dig, at du nu snart kan lægge låg på hele denne historie og kan sige “dengang jeg havde kræft” og ikke længere være patient. Og så kan du atter rejse. Der er ikke noget at sige til, at du glæder dig til at komme til England, når det nu er et helt år siden, du har været der sidst.

  Kommentar af Stegemüller — 8. maj 2014 @ 16:09

  • Tak, Hanne – der er så skønt med denne næstsidste milepæl.
   Og det er dejligt at have mere end bare en weekend til egen rådighed 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 16:50

 6. Tillykke med afslutningen! Jeg håber du får en dejlig dejlig tur Vestpå 🙂

  Kommentar af Prophecy — 8. maj 2014 @ 16:22

  • Tak – og tak for ønsker 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 16:51

 7. YES! Det er vist et glas vin værd… SKÅL!
  Og så tæller vi ned til Englandsture 😉

  Kommentar af Anne Holtegård — 8. maj 2014 @ 16:42

  • Og jeg har ikke overset generne og alle følgevirkningerne… Men distraktionerne er så meget bedre!

   Kommentar af Anne Holtegård — 8. maj 2014 @ 16:44

   • Og det glas vin tager vi så i aften med Inge og Hasse 🙂
    Vi tæller ned, gør vi begge, og de ventede distraktioner ser vi frem til med stjerner i øjnene

    Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 16:52

 8. Til så meget lykke! 😉
  Åh, hvor er jeg glad på dine vegne. Især over de overståede bestrålinger, men også over din snarlige tur til England. Jeg kan godt forstå du glæder dig. Så håber jeg bare, at din hud hurtigt kommer sig igen 🙂

  Kommentar af fiberfryd — 8. maj 2014 @ 17:05

  • Og så meget tak! Huden vil ifølge statistikken være helt okay igen efter max en måned, men vil være sart, så derfor solbadningsforbuddet 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 21:20

 9. Godt at høre. Det var en lang og hård tur.

  Kommentar af Eric — 8. maj 2014 @ 17:33

  • Lidt sej, ja, men jeg overlevede da endnu en gang, og vi har set så mange skønne steder.

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 21:21

 10. Stort tillykke med en dejlig milepæl! – og godt, du har noget rigtig dejligt at se frem til.

  Send gerne billeder!!!!! – fra England altså 😀

  Kommentar af Dorte Hummelshøj Jakobsen — 8. maj 2014 @ 18:13

  • Jamen jeg vil jo slet ikke kunne lade være, Dorte 🙂 – ikke noget problem … og tak!

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 21:22

 11. Tillykke også fra os. Jeg har godt hørt om rød hud i den forbindelse, men ikke set det før. Det ligner jo en ‘god’ gang solskoldning. Håber ikke din hud kommer til at hænge i laser.
  Herlige billeder af ungerne i høet, eller halmen. (Jeg kan ikke se forskel på det)

  Kommentar af Pigen fra landet — 8. maj 2014 @ 18:49

  • Tak til jer. Det både ser ud og føles som en effektiv solskoldning, men jeg smører huden flittigt.
   Det er halm. Når vi mødes og du fortæller mig om slotte og herregårde, skal jeg forklare hvordan du ser forskel på hø og halm 😉

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 21:24

 12. Hip Hip Hurra, godt at voksne også får flag 🙂 Jeg kan godt forstå at børnebørnene tæller ned, det bliver så godt at se dem igen.

  Kommentar af Lene — 8. maj 2014 @ 19:09

  • Det var meget sødt med det flag, og ja, det bliver SÅ godt 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 21:25

 13. Det skønneste indlæg i “hundrede” år. Det er godt at læse, at personalet tager hver enkelt patient alvorligt med flag osv. Den omtanke har man vist brug for. Gad vide, om du også har et centimetermål, du klipper af for at tælle dagene, til du drager vestpå. Til sidst tak igen for din åbenhed. Man går jo ikke hen og spørger, om man lige kan få lov at se et bestrålet stykke hud, bare fordi man er nysgerrig 😉

  Kommentar af conny — 8. maj 2014 @ 20:09

  • Alt personale, jeg har været i forbindelse med, har været yderst empatisk, selv om alle i sagens natur har mange patienter hver dag. Jeg har været forholdsvis imponeret hele vejen igennem.
   Jeg behøver heldigvis ikke et centimetermål – det står lysende klart inde i mit hoved 🙂
   Velbekomme – og det var faktisk meget præcist, hvad jeg selv tænkte … man kan nemlig ikke undgå at være en smule nysgerrig, men kunne ikke drømme om at spørge.

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 21:32

 14. Tillykke også fra mig. Så klarede du også den del med flyvende faner. God tur til England. Kærlig hilsen Else Marie

  Kommentar af Else Marie — 8. maj 2014 @ 21:09

  • Tak, Else Marie. Jeg ved såmænd ikke, hvor flyvende fanerne har været, men det var sødt sagt – og så var det godt nok ikke så slemt, som jeg havde troet.

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 21:33

 15. Din satans seje sild. Hvor er det fantastisk, Ellen. Og hurra og hvad ved jeg. Alt det du har stået igennem og bevaret humøret og din sprogsans😀 da jeg igen kunne læse om apostroffer mm, tænkte jeg bare: Yes, Ellen er tilbage i topform. Og så skal hun til England snart😅

  Kommentar af Mette K. — 8. maj 2014 @ 21:17

  • Tusind tak til en anden lige så sej sild – velkommen i kommentarflokken, Mette – dejligt (også) at høre fra dig her 🙂
   Jeg må vist skrive nogle flere sprogindlæg, så ikke I tror, jeg er ved at falde af på den. Problemet er bare, at de er blevet bedre i Brugsen, og jeg støder i sagens natur ikke ind i så meget rent arbejdsmæssigt mere. Men jeg har lige læst en FRYGtelig bog (rent stavemæssigt), som jeg ikke helt kan finde ud af, om jeg vil hænge ud eller ej.
   Det er skønt at have England at se frem til!

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 21:38

 16. Kipper med det norske flag for dig…..smør du bare grundigt med hydrocortisonen, det betyder ikke det store til sammenligning med hvordan du ellers kan få det. Og så er det vel bare at glæde sig til turen vestpå (jeg har læst hvad der skal ske 😉

  Kommentar af udvandreren — 8. maj 2014 @ 21:46

  • Tak for kip 🙂 Nej, det er sikkert helt ligemeget at skulle smøre sig et par gange om dagen i den korte periode, det drejer sig om.
   Det er bare med at glæde sig, og det gør jeg så også 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 21:52

 17. Tillykke med, at du nu er færdig med bestrålingen. Du har ret i, at hydrocortison er noget skidt, men for pokker som det virker på de ting, det skal! Du kan jo altid håbe på en kølig sommer og så anskaffe dig en hoodie. Så skulle huden være godt beskyttet.

  Kommentar af hennystewart — 8. maj 2014 @ 21:49

  • Tak, Henny! Ja … det er lige som med prednisolon: noget skidt, men noget forbandet effektivt skidt.
   En kølig sommer er sådan set okay – bare det ikke regner alt for meget 😉

   Kommentar af Ellen — 8. maj 2014 @ 21:54

 18. Tillykke 🙂 En gang imellem må der noget skidt til for at holde noget andet skidt nede. Og hvis det markerer enden på noget helt andet skidt, så er det slet ikke så skidt at det ikke er godt for en skid (eller sådan noget i den retning) Ikke mere vrøvl herfra – jeg glæder mig bare over, at du er kommet godt igennem.

  Kommentar af Susanne — 9. maj 2014 @ 7:15

  • Tak 🙂 Det skal være skidt, før det bliver godt, kan vi vist også sige …

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2014 @ 8:36

 19. Læser dagligt med hos dig, – en fornøjelse 🙂 jeg afslutter kemobehandling på onsdag, hip hip ! 15 stk strålebehandling venter forude, – hvor har du bare været sej og bevaret energien under hele “tour de cancer”. RESPEKT. Mkh Bente

  Kommentar af Bente — 9. maj 2014 @ 11:07

  • Tak og velkommen til, Bente 🙂
   Og du er igennem møllen nu – held og lykke med det. Er det taxotere, du er i behandling med? Det er en lidt sej omgang – og bivirkningerne trækker lange spor, men er da heldigvis til at holde ud. Strålebehandlingerne behøver du overhovedet ikke at frygte – det er nada ved siden af kemoen.
   Den fysiske energi har heller ikke altid været stor, men den psykiske energi har på intet tidspunkt været lav, og når det er sådan, kan man stå temmelig meget igennem. Jeg håber også, at du har det så godt med det hele, som man nu engang kan have det i den situation.

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2014 @ 13:56

   • Jep, taxotere ruller i mine årer! En blandet fornøjelse, som trækker på reserverne. Jeg er pt. mere træt, end ham der kravlede ud af vinduet og forsvandt! Og jo – jeg har det ok med det hele, men lad mig nu snart blive mig selv igen og lad mig komme videre med livet! Jeg bryder mig ikke om, at tiden bare skal gå, det er det for kostbart til.

    Kommentar af Bente — 9. maj 2014 @ 14:44

    • Ja – man tror simpelthen, at det er løgn, at man kan være/blive så træt. Man er virkelig nødt til at tænke på alternativet, men når man så gør det, er det lige pludselig også meget nemmere at holde trængslerne ud, og selvfølgelig glæder man sig meget til at blive sit go’e, gamle selv igen.

     Kommentar af Ellen — 9. maj 2014 @ 15:01

 20. En dejlig milepæl at nå – tillykke!

  Kommentar af Lisbet Thomsen — 9. maj 2014 @ 12:57

  • Ja, dejlig – og tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. maj 2014 @ 13:57

 21. Hej Ellen, et forsinket tillykke med afslutning af strålebehandlingerne, det er dejligt når det er overstået og man ikke er så afhængig af at skulle møde op hver dag. Det kan være lidt svært at dække sig helt til på halsen, jeg har købt solcreme med faktor 50, og en masse bandanaer. Håber at cremen hjælper, jeg fik heldigvis ikke de store problemer udvendig, det var indvendigt mine stråleskader sad/sidder. Dejligt at du snart skal over og være sammen med den engelske familie, sådanne besøg hjælper gevaldigt på humøret. ;-D

  Kommentar af Rejen — 10. maj 2014 @ 8:06

  • Tak, Annemarie. Jeg ved godt, at du har været langt hårdere ramt af strålerne end mig; de skulle jo dybere ind mod halsmidten og den tynde hud hos dig – hvis vi skal sammenligne, har jeg ingen gener i forhold til dig, og jeg har tænkt meget på dig.
   Humøret har derfor heller ikke fejlet noget, men derfor glæder jeg mig selvfølgelig vildt meget til englandsturen 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. maj 2014 @ 9:17


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.