Hos Mommer

5. maj 2014

Nu ta’r hun snart vestpå

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:54
Tags: , ,

P1000932Ingen udflugter i dag – bare en tur i Thyme, som alligevel ikke blev skrottet til fordel for Hobbyland, der ikke imponerede mig mht. sommerblomster – der kan Thyme altså noget, åbenbart … de har et meget større udvalg her end i Roskilde.
Ikke fordi jeg skulle have overvældende meget, men hvis jeg skal bruge 12 planter, vil jeg gerne have mere end 10 at vælge imellem.

Nu har jeg noget i 18 krukker og har stadig flere masser af tomme, men jeg tror ikke, jeg vil have lige så mange blomster i år, som jeg plejer at have.
Beherskelsens kunst er dog ikke blevet nemmere med alderen. Når jeg står på planteskolen, vil jeg helst have dem alle sammen og sætte noget i mindst 50 krukker i haven.
P1000935Men det går ikke. Måske engang, når vi ikke er så udfarende mere, men ikke endnu, desværre.
Det er selvfølgelig rart at have noget at se frem til, når der bliver andet, der må lægges på hylden.

Nogle af krukkerne er lidt snyd, for jeg har bare sat squash i to af de allerstørste, og så er jeg begyndt at tage stiklinger af krydderurterne for at se, om jeg kan få dem til at formere sig ad denne vej.

Nu tæller jeg bare ned.
Ned til slut på strålebehandling, som der er tre gange tilbage af, og tælle ned til min snarlige rejse til England.
14 dage til. Jeg ved jo godt, at de forsvinder som dug for solen, men lige nu er er meget længe til. Jeg har overhovedet ikke glemt, hvordan børn har det hele december.

Det er et helt år siden, jeg var der sidst. Det er aldrig før sket, at der er gået så lang tid, og jeg håber aldrig, det vil komme til at ske igen.
Jeg er spændt på at se, hvad de har fået lavet på huset siden sidst. De er ikke gået i gang med Granny flat’en for alvor – The Planning Commission rider ikke den dag, de sadler, og de har åbenbart absolut ikke travlt med at behandle de ansøgninger, de får ind, men noget er der sket i form af forberedelser, så lidt nyt vil der være sket i forhold til sidst.

Før ...Før ...

Herover ses ruinen, de købte i 2008. Det ser såmænd meget hyggeligt ud, men væggene havde ikke været malet i mange år, og der var hul i taget.
Bygningshåndværkerne hev visse steder et TO meter tykt lag strå af for at tømrerne kunne komme til at reparere spærene og helt udskifte to, der var rådne pga. væskenedsivning gennem flere år. I England lægger man nye strå oven på de gamle, så de nederste stammede helt tilbage fra 1410, hvor den ældste del af huset stammer fra – den del, der ses på billedet til venstre.
Charlotte brugte mange dage på at hive efeu ud af muren – de var vitterligt groet helt ind i den, så det var et anstrengende arbejde.

Efter ...Efter ...

Jeg må have taget nogle billeder af forsiden af huset, når jeg kommer derover – på de tre år, der er gået siden ovenstående blev taget, er roserne vokset fint op, og der er også plantet noget, jeg ikke kan huske hvad er.
Vægmalingen blev i øvrigt købt i Skagen og slæbt hele vejen hjem i bilen. Nu har de vist fundet noget, der ligner den farve her, som de helst vil have, men det viste sig at være meget svært at finde lige den rigtige nuance i UK.
Vi slutter lige af med det af nogle af jer så velkendte billede fra havesiden – det er svært at fornemme, at det er det samme hus.

Et gammelt malttørreri i England

30 kommentarer

 1. Ja nu er det snart nu.. Fedt at tiden endelig er gået, og gået godt.. 🙂

  Er huset røde mursten mod haven og gult med sort bindingsværk mod gaden.. ??

  Kommentar af Inge — 5. maj 2014 @ 16:11

  • Rigtigt forstået 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2014 @ 16:20

 2. Det er jo en hollandsk sammenblanding af stilarter! De er også gade for interessante vinkler og et bredt udvalg i tilbygninger.
  Sikke et projekt de har kastet sig ud i. Men hvor er det blevet flot. Det ser kæmpestort ud… hvor mange skal bo der?

  Kommentar af Anne Holtegård — 5. maj 2014 @ 16:28

  • Det var et projekt så stort, at John og jeg var ret bekymrede en overgang, men det viste sig at være en grundløs bekymring 🙂
   De er en familie på fire, og så får John og jeg en granny flat bestående af stue, køkken, sove- og badeværelse i den del, der ses længst til venstre på nederste billede.

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2014 @ 17:04

 3. Hvor bliver det – på alle måder – dejligt at nå der til 🙂 Ja, det hus ser virkelig mega-giga stort ud! Arbejder både C og T hjemme?

  Kommentar af Fruen i Midten — 5. maj 2014 @ 17:56

  • Jeps, det gør så!
   Nej, Tim tager til London hver dag. Næsten hver dag. Ni ud af ti arbejdsdage, sådan cirka, og det tager 2½ time hver vej 😦

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2014 @ 18:12

 4. Det er noget af et projekt med din datter og svigersøns hus. Historiens vingesus 🙂
  Hvor gamle er de andre huse i byen/området?
  Åh, hvor skal det blive godt med et besøg 🙂

  Kommentar af Kisser — 5. maj 2014 @ 18:29

  • Husalderen i den lille landsby svinger fra et enkelt fra 1950’erne og tilbage til 1310, hvor C&Ts hus før dette var fra – de flyttede bare til noget lidt nyere 😉
   Det bliver SÅ godt, ja 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2014 @ 18:47

 5. Lest, smilt av og lagt igjen en klem 🙂

  Kommentar af Mormor — 5. maj 2014 @ 18:39

  • Tak for alle tre dele, Mormor 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2014 @ 18:48

 6. Det er godt, du holder lidt igen med potterne; de skal jo trods alt passes mens I er i England, i Svarige og ude med campingvognen.

  Det er sørme et smukt hus, de har fået ud af det. De må virkelig være typerne, der kan se mulighederne i det, de fleste vil kalde en ruin; jeg har læst, at det er en særlig slags mennesker, der kan det.

  Tænk at der er gået et år, siden du sidst var derovre. Hold da op hvor tiden flyver.

  Kommentar af Stegemüller — 5. maj 2014 @ 19:16

  • Det ene skal passes, og det andet må ikke forsømmes 🙂
   De holder i hvert fald meget af ældgamle huse, de to … og jeg synes ikke, at tiden er fløjet i dette tilfælde – jeg synes det er uendelig længe siden, jeg har været derovre!

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2014 @ 19:24

 7. Hvor jeg altså bare nyder at følge med i processen. Jeg synes jo næsten, jeg har en lille andel i The Malt House efterhånden 😉

  Jeg har lovet mine læsere at blogge lidt igen. Jeg tror næsten, jeg lægger et link til dette indlæg en af dagene. Jeg har jo lige udgivet “Ding Dong Bell” med endnu et billede af det smukke hus.

  Kommentar af Dorte Hummelshøj Jakobsen — 5. maj 2014 @ 19:18

  • Jamen det har du også på en måde 🙂
   Du skal bare linke, og det kunne da være hyggeligt, hvis du tog bloggeriet op igen.

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2014 @ 19:25

 8. Det er virkelig et flot og malerisk hus. Der er lagt meget arbejde i at sætte i stand – så skulle vi andre jo ikke klage over en smule renovering 😉
  Det bliver da supergodt, når den granny flat står klar!

  Kommentar af bedstesblog — 5. maj 2014 @ 20:30

  • Hvis du havde set det hus indvendigt, ville du have vendt dig i den grav, det ville have lagt dig i 🙂 – men nu er det blevet rigtig godt, og ja, vi glæder os meget til den granny flat.

   Kommentar af Ellen — 5. maj 2014 @ 20:40

 9. Hvor er det dejligt, du snart kan rejse vestpå.
  Nej, man tror ikke umiddelbart, det er samme hus 😉

  Kommentar af Betty Schou — 5. maj 2014 @ 22:51

  • Skønt! Det er pudsigt med den forskel på for og bag 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. maj 2014 @ 6:22

 10. Undskyld, men da håndværkerne hev stråtaget af, var det vel for at komme ind til bygningens spær.
  Eller var der spærret for at komme videre ind til spæret?

  Du er normalt rigtig god til sprog, så derfor spærrede jeg øjnene op, da jeg så det med de spær, og tillader jeg mig hermed dette morgendrilleri. Jeg håber, at du er med på spøgen.

  Eller er jeg på afveje?

  God tur!

  Kommentar af Farmer — 6. maj 2014 @ 6:04

  • Øv! Du er ikke spor på afveje, men jeg har brede skuldre og kan godt tåle det, selv om det gør ondt at blive grebet i sådan en fejl. Den er nu rettet, tak.
   Men jo, alt det strå spærrede ind til spærene 😉
   Tak – det bliver dejligt at gense UK i almindelighed og familien i særdeleshed..

   Kommentar af Ellen — 6. maj 2014 @ 6:29

 11. Det er jo ren idyl. Men jeg kan forestille mig, at den idyl gemmer rigtig mange timer. Den får vores helt almindelige danske husrenovering til at blegne en sjat. Jeg går ud fra, at de glæder sig mindst lige så meget til besøget, som du glæder dig til at komme afsted.

  Kommentar af Susanne — 6. maj 2014 @ 6:50

  • Det er noget gammelt l…, men ja: noget rigtig idyllisk af slagsen 🙂
   Det håber jeg da, at de gør!

   Kommentar af Ellen — 6. maj 2014 @ 7:58

 12. Ja, tiden går og turene til Næstved er snart slut, men det har været spændende at følge med i oplevelserne. Jeg kan sandelig godt forstå du glæder dig til en tur til England – og du er der før du ved det …

  Kommentar af Jørgen — 6. maj 2014 @ 7:07

  • Det er rigtigt, at tiden flyver, og af en eller anden grund er der altid længe til et eller andet, men når man når frem, fløj tiden op til afsted. Vi er underligt indrettede ….

   Kommentar af Ellen — 6. maj 2014 @ 8:00

 13. Uh, hvor du glæder dig 🙂
  Det er altså et umanerligt flot hus, Charlotte og Tim har. Det ville jo være tårnhøjt, hvis hver arbejdstime skulle lægges oven på hinanden.
  Tænk at det alligevel er et helt år siden sidst. Men det føles jo nok kortere (for mig), fordi du har fortalt om deres besøg hos jer.

  Kommentar af conny — 6. maj 2014 @ 12:34

  • Du er da heller ikke nem at skjule noget for, Conny 🙂
   Ja, for dig er det jo ret underordnet, om de er her eller jeg er der, kan jeg godt se …

   Kommentar af Ellen — 6. maj 2014 @ 18:04

 14. Heldigvis bliver de fleste bekymringer aldrig til noget 😉 Huset ser virkelig godt ud fra alle sider.
  Spændende om du kan få gange i kryderurtefabrikationen. Lykkedes det, og du ikke ved hvad du skal stille op med lageret, så kender jeg en aftager 😉 Jeg har lige sået nogle karryfrø, som jeg fik neglet til mig sidste år. Spændende om der kommer noget op.
  Det bliver dejligt, når du snart bliver en meget friere fugl og kan farte afsted uden planlægninger.

  Kommentar af Pigen fra landet — 6. maj 2014 @ 20:48

  • Næh, det gør de vel ikke 🙂
   Jeg skal huske dig, hvis krydderurteforsøget lykkes!
   Det bliver dejligt at få den strålebehandling overstået – og antistofbehandlingen også, men det er først til september.

   Kommentar af Ellen — 6. maj 2014 @ 22:31

 15. Hold da helt op, hvor er det hus dog yndigt og malerisk – det må have kostet både blod, sved, tårer og money. Jeg glæder mig på dine vegne, over at du snart er på vej derover – efter et hårdt år, som du har klaret på forbilledlig vis.
  Kh Marianne

  Kommentar af marianne bentzen — 6. maj 2014 @ 20:53

  • Heldigvis hverken blod eller tårer 🙂
   Jeg glæder mig som et lille barn – og tak!

   Kommentar af Ellen — 6. maj 2014 @ 22:32


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.