Hos Mommer

8. april 2014

Myten (?) om Tappernøje Kro

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:21
Tags: , ,

Vestsiden af Præstø Fjord (3)Kender I historien om, hvordan Tappernøje Kro fik sit navn?
Først var der en yderst gavmild kroejer, som skænkede lysteligt og alt for meget til sine kunder. Det kunne økonomien ikke holde til, så han gik fallit.
Den næste ejer var den forriges diametrale modsætning: Han var alt for nærig med sit øl, så de mange kunder forsvandt, og han gik fallit.
Den næste i rækken havde lært af sine forgængeres sørgelige historier, så han skænkede det han skulle – hverken mere eller mindre – han tappede meget nøje.
Om historien er sand, skal jeg ikke kunne sige – det er den sandsynligvis ikke – men den er da meget god, og en eller anden grund må der jo være til det noget alternative navn.
Tappernøje Kro ligger ved Hovedvej 2, men den er alt for ny til at kunne være den, historien handler om, så vi kørte ud mod Gl. Tappernøje, hvor vejen gik i gamle dage (vi taler 1600-1700-tallet), og her lå et hus, der hed Krohuset. Vi konkluderede, at det nok godt kunne være den gamle kro, der var anledningen til det underlige stednavn.

Langdysse ved vestsiden af Præstø Fjord

Vi kørte videre ad den gamle landevej, forbi Fjordkroen, også kaldet Elnasminde, hvorfra John og jeg har nogle helt specielle minder … videre ind over Sydstevns, hvor vi ved Orup/St.Elmue-egnen så en langdysse.

Vestsiden af Præstø Fjord (2)

Vi kørte forbi et dejligt hus, der er til salg. Tjekkede, da vi kom hjem. Uhhh – atter en gang får jeg lyst til at rive teltpælene op. Denne gang for at flytte til et hus, hvorfra vi kan spytte ud i Præstøfjorden. 214 stråtækte m2, som koster nada. Pænt og indflytningsklart, oven i købet. Jamen hvad laver vi dog her?  
Vi har to badeværelser og et køkken, som jeg elsker, men jeg tror, vi må ned og kigge engang på det store hus, som desværre kun har ét badeværelse og et nyt køkken, som ikke falder helt i min smag – men et ekstra toilet burde altid kunne presses ind, selv om det var det, der gik mest galt ved huset, vi kiggede på på Nordfalster, hvor der netop ikke kunne presses et toilet ind nogen steder, hvilket huset dumpede på.

Turen gik videre forbi Rødvig og ud til vores ramsløgskov, hvor der røg lidt med hjem, så nu skal der laves ramsløgpesto lige om lidt.

Advertisement

16 kommentarer

 1. Der ser sandelig også rart ud 🙂 Og et ekstra toilet/badeværelse kan I da nok finde plads til. Evt. ovenpå det eksisterende, altså oppe på 1. salen. Sådan lidt forskudt måske. Så det gør I da bare. Og I kunne overveje at indrette til b&b. I tager sikkert imod store – rimeligt artige – hunde, ikk’??

  Kommentar af Fruen i Midten — 8. april 2014 @ 16:07

  • Vi må se nærmere på det hus – men et B&B? Næppe! Ikke så meget, som vi høvler rundt i verden 🙂

   Kommentar af Ellen — 8. april 2014 @ 16:27

 2. Jo, jo, jeg ved godt at man tapper nøje på de kanter. Hedehusene hedder Hedehusene fordi noget skal husene jo hedde. Vridsløselille hedder sådan fordi muligheden for at vride sig løs er lille. Blot til orientering.

  Kommentar af Jørgen — 8. april 2014 @ 18:41

  • Tak for orientering … jeg vil nødig bo i Sengeløse …

   Kommentar af Ellen — 8. april 2014 @ 22:16

 3. Fortidsminder og langdysser har vi mange af i det gl. Storstrøms Amt. Lige meget hvor vi kører har jeg en ivrig fortæller ved min side 🙂 Ca. 3000 fortidsminder han haft styr. I DK har vi ca. 30.000 fredede fortidsminder, så der er nok at se på. Allan er arbejdsskader og spotter dem overalt også dem der ikke er registreret.
  Vi har fået ramsløgpesto et par gange i år, senest i går, og der ligger også et lille lager i fryseren.

  Kommentar af Pigen fra landet — 8. april 2014 @ 21:11

  • Tænk, har vi så mange? Det er godt nok en hel del. Det gør da ikke noget, at Allan er arbejdsskadet, gør det? Det er altid sjovt at have en sagkyndig ved sin side.
   De var jo allerede store, ramsløgene; på vej til blomstre snart.

   Kommentar af Ellen — 8. april 2014 @ 22:19

 4. Citat fra “Den store danske”: Tappernøje nævnes 1664 som Tapenøyes Krug, opr. kronavn, af verb. tappe og adv. nøje ‘sparsomt’. Så ordene fra din historier passer jo .. nøje. Hvordan man så er kommet frem til disse ord, kunne din historie jo være et meget godt bud på.
  Allerede på en tur 24. marts så vi en del ramsløg – nu er jeg jo efterhånden blevet opmærksom på, at det er noget, jeg bør være opmærksom på 😉
  Hustanker sådan for alvor?

  Kommentar af conny — 8. april 2014 @ 22:54

  • Hehe, om måske ikke ligefrem bekræfter den, så da heller ikke det modsatte 🙂
   Har du så fået lavet dig noget ramsløgpesto?
   Njaahhnejj – det ved vi ikke – vi har jo lige brugt masser af penge på hårde hvidevarer her i rækkehuset; dem kunne vi så lige så godt have smidt ud ad vinduet, men vi bliver nok nødt til at se huset 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. april 2014 @ 8:21

 5. Hvis I får god afstand til naboerne og masser af plads omkring jer, må du da kunne dressere John til at gå lidt udendørs med små-besørgelserne og derved lade et enkelt toilet være nok til to mennesker. 🙂

  Kommentar af Farmer — 9. april 2014 @ 5:01

  • Der er naboer tæt på – og hvis man bare én gang har prøvet at være to (eller flere), der har roskildesyge eller anden form for dårlig mave, så er to toiletter et ufravigeligt krav! Sommetider er vi jo også seks personer i flere dage, og så er det altså en god ting at have to 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. april 2014 @ 8:24

 6. Tak for en dejlig aften og super lækker mad.
  Vi venter i spænding på at høre nyt om det skænne sted.. 🙂

  Kommentar af Inge — 9. april 2014 @ 17:06

  • Velbekomme og selv tak for godt selskab 🙂
   Den korte udgave: Der skal alligevel ordnes alt for meget. Meget mere, end ejendomsmæglerkameraet afslørede 😦

   Kommentar af Ellen — 9. april 2014 @ 17:30

   • Den slag kameraer snyder altså ofte, så var der en grund til den lange liggetid. Øv.

    Kommentar af Inge — 9. april 2014 @ 17:40

    • Ja, da vi først kom til at kigge lidt i kroge og hjørner … men havde det været for 10 år siden … det er altså bare et dejligt hus med en fantastisk udsigt. 159 dage er da ikke en vildt lang liggetid, er det? I var jo virkelig heldige med jeres hus, tror jeg, i forhold til gennemsnittet. Selv vores rækkehuse ligger i måneder nu, hvor de før kun lå i ganske få uger.

     Kommentar af Ellen — 9. april 2014 @ 21:05

 7. Vedrørende Tappernøje kro: Kunne det ikke være en “varedeklaration” i betydningen, at der bliver man ikke snydt? “Krofattere” havde det da dengang vist lidt som “slagteren med fingeren på vægten”. – Altså en anbefaling overfor andre kunder.
  Så er de jo også fri for at stille spørgsmål om, hvordan man fandt betjeningen 😉 a la dit senere indlæg om spørgeskemaer.
  I øvrigt en dejlig læseværdig blog, du har – tak for, du deler.
  Venligst,
  D

  Kommentar af Domus1 — 10. april 2014 @ 17:53

  • Det kunne det sagtens være, og det er da også den lidt mere kedelige version af kroens navn: at det simpelthen stammer fra en krovært, der bare havde styr på tingene 🙂
   Tak for blogroser, D – dejligt, at andre kan finde den læseværdig – så har man vel ikke levet helt forgæves 😉

   Kommentar af Ellen — 10. april 2014 @ 21:35


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.