Hos Mommer

19. marts 2014

Så er der permanent skyfrit hos Nielsens

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 15:13
Tags: , ,

Jeg købte for flere år siden mit eget domæne af to grunde: Ambitionen om at lave en hjemmeside om vores rejser og muligheden for at få en mere skræddersyet mailadresse.
Hjemmesiden blev aldrig rigtig til noget – i stedet fik jeg øjnene op for den mere interaktive blogverden. Webhotellet hedder one.com, og jeg er fint tilfreds med det. Det understøtter også WordPress, således at jeg kunne have min blog hos dem og dermed ikke skulle tænke mere over backup, men så vil jeg miste en alt for stor del af administratorrettighederne, hvilket jeg ikke har lyst til.
One.com har en feature, der hedder Cloud Drive, hvor man lægger sine billeder og dokumenter i ‘skyen’, som det hedder.
Smart, tænkte jeg: En ekstra backup udover de to eksterne harddiske, jeg allerede kører med; en i DK og en i Sverige. Jeg er nemlig ret hysterisk med mine billeder – VIL simpelthen ikke miste dem.
Cloud Drive er også smart på den måde, at den hele tiden synkroniserer mellem enhederne og skyen; dvs. ikke kun en konstant og løbende backup, men også adgang til mine billeder og dokumenter på alle vores enheder (to ipadder og to mobiltelefoner) anytime.
Det lød ikke særlig dyrt, så jeg var med på ideen.
Det var ikke engang særlig dyrt. I starten … men …
Jeg tog jo flere og flere billeder, så cirka en gang om året fik jeg en mail fra One.com om, at nu havde jeg overskredet loftet og måtte derfor op på næste trin på abonnementsstigen.
Dumme Ellen betalte bare og havde egentlig ikke helt styr på den årlige omkostning, fordi det kom sådan lidt snigende med en lille stigning ad gangen.
For et par dage siden kom regningen for det næste år.
2160 kroner!!!
Bare fordi jeg nu er oppe på at skulle have plads til 250 GB. Der var oven i købet ikke længe til, at dette tal også ville blive overskredet, hvilket ville medføre næste step på 500 GB, som ville have kostet mig 4320 kroner om året. Det er godt nok mange penge – jeg ville kunne investere i en hel del eksterne harddiske på flere TB for de penge.
Så kan jeg godt leve uden den ekstra backup og uden at have adgang til mine billeder via skyen.
Jeg fik nedgraderet mit abonnement til begynderpakken på op til 5 GB, som er mere end rigeligt til mig, når billederne er pillet ud.
Dermed kom jeg ned på kun 135 kroner om året. Det kan jeg leve med.


Brugsens stenalderbrødJeg fik ellers olieret vores køkkengulv i går.
Jeg tabte en hel flaske olivenolie. En liter olie og ti millioner glasskår fordelt på et par kvadratmeter. FOR HÆVLED!
John hørte knaldet og min indædte banden helt ud på terrassen og kom ind med det samme. “Har du skåret dig?”
”Nej, heldigvis ikke, men for hulen da et forbandet svineri”.
Det kostede en halv times arbejde, hvor det lykkedes mig at skære mig en enkelt gang.
Det hele bare fordi jeg skulle afprøve Brugsens stenalderbrødblanding:
Tilsæt 5 æg, 1 dl olivenolie og 2 tsk salt. Kom i en smurt form. Bag.
Nemt. Jeg har dog en vis tvivl om, hvorvidt man bagte på den måde i stenalderen. Æg og olivenolie … jamen det havde man da også lige ved hånden i enhver stenalderhusholdning …

Reklamer

34 kommentarer

 1. I hvert fald hos de italienske stenalderfolk!!!! Det var da trods alt en lidt pudsig tilsnigelse at kalde det for stenaldermad??

  Dit lille uheld minder mig om dengang min far smadrede en flaske whisky og valgte at støvsuge det op – hvorefter man var i fare for spirituskørsel, hver gang man tændte støvsugeren i måneder efter!

  Godt, at du kunne spare så mange penge – det var da lidt ublu priser synes jeg.

  Kommentar af Nille — 19. marts 2014 @ 15:43

  • Tror du virkelig, at de havde fundet ud af at udvinde olien for 5-6000 år siden? 🙂
   Der er en eller flere, der har været smarte med det stenalderkoncept … læste engang, at de slet ikke levede på den måde i stenalderen, men fanget har konceptet ikke desto mindre.
   Haha – jeg kan godt forestille mig ‘duften’ af støvsugeren:-)
   Priserne stiger eksponentielt; derfor den meget høje pris, når man kommer på den anden side af 125 GB.

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 15:57

 2. Jeg har prøvet det der med olivenolien – det var dog kun en halv liter, men det var alt rigeligt! Det var en fedtet omgang, men absolut ikke nogen fed oplevelse 🙂
  Stenalderbrødet ser godt ud, smager det også godt?

  Kommentar af bedstesblog — 19. marts 2014 @ 16:02

  • Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv 🙂
   Det smager glimrende; du kan roligt prøve det supernemme brød – man skal bare ikke tro, at det er rugbrød, men jeg kan godt lide det alligevel.

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 16:22

 3. Sende billeder op i den blå sky? Det ville jeg ikke turde: med den konkurrence, der er, hvorlænge overlever de enkelte firmaer så? Og hvor meget koster det at løskøbe data, når min udbyder er ædt af en hedgefond? Se, hvordan det er gået i bankverdenen: man påtvinges en lønkonto, skal betale gebyrer, og den lokale afdeling lukkes; nærmeste filial: Svendborg.
  Det ældste brød i Danmark er fra ca 200 e.C. Ovne kendes fra 1300-tallet. Altså, munke-stenalderen. Og munkene kendte til oliven, ligesom de spiste mange æg, især i fasten: sammen med nonnerne formerede de sig ved celledeling. 😉

  Kommentar af AagePK — 19. marts 2014 @ 16:03

  • Billederne er da ikke kun oppe i skyen; det er jo kun en form for backup. Mine billeder og filer befinder sig til hver en tid på pc’en, så der ville aldrig kunne blive tale om at ‘løskøbe’ noget, og eventuelle nye ejere kunne da slette lige så meget de ville, uden jeg mistede noget af den grund.
   Ja, det stenalderkoncept er noget værre fis, men det er jo altid meget sjovt at prøve noget nyt 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 16:26

 4. Hvor ser dit brød lækkert ud – jeg bliver helt sulten.

  Vi bruger også one.com til http://www.kriminalhistorie.dk og det fungerer fint. Vi har fx udarbejdet hele siden med udgangspunkt i en af deres skabeloner i webeditoren, og så bare sat vores eget design ind over.

  Jeg synes, det er ganske ublu priser, de tager for deres cloudløsning.Du har jo ret i, at du kunne købe adskillige eksterne harddiske for de penge. Der er ikke noget at sige til, at du bare har betalt løbende og dermed ikke har lagt mærke til den samlede pris. Dine billeder er meget værdifulde, men der kan passes på dem på en billigere måde!

  I øvrigt tror jeg, man skal se sig for med cloudløsningerne. Til kriminalhistorie.dk bruger vi Dropbox, der jo fører sig frem med at være gratis… ja ja men det gælder kun op til de første 5 GB. Herefter koster en 100 GB løsning 100 USD pr. år, og det, synes jeg, faktisk også er lidt dyrt. Selvfølgelig kan man ikke få noget, man ikke betaler for, men der skal også være rimelighed i priserne. Der er vist ingen tvivl om, at cloududbyderne tjener kassen på deres løsninger.

  Kommentar af Stegemüller — 19. marts 2014 @ 16:39

  • Jeg forstår nok ikke helt, hvorfor I bruger Dropbox, når I har One.com som webhotel … 🙂
   Selvfølgelig tjener de forskellige firmaer godt på skyen – det ville jeg også gøre, hvis jeg havde fået så smart en ide – mere altruistisk er jeg ikke, og det er de heller ikke 😉

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 17:16

   • Fordi vi har to hjælpere, der også har brug for adgang til filerne – ja det vil sige, det håber jeg da, for jeg er jo ikke meget for at indrømme, at vi har dummet os 🙂

    Kommentar af Stegemüller — 19. marts 2014 @ 18:55

    • I Cloud Drive definerer du selv i ‘share’, hvem du vil dele dine filer/billeder med 🙂 Det har jeg gjort flere gange, når jeg skulle vise nogle billeder til en anden, og der var for mange til at sende via mail.

     Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 19:30

 5. Angående skyen, så fik vi mail fra regionen, at det ikke er sikkert i skyen, så det var strengt forbudt at lagre dokumenter der. Med hensyn til oliespild, så har vi netop prøvet at en champagneflaske faldt på gulvet, fordi den lidt efter lidt havde forladt sin reolplads hver gang vi lukkede døren. Jeg kan fortælle dig at det ikke er sjovt at have en støvsuger, der stinker af champagne 🙂 Der var så mange glasstumper, så vi ikke kunne duppe champagnen op fra tæppet uden at få glassplinter i fingerne, derfor støvsugeren.
  Nu får jeg lyst til stenalderbrød, men det er ikke helt kaloriefrit at spise det 😉

  Kommentar af Lene — 19. marts 2014 @ 16:43

  • Jeg ville heller ikke finde på at gemme noget i skyen, der er underlagt persondataloven, så jeg forstår godt forbudet.
   Med et gulvtæppe er der kun støvsugeren, kan jeg godt se – jeg kunne skovle olie + glasskår op på fejebakken.
   Nej, det er bestemt ikke kaloriefrit, og jeg har i det hele taget meget svært ved at indse det fantastisk sunde i det koncept, men som jeg skrev til Aage, er det meget sjovt at prøve noget nyt 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 17:20

 6. Her er et råd fra en prof. Oliespild – og i øvrigt de fleste andre væsker klares ganske glimrende med en portion kattegrus… spred det ud over katastrofestedet og lad det ligge en tid – til det har suget olien mm op og fej eller grov-støvsug det sammen. At bruge sin normale indestøvsuger til sådan noget er det samme som at tage livet af den på sigt. Den bryder sig ikke om væsker – heller ikke selvom det er den fineste champagne…

  Og så det andet.. det var dog en helt vild pris for backup… har du overvejet harddiske på eget netværk i stedet? Nas-diske? Det er mere sikkert generelt, altså med mindre at hytten brænder og du mister alt.. men ellers?

  Kommentar af overleveren — 19. marts 2014 @ 17:48

  • Det var et rigtig godt forslag, som jeg skal huske til næste gang, jeg taber en liter olie … Jeg ville nu også kun bruge støvsugeren som den sidste løsning, men kan godt se problemet, når det ryger ned på et gulvtæppe.
   Jeg har to harddiske, en i Sverige og en i DK, og jeg bruger dem også, men syntes det var så smart, at man kunne dele billeder også på andres maskiner, hvis der var brug for det.

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 18:19

 7. Det var en dyr backup-løsning, du havde. Jeg er også øm over mine billeder og har to eksterne harddiske. De er dog begge her i lejligheden, så jeg ved ikke lige, hvor smart det er.Der er mere ræson i, at du har en i hver bolig.
  Sikke noget oliesmat. Brødet ser godt ud. Skal der 5 æg i?? Måske er det mere som kage?

  Kommentar af betty — 19. marts 2014 @ 18:00

  • Det blev alt for dyrt, ja.
   Var det mon ikke en god ide at opbevare den ene harddisk hos den ene af dine døtre? Eller hos Henrik? Det giver i hvert fald bedst mening, hvis backuppen er et andet sted end i hjemmet. Nogle har en bankbox, ved jeg, men man kan vel altid finde en eller anden, der vil have den liggende.
   Det er overhovedet ikke som kage, kan jeg godt sige dig, men det er en interessant erstatning for rugbrød 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 18:22

 8. Stenalderbrødet får kun de allervarmeste anbefalinger herfra – selv om jeg også har svært ved at gennemskue det stenalderlige ved det.
  Det har absolut intet at gøre med rugbrød, vi nyder det som en slags “konfektbrød” med ost på. – Prøv at riste det i tynde skiver, det er den rene jubelmundfuld!

  Kommentar af Den Gamle Krage aka Ellen — 19. marts 2014 @ 18:07

  • Det er nemlig supergodt til ost, og tak for tippet med at riste det. Det skal prøves i morgen tidlig.

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 18:23

 9. Ingen gjær? Så vil jeg prøve det.

  Kommentar af Mormor — 19. marts 2014 @ 19:19

  • Nix – ingen gær 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 19:30

 10. Er det nu jeg godt må grine til gengæld fra dengang der eksploderede en flaske ketchup her i huset, som satte sig på alt fra gulv til loft 😉
  Jeg kan ikke lige se om der er hele kornkerner i det brød eller det kun er nødder. Jeg bager et der ligner, det er udelukkende forskellige hakkede nødder, æg og olie. Det er sundt og smager godt, men hvis man kan købe sådan en pose er jeg fri for at stå og hakke alle de nødder med en kniv. Elhakkeren pulveriserer det for meget.

  Kommentar af Pigen fra landet — 19. marts 2014 @ 22:29

  • Jamen du må gerne grine … Olienummeret er vist ikke så slemt som ketchupnummeret 🙂
   Der var vist ingen kornkerner, men andre kerner, som græskar- og solsikke. Og sesamfrø fx. Prøv at se, om ikke de skulle have blandingen i jeres brugs også – det vil jeg da tro. Det er næsten for nemt til, at man gider have ulejligheden selv. Jeg kom dog lidt ekstra nigella- og chiafrø i.

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 23:24

 11. “Stenalderbrødet” smager godt. Jeg prøvede for første gang Kvicklys stenalderbrødsblanding for et par dage siden. Med blot smør eller lidt ost på mætter det fantastisk godt også.
  Du er ikke fedtet med olien, kan jeg forstå :-)! Rigtigt træls, når det er andre steder end det bør være! God torsdag!

  Kommentar af Nonna — 19. marts 2014 @ 23:49

  • Ja, der er virkelig gods i det brød!
   Høhø, nej, mit køkkengulv har fået så rigeligt af det 🙂
   God dag herfra også.

   Kommentar af Ellen — 20. marts 2014 @ 9:57

 12. Åh nej, noget snask! Men dit gulv kunne forhåbentlig tåle det? Stenalderbrød og stenalderbrød – det var simpelthen de sjoveste ting de stenalderkoner havde på hylderne; fx græskarkerne og sesamfrø 😉

  Kommentar af Fruen i Midten — 20. marts 2014 @ 12:20

  • Det er et Pergogulv, så det kunne sagtens tåle det.
   Ja, ikke? Og mandler! Jeg kan faktisk kun forstå hasselnødderne 😉

   Kommentar af Ellen — 20. marts 2014 @ 18:06

 13. Det lyder som prisen er skruen uden ende. Faktisk tror jeg at flick er blevet gratis, har set at man kan have over 1000 GB der, men jeg har nu ikke undersøgt det.

  Kommentar af Jørgen — 20. marts 2014 @ 20:24

  • De stopper ved 2 TB, men der er prisen også oppe på 1440 kroner. Om måneden!
   Jeg var lige ovre at kigge hos Flickr, og ganske rigtigt: 1 TB gratis. Imponerende.

   Kommentar af Ellen — 20. marts 2014 @ 20:56

 14. Øv, sikken en gang fedteri 😦
  Jeg har ikke prøvet færdigblandinger, men er ellers helt vild med ‘stenalder’brødet. Det er dyrt i ingredienser, men til gengæld virkeligt drøjt i brug – og som du skriver, perfekt til ost. Jeg kan dog ikke forstå at Pia hakker nødder m.m. Jeg kommer bare de hele nødder og kerner i; pærenemt.

  Kommentar af fiberfryd — 21. marts 2014 @ 1:13

  • Ja. Addr.
   Det er meget drøjt … jeg undrede mig også lidt over hakkeriet; for alt var uhakket i blandingen, men jeg ville ikke skrive noget, for jeg har jo ikke prøvet det før.

   Kommentar af Ellen — 21. marts 2014 @ 9:10

 15. Det lyder som en dyr backup løsning, jeg har et par eksterne usb-harddiske som backup, og jeg har ikke fundet nogen steder på nettet hvor alle mine GB kan rummes til en fornuftig pris.

  I øvrigt en træls måde at oliere gulv på.. 🙂

  Kommentar af Inge — 21. marts 2014 @ 14:36

  • Den var alt for dyr; fremover nøjes jeg også med mine to eksterne usb-harddiske. Jørgen gjorde dog opmærksom på Flickr, som lagrer op til 1 TB gratis.
   Særdeles træls 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. marts 2014 @ 15:08

 16. Jeg er gået forbi den stenalderblanding igen og igen – men alle jeres anbefalinger har da sat mig i tænkeboks. Måske det kunne erstatte vores daglige aftenkaffekager – eller mon det bare ville være nogle andre, men ligeså mange, kalorier, der ville komme indenbords?
  En forfærdelig historie med den tabte olie – her ville et af mine yndlingsordsprog (eller hvad man nu skal kalde det for) komme ind: “This, too, will pass”.

  Kommentar af conny — 23. marts 2014 @ 10:52

  • Jeg tror ikke, at kaloriemængdeforskellen er markant, men kalorierne er måske lige lidt sundere? Du kunne da prøve.
   Der blev storbandet, but you’re right: this, too, will pass 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2014 @ 11:43


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.