Hos Mommer

18. marts 2014

Hængekøjer til hamstre

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:46
Tags: , ,

Vi var ved at løbe tør for det gode fuglefoder, og vi kunne hurtigt blive enige om at lave turen til Kr. Hyllinge om til en udflugt på den hornsherredske halvø, nu vi alligevel var på de kanter.
Hvad den forretning ikke har til de tobenedes firbenede (eller fjerede) venner, er ikke værd at nævne. Jeg har før set ting, der har fået mig til at trække på smilebåndet, og i dag var ingen undtagelse.
Hamsterlegetøj (1)Hamsterlegetøj (2)Hamsterlegetøj

Hængekøjer til hamstre. En gynge. En vippe. Ja, hvorfor ikke. Nu ved jeg hvorfor Charlottes hamster døde: Det har simpelthen været af kedsomhed, fordi den manglede nogle helt essentielle ting til at gøre livet hamster-udholdeligt. Hvad gjorde hamsterne dog, inden man fandt ud af at forsyne dem med hængekøjer?
På kasserne til gyngen og vippen står der ‘Natural Living’. Jeg ved nu ikke lige, hvor meget dyrene søger vipper og gynger ude i naturen – og jeg kender slet ikke tilstrækkeligt til disse dyrs adfærd for at kunne vurdere, om en hængekøje virkelig er et hamster-must. Eller hvad det nu er for et stakkels kræ, man har anbragt i køjen på billedet.

Kulhuse havn (3)

Ovenstående er et eksempel på Samsungens panoramafunktion. Ikke så tosset endda – her klistrede den fem billeder sammen på Kulhuse havn.
Klokken nærmede sig 13, og der var langt hjem. Gad ikke pizza eller pølser … what to do? I Jægerspris var der heldigvis en smørrebrødsforretning, hvor vi købte os hver et par klassiske stykker smørrebrød og derefter kørte lige uden for byen for at parkere ved skov og vand for at indtage frokosten. Hyggeligt, hyggeligt, selv om vi måtte blive i bilen.

Edwin Westergaard

Efter frokosten tog vi den ad de helt små veje, hvor selv John efter otte år som taxachauffør ikke havde sat sine dæk.
De er i god tid med annonceringenHer så vi oppe på en bakke på en mark en skulptur, som tilsyneladende bare stod i midten af ingenting.
Den gjorde den dog ikke ved nærmere eftersyn – bagved lå der et temmelig forfaldent hus, i hvis have der stod flere skulpturer skåret over den samme læst.
Intet skilt. Ingenting. Hvad var dog dette?
Løsningen viste sig ved den nærliggende landsbys (Østby) gadekær, hvor der igen stod en skulptur, men denne gang med et navn, som vi kunne gå hjem og google: Edwin Westergren.
Frederikssundavisen er godt nok i god tid med annonceringen af den fernisering … den finder først sted om seks år.

22 kommentarer

 1. De er altså underlige … der ovre på Sjælland! Hamsterhængekøje! Pfew! Tror det er en tam ilder, de har parkeret i den. Det er jo også moderne med sådan et kræ…
  Mon skulpturerne holder helt til 2020?
  Du er blevet helt vild med Panorama…. Jeg prøvede i stuen igår… det gik ikke… Det skal vist større udsyn til!

  Kommentar af Anne Holtegård — 18. marts 2014 @ 17:08

  • Er det blevet moderne at have en ilder? Det må være i Jylland 😉
   Jeg har nu leget med panoramabilleder længe; dette var mest for at bevise for den undrende offentlighed, at samsungen også kan 🙂
   Hehe, næh der skal vist en større stue til, end de fleste af os har …

   Kommentar af Ellen — 18. marts 2014 @ 17:57

 2. Man må da håbe, at de har styr på kunstnerens livsdata. Er han mon død eller er de bare forudseende?

  Jeg kan godt se, at mit hedengangne marsvin har levet en kummerlig tilværelse…. stakkels kræ, ingen hængekøje, ingen gynger eller karuseller – bare mad og vand og et tykt lag hø. 😉

  Kommentar af Lone Nielsen — 18. marts 2014 @ 18:54

  • Han er død 🙂
   Ja, tænk, hvor vi dog har misligholdt vores marsvin 😉

   Kommentar af Ellen — 18. marts 2014 @ 19:37

 3. Det med dyrene minder mig om USA, hvor man indretter hele huse til dyrene, tager dem til psykolog, giver dem en flot begravelse mv. Jeg elsker dyr – især katte – men jeg synes også, man skal huske, at det altså er et dyr.

  Det må da næsten være en fejl med året for den fernisering. Jeg kan ikke forestille mig, at man annoncerer den så mange år før, men alt er selvfølgelig muligt 🙂

  Kommentar af Stegemüller — 18. marts 2014 @ 19:29

  • De er skøre, deromme i USA 🙂
   Jeg er temmelig overbevist om, at det er en fejl med årstallet …

   Kommentar af Ellen — 18. marts 2014 @ 19:39

 4. Noget skal de jo finde på! Manden og jeg snakkede så sent som i går om, hvordan der bliver flere og flere kæledyrsrelaterede butikker her i byen. Nu har vi jo nogle få kæledyr selv, men bortset fra mad køber vi altså ikke noget særligt til dem. Vi har forsøgt os med kattelegetøj, og disse er som regel et stort hit i ca. en halv time. Så gemmer snøblerne deres bolde etc. et “godt” sted, hvor de ikke selv kan finde tingene mere. Men de er lige så glade, eller gladere, for at lege med ting, de har stjålet, fx. mine hårelastikker eller andre ting, de lige kan få poterne i. Men nu kommer kattene jo også ud, og det er nok den bedste underholdning. Hamstere og marsvin, som man jo beholder inde, bør jo nok have et stimulerende miljø i en eller anden grad. Men vipper og hængekøjer? Næh, det er nu lige lidt overdrevet, synes jeg.

  Kommentar af hennystewart — 18. marts 2014 @ 22:21

  • Du beskriver så fint præcis de samme erfaringer, vi gjorde med vores katte. Et garnnøgle var dog altid et hit.
   Jeg er med på det med det stimulerende, men jeg synes også, at dette var lige i overkanten.

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 8:33

 5. Hvor sjovt med hamsteren i hængekøjen. Jeg tvivler på den bliver liggende sådan åben til skue. De er meget aktive dyr, bortset fra de sover meget. Da vi havde hamster, drønede den rundt i et hamsterhjul, når den ellers var vågen. Den skjulte sig, når den sov. Under hø og halm.
  Det er et flot panoramabillede. Og spændende skulpturer, men lange udsigter til den fernisering 😉

  Kommentar af Betty Schou — 18. marts 2014 @ 22:36

  • Jeg har den samme tvivl 🙂
   Ja – de er i god tid: det er da godt, vi har elektroniske kalender,man kan føre noget ind i seks år frem 😉

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 8:35

 6. Vi griner tit af udbudet i dyrecenteret. Og faktisk er det lykkedes os at gå udenom chesterfield-hundesengen til adskillige tusindkronesedler op til flere gange 🙂

  Kommentar af Susanne — 19. marts 2014 @ 7:02

  • Fantasien fejler ikke noget – vil I virkelig ikke have en chesterfield til hunden? Det er der åbenbart heller ingen andre, der vil, hvis den har stået der længe 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 8:36

 7. Ildere var da meget moderne i 70-80’erne: folk fandt dog hurtigt ud af, at de måtte have fjernet anal-kirtlerne, da kræene jo på den måde er i familie med skunk. Det var især hippiemiljøet, der tog dem til sig.
  En kollega blev kendt, bl.m.a.! på at udruge et andeæg i sin bh, så ællingen havde såmænd sin egen hængekøje.
  Træsnit, som billeder og trykplader, kan jeg forstå; men: udsnit af forestillet arbejdsværelse, hmm, den må jeg have forklaret.

  Kommentar af AagePK — 19. marts 2014 @ 8:26

  • Var de virkelig? Det er gået helt forbi mig.
   Jeg er imponeret over, at kollegaen ikke fik knust det æg 🙂
   Forklaringen bliver ikke af mig – jeg forstod den heller ikke …

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 8:38

   • Vi andre forstod heller ikke at ægget kunne overleve…….der plejede ikke at være plads til ret meget mere. 😉
    Du kan måske heller ikke forklare følgende, som lige har stået på skærmen hos DR-2, under interviewet med Brian Mikkelsen: Børnechekken: Ubetalingen skal måske ændres.
    Er det fynsk for Ud-betaling, eller “Det at vi ikke betaler”, Ikke-betalingen,der skal ændres?

    Kommentar af AagePK — 19. marts 2014 @ 9:58

    • Imponerende …
     De klokker SÅ meget rundt i det på DR2, som også er Johns foretrukne morgen-tv. Jeg hørte her til morgen følgende bemærkning: “Han blev dræbt i nakken”.

     Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 10:41

 8. I to er så gode til at finde oplevelser i hverdagen og lykken er at spise smørrebrød sammen 🙂

  Kommentar af Lene — 19. marts 2014 @ 8:56

  • Det er man nødt til, når man er pensionist, Lene 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 9:05

 9. Det er da en sød, lille fritte, er det ikke? Altså, jeg ved ikke, om de er søde, og vi ser altså heller ikke så mange af dem her ovre i Jylland ;-), men jeg synes, de ser nuttede ud. Min barndoms marsvin havde heller ingen hængekøje, men de døde ikke af kedsomhed. De fik nemlig lov at komme ud i haven om sommeren. Og dét døde de af. For ræven kom og snuppede dem en aften, hvor det var glippet med at få dem ind. Ak ja.

  Kommentar af Fruen i Midten — 19. marts 2014 @ 9:24

  • Er fritter ikke nogle arrige og aggressive små bæster?
   Det var dog en krank skæbne, dine marsvin led,

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 9:52

   • Aner det ikke, men en sjælden gang i mellem kan man jo se et ungt væsen gå rundt med en fritte som levende krave, så de kan vel også være andet end arrige og aggressive 😉 Ja, det var virkelig ikke så godt.

    Kommentar af Fruen i Midten — 19. marts 2014 @ 10:26

    • Kan man virkelig? Jeg har noget til gode 🙂 – men rigtigt: de kan ikke være særlig agressive, så. Jeg har bare et udtryk inde i mit hoved, der hedder “arrig som en fritte”, men kan ikke huske, hvorfra det stammer.

     Kommentar af Ellen — 19. marts 2014 @ 10:43


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.