Hos Mommer

16. marts 2014

23 kvinder i ét rum

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 14:14
Tags: ,

Sus' fødselsdag (3)

Sus' fødselsdag (2)23 kvinder i ét rum. Kan I forestille jer det? Meget støj? Fuldstændig rigtigt. Men en god støj, når man selv er en del af den.
Den ene af Die Drei Mädchen fejrede sin 60÷1-fødselsdag i går og havde inviteret 24 kvinder, hvoraf to desværre ikke kunne komme.
Herudover var der mand, søn og en venindemand, der er rigtig god til alt, hvad der har med mad at gøre, så tyendet var også på plads – disse tre sad med andre ord ikke med ved bordet, men piskede rundt og var tjenende ånder i det skønne og KÆMPEstore køkken, hvor det ikke var noget problem at stille to borde op, der tilsammen bænkede alle 23.
Der var mange, der kendte hinanden, og mange der ikke havde truffet hinanden før, men den slags petitesser betyder intet – snakken går forrygende alligevel, kan jeg forsikre jer for.

Sønnen Peter er omkring fire meter høj og spiller amerikansk fodbold, så det er noget af et bjørnekram, man får som modtagelse – selv jeg forsvinder næsten fuldstændigt i den knægt, som jeg naturligvis har kendt siden han kun var et glimt i sin fars øje.
Peter åbnede champagnen på en totalt blæret måde, jeg aldrig får lært, men det gør ikke spor – jeg synes det er sjovere at se på. Men det er en vanskelig handling at fotografere; især med disse skarpe kontraster mellem sol og skygge, der var i går.
“Stormen Carl”. “Slud og regn”.  HA! Se da lige den himmel …

Sus' fødselsdag (6)                          

Maden var naturligvis superlækker – alt andet ville have forbavset mig såre. Vi bliver altid beværtet på fornemmeste vis, når vi besøger dette par.
John var så flink at køre mig lige til døren, så frisuren kunne holde, høhø, men aftalen var, at jeg skulle tage toget hjem; så ville han hente mig på nærmeste station.
Der var en af gæsterne, der havde en flink mand, som kom og hentede hende. De bor på Østerbro og havde intet imod at tage mig med til Østerport station, så jeg fik mig lige et lift i en Porsche. Ikke så tosset – og hjemrejsen gik lidt hurtigere, bortset fra, at S-togene ikke gik så tit som de plejer, så jeg stod i 20 minutter på Østerport, men det gik jo nok endda … jeg slap til gengæld for at skulle skifte undervejs pga. liftet.
Man er lidt træt i ørerne efter sådan en dag, men kors, hvor var det hyggeligt.

26 kommentarer

 1. Det er da et ordentligt læs sociale vitaminer, du fik med der… Incl. champagne med sværd og en Porsche… Hvad siger manden til den slags udfordringer… Det er svært at leve op til!

  Kommentar af Anne Holtegård — 16. marts 2014 @ 14:29

  • Manden tager det fuldkommen roligt og under mig bare at have det skægt med quinderne – med eller uden porsche 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. marts 2014 @ 15:23

 2. Påfyll av ypperste klasse, vil jeg tro 🙂

  Kommentar af Mormor — 16. marts 2014 @ 14:34

  • Så absolut! 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. marts 2014 @ 15:23

 3. Det lyder som point på pluskontoen. Og dem kan man ikke få for mange af. God søndag til dig…

  Kommentar af Susanne — 16. marts 2014 @ 14:40

  • Det var det – og tak i lige måde 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. marts 2014 @ 15:23

 4. Champagnen smager nu bedst, når man lirker proppen af, og der ikke forsvinder for meget bouquet med knald eller skum; men jeg har da en gammel Stralsundersabel, velegnet til formålet: husk: der skal våbentilladelse med, da klingen er over 7 cm og er fastsiddende! 😉
  Træt i ørerne? Det tror da pokker; men hvordan er der imellem ørerne? 😉

  Kommentar af AagePK — 16. marts 2014 @ 15:18

  • Jeg synes nu der var fobløffende lidt skum, og jeg bryder mig ikke om champagne, så jeg kan ikke vurdere kvaliteten.
   Hvad er nu det for noget med våbentilladelse? Med de kriterier du nævner, kræver alle mine køkkenknive våbentilladelse!
   Der er ganske behageligt mellem ørerne – ingen tømmermænd, hvis det er det, du mener 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. marts 2014 @ 15:26

   • Jeg har blankvåbentilladelse til mine knive og sabler; køkkenknive er, mærkværdigvis fritaget, men: du må dog ikke slæbe dem rundt i nattelivet. Normalt må man kun have en lommekniv med blad kortere end 7 cm, medmindre du er spejder, skal bruge den til “anerkendelsesværdige formål” såsom jagt og fiskeri. Uhyre mange bliver dog fanget og dømt, fordi reglerne er ret uforståelige.

    Kommentar af AagePK — 16. marts 2014 @ 20:27

    • Jeg kan godt huske hele den diskussion om visitationszoner og knive og alt det pjat. Jeg havde altid en svampekniv med i bilen om efteråret – og var udmærket klar over, at den nærmest kunne få mig i spjældet, hvis politiet så mig samle svampe. Vi har ingen skove så tæt på, at de kan nås uden bil, så jeg var faktisk ophøjet ligeglad med den lov 🙂

     Kommentar af Ellen — 16. marts 2014 @ 21:16

 5. Det er lige før og meget tæt på, at jeg er lidt misundelig, for hvor lyder det bare hyggeligt med masser af kvindesnak, god mad og Porsche transport. Meeeeen jeg kan også godt forestille mig, at du har følt dig lidt brugt efter en sådan dag, det ville jeg i hvert fald have gjort.
  Lykke er, at se at du befinder dig så godt som efterlønner og tager dig tid til at nyde det gode vejr, som I også har været velsignet med.
  Tak for skønne fuglebilleder fra det svenske land, det er bare så smukt.
  En fortsat rigtig god søndag til jer.

  Kommentar af Annette (Holland) — 16. marts 2014 @ 15:36

  • Jeg ville også have været lidt misundelig, hvis det var en anden, der havde været til sådan en herlig kvindekomsammen, og pyt med, om man er lidt brugt 😉 – det var i øvrigt ikke så slemt, for det startede kl. 13 og blev derfor ikke sent.
   Det er FEDT at være efterlønner!
   Velbekomme og tak i lige måde, Annette 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. marts 2014 @ 16:22

 6. Jeg bliver også lidt misundelig, men under dig gerne sådan en skøn dag 🙂 Her kan jeg se frem til hygge med kolleger i morgen, hygge med studiekammerater tirsdag og hygge med søstre torsdag. Det er så godt at have ferie eller være på efterløn 😉

  Kommentar af Lene — 16. marts 2014 @ 17:54

  • Det kan vi kun blive enige om. Topmålet er at være på efterløn OG have ferie 😉
   Fortsat god hyggeferie til dig!

   Kommentar af Ellen — 16. marts 2014 @ 18:35

 7. Sådan en flok skønne quinder kan der være meget lyd i, men det er fedt at være en del af flokken. Det lyder som en forrygende dejlig fødselsdag, du har været til. 🙂

  Kommentar af Inge — 16. marts 2014 @ 18:22

  • Rigtig meget lyd, ja, men det gør ikke spor, når man har det herligt 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. marts 2014 @ 18:36

 8. Så mange skønne kvinder sammen må bare være herligt. Og så må man da sige, at du blev transporteret standsmæssigt.

  Kommentar af Stegemüller — 16. marts 2014 @ 19:17

  • Det er herligt, og ja, nu har jeg også kørt i Porsche 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. marts 2014 @ 21:03

 9. Det lyder som en festlig oplevelse – og jeg tænkte det samme som AagePK om boblesvind ved halshugning af champagneflasker, men det gør jo ikke noget, da du ikke kan lide drikken. Jeg høre engang om en champagnepisker, som selvsagt og helt urimeligt ville fjerne boblerne ved brug. Måske et ønske til næste gavedag.

  Kommentar af Jørgen — 16. marts 2014 @ 20:36

  • Nej, jeg er ikke den rette til at bedømme bobler – og nej tak, ingen boblepiskere til mig – jeg vil meget hellere have et glas hvidvin 🙂

   Kommentar af Ellen — 16. marts 2014 @ 21:05

 10. Det lyder rigtig hyggeligt. Og så synes jeg, det er noget særligt at møde de store mennesker (børn), som man har kendt siden, de var små. 😉
  Ja, det er noget pjat med Carl, som du skrev i dit forrige indlæg.

  Kommentar af Betty Schou — 17. marts 2014 @ 7:25

  • Det var bestemt også hyggeligt 🙂 – og ja, det er noget særligt at møde de forhenværende små. Også at se, hvad de går hen og bliver til, når de bliver voksne.

   Kommentar af Ellen — 17. marts 2014 @ 9:29

 11. Det ser altså blæret ud når nogen hakker hovedet af champagnen på husarvis, eller hvor det nu lige kommer fra. Det er blevet vældig in efter at “blærerøven” viste tricket frem på TV.

  Griner lidt af jeres snak om kniv-lovgivningen der jo er dybt godnat. Jeg kan sagtens forstå baggrunden, men mindste-straf er noget hø og hakkelse. Og jo, jeg har osse en kniv liggende i min bil. Men den er lovlig. Leatherman Kick. Som til nød kan gøre det ud for svampekniv i en snæver vending.

  Kommentar af overleveren — 17. marts 2014 @ 8:07

  • Det ser frygtelig blæret ud, og så pyt med boblekvaliteten (mener jeg …)
   Jeg kan jo godt forstå baggrunden for det med knivene. Det var bare så fjollet i praksis, når det resulterede i, at sådan en som mig skulle kunne blive mistænkt og anholdt (eller i hvert fald få en bøde) for potentiel voldelig adfærd.
   En rigtig svampekniv med børste har fastsiddende blad – det er der ikke rigtig noget at gøre ved.

   Kommentar af Ellen — 17. marts 2014 @ 9:32

 12. Det er helt fint, når man andre steder åbner champagne på husarmåden (som Overleveren kalder det), men det er jo lidt noget fråds og noget værre griseri – og så kan det gå grueligt galt, har jeg oplevet, så jeg er ret tilfreds med, at Gemalen er god til bare at lirke proppen af. Vi har så heller ikke lige en sabel til formålet 😉 Jeg har heller ikke et køkken med plads til 23. Det kunne jeg til gengæld godt tænke mig.

  Kommentar af Fruen i Midten — 17. marts 2014 @ 12:12

  • Jeg vil også meget hellere have et kæmpekøkken end en champagnesabel 🙂

   Kommentar af Ellen — 17. marts 2014 @ 13:18


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.