Hos Mommer

11. marts 2014

Endelig fik vi set Turning Torso tæt på

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:44
Tags: ,

Turning Torso (1)Vi har i årevis talt om at køre ind i Malmø for at se det berømte højhus helt tæt på, men aldrig fået taget os sammen til det.
Mens vi arbejdede, var tiden på torpet os for dyrebar til at foretage os den slags svinkeærinder, og siden maj … tjah … det er af en eller anden grund bare blevet ved snakken, men nu skulle det så være.
Det er utrolig let at finde frem til – ingen gps’er nødvendige her, for man kan se det hele tiden; det er bare med hele tiden at vende næsen mod Turning Torso, så kan man ikke undgå at ramme plet.
Den dybblå himmel måtte være den perfekte baggrund for den blege, forvredne krop, tænkte vi – og vi tænkte rigtigt.

Turning Torso (3)

Det må altså være en smule underligt at opholde sig i en lejlighed, hvor alle vinduer sidder i en skæv vinkel i forhold til lodret. Gad vide, om ikke man selv vil forsøge at stille sig i en skæv vinkel, så man passer til vinduerne – i hvert fald i starten?
Vi så engang en udsendelse om torsoen, hvor der blev interviewet et dansk par, der sagde, at de syntes lejligheden var meget svær at møblere.
Det tror jeg på – og selv om jeg synes det er et spændende byggeri, kunne jeg ikke tænke mig at rykke teltpælene til Malmø for at flytte ind i dette skæve tårn. image

På vejen ud mod motorvejen igen kørte vi lige forbi Skandinaviens største shoppingcenter Emporia. Godt navn, i øvrigt. Emporium betyder iflg. The Free Dictionary “A place where various goods are bought and sold; a marketplace”.

Der er omkring 200 butikker, og vi skal da også ind og kigge en dag, for det så ret flot ud.
Men det var ikke i dag, der var dagen; med sådan et vejr gider vi ikke gå i shoppingcenter – det må vente til en dag hvor det regner.

Regn … ja tænk engang … vi har ikke fået en dråbe vand i de seks dage, vi har været i Sverige i denne omgang. Usædvanligt for årstiden – i det hele taget har det bare været det mest vidunderlige vejr, så ingen klager herfra. Nu kan vi lidt igen.

24 kommentarer

 1. Det er en fantastisk dybblå himmel, du viser som baggrund på dit første billede af torsoen. Præcis sådan har det også set ud i Hvidovre i dag. Jeg talte med en veninde over FaceTime, da jeg sad og fik en kop kaffe nede på torvet. Hun bemærkede straks den blå himmel, der var min baggrund.

  Emporia lyder interessant – men ganske rigtigt til en regnvejrsdag. Vi skal nyde solen udendørs, når den er her.

  Kommentar af Stegemüller — 11. marts 2014 @ 20:05

  • Den himmel fås ikke blåere.Eller hvad det nu hedder 😉
   Shopping er til dårligtvejrsdage!

   Kommentar af Ellen — 11. marts 2014 @ 21:02

 2. Det var da et usædvanligt byggeri. Spændende at høre om. Flot blå baggrund, du har valgt 😉

  Kommentar af Betty Schou — 11. marts 2014 @ 20:20

  • Meget usædvanligt! Ja, den fås ikke meget flottere, vel? 😉

   Kommentar af Ellen — 11. marts 2014 @ 21:03

 3. Jeg har aldrig været tæt på drejehuset eller emporia – men hvad, nu kommer der en Fakta hos jer. Jeg tror også man kunne blive en smule forvirret af linjerne til hjernen har lært hvad det handler om.

  Kommentar af Jørgen — 11. marts 2014 @ 20:31

  • Det er da lige før, vi har vores eget Emporia i den lille provinsby …
   Ja, ikke? Jeg synes, det må være ret underligt at opholde sig sådan et sted.

   Kommentar af Ellen — 11. marts 2014 @ 21:05

 4. Jeg ville aldrig bo i Turning Torso, men jeg synes det er et fantastisk spændende og imponerende byggeri. Godt at I endelig fandt vejen derud.. 🙂
  Jeg har hørt fra en kollega at det nye shoppingcenter er et besøg værd, den påstand er jeg nok nødt til at efterprøve en dag.. 😉

  Kommentar af Inge — 11. marts 2014 @ 21:02

  • Helt enig, og ja: det har vi været længe om.
   Jeg har hørt det samme, og vi skal bestemt også se det. På en regnvejrsdag 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. marts 2014 @ 21:05

 5. Jaja, du skal jo have ret, når du har det: Turning Torso er til at blive rundtosset af at bo i, og Emporium betyder torv. 😉
  I det gamle Rom lå Emporium nedenfor Avertiner-højen langs Tiberen.

  Kommentar af AagePK — 11. marts 2014 @ 22:23

  • Torv hedder agora. Har du slået begge ord op? Du kender sikkert ordet agorafobi?

   Kommentar af Ellen — 11. marts 2014 @ 22:46

   • Ihhh, al’så: nu giver jeg dig ret, og hvad sker der? 😉 Agora er græsk, emporium er latin, og emperor betyder købmand. Han holder til på Emporium. Som så kommer til at betyde: handelsplads, markedsplads, torv, dvs: Ribe er en handelsplads, den har en markedsplads uden for byen til kvægmarked, og indenfor et torv til daglige indkøb: her optræder forskellige handlende. Danmark havde handelspladser rundt om i Verden, bl.a. i kinesiske Canton: de kaldtes faktorier i den florissante periode.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Emporium , derfra kan du så gå til (antiquity)

    Kommentar af AagePK — 12. marts 2014 @ 7:26

    • At jeg vil have helt ret;-)
     Emporium er latin – som kommer fra græsk emporos 😉
     ‘Torv’ på dansk er ikke nødvendigvis synonymt med en markedsplads. Jeg ved godt, at der er mange torve, der er markeder på, men det er ikke alle og jeg ville derfor aldrig oversætte emporium til torv. På engelsk skelner man: Når et torv ikke bruges som markedsplads, hedder det ‘square’, og det ser du ikke ‘emporium’ oversat til i nogle af de engelsksprogede ordbøger 🙂

     Kommentar af Ellen — 12. marts 2014 @ 9:55

 6. Turning Torso er en imponerende og flot bygning, synes jeg. Jeg har aldrig set den på klos hold, men man kan jo se den over hele byen og også allerede fra broen.

  Kommentar af bedstesblog — 12. marts 2014 @ 7:52

  • Ja, og det karakteristiske ved det behøver man ikke at være tæt på for at se, men nu havde vi lovet os selv, at det skulle vi 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. marts 2014 @ 9:56

 7. Det er en sjov pg pudsig konstruktion, som jeg dog osse kun har set på behørig afstand. Men har hørt at man faktisk ikke kan åbne vinduerne i lejlighederne så allerede dér undrer jeg mig vildt over at nogen kan og vil bo der. Men udsigten skulle være helt fantastisk. Og dyr. Men det er vist osse for de særligt velbjergede at bo der; der er limousineservice, concierge mm. Er jo ikke lige normale menneskers behov.

  Var slet ikke klar over hvordan den så ud i “stue-etagen” – det ser jo helt naturstridigt ud.

  Kommentar af overleveren — 12. marts 2014 @ 8:55

  • Kan de ikke åbne vinduerne? Nej, så gad jeg da slet ikke bo der – hvis man ellers kan skelne mellem ‘ikke’ og ‘slet ikke’ 😉
   Ja, det ser helt forkert ud.

   Kommentar af Ellen — 12. marts 2014 @ 9:58

 8. Grafisk fantastisk… Visuelt vidunder… Men så er det vist sagt. Det er mere kunst end funktionel beboelse. Jeg tror, min Meniere ville gå amok med alle de styrtende linjer for øjnene. Jeg foretrækker absolut miljøet på torpet!

  Kommentar af Anne Holtegård — 12. marts 2014 @ 10:15

  • Ja, så er det sagt 🙂 Jeg foretrækker bestemt også torpet, selv uden en generende ménière 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. marts 2014 @ 10:25

 9. Men I var ikke indenfor – og oppe og kigge ud. Så vidt jeg kan se på http://www.turningtorso.se/ , kan det godt lade sig gøre. Og der må da være en jættebra udsigt. I ville næsten kunne se hjem – til den ene eller anden side. Og med mindre mit svenske er helt håbløst (kan det meget vel være), så kan man da vist godt åbne vinduerne – lidt? Men derfra og til at kunne holde ud at bo der. Hmm, det kunne være interessant at se en lejlighed inde fra.

  Kommentar af Fruen i Midten — 12. marts 2014 @ 11:30

  • På et skilt ved døren bliver man venligt, men bestemt, bedt om at holde sig væk, medmindre man har et ærinde i huset, og det respekterede vi naturligvis – ikke mindst fordi der er døgnbemandet reception 😉
   Jeg kunne ikke finde noget om vinduerne, men på billedet af den hvide lejlighed er der på et af dem noget, der godt kunne ligne et håndtag. Så du planløsningerne? De virkelig være svære at møblere …

   Kommentar af Ellen — 12. marts 2014 @ 11:47

   • Det er da snyd, når der står, at der er udsigtsrum 😦 Ja, det ville givetvis kræve et par forsøg, før man blev tilfreds med sin indretning. Om nogensinde?

    Kommentar af Fruen i Midten — 12. marts 2014 @ 14:40

    • Det udsigtsrum er nok for fx konferencedeltagere – der er jo også sådanne faciliteter i torsoen.

     Kommentar af Ellen — 12. marts 2014 @ 16:28

 10. Et spændende byggeri, The turning Torso! Meget flot og skulpturel. Jeg kunne dog heller ikke tænke mig at bo der, men det hænger nok sammen med, at jeg overhovedet ikke har lyst til at bo i en lejlighed. Flot blå himmel :-)! Den ligner vores! God tirsdag!

  Kommentar af Nonna — 12. marts 2014 @ 16:34

  • Det kunne jeg ikke have sagt bedre selv, Nonna 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. marts 2014 @ 17:18


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.