Hos Mommer

1. marts 2014

Alle gode gaver …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:02
Tags:

Man har nået en alder, hvor gode tanker er bedre end gaver …
Jeg har fødselsdag på mandag … “Hvad ønsker du dig?” “Ingenting”. “Det mener du ikke!” “Jo!”
Og det gør jeg. Mener det, altså. Til Charlotte sagde jeg, at jeg ville blive allermest glad for en tur et eller andet sted hen, når jeg næste gang er i England – og så måske en frokost.

John fik – efter et vink med en vognstang – den glimrende ide at invitere mig på restaurant l’Alsace i København, som på onsdag afholder marts måneds Winemakers’ Dinner, som denne gang lyder navnet Smagen af Sicilien; med følgende 4-retters menu (inkl. 5 glas vin fra Tasca d’Almerita): Klassisk østerssuppe, Terrine foie gras med mango chutney, Braiseret lammeskank med couscous og ratatouille og til slut Pécorino med trøffel.
Det er jeg ret sikker på bliver godt. Alene det, at vi skal have noget med foie gras, kan få mine tænder til at løbe i vand. Restauranten har vi været på før og ved, at de serverer rigtig god mad – samt at de har en meget fræk sæbe ude på toilettet …

Fra England kom der i dag et kort fra min dejlige datter. Jeg burde nok ikke have åbnet det, men kunne ikke nære mig … der stod jo ikke, at det først må åbnes på mandag …
Hendes gave til mig er et års medlemskab af National Trust.
Jubiiii – en kanongod ide! Hun vil lade det træde i kraft næste gang jeg er i UK, så jeg kan få maksimalt ud af medlemskabet. Nu bliver jeg simpelthen nødt til at tage rigtig tit derover, så jeg kan udnytte medlemskabet til det yderste.

21. marts 2013På mandag, altså på selve dagen, skulle der egentlig ikke have været sket noget som helst. Vi har været sammen med det meste af familien i dag, fordi min kusine og hendes mand fylder 120 år og i den anledning havde inviteret til brunch i Roskilde Golfklub.
Mandag morgen skal jeg være på Ringsted sygehus til dræning, så derfor fødselsdag i fredsommelig tosomhed.
Men. I går fik John et tilbud (sikkert sammen med 10000 andre) på en endagsbillet med Rødby-Puttgarten med bilen fuld af passagerer og med trailer fuld af øl og vin for 99 kroner tur/retur.
Det er hermed booket, så turen går fra Ringsted videre mod Rødby – vi fylder dog ikke bilen med passagerer, da det er en ganske almindelig arbejdsdag for potentielle af slagsen, og vi tager heller ikke en trailer med. Så meget alkohol skal vi altså heller ikke have, selv om vi skal have lidt med til min søster, som meget snart skal til Norge, hvor man ikke køber øl og vin medmindre man er millionær.

Lige pludselig blev det alligevel til flere dejlige gaver, som jeg på forhånd glæder mig til at ‘forbruge’.

Billedet er fra den 21. marts sidste år. Det var en laaang vinter – jeg håber så sandeligen ikke, at der har tænkt sig at komme sne hverken nu eller senere, men at foråret vil indfinde sig for alvor lige om lidt.

27 kommentarer

 1. Til lykke med turer, gaver og drenering.
  Klem

  Kommentar af Mormor — 1. marts 2014 @ 17:29

  • Tak, Mormor 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2014 @ 18:39

 2. Den middag på d’Alsace lyder fantastisk – det er lige så tænderne løber i vand bare ved at læse om det.

  Det er supergode gaver, du får på din fødselsdag. Det er jo rigtigt, at jo ældre man bliver, jo mindre ønsker man sig noget konkret. Mangler man noget, går man jo også ud og køber det, og så er der ikke meget tilbage til ønsker.

  Kommentar af Stegemüller — 1. marts 2014 @ 17:58

  • Jeg glæder mig skam også 🙂
   Det er rigtig gode gaver, og du har ret i, at vi bare er tilbøjelige til at købe det man lige står og mangler – især de småting, der kan være tale om som gaveemner.

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2014 @ 18:40

 3. Tillykke, når den tid kommer 🙂 Det lyder som en lækker middag. Tasca d’Almerita laver nogle gode vine, jeg har smagt nogle stykker på Sicilien og troede knap, de kunne fås her. Deres hvide (“Leone” tror jeg den hedder) er pragtfuld til fisk, de røde husker jeg bare som gode.

  Håber da, at det drænhalløj snart stilner af.

  Kommentar af Eric — 1. marts 2014 @ 18:22

  • Jeg tænkte nok, at du havde en ide om de vine. Jeg er spændt på dem – og maden – og fortæller selvfølgelig om oplevelsen, når den har fundet sted.
   Drænhalløjet er vist endelig ved at være i tilstrækkeligt aftagende til, at jeg kan komme videre i systemet, men det vil vise sig på mandag.

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2014 @ 18:42

 4. At finde noget at ønske sig, har i mange år været et problem for mig, og så siger ungerne og Allan jeg er vanskelig. Det kan jeg ikke forstå.
  Så er det et år siden vi camperede i sne, og Allan faldt i det glatte føre. Og i dag har jeg været i haven. Sikke en forskel fra sidste år.
  Tilbudet med færgen har vist floreret siden nytår. Allan har nævnt det et par gange, men vi er ikke nået dertil. Vi er heller ikke løbet helt tør endnu. Nu ved jeg ikke hvornår I kører her forbi, men hvis I har lyst, tid og energi, så kan I da kigge ind. Jeg er hjemme kl 15 på mandag.

  Kommentar af Pigen fra landet — 1. marts 2014 @ 18:26

  • Du er ikke spor vanskelig – det er Allan og børnene, der er krævende 😉
   Ja, det er allerede et år siden, men heldigvis er det ikke så slemt i år.
   Tusind tak for tilbuddet, og det kunne bestemt være hyggeligt, men jeg ved ikke, hvordan det kommer til at passe jer, for det bliver nok lige midt i jeres aftensmad – vi har en færge tilbage med afgang fra Puttgarten kl. 16:40.

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2014 @ 18:46

   • Jeg tror jeg kan finde noget i fryseren, så der kan blive til jer også, men den fine menu, må I vente med til onsdag 😉 Hvis I er med på den, så kommer I bare.

    Kommentar af Pigen fra landet — 1. marts 2014 @ 19:10

    • Så siger vi simpelthen tak – den er vi fuldstændig med på. Vi har nok en flaske vin med, kunne jeg forestille mig 😉

     Kommentar af Ellen — 1. marts 2014 @ 19:26

 5. Det bliver spændende at høre hvad I skal drikke til foie gras. Jeg ville jo synes det skulle være en sødlig gewurztraminer fra Alsace, men det kan jo være de har himmelske dråber på Sicilien.
  God tur til Tyskland. Jeg synes ikke jeg har set det tilbud for nylig, men måske skal jeg bare læse lidt bedre på mailene.
  Tillykke med fødselsdagen mandag, hvis jeg skulle glemme at sige det.

  Kommentar af Jørgen — 1. marts 2014 @ 18:31

  • Jeg er ganske enig i dit vinforslag, men jeg skal nok fortælle om vinene og smagsoplevelserne, når de har fundet sted.
   Tak. Det kom simpelthen med gammeldags snailmail – med Johns navn på …
   Tak igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. marts 2014 @ 18:47

 6. 100 kr for en hel trailerfuld øl og vin.. Det er godt nok billigt.. 😉
  Du har flere gode ting i vente.. Dejligt.

  Kommentar af Inge — 2. marts 2014 @ 7:41

  • Hehe ja, det fås nok ikke billigere 😉
   Ja, dejligt!

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2014 @ 14:26

 7. På forhånd: Stort tillykke med i morgen! Jeg håber, at det viser sig, at dræningen er kraftigt aftagende. Det lyder som nogle rigtig dejlige gaver, du har i vente. Vi har også besøgt d´Alsace for længe siden. Det var rigtig godt. Og en Winemakers´ dinner må man ikke gå glip af :-)! Vi har meldt os til en af slagsen, i nærheden af hvor vi bor, så vi kan vakle hjem, som Husbonden sagde (7 retter med lige så mange vine). Vinene er fra Australien, Barossa Valley.
  Også god tur med Rødby-Puttgarden!
  God søndag!

  Kommentar af Nonna — 2. marts 2014 @ 9:33

  • Tak! Det håber jeg sandelig også.
   D’Alsace er nemlig god, og vi glæder os meget – ville ønske, at vi også kunne vakle hjem, men det kan vi ikke. Vi tager dog toget og ikke bilen 🙂
   Jeres vinmenu lyder også som om I godt kan glæde jer!
   Tak og tak i lige måde.

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2014 @ 14:28

 8. Det var dejlige gaver du har fået dig der og jeg kan godt forstå at du glæder dig til det hele… jeg står osse i samme problemstilling med mine forældre hvor det ærligt talt bliver stadig sværere at finde på og være kreativ mht fødselsdage og jul og sådan noget. Men det går da hver gang alligevel.

  Kommentar af overleveren — 2. marts 2014 @ 9:59

  • Det kan jeg sagtens forestille mig, at du gør. Nu forstår jeg min far gennem de sidste 20 år af hans liv – og at han virkellig mente, at han ikke ville blive ked af det, hvis ikke han fik noget. Det mener dine forældre sikkert også. Det er børnene, der føler sig forpligtede og ikke vil eller tør tro på, at de (vi) virkelig mener det.
   Og når det er sagt, ER jeg virkelig glad for det med National Trust, men det er jo heller ikke ikke en ‘ting’ som sådan.

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2014 @ 14:31

 9. Oplevelser er de bedste gaver, så det lyder som skønne gaver du indtil nu har fået. God fødselsdag og god tur til Tyskland, kusine und alles 🙂

  Kommentar af Lene — 2. marts 2014 @ 10:54

  • Sådan er det nemlig – og tak for ønsker 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. marts 2014 @ 14:31

 10. Til lykke-til lykke- til lykke
  vi la’r Alison blæse dig et stykke!
  http://www.youtube.com/watch?v=B1eyZAedhY4

  Kommentar af AagePK — 3. marts 2014 @ 13:26

  • Ups, det yuotube skal vist rettes til youtube, sorry.
   Men måske er du mere traditionel, så….here goes: http://www.youtube.com/watch?v=xr3Bytryl8Y

   Kommentar af AagePK — 3. marts 2014 @ 13:29

   • Tak skal du have, Aage.
    Det var en underlig og lidt suspekt side, man kom ind på … så nu har jeg rettet den fejl, og det var jo noget ganske andet 🙂

    Kommentar af Ellen — 4. marts 2014 @ 0:03

    • Ja, er hun ikke dejligt dygtig?
     Normalt er jeg ikke glad ved hollandske dirigenter med stort hår, men hvis du lige ruller ned til Melissa, hvor hun spiller Il Silencio, den, hvor hun er meget ung, har han faktisk greb om at støtte en ung upcoming musiker.

     Kommentar af AagePK — 4. marts 2014 @ 9:40

     • Interessant. Sådan noget ville jeg aldrig selv lægge mærke til.

      Kommentar af Ellen — 4. marts 2014 @ 10:04

 11. Jeg er jo uhjælpeligt bagud med alting, så på denne plads skal der lyde et forsinket TILLYKKE! Og hvor er det bare en god ide, din søde datter fik. Bedømt ud fra et hurtigt kig på deres hjemmeside, så tror jeg nok, du kan få en masse gode oplevelser lige efter dine ønsker med det medlemskab.

  Kommentar af conny — 9. marts 2014 @ 18:07

  • Bedre sent end aldrig, har jeg lært 🙂 Tak skal du have,Conny 🙂
   Det var en virkelig god ide, C fik, og jeg glæder mig til at tage den i brug.

   Kommentar af Ellen — 9. marts 2014 @ 18:28


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.