Hos Mommer

19. februar 2014

Dryp dryp dryp

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:34
Tags: , ,

Hvad gør man, når det regner? De voksne blev inde, men børnene syntes det var super at indvie de nye regnsæt,som jeg havde købt til dem, så de var ude i et par timer for at finde clues og skrive dem ned i en kinabog.
Anna er dybt opslugt af Enid Blytons bøger i øjeblikket, hvilket åbenbart også virker som inspirationskilde til leg – det skal vi ikke klage over – altid godt med inspiration.

Aquapearls

I morges satte vi en portion vandperler over i små skåle for at følge den spændende udvikling fra grønlænderperlestørrelse til marmorkuglestørrelse. Ingen – bortset fra John og undertegnede – havde set dem før, og børnene var da også ret fascinerede af fænomenet. De voksede ud af af skålene efter et par timer og måtte derfor holde flyttedag.

Aquapearls (4)

Jeg måtte love at have nogle med til England næste gang, for dette skal far altså se!
De to halve miniglobusser var i et Starwars-legosæt, som Aubie fik. Drenges/mænds brystfiksering er medfødt … Aubie har altid syntes, at de der buler foran på damer er spændende, og han syntes, det var ubeskrivelig morsomt, da han holdt dem foran på sit bryst og erklærede, at “now I‘ve got big boobies!”
Da jeg sagde, at hvis han og Anna tog hver en, lignede de begge to mig, kiggede de først temmelig skævt op på mig, men valgte heldigvis at grine ad det.

Noget af eftermiddagen gik med at se Pete’s Dragon, som i Charlottes barndom hed Peter og dragen Elliott, men som nu i dvd-udgaven bare hedder Peter og dragen.
En herlig film, som Charlotte genså med nostalgisk glæde, og som børnene nød nok til at ønske at se filmen igen. De får den med hjem.
Nu er de vist modne til Bedknobs and Broomstics (Hokus Pokus Kosteskaft) – også en herlig Disneyfilm, så den må jeg have fundet og købt til næste gang.
En yderst begivenhedsrig dag, kan I nok se …

23 kommentarer

 1. I har hygget og været sammen, og det er det vigtigste.. Hvis man tager perlerne ud af vand, tørrer de så ikke ind igen..??

  Kommentar af Inge — 19. februar 2014 @ 18:06

  • Jo, de gør, men så giver man dem bare en sjat en gang imellem. Man kan sætte orkideer i dem. Eller to stilke roser i en vase, fx.

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2014 @ 18:10

 2. Vandperler! Det har jeg aldrig hørt om før. Så blev jeg igen en lille smule klogere af at læse med her hos dig 🙂

  Kommentar af bedstesblog — 19. februar 2014 @ 19:52

  • Prøv at købe, hvis du ramler ind i dem 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2014 @ 20:42

 3. Hyggeligt at høre om jeres dag. Alle dage kan blive gode, også selvom det regner.

  Vandperler – heller ikke jeg aldrig hørt om dem før, men det lyder da ret fantastisk, og det må være fascinerende at se dem ændre sig.

  Enid Blyton: Jeg husker ham fra “De fem” og jeg slugte alle hans bøger. Var det ikke også ham med “Hitchcock-serien”? Dem slugte jeg også råt. Jeg skulle helst have lidt action i modsætning til fx de pæne, pæne piger i “Pernillebøgerne”

  Kommentar af Stegemüller — 19. februar 2014 @ 20:34

  • Vandperler er sjove 🙂
   Enid er en kvinde 😉 – som skrev De Fem og De syv og også andet, men det er vist især de to første serier, der blev kendt i DK. Jeg tror ikke, hun har noget med Hitchcookserien at gøre, men skal ikke kunne sige det med sikkerhed.

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2014 @ 20:48

   • Hold da op, jeg vidste sørme ikke, at det var en kvinde, så lærte jeg også noget nyt i dag 🙂

    Kommentar af Stegemüller — 20. februar 2014 @ 17:58

    • Det findes også på dansk, men det er ikke ligefrem et almindeligt pigenavn.

     Kommentar af Ellen — 20. februar 2014 @ 18:52

 4. Jeg er heller aldrig stødt på vandperler, men jeg kan forestille mig ungernes undren. Som barn fik jeg en gang imellem de der kinesiske muslinger, som skulle lægges i vand og når de åbnede sig, svævede en fin blomst op, hængende på en tråd. Jeg synes det var magisk!

  Kommentar af fiberfryd — 19. februar 2014 @ 21:09

  • Jamen det er da ren magi! Jeg forstår det ikke engang nu 😉

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2014 @ 21:28

 5. Enid Blyton sagde ikke mig så meget, de blev nok oversat for sent. Til gengæld gik jeg meget op i Arthur Ransomes Svalerne, Swallows and Amazons, mon ikke Tim kender dem. Herlige eventyr i The Lake District i -30’erne.
  Men er Anna og Aubrey ikke snart klare til Emil-videoerne? Så de kan komme på besøg i Mariannelund, Vimmerby, og Lønneberga, for at ende i Astrid Lindbergs Värld?

  Kommentar af AagePK — 19. februar 2014 @ 21:30

  • PS: er det Familiebibelen, der ses bagved Aubies Boobies?

   Kommentar af AagePK — 19. februar 2014 @ 21:31

   • Ja, de kom nok lige en postgang for sent til dig. Jeg skal ved lejlighed spørge Tim om Ransome.
    A&A har skam alle dvd’erne med Emil og med Pippi. De kan bedst lide Pippi 🙂
    Jeps, det er familiebiblen The History of Wine 😀

    Kommentar af Ellen — 19. februar 2014 @ 22:06

 6. Hyggeligt 😉 😉

  Kommentar af betty — 19. februar 2014 @ 22:34

  • Særdeles 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. februar 2014 @ 9:36

 7. Så var I på Enø igen, der er også dejligt. Jeg vidste da heller ikke det med perlerne, det må jeg også prøve ved lejlighed, mon ikke Naja på et tidspunkt skal lege med grønlandsperler, det tror jeg. ;-D Godt med fantasi, og de har dine to “unger” da heldigvis masser af. ;-D

  Kommentar af Rejen — 20. februar 2014 @ 6:22

  • Perlerne er sjove, men ikke legetøj som sådan, så det er nok en god ide at vente lidt, hvis det skal være for børnenes skyld 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. februar 2014 @ 9:37

 8. Det lyder til at have været en dejlig regnvejrsdag med herlige aktiviteter. Jeg har set vandperler en enkelt gang. De er smarte i gennemsigtige potter til orkideer, som du skriver, for når de tørrer ind, så er det nok tid til vanding ;-)! Enid Blytons bøger er spændende for børnene. Jeg fik dem først læst som voksen! Inspiration kan vi ikke undvære, hverken som børn eller voksne. Tak for inspirationen her. Rigtig god torsdag!

  Kommentar af Nonna — 20. februar 2014 @ 10:28

  • Når de er rejst igen i morgen, bliver der sat et eksperiment i gang med at bruge dem som potte’jord’ 🙂
   De fleste af os har brug for inspiration, og blogland er så perfekt til dette – i hvert fald for mig!
   Tak, i lige måde.

   Kommentar af Ellen — 20. februar 2014 @ 10:43

   • Årh skal de allerede hjem, jeg synes jo lige, de er kommet.

    Kommentar af Stegemüller — 20. februar 2014 @ 18:00

    • Hvordan tror du så jeg har det? 😉

     Kommentar af Ellen — 20. februar 2014 @ 18:52

 9. De bliver altså kloge, dine børnebørn! Hvis bare alle børn fik halvdelen af de aktiviteter, A&A “lægger krop til”, så var verden anderledes. Jeg bliver så glad, når jeg læser om det – og klog også. Fx vidste jeg ikke, der fandtes vandperler – spændende. Jeg samler info fra dig, til når engang det bliver min tur 🙂
  Og herligt gensyn med De 5-bøgerne. Jeg har vist slidt bibliotekets eksemplarer godt og grundigt, for de blev læst mere end én gang.

  Kommentar af conny — 21. februar 2014 @ 9:01

  • Hehe, det kan jo være, der er kommet nogle helt andre ting, når det bliver din tur – men på den anden side er der ting, der (forhåbentlig) aldrig bliver uaktuelle 🙂
   Jeg var også meget glad for De 5-bøgerne.

   Kommentar af Ellen — 21. februar 2014 @ 9:55


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.